Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Искам да си купя фотоапарат,но не разбирам много от тези неща.До сега съм се спрял на следните модели ,можете ли да ми кажете кои е наи- добър.Отделил съм 400 лева.Ако има някои друг модел до тази сума? OLYMPUS MJU-MINI PENTAX OPTIO 60 OLYMPUS C-460Z SONY-DSC-S60 Гледах го този Canon A510.Малко пиксели има 3.1.Може да прави хубави снимки,но за тези пари може да се намери фотоапарат с повече пиксели и с клипове с звук.

Редактирано от bo6ko (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 227,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

на вниманието на потребителите които искат да си закупят апарат. предлагам ви моделите или по точно серията на SONY DSC-W5 или като цяло серията W7,W15 . цената на W5 - 569 лв. Оптика Карл Цайс мисля 4е говори много наи малко това .. разгледайте характеристиките и даите оценка на апарат4ето или на самата серия W и сами 6те видите че за тези пари получавате определено качество. Другият вариант е да пробвате с P серията а става дума за Р-150, Р-200:))) но при тях за сметка на ЛЦД-то получавате повечко МРХ ;))) така че дерзайте и преценявайте най-стина качеството ... а то за любителска фототехника определено е SONY :))) :bye: Публикувано изображение

Аз също си взех Canon, много съм доволна! Моделът е PowerShot A520, както казаха и други потребители очевидно е добра серия! Не мога да се изкажа професионално, но работя в рекламна агенция и имам представа какви снимки биха ти свършили работа за графичен дизайн. Фотоапаратът е добър! Аз лично го взех на изплащане и е малко завишена цената, но иначе продажната беше 599 лв.

Аз през август месец 2005 си купих SONY Cybershoot DSC-S80. В комплекта има зарядно устройство SONY за батерии и две акумулаторни батерии SONY по 2100 mAh (доклкото си спомням) ;) Много съм си доволен от апаратчето - сега гледам, че и цените на паметта доста са паднали. Иначе си е с 32 MB вградена памет.

Destiny-кога си вза фотоапарата?Виж тук http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=391383 За жалост го няма в Варна,а в техномаркета го дават с 128 карта която не ми върши работа и е с 50 лева по скъп.

Според мен това което трява да си купиш е Canon!!! Разгледай моделите и прецени според парите които си готов да дадеш абаче това е за мен марката за цифрови фотоапарати. това е разбира се само моето мнение

Абе хора какво ви става?

Абсолютно съм съгласен, че Канон е най-добрата марка полупрофесионални и защо не най-добрата марка професионални фотоапарати.

Не мога да ви разбера?!! Какво толкова и харесвате на тази "А" серия на Канон. За нея мога да кажа, че е най-долу в "йерархията" на Канон и съответно е най-евтина. Този така популярен модел А510 може да се купи за около 250 лв (~$150)Вижте тук!!! За тези пари може ли апарата да е "полупрофесионален"? Отговорът е - НЕ! Полупрофесионален може да бъде наречен моделът Canon G5 или G6! Един приятел има G5 и със сигурност мога да кажа, че е наистина полупрофесионален.

Не ме разбирайте погрешно, не искам да обиждам никого или най-малко да казвам, че А510 е кофти апарат. Апаратът става. Ядосвам се, че казвате, че бил полупрофесионален.

Има и още нещо. За да разбереш какви снимки прави апаратът е нужно да направиш доста повече снимки от 30-40 (както беше казъл някой в този форум). Аз лично съм направил около 3000 снимки за година и половина и чак след доста време се научих да използвам най-правилно апарата си(Canon PowerShot S60) и повечето му екстри. Много хора съдят за качеството на снимките по това как изглеждат на дисплея на апарата. Грешно! Трябва да се видят на PC за да прецениш качеството. Скоро гледах снимки на дисплея на много скъп и много прехвален апарат Sony T7. На дисплея на апарата (май беше 2.5") изглеждаха страхотно, но като си ги качих на PC-то, бяха малко кофти. :(

Относно цените в България, тези на запад не са 2/3 от цените в БГ а направо 2 или 3 пъти по-ниски! Незнам как я мислят тези хора! Как човек с Бг заплата да си позволи да си купи свестен апарат! Заплатите са 10-20 пъти по-ниски а цените на техниката - 2-3 пъти по високи.

Извинявам се, ако съм засегнал някого с нещо, просто исках да си кажа мнението!

Аз съм с DaisyMultimedia-Gempix и просто мога да ти кажа, че много други извести марки му отстъпват. Моя съвет ее ако намериш нещо добро до 300 лв на DaisyMultimedia-купуваи Публикувано изображение Разгледаи и в get.bg

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

stretch-аз не търся полупрофесионален фотоапарат,а искам да си правя любителски снимки с добро качество.Не очаквам кои знае какво от апарат за 450 лева но аз няма да отварям рекламна агенция.Трябват ми просто впечетления на хора които имат дигитални фотоапарати да си кажат мнението за моделите.Ако имах 1000 лева нямаше да се двоумя дълго какво ще купя,за тази цена апаратите предполагам че ще са добри. Публикувано изображение

Destiny-кога си вза фотоапарата?Виж тук http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=391383 За жалост го няма в Варна,а в техномаркета го дават с 128 карта която не ми върши работа и е с 50 лева по скъп.

<{POST_SNAPBACK}>

Взех го на 30 Декември от Техномаркет, и също така към изплащането си включих 512 мб SD карта. :)

Разгледаи DSC-P150 , P200, DSC-W5 , DSC-W15... като функционалност и пари са в рамките на 500 - 650 лв...:) :)

Ако трябва да съм точен за мене полупрофисионален фотоапарат няма. Фотоапаратите са или профисионални или любителски. А щом фотоапаратите не са SLR т.е. огледално рефлекторни то те са любителски.

Вече година имам Samsung Digimax 401 на 4мп и съм доволен . Любителски е без много екстри но за 240 лв (цена декември 2005г) толкова .Сега за тези пари има и по-добри.

Създавам тази тема за линкове и полезни съвети при избор на цифров фотоапарат - темата е обща. Ако имате нещо конкретно - правете нови теми. Примерно сравнение между модели, марки и др. конкретика.

Първият линк е този: Избери си фотоапарат

С благодарности на Hellfire! :clap:

П.п. Благодаря предварително за цивилизованите мнения.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Можеби преди да почнете да избирате кой фотоапарат да си вземете по-добре е да погледнете този линк.

http://www.dpreview.com/news/0510/05101101km_ccdalert.asp

Става въпрос за това, че през октомври 2005 г е открит производствен дефект в CCD сензори на "Сони", който понижава живота на фотоапаратите. А снимките правени с тях са размазани, черни или в неестествено ярки цветове.

Някой модели на "Канон","Фуджифилм","Никон","Олимпус", също са засегнати тъй като ползват тези Сони-сензори.

Изпревари ме-наистина този е Сайтът!По отношение на апаратите-обощавам с едно изречение-апаратът е ФУджифилм F-10!Той ползва сензор от професионален апарат за над $ 2000 (FUJI S3 Pro)-12,3 мегапиксела с downsample до 6,3 :eek: В тестовете не отстъпва дори на цифровите огледално-рефлексни професионални апарати (DSLR),а по детайли дори...БИЕ CANON DIGITAL REBEL 350 :wors::);) Снима видеоклип при изключително високо качество-640х480 при 30 кадъра/сек :eek: ,но с по-високо качество от други-15 минути заемат гигабайт пространство!Поддържа хардуеърно ISO 1600,което означава,че дори в пълен мрак ще можете да снимате без грам проблем и с малко шум в снимкитеМъничък,лек,компактен и изключително бърз-аз лично не мога да му се нарадвам!Цената от $ 400 е повече от приемлива предвид гореописаното и факта,че се мери с апарати от по $ 1000-2000 и нагоре.В БГ цената е над 1000 лв (едва ли някой от нас се учудва на този факт Публикувано изображение ),номерът е някой да го донесе от САЩ,например!В сравнение с други апарати просто се ужасих,сега бързам да продам моя Canon Powershot A75-вече просто не мога да го понасям :down: Също така,Фуджи-то има функция бавно-синхронизиране на светкавицата,което е рядкост и е много полезно при снимане в осветена от електричество стая (на рожден ден,например).И винаги купувайте САМО фотографски марки-а Сони,Касио и други експерименти нямат място там-те са марки за масова електроника!И винаги сравнявайте моделите в посочения сайт-все пак-хората са световнопризнати експерти!

Аз съм с Canon 350d но общо взето една хубава фотография зависи страшно много от оптиката. Попада ли са ми обективи с които снимката е направо меко казано мазна и такива, които имат страхотна рязкост на изображението. Така, че много е важно какво стъкло са сложили отпреде. Но независимо от факта всеки фотоапарат си има и предимства и недостатаци. DSLR е стархотна от към страна на сменяема оптика но за качествена оптика се иска доста гущерчета. Друг голям недостатък е, че се замърсява CCD или CMOS сензора, а за да се почисти е малко по-трудничко и рисковано ако незнаеш как. От друга страна фотоапаратите, които се доближават до DSLR най-голямото им предимство е херметично затворенната оптика и сензор. И при добра оптика изображенията са доста добри. Така, че трудно могат да се сравняват DSLR фотоапарати и любителски цифрови фотоапарати. Не на последно място за качествени снимки, най-важно според мене е зад апаратното устройсто. На това устройство дори да му се даде най-добрата техника като не знае как да я ползва закакво ли му е.

Редактирано от Hellfire (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Чувал съм, че по света доста уважавана марка е Fuji, не разбирам от тази техника, но не видях спомената тази марка във форума, нито от любителите, нито от професионалистите. Моля да ме светнете, дали аз съм в заблуда или просто тази марка не е достатъчно популярна / рекламирана у нас. :wors: "ADVANCED" Russian device "Smyana 8" & "Lomo" user

Ами от моя опит който имам вече 2 години ще ти кажа че и освен горепосочените екстри също е важно оптиката да е по голяма затова вий и прицени защото много е важно да можеш да приблежаваш предметите които снимаш оптично ,сиреч реално затова ти препоръчвам Панасоник виж го и го сравни с останалите супер е http://911.bg/a2/offers.asp?p=1700338&pare...&tm=444&mo=1681

един модерен фото трябва да има достатъчно пиксели, хубава оптика (от не собствените оптики - Карл Цайс), клип със звук и стабилизатор. добратаработа на добрата комбинация все пак зависи от марката (фирмата, която я изпълнява).

• 1 месец по-късно...

Здравейте, аз искам да си взема някакъв фотоапарат (не държа да е професионален) просто наистина да прави добри снимки :whist: Не съм много запозната кои са добрите марки, но това което на мен лично ми хареса е Pentax Optio 60.Някои може ли да ми каже дали е добър или съм се ориентирала в грешната посока :P

Лично аз винаги се спирам на Никон или Канон

Ето ти един много добър сайт, където можеш да сравниш различните модели:

http://www.steves-digicams.com/

Ами не е лош моделът който си набелязала, но също като lpa бих те посъветвал и да разгледаш моделите на Canon.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..Молятисе аз.. ако имах толкова парички .... нямаше да питам.. то се знае че скъпото е качествено....но просто няма откуде да извадя 950 лв..... за това чудо тук.. :whist:

Публикувано изображение

Аз искам да знам кои параметър на цифровите апарати е важен за да прави снимки с достатъчно добро ачество без шумове и т.н. за около 300 лв..

:)

Този Канон не става за нищо,бъди сигурен!!!Снимал съм неведнъж с такъв!

Значи всички нови фотоапарати имат възможност за ММС карти. Лично аз бих те посъветвал да провериш в get.bg и да поогледаш там за ориентир и за сравнение между апаратите. Иначе бих ти препоръчал като марка Olympus. Но честно казано всичко си остава въпрос на личен избор.

Относно характеристиките, вече трудно може да се каже, но за парите които можеш да дадеш ще получих 3,2 мегапикселов апарат, с 12х увеличение (3х оптично - с лещи, и 4х дигитално). Другото, което трябва да гледаш това са вътрешната памет, която има и с какъв тип ММС карти работи. Оттам нататък, всичко както казах е въпрос на личен избор.

Също не става за нищо,защото откъм цена/качество много отстъпва.Когато си харесаш няколкло различни модела апарати,влез в www.dpreview.com и ги сравни.

Чувал съм, че по света доста уважавана марка е Fuji, не разбирам от тази техника, но не видях спомената тази марка във форума, нито от любителите, нито от професионалистите. Моля да ме светнете, дали аз съм в заблуда или просто тази марка не е достатъчно популярна / рекламирана у нас.

:P "ADVANCED" Russian device "Smyana 8" & "Lomo" user

Много добре си чул,това е фотоапаратът!Канон е по-добре само при най-високия и скъп клас DSLR.И само там!Моделът е F-10-той размазва абсолютно всички полупрофесионални апарати и SLR от не най-високия клас,а струва едва $ 350...Имаше специална тема,където подробно обясних за него- http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...BF%BDentry13663

на вниманието на потребителите които искат да си закупят апарат. предлагам ви моделите или по точно серията на SONY DSC-W5 или като цяло серията W7,W15 . цената на W5 - 569 лв. Оптика Карл Цайс мисля 4е говори много наи малко това .. разгледайте характеристиките и даите оценка на апарат4ето или на самата серия W и сами 6те видите че за тези пари получавате определено качество. Другият вариант е да пробвате с P серията а става дума за Р-150, Р-200:))) но при тях за сметка на ЛЦД-то получавате повечко МРХ :))) така че дерзайте и преценявайте най-стина качеството ... а то за любителска фототехника определено е SONY :))) :bye: Публикувано изображение

Това не е фотоапарат,нито SONY е фотографска марка.Те правят евтина,масова електроника.

на вниманието на потребителите които искат да си закупят апарат. предлагам ви моделите или по точно серията на SONY DSC-W5 или като цяло серията W7,W15 . цената на W5 - 569 лв. Оптика Карл Цайс мисля 4е говори много наи малко това .. разгледайте характеристиките и даите оценка на апарат4ето или на самата серия W и сами 6те видите че за тези пари получавате определено качество. Другият вариант е да пробвате с P серията а става дума за Р-150, Р-200:))) но при тях за сметка на ЛЦД-то получавате повечко МРХ :))) така че дерзайте и преценявайте най-стина качеството ... а то за любителска фототехника определено е SONY :))) :bye: Публикувано изображение

Това не е фотоапарат,нито SONY е фотографска марка.Те правят евтина,масова електроника.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Pentax Optio 60 приятелаката има такъв и е много доволна! и аз съм снимал с него и наистина прави страхотни снимки! Лично аз имам Самсунг "Digimax i5" и съм още по-доволен снимките са адските! самият фотоапарат е доста малък! корпуса е стоманен! (до сега 2 пъти съм го изтървал ан асфалт нищо му няма) дисплея е големичък! Но като цяло ти препоръчвам да си вземеш някой който е около 5 мегапиксела поне 3х оптично увеличение и батерията му да е литиево йонна! Абе отивай в Техноо маркет европа и си избирай! ама да знаеш че на Сонито само заради името 50-100лв отгоре!

Редактирано от flysoldier (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.