Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037004

Какво ще кажете за този модел? Дали за тези пари може да се намери нещо по-добре, или този е 6 :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зависи за какво ти трябва... Ако си абсолютно начинаещ фотолюбител си го взимай :speak: А ако отпуснеш 100 лв. отгоре си взимаш Canon A590 IS, който има всичко което трябва на един начинаещ фотограф и ще ти даде възможност да експериментираш.

Вчера си харесах SONY DSC-S750 за 270 лв, а днеска гледам SAMSUNG DIGIMAX S85 с по-хубави характеристики а е 200. При сонито просто си плащаш марката, или наистина получаващ много по-качествен продукт, който да си струва голямата предвид параметрите разлика в цените?

Вчера си харесах SONY DSC-S750 за 270 лв, а днеска гледам SAMSUNG DIGIMAX S85 с по-хубави характеристики а е 200. При сонито просто си плащаш марката, или наистина получаващ много по-качествен продукт, който да си струва голямата предвид параметрите разлика в цените?

http://www.digicam.bg/compare/PowerShot-A470/dsc-s750.html - Едно сравнение с Canon за същата цена като Сони..Може и него да имаш в предвид преди да си купиш апарат...(Canon-a е с промоция - 1ГБ карта и чантичка..)

Fuji film F50fd или Fuji film F48fd.Тези модели се предлагат във фотоцентрове Fuji.Това са най добрите модели от десет подобни в този клас,според класацията на списание Computer Bild.Тестовете са досте сериозни,лабораторията е в Германия.Това ми помогна много при избора на фотоапарат.

Аха ясно а за Самсунга какво ще кажете ?

Аз съм за SONY-то поне за мене в технологиите японците са най-добри.

Аха ясно а за Самсунга какво ще кажете ?

Ако просто искаш да си щракаш, без да очакваш някакво хубаво качество и да ходиш по разни конкурси за снимка, взимай го ;)

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

А ще може ли малко по-детайлно обяснение, в какъв смисъл качеството на снимките му е по-ниско от на Каннон-а, нали все пак има повече мегапиксели и по-голям оптичен зум?

А ще може ли малко по-детайлно обяснение, в какъв смисъл качеството на снимките му е по-ниско от на Каннон-а, нали все пак има повече мегапиксели и по-голям оптичен зум?

Повече мегапиксели, не значи по-добро качество. Всъщност двете нямат общо. Зависи от оптиката, оптичното увеличение.. Из форума се изписа доста за това, много хора са го споменавали. Не случайно цената на Самсунга е толкова ниска. :)

Самсунга е по-добър в повечето отношения и от Сонито и Канона.Недостатъка му са пластмасовите елементи които след време/2години и нещо здраво снимане бе за моя S800/ се скапват и обектива сега се вади все по трудно.Та си прецени дали искаш апарат който е с 5 пъти оптично увеличение,прави снимки които с нищо не отстъпват /не казвам че са по добри за да не дразня феновете на тъй наречените "маркови "апарати,снима видеоклип с качество почти на ДВД ,като зуума му работи и по време на клипа.Може и да не изкара повече от 2 години,ама тя гаранцията му вече май е толкова.Така че ако успееш да го скапеш от снимане преди това имаш голяма вероятност да ти го сменят и пак си по на сметка.Дали Мпикселите са 7или 8 наистина няма значение при еднаква матрица,но разликата в оптичното увеличение не е малка.И не на последно място оптиката им е много добра за сапунерка.

Повече мегапиксели, не значи по-добро качество. Всъщност двете нямат общо. Зависи от оптиката, оптичното увеличение.. Из форума се изписа доста за това, много хора са го споменавали. Не случайно цената на Самсунга е толкова ниска. ;)

Цената му е ниска защото го правят в Китай ,макар че Сони и Канон също имат заводи там.

Брат ми има Panasonic,410 лева му беше цената

Изплаща го всеки месец в продължение на 1 година-по 45 лева на месец-та над 500 му излезе

Но прави страхотни снимки,с невероятно качество

21 инча ми е монитора-всички снимки стават за тапети

Та качественото си е скъпо

И аз искам да си купя такъв-ама много пари-ще чакам да поевтинеят поне малко

Публикувано изображение

Ако просто искаш да си щракаш, без да очакваш някакво хубаво качество и да ходиш по разни конкурси за снимка, взимай го ;)

1.Правилно си се насочил да сравняваш в диджикам,но виж каква цена ще ти дадат и в :http://www.edepot-bg.com/

2.Апартите в този ценови клас се нареждат така: Канон,фюджи,панасоник и другите,Сонито дава червени цветове...!

3.Моето предложение е Санон PS A 720 iS ,до преди 20 дни ползвах 710 и имам много добри впечатления,стабилно изображение,лесна работа,мн бърз за парите си процесор,отлично видео с звук и ЗУУМ ,1.3кад в сек....пак ти казвам провери в Едепота ...няма да съжаляваш,а там може и да се хвърлиш направо на SX 100 на Канон ! Успех !

Да и не ди казал цена до която да се вържеш ,гледам един колега споменава за Самсунга Ес 800...чн добро апаратче,но ...тойси казва кусурите,така че ...

Изпревари ме-наистина този е Сайтът!По отношение на апаратите-обощавам с едно изречение-апаратът е ФУджифилм F-10!Той ползва сензор от професионален апарат за над $ 2000 (FUJI S3 Pro)-12,3 мегапиксела с downsample до 6,3 :) В тестовете не отстъпва дори на цифровите огледално-рефлексни професионални апарати (DSLR),а по детайли дори...БИЕ CANON DIGITAL REBEL 350 :wors::huh:;) Снима видеоклип при изключително високо качество-640х480 при 30 кадъра/сек :eek: ,но с по-високо качество от други-15 минути заемат гигабайт пространство!Поддържа хардуеърно ISO 1600,което означава,че дори в пълен мрак ще можете да снимате без грам проблем и с малко шум в снимкитеМъничък,лек,компактен и изключително бърз-аз лично не мога да му се нарадвам!Цената от $ 400 е повече от приемлива предвид гореописаното и факта,че се мери с апарати от по $ 1000-2000 и нагоре.В БГ цената е над 1000 лв (едва ли някой от нас се учудва на този факт Публикувано изображение ),номерът е някой да го донесе от САЩ,например!В сравнение с други апарати просто се ужасих,сега бързам да продам моя Canon Powershot A75-вече просто не мога да го понасям :down: Също така,Фуджи-то има функция бавно-синхронизиране на светкавицата,което е рядкост и е много полезно при снимане в осветена от електричество стая (на рожден ден,например).И винаги купувайте САМО фотографски марки-а Сони,Касио и други експерименти нямат място там-те са марки за масова електроника!И винаги сравнявайте моделите в посочения сайт-все пак-хората са световнопризнати експерти!

Не ми е до спор,но и КанонА 710,А720,ЕсХ100,ес3ис Ес5из поддържат бавна синхронизация на светкавицата...не всичко е процесор,трябва да има къде да се запише-матрица,е там е проблема на сапунерките ! видеото е до напълване на картата,зумът работи,абсолютно си прав за Фуджито....а по горе съм казал от къде ще го/ги доставят от щатите при това с гаранция .... Публикувано изображение

Редактирано от jingo (преглед на промените)

Търся си хубав апарат които да може да прави и свестни клипчета бюджета ми е около 300$. Ето ето някои модели които обмислям: Kodak Z1285 /Kodak V1273 Kodak V1253 Fujifilm FinePix F50fd Pentax Optio S12 Pentax Optio A30 Canon PowerShot SD950 IS Casio Exilim EX-Z100//Casio Exilim EX-S10 Casio Exilim EX-Z1200 SR Panasonic Lumix DMC-TZ5 Panasonic LUMIX DMC-FS5 Sony DSC-W300 за мен сони-то е Н1 ама е малко над бюджета та чакам предложения.

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

Търся си хубав апарат които да може да прави и свестни клипчета бюджета ми е около 300$.

Ето ето някои модели които обмислям:

Kodak Z1285 /Kodak V1273

Kodak V1253

Fujifilm FinePix F50fd

Pentax Optio S12

Pentax Optio A30

Canon PowerShot SD950 IS

Casio Exilim EX-Z100//Casio Exilim EX-S10

Casio Exilim EX-Z1200 SR

Panasonic Lumix DMC-TZ5

Panasonic LUMIX DMC-FS5

Sony DSC-W300

за мен сони-то е Н1 ама е малко над бюджета та чакам предложения.

Като стесниш избора до производители с традиции в бранша,ще останат половината в списъка.По темата съм писал и преди-Fujifilm F50fd.

Съкратих ги до: Kodak V1273 Canon PowerShot SD950 IS Casio Exilim EX-Z1200 SR Panasonic Lumix DMC-TZ5 Panasonic LUMIX DMC-FS5 Sony DSC-W300 Като сонито вече е на трето място изпреварено от канона и първият панасоник. Сега ако някои може да изкаже и някакво експертно мнение ще е супер ;) П.П. особено за касиото понеже го намерих на добра цена та за сега маи клоня към касиото, освен ако някои не ме разобеди само малко зума е малък ама не може сичко да е на 100

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

хаха... :yanim: fixtool го навряха на кучето в г... profruit :wors: :wors: :wors:\ fixtool е обладан от идеята ,че тези алуминиеви сапунерки на Фуджифилм от серията Ф са някъв връх на сладоледа ама съвсем не така.Аз лично имах такъв -F10 нищо особено,най обикновенно сапунерче с най посредствени снимки... :P

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Може ли някои да даде мнение за фотоапарат "Praktika" с вграден обектив(обектива не се показва извън корпуса на апарата>

Може ли някои да даде мнение за фотоапарат "Praktika" с вграден обектив(обектива не се показва извън корпуса на апарата>

Не си струва да се купува от тази марка изобщо.Слави се със най некачествената изработка и често повтарящи се дефекти.

Лично препоръчвам Nikon,Canon,Olympus.Pentax също са доста напред и цените са и горе долу народни.BenQ също досега няма рекламации,оптиката му е на Pentax.За качеството на апаратите се ориентирай по големината на матрицата и,и по възможност направи проба с даден апарат-това по принцип позволяват във уважаващите клиентите фотоателиета.Фотоапарат от Магазини като Метро и т.н.не се купува.

Успех

едит: Виж тука http://www.photosynthesis.bg/?promocat=2

Редактирано от damto (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Търся си фотоапарат, но честно казано изобщо не разбирам от техники... идея си нямам какво да търся. Ако може да ми кажете какви технически параметри да гледам за един що-годе приличен апарат. Не ми трябва нещо супер професионално като моделите описани в началото на темата; просто да прави свестни снимки и това е. Някъде до към 500 лева, мисля. Мерси предварително ;)

• 2 седмици по-късно...

Здевейте!Търся си цифров фотоапарат от 250 до 350лв.(любителски).Какво ще кажете за ето този http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026564 .Предварително благодаря ;)

Една от племенниците ми го има и е доволна, на мен също ми харесват снимките му, доста е здрав, издържа доста пътувания по чужбните :angry:

Ако nameZx още не си е купил фотоапарат, бих му препоръчал Фуджито или Канона.

@la.pianiste:

Мисля че бюджетът ти е предостатъчен. Кратки съвети:

не гледай мегапикселите - освен ако не искаш да си направиш фототапет в къщи Публикувано изображение

гледай матрицата (колкото е по-голяма дробта, толкова по-добре, напр. 1/1.8 е по-добре от 1/2.5), гледай светлосилата (просветлеността) на обектива - цифричката след знака за деление е добре да е по-малка напр. 1:2.8 и т.н. Най-добре прочети тази тема и по-специално първия линк от нея.Ето и достъпна терминология по темата.

@tete17: Олимпуса е добър!

Може евентуално да потърсиш с по-голям опт. зум.

Редактирано от stegeo (преглед на промените)

за малко пари няма смисал да се избира много ,защотото няма толкова голяма разлика . И аз доста време избирах и си взех А470 Canon . според мен Canon e най-добрия избор

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.