Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Искам мнения за Canon Powershot S5 IS и Canon Powershot S3 IS.

Смятам да си купя един от двата..поне засега те са ми хванали окото, но прочетох доста негативни отзиви за S5 IS. Надявам се, ако някой от вас е снимал с тях да си каже мнението...

Стари са и двата.Малки матрици.Много скъпи за това,което предлагат.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стари са и двата.Малки матрици.Много скъпи за това,което предлагат.

Да, знам че са по-старички, но по-скоро ме интересува качество. Надявам се хора, които са работили с тях ще споделят мнение. Мога да разширя кръгозора и с други модели...

Искам мнения за Canon Powershot S5 IS и Canon Powershot S3 IS.

Смятам да си купя един от двата..поне засега те са ми хванали окото, но прочетох доста негативни отзиви за S5 IS. Надявам се, ако някой от вас е снимал с тях да си каже мнението...

Canon Powershot S5 IS бе хит-модел на 2007г. С покупката навлизаш в 2009г, което не е актуално като модел-възможности-цена. Едва ли искаш да си купиш нов-стар мобилен телефон или компютър от времето на 2007. Това важи и за цифровото фото. За тези пари се засили към Canon Powershot S10 IS. Нова по-голяма матрица (относително) и супер-зум 20х, широк захват , нов процесор и други глезотии.

Canon Powershot S5 IS има много силна конкуренция в момента от нови модели, но не съм наясно какъв е бюджета и не се наемам да посоча.

Иначе при резолюция 3264х2448 с Canon Powershot S5 IS се постигат фотографии с обем до 5МВ. Снимал съм с него и не получих очаквания катарзис на душата. Намирам обектива за нерязък.

Ако се засилиш и отскочиш повече - спокойно се мяташ в търкала на един Nikon D40 и тогава вече става друга сказка.

успех

Може ли да ми препоръчате някоя марка фотоапарати която да може да прави хубаво клипче и снимки. Другия вариант е да прави хубави снимки и що годе добро клипче. По възможност до 350 лева

Може ли да ми препоръчате някоя марка фотоапарати която да може да прави хубаво клипче и снимки. Другия вариант е да прави хубави снимки и що годе добро клипче. По възможност до 350 лева

В момента Canon IXUS 80 може да се купи за около 300 лв. Мисля, че е един нелош вариант за тези пари.

Canon Powershot S5 IS бе хит-модел на 2007г. С покупката навлизаш в 2009г, което не е актуално като модел-възможности-цена. Едва ли искаш да си купиш нов-стар мобилен телефон или компютър от времето на 2007. Това важи и за цифровото фото. За тези пари се засили към Canon Powershot S10 IS. Нова по-голяма матрица (относително) и супер-зум 20х, широк захват , нов процесор и други глезотии.

Canon Powershot S5 IS има много силна конкуренция в момента от нови модели, но не съм наясно какъв е бюджета и не се наемам да посоча.

Иначе при резолюция 3264х2448 с Canon Powershot S5 IS се постигат фотографии с обем до 5МВ. Снимал съм с него и не получих очаквания катарзис на душата. Намирам обектива за нерязък.

Ако се засилиш и отскочиш повече - спокойно се мяташ в търкала на един Nikon D40 и тогава вече става друга сказка.

успех

Благодаря за препоръката... Canon Powershot SX10 IS е много добър избор... :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте помолиха ме за съвет за фотоапрат до към 250лв...човек се е ориентирал към Canon A580 .Дайте някакъв съвет за тези пари...аз си мисля че CANON POWERSHOT A590 IS е по-добър заради оптичния стабилизатор ,но незнам дали Panasonic нямат добри модели...

Здравейте помолиха ме за съвет за фотоапрат до към 250лв...човек се е ориентирал към Canon A580 .Дайте някакъв съвет за тези пари...аз си мисля че CANON POWERSHOT A590 IS е по-добър заради оптичния стабилизатор ,но незнам дали Panasonic нямат добри модели...

A580 с нищо не отстъпва на A590 IS, дори 580 е по-удачен избор (лично мнение). Стабилизацията не е магическа пръчка.

Ето я и нея, конкретно.

Снимка на А530. С какво A590 IS ще бъде по-добър в случая? С нищо. Вервай ми.

Публикувано изображение

A580 с нищо не отстъпва на A590 IS, дори 580 е по-удачен избор (лично мнение). Стабилизацията не е магическа пръчка.

Ето я и нея, конкретно.

Снимка на А530. С какво A590 IS ще бъде по-добър в случая? С нищо. Вервай ми.

Публикувано изображение

Значи като вариант А580 остава, а нещо друго да препоръчаш?Утре ще миткаме по магазините та... :)

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Здравей, @coolmen! Като ги сравних в dpreview.com се оказа, че двата фотоапарата са като братя близнаци - абсолютно еднакви, с две важни изключения: 1. Наличието на оптичната стабилизация при А590 IS. 2. Режими на приоритет на белндата и на затвора при А590 IS. За тези две неща търговците искат обаче 50 лева повече към момента. Това, което казва Profruit си е негово лично мнение. Моето лично мнение е, че А590 IS e малко по-добър заради оптичната стабилизация. Нея все пак я има. Друг е въпроса дали при това трикратно варио на обектива и тази малка матрица, стабилизацията ще доведе до драматично подобрение на резултатите. Ако търсиш по-евтин фотоапарат само за снимки без да си играеш с ръчни настройки А580 би свършил същата работа.

Редактирано от universum (преглед на промените)

Здравей, @coolmen!

Като ги сравних в dpreview.com се оказа, че двата фотоапарата са като братя близнаци - абсолютно еднакви, с изключение на оптичната стабилизация. За тази стабилизация търговците искат обаче 50 лева повече към момента.

Това, което казва Profruit си е негово лично мнение. Моето лично мнение е, че А590 IS e малко по-добър заради оптичната стабилизация.

Нея все пак я има. Друг е въпроса дали при това трикратно варио на обектива и тази малка матрица, стабилизацията ще доведе до драматично подобрение на резултатите.

Благодаря ви за мненията ,но човека вече си взе A590IS za 260лв от технополис :help:

Здравейте.Искам да ми препоръчате нещо до 240-250лв..знам че имам скромен избор,но моля да ми препоръчате най-добре от към страна/качество.Мерси предварително!

Грешен раздел!

Тука имам един Sony CyberShot за продаване, ако те кефи.

Здравейте стария ми цифров апарат се развали и ми се налага спешно да си закупя нов. Средствата са ограничени-260лв максимум ,та въпроса ми е за тези пари кой според вас е наи добрия избор. Освен всичко трябва да прави и що годе добър клип . За сега съм намерил тези три модела между който се колебая .

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036906

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026821

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037006

Но приемам всякакви предложения.Благодаря предварително.

Редактирано от cecodevil (преглед на промените)

Здравейте стария ми цифров апарат се развали и ми се налага спешно да си закупя нов. Средствата са ограничени-260лв максимум ,та въпроса ми е за тези пари кой според вас е наи добрия избор. Освен всичко трябва да прави и що годе добър клип . За сега съм намерил тези три модела между който се колебая .

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036906

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026821

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037006

Но приемам всякакви предложения.Благодаря предварително.

Последния - Canon! Напълно категорично...

Последния - Canon! Напълно категорично...

подкрепям, гласувам с две ръце за канончето

Точно така...но от Фотопавилиона...с 2 гига карта за 269 лв. Моя е от там. Супер апарат, после качкав CHKD и снимаш RAW

Вчера, след ужасен инцидент, пострада легендарният Fuji F30, и се подготвям за нов, ако онзи не го ремонтират.За 500 лв, може би този, като за непретенциозен любител, предимно заради клиповете, и добрите снимки при ISO400.F30 имаше брилянтно ISO 800... ;) По-често снимам вечер.

Вчера, след ужасен инцидент, пострада легендарният Fuji F30, и се подготвям за нов, ако онзи не го ремонтират.За 500 лв, може би този, като за непретенциозен любител, предимно заради клиповете, и добрите снимки при ISO400.F30 имаше брилянтно ISO 800... :P По-често снимам вечер.

Решил си да се мяташ на съвсем различна система.Тази турбосапунера е 3 пъти по-обемиста и 3 пъти по тежка от предишния ти апарат.А и обектива е с една бленда назад-започва от F 3,5 срещу 2,8.

neo, аз не разбирам много, имам си само бегла, мъглява представа от нещата.Мнението ми за легендания F30, вечният номер 1 при сапунерките, се основава на експертните ревюта, сред които dreview, steves` digicams, dcresource, на много професионални фотографи, и чак тогава на лични впечатления.Вечният номер 1, предимно заради смазващите му снимки при ISO800, дори без светкавица, а добре знаеш как той има по-малко шум там, отколкото много други на...ISO200 :wors: Не съм видял ни една досега, която да няма адски очеизбождащ шум при IS0400, да не говорим за повече...Бленда, fx.x и другите неща, много инфо има в мрежата, но наистина не са ми ясни, дори не знам на какви стойности да ги сложа.Например, нощен пейзаж, от птичи поглед почти, ISO800, не знам каква е разликата между f 2.8, f 3.5 или f 5.0, практически съвети никъде не прочетох, само объркващи ме термини, които можеш да ги прочетеш навсякъде, къде написани, къде copy/paste :speak:

"Вечният номер едно" си е бил добър фотоапарат. Ама този S2000HD, който си посочил е по-различен - първо е ултразум камера, тежи повече, матрицата му не е Super CCD, с която Fuji оборудват моделите от серията почваща с F (F30FD, F50FD, F60FD и т. н.), а някаква редова матрица, която над ISO 200 ще шуми като всички други.

Мнението ми за легендания F30, вечният номер 1 при сапунерките, се основава на експертните ревюта, сред които dreview, ...

Именно в DPReview попаднах на следния израз по адрес на F30 - "this sensor deserves a better camera" . Мисля, че е много точно. S2000 е по-добър като възможности, но откъм матрица universum е прав. Най вероятно ще се разочароваш, като видиш снимките при високо ISO.

Тук има пряко сравнение между F30 и новият, 12МР модел, F50. Макар ужасяващите снимки и следи от шумоподтискане, дори при ISO100, мисля си, ако измекярската го сваля на 6МР, дали резултатите ще са идентични, предвид SuperCCD, и другите прилики?

Тук има пряко сравнение между F30 и новият, 12МР модел, F50. Макар ужасяващите снимки и следи от шумоподтискане, дори при ISO100, мисля си, ако измекярската го сваля на 6МР, дали резултатите ще са идентични, предвид SuperCCD, и другите прилики?

Ако намалиш резолюцията, просто ще ползваш по малка част от сензора.Така се увеличава малко оптичното приближаване,но не се намаля шума.С две думи -резултатите изобщо няма да са идентични.Noise ninja и фотошоп-това е решението ако си решил да вземаш такъв апарат.

Благодаря за отговорите ви! Попаднах на официалните новини за новите SuperCCD модели, с новия сензор, сочени за революционни. F200EXR F200EXR reviewed S1500FD С нетърпение чакам вашите мнения ;)

Преди време щракнах няколко снимки с F50FD и ми харесаха. Направи ми впечатление, че без светкавица стават хубави снимки дори да е по-тъмно. Тоя новия ще е хубав. Като се има в предвид, че сега производителите блъскат по 43 МП/см2 в новите модели. Сякаш билбордове ще печатаме, че ни предлагат 12 и 14 мегапикселни сапунерки. Ама на F200EXR цената може би ще почне от 700 като излезе при нас. А той Никон D40 kit струва толкова. Всеки с приоритетите си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.