Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

здр. бихте ли ми препоръчали фотоапарат ...

дайте съвет коя марка да избера от тези. нявсякъде по форуми чета този не е добър , този не прави добри снимки ... в крайна сметка искъм да направя горе долу добър избор !!!

ако ще е ограничен избора до трите, тогава последния.

иначе така както си отворил тема в раздел

Изобразително изкуство и Фотография

ти препоръчвам да си приготвиш 600лв за нов огледално-рефлексен фотоапарат, ако искаш да стане истинско фотографско изкуство, а не мазало, не на фокус пълно с цветни точици и т.н.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Евтините Никон-и като този изобщо не снимат хубаво, доста аберират и мажат, Практика-та - бягай далече от тази марка, Полароида не мога да го коментирам - нямам преки наблюдения. Ако ще е нещо в ниския клас се ориентираи към Канон или Панасоник, например Canon PowerShot A470, въпреки че е малко стар модел и не е супер компактен прави прилични снимки като за 180 лв ;) И какво му е лошото на Пентакс, че нещо не можах да загрея.

И какво му е лошото на Пентакс, че нещо не можах да загрея.

Пентакс = Самсунг = правено с икономии да е евтино, от което следва по-ниско качество

Евтините Никон-и като този изобщо не снимат хубаво, доста аберират и мажат, Практика-та - бягай далече от тази марка, Полароида не мога да го коментирам - нямам преки наблюдения. Ако ще е нещо в ниския клас се ориентираи към Канон или Панасоник, например Canon PowerShot A470, въпреки че е малко стар модел и не е супер компактен прави прилични снимки като за 180 лв ;) И какво му е лошото на Пентакс, че нещо не можах да загрея.

Мажат ако страдаш от паркинсон, а кой не аберира? При тези евтини стъкла за обективи? Canon PowerShot A470 е нищо повече от фекал, производите на "Панасоник" два пъти повече.

С другаря suggs ставаме отбор, та от трите -никона дядо попе!

Има един сравнително нов - рекламират го като най-малкия фотоапарат който прави 10 мегапикселови снимки. Има и 12 оптично увеличение, и цената му е около 350лв, но може и да е паднала вече не знам

• 2 седмици по-късно...

Моят фотоапарат е Sony DSC W-150 Black и честно да си кажа единствения му кусур е батерията, която пада бързо на светкавици, иначе iso-то, което е до 3200 позволява записване на изображения с доста голямо качество, другия кусур е големината на видео файловете, иначе пък ги прави доста качествени като картина и кадри в секунди. Мога да ви покажа няколко снимки от моя апарат Ц Ъ К .Снимките са правени предимно в режим ISO, охлюва и жабата са на светкавица Публикувано изображение

Моят фотоапарат е Sony DSC W-150 Black и честно да си кажа единствения му кусур е батерията, която пада бързо на светкавици, иначе iso-то, което е до 3200 позволява записване на изображения с доста голямо качество, другия кусур е големината на видео файловете, иначе пък ги прави доста качествени като картина и кадри в секунди. Мога да ви покажа няколко снимки от моя апарат Ц Ъ К .Снимките са правени предимно в режим ISO, охлюва и жабата са на светкавица Публикувано изображение

Трудно ще ме убедиш че това е супер апарат с такива снимки.Трябва да обучаваш сериозно ЗАУ-то(задапаратното устройство).

Почти на нито една снимка фокуса ти не е там където трябва.Любопитно ми е да видя някой качествен кадър на исо 3200.Ако може обаче ги качи тук,щото нещо ти е бъгав сайта/надявам се не е умишлено,в противен случай трябва да предупредя за това останалите потребители/ Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Ей го и бай Мърморан-тоест, аз, отново искам помощ за избора на апарат.Ако в хардуеър и т.н съм бай Стефан, откъм практическата част на фотографията съм бай...друго :) Попаднах на суперизгодна оферта (по мое мнение) съвсем случайно.От сервиза, естествено, не успяха да поправят легендарния Fuji F30, и си търся нов.Смятах друго Fuji @ SuperCCD sensor, защото не мога да понасям как при слабо осветление другите матрици при сапунерките не струват.Та, само за 329 лв, попаднах на Fujifilm E900, като ме блазни любимият ми SuperCCD sensor, фанфарите по форумите относно качеството на въпросния апарат, и възможността да разбера що е то RAW-манджа, пиячка ли е, какво се прави с него :P Много обаче ме притеснява отсъствието на AF assist lamp...Основателно ли се тревожа? Тъкмо си бях харесал и наблъскания с екстри за цената си-около 500лв, Samsung WB500, но, като видях как маже, дори при ниско ISO, не разбирам какво го хвалят за високо ISO... Тук има добри снимки от потребител на dpreview, да не вземе пък тоя Самсунг да се окаже некой мощен Самсон...Или набутвация, като Симсон...Ето, отидох за кратко да снимам с Е900, можех да снимам само в магазина-съответно Fujifilm или Техномаркет, нямаше как да изляза с апарата оттам.Импровизирах с настройките, не ми се смейте много, моля добре да огледате снимките и да кажете кой от двата да избера, снимките си имат и EXIF.Сигурен съм, че много от вас биха изкарали несравнимо по-добри снимки, но, все пак... Fuji E900 JPEG E900 video E900 RAW .raf photo - в папката със "суровия"материал погрешка има и няколко JPEG, извинявам се за грешката.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Здравейте! Нуждая се от помощ. Искам да си купя фотоапарат /сапунерка/ за 300-350лв. Прочетох доста неща, ориентирах се горе-долу в основните параметри на фотоапаратите, но и доста се обърках :) Предложете ми, моля нещо добро като съотношение цена-качество, ако е и изпитано още по-добре. Благодаря предварително!

Здравейте! Нуждая се от помощ. Искам да си купя фотоапарат /сапунерка/ за 300-350лв. Прочетох доста неща, ориентирах се горе-долу в основните параметри на фотоапаратите, но и доста се обърках :) Предложете ми, моля нещо добро като съотношение цена-качество, ако е и изпитано още по-добре. Благодаря предварително!

Като видях цената, просто не повярвах. Това е най-добрият фотоапарат за тези пари. Вече поостаря като модел, и е на изчерпване, но абсолютно си заслужава.

Иначе - например: Canon A590IS , Canon IXUS80IS, Fuji F50fd, Pentax A30 , Sony W170 , Panasonic LZ10 - нещо от този сорт. Най-добре разгледай какво има по магазините, и ако нещо ти привлече вниманието, пиши, да си кажем мнението. Къде ще снимаш повече - през деня на открито, или на изкуствена светлина? В първия случай е добре да имаш по-голямо оптично увеличение и стабилизатор, а във втория - търси апарат с по-голяма матрица, за да има по-малко шум в снимките.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Като видях цената, просто не повярвах. Това е най-добрият фотоапарат за тези пари. Вече поостаря като модел, и е на изчерпване, но абсолютно си заслужава.

Иначе - например: Canon A590IS , Canon IXUS80IS, Fuji F50fd, Pentax A30 , Sony W170 , Panasonic LZ10 - нещо от този сорт. Най-добре разгледай какво има по магазините, и ако нещо ти привлече вниманието, пиши, да си кажем мнението. Къде ще снимаш повече - през деня на открито, или на изкуствена светлина? В първия случай е добре да имаш по-голямо оптично увеличение и стабилизатор, а във втория - търси апарат с по-голяма матрица, за да има по-малко шум в снимките.

Ами по принцип предполагам, че ще снимам по-скоро на открито, но се надявам на горе-долу задоволително качество например в нощно заведение :P Вчера разглеждах, то аз колко ли се сещам де, Sony W210 за 359лв. на промоция с 2ГБ карта, какво мислите за него? Canon IXUS80IS също го имаше наличен, от Sony W210 и него кой е по-добър? А другите ако и те са на това мнение, че Panasonic-а от горния линк е най-добрия за тези пари да взема да си го поръчам докато не се е изчерпил..., м?

Ами по принцип предполагам, че ще снимам по-скоро на открито, но се надявам на горе-долу задоволително качество например в нощно заведение ;) Вчера разглеждах, то аз колко ли се сещам де, Sony W210 за 359лв. на промоция с 2ГБ карта, какво мислите за него? Canon IXUS80IS също го имаше наличен, от Sony W210 и него кой е по-добър? А другите ако и те са на това мнение, че Panasonic-а от горния линк е най-добрия за тези пари да взема да си го поръчам докато не се е изчерпил..., м?

За Sony W210 - нов модел е , още не съм го тествал. Мисля обаче, че W170 е по-добър - има по-голямо оптично увеличение, оптичен стабилизатор , и по-малко мегапиксели, т.е. би трябвало да има по-малко шум при снимане на слаба светлина. А ако трябва да сравнявам тези двата с Canon IXUS80 - не знам кой е по-добър, мисля, че е въпрос на лично предпочитание. Затова ти писах, ако имаш възможност, да поснимаш в някой магазин с тези апарати, и да видиш кой ще ти хареса повече. Аз лично предпочитам Canon-а.

А за Panasonic FZ8 - ползвам го от около година и половина, и съм много доволен. Има недостатъци, но ми е напълно достатъчно, че може да направи ето такава снимка:

Публикувано изображение

Пфу, какво мазало, защо всички собственици на ПЪН ass оник искат да набутат другите Публикувано изображение Направо не зная откъде да започна, ако ви покажа един хубав crop от тая снимка-ще повърнете...А нощните снимки са едни от най-лесните.И никой ли няма да ми помогне в избора?

Ей го и бай Мърморан-тоест, аз, отново искам помощ за избора на апарат.Ако в хардуеър и т.н съм бай Стефан, откъм практическата част на фотографията съм бай...друго :) Попаднах на суперизгодна оферта (по мое мнение) съвсем случайно.От сервиза, естествено, не успяха да поправят легендарния Fuji F30, и си търся нов.Смятах друго Fuji @ SuperCCD sensor, защото не мога да понасям как при слабо осветление другите матрици при сапунерките не струват.Та, само за 329 лв, попаднах на Fujifilm E900, като ме блазни любимият ми SuperCCD sensor, фанфарите по форумите относно качеството на въпросния апарат, и възможността да разбера що е то RAW-манджа, пиячка ли е, какво се прави с него :) Много обаче ме притеснява отсъствието на AF assist lamp...Основателно ли се тревожа? Тъкмо си бях харесал и наблъскания с екстри за цената си-около 500лв, Samsung WB500, но, като видях как маже, дори при ниско ISO, не разбирам какво го хвалят за високо ISO... Тук има добри снимки от потребител на dpreview, да не вземе пък тоя Самсунг да се окаже некой мощен Самсон...Или набутвация, като Симсон...Ето, отидох за кратко да снимам с Е900, можех да снимам само в магазина-съответно Fujifilm или Техномаркет, нямаше как да изляза с апарата оттам.Импровизирах с настройките, не ми се смейте много, моля добре да огледате снимките и да кажете кой от двата да избера, снимките си имат и EXIF.Сигурен съм, че много от вас биха изкарали несравнимо по-добри снимки, но, все пак... Fuji E900 JPEG E900 video E900 RAW .raf photo - в папката със "суровия"материал погрешка има и няколко JPEG, извинявам се за грешката.

Не знам кой те е излъгал,че в момента Фуджи правят фотоапарати.

Фотоапаратите в света са 2 марки и половина.А именно Никон и Канон,а половинката отива при Сони,заради точното попадение с лещите.

Всичко останало са просто щракалки-залъгалки.

Успех в избора

Пфу, какво мазало, защо всички собственици на ПЪН ass оник искат да набутат другите Публикувано изображение Направо не зная откъде да започна, ако ви покажа един хубав crop от тая снимка-ще повърнете...А нощните снимки са едни от най-лесните.И никой ли няма да ми помогне в избора?

Не се притеснявай - вече повърнахме, като гледахме твоите снимки в MALL_а ... Публикувано изображение Как точно искаш да ти помогнем? Харесал си си поредния боклук на Fuji, и какво - трябва да те убедим, че е нещо прекрасно ли? Кога ще разбереш, че в момента няма фотоапарат за 300-400 лв, който да прави снимки без шум и с ясни детайли на слабо осветление. Или прежалваш едни 1000 лева за DSLR с китов обектив, или си купуваш нещо евтино, и си го харесваш.

А кроп от моята снимка всеки може да види, затова и съм я публикувал в цял размер. Знаеш как се постват снимки, знаеш къде е Аспаруховия мост, любопитен съм твоят фотоапарат как ще се справи.

ПП. А, забравих, ти нямаш фотоапарат. Още търсиш "съвършената сапунерка Fuji" ... :cant believe:

Fuji F30 vs Nikon D50 E900 nightshot Не мисля, че има друга сапунерка в света, която да се представи така достойно срещу DSLR от ниския клас.А истински такъв струва няколко хиляди евро с цялата окомплектовка, ако случайно не знаеш.За 1000 лв-някой измекярски стар модел с жалки kit-аци да вземеш.А оня Panasonic, който Neo предложи, наистина не струва, предвид цената си.С огромно удоволствие, ако взема добра сапунерка, бих се срещнал с теб, "да си ги премерим", макар да нямам твоя опит в снимането.А в тази твоя снимка цветовете са така адски нереални, и такава мацаница (особено в подпорните колони на моста), и водата е с такъв странен цвят, че не виждам защо злобееш.В една сапунерка най-много държа да снимка прилично при ниско осветление, и да има видео-това автоматично ме ограничава силно.За светлините няма да говорим, на пръв поглед са чиста проба blown highlights.

В една сапунерка най-много държа да снимка прилично при ниско осветление.

Това е разликата между нас. А аз държа на хубави снимки на дневна светлина, затова ми трябва предимно голям зуум и добър стабилизатор. В това отношение, особено на тази цена, FZ8 е много добър избор. Това още веднъж се потвърди на неделното ми фото сафари по Южното Черноморие (като обработя снимките, ще покажа най-сполучливите). На тъмно съм направил не повече от 50-ина снимки, и качеството, което дава, ми е достатъчно, въпреки че е далеч от идеалното.

Пак те питам: Как точно искаш да ти помогнем? Апарати като твоя F30 вече останаха в миналото. Тези, които се предлагат в момента, имат повече мегапиксели, повече екстри, по-евтини са (като цяло) , но правят снимки с по-лошо качество. Не се смятам за добър фотограф, но имам представа от това, което се предлага на пазара - като цени и възможности. И мисля, че с високите ти изисквания няма нещо, което да те устройва.

Ако греша и някой може да предложи нещо добро, нямам нищо против да бъда поправен :rolleyes: .

И след като така разкритикува снимката ми , какво ти е мнението за тази ? Снимана е с DSLR, поне два пъти по-скъп от моя апарат.

Не знам кой те е излъгал,че в момента Фуджи правят фотоапарати.

Фотоапаратите в света са 2 марки и половина.А именно Никон и Канон,а половинката отива при Сони,заради точното попадение с лещите.

Успех в избора

Ako говориш за профи камери (от сорта репортерски и за снимане на диви животни) си прав.Но за студийна работа си мисля да си леееееко в грешка.Марката е там една-Хаселблад.Или пък цифрови гърбове за камерите среден формат....Канон и Никон там изобщо не пеят в хора.Тъй че такива обобщения по скоро издават празнини в информираността на изказалия ги,нищо друго.

До господин suggs

Има разлика между двете снимки и то съществена в полза на сони модела. В горната снимка шумът се вижда без мащабиране, предимно над моста . Погледнато в каналите - зеленият е най-добре, червеният натрупва, докато приноса на синия е най-осезаем и това е логично за нощна снимка от любителски модел. За тези модели е така и опира до компромис. Има начин да се подтисне шума на синия канал чрез фотошоп, но резултата води до замазване, защото се неутрализра с наслагване на зелен канал и в крайна сметка реалистичността на цветовете се губи.

За снимката от сони-модела. Шум се забелязва едва след мащабиране до 300%. Шумът пак идва от синия канал, но в малки количества.

Попитали японците - можете ли да направите съвършения апарат? Те отговорили -можем. Защо не го направите? Защото ще останем без хляб! Обаче сгрешили -взели, че направили Fuji F30.

Скромното ми мнение е този форум да се затвори и всеки посетител да бъде посрещан от магистрален транспарант с надпис - Забравете за Duru, забравете за домашния сапун, вашия избор е Fuji F30.

с уважение

Тъкмо писах-къде ли е Profruit to the rescue, и ти се появи :):wors: Нещастниците от Бушона не могат да го оправят след заливането с мазна супа-тоя бутон не работи, оня бутон не работи...Било безсмислено, прекалено много пострадал, и се страхувам вече да си купувам Fuji-и F10 не успяха да ми оправят, и ме изнудиха да им го дам за части за 45 лв, без да са го отваряли дори... Така че, или Е900, или да търча по сервизи, а понятие нямам къде биха го оправили РЕАЛНО.Вашето мнение?От Самсуняка се отказах.

Има разлика между двете снимки и то съществена в полза на сони модела.

.............................................

Всъщност, съществената разлика между двете снимки е, че тази от Sony-то е минала през PhotoShop, и си личи, че е работено върху отстраняването на шума. Докато моята от FZ8 е натурална, само леко е подсилен контраста. Снимката е от миналата година, когато още не умеех да си служа добре с апарата. Сигурен съм, че ако отида сега да я снимам пак, но този път в RAW, и след това я обработя, ще получа по-добър резултат.

Но както и да е. Целта ми не е да се хваля с фотографско майсторство, а да покажа възможностите на въпросната машина.

Интересно ми е какво е твоето мнение за снимките по-горе от Fujifilm E900. А сигурно и на автора им ще му е полезно. Все пак, той се чуди дали да си купува въпросния апарат, или не.

Еми, за тия пари, какво да искаш, $100F$ струва 3х повече, и е подобен...Имах малко време да експериментирам в магазина с Е900, да не говорим, че някой по-напреднал би изкарал завидно по-добри снимки от тези, важното е, че имаме снимки от първа ръка, необработени, и е сигурно, че са точно от тоя апарат.Някъде пишат, че 9mpix снимки в RAW могат да бъдат изкарани до 18mpix, нали SUPERCCD именно удвоява и смалява резултата-и, направело ли се, много хора биха завидяли (това пишат user reviews в dpreview forums)...Целта е наистина да се науча да боравя с апарат, който снима raw @ manual settings, и, ако не ме устройва, или се лакомя за по-добър резултат-след 2-3 години ще ъпгрейдваме...329лв му искат, 2GB XD card вече си имам, от злополучния ми F30.Mакар комплектът да включва 2 х АА @ 2500 maH, и зарядно, аз си имам купища батерии от други устройва, и бързо зарядно устройство.Как да дам 1100 кинта в условията на рецесионна криза за $100f$, като имам само минимални познания и фотографски опит...От друга страна, наистина искам вашето мнение, а светкавицата ми хареса, че е pop-up.Отново питам, за какво точно служи в РЕАЛНИЯ живот AF assist lamp, и доколкото трябва да ме тревожи отсъствието й при бюджетния Е900? Уж куп екстри, настройки+RAW, а няма AF assist lamp...suggs, благодаря за напомнянето-наистина яко се чудя... :)

Fuji F30 vs Nikon D50 E900 nightshot Не мисля, че има друга сапунерка в света, която да се представи така достойно срещу DSLR от ниския клас.А истински такъв струва няколко хиляди евро с цялата окомплектовка, ако случайно не знаеш.За 1000 лв-някой измекярски стар модел с жалки kit-аци да вземеш.А оня Panasonic, който Neo предложи, наистина не струва, предвид цената си.С огромно удоволствие, ако взема добра сапунерка, бих се срещнал с теб, "да си ги премерим", макар да нямам твоя опит в снимането.А в тази твоя снимка цветовете са така адски нереални, и такава мацаница (особено в подпорните колони на моста), и водата е с такъв странен цвят, че не виждам защо злобееш.В една сапунерка най-много държа да снимка прилично при ниско осветление, и да има видео-това автоматично ме ограничава силно.За светлините няма да говорим, на пръв поглед са чиста проба blown highlights.

Има такава сапунерка.Ама тя няма видео,така че отпада.Всъщност това не е точно сапунерка и със сигурност като качество на снимката при ниско осветление ще удари в земята твоето фуджи Ф 30,но няма значение.Теста който си посочил има уловка,която е невидима за теб.А и за всички към които е насочен-потенциалните купувачи.Между другото Д50 с кита и обектив с който е правен теста вече можеш да си купиш на много по малко от 1000 лева.Втора ръка обаче ,щото вече не го произвеждат ,също като Ф30-31.За цветовете не си прав.

Еми, за тия пари, какво да искаш, $100F$ струва 3х повече, и е подобен...Имах малко време да експериментирам в магазина с Е900, да не говорим, че някой по-напреднал би изкарал завидно по-добри снимки от тези, важното е, че имаме снимки от първа ръка, необработени, и е сигурно, че са точно от тоя апарат.Някъде пишат, че 9mpix снимки в RAW могат да бъдат изкарани до 18mpix, нали SUPERCCD именно удвоява и смалява резултата-и, направело ли се, много хора биха завидяли (това пишат user reviews в dpreview forums)...Целта е наистина да се науча да боравя с апарат, който снима raw @ manual settings, и, ако не ме устройва, или се лакомя за по-добър резултат-след 2-3 години ще ъпгрейдваме...329лв му искат, 2GB XD card вече си имам, от злополучния ми F30.Mакар комплектът да включва 2 х АА @ 2500 maH, и зарядно, аз си имам купища батерии от други устройва, и бързо зарядно устройство.Как да дам 1100 кинта в условията на рецесионна криза за $100f$, като имам само минимални познания и фотографски опит...От друга страна, наистина искам вашето мнение, а светкавицата ми хареса, че е pop-up.Отново питам, за какво точно служи в РЕАЛНИЯ живот AF assist lamp, и доколкото трябва да ме тревожи отсъствието й при бюджетния Е900?Уж куп екстри, настройки+RAW, а няма AF assist lamp...suggs, благодаря за напомнянето-наистина яко се чудя... ;)

Те тия неща с писане пофорумите не се учат,доколкото ми е известно.АФ асистенската лампа в реалния живот подпомага по бързото и прецизно фокусиране пи слаба светлина.Ако апарата се оправя и без нея,значи няма за какво да се тревожиш.Но трябва да го тестваш в реални условия при слабо или почти никакво осветление.

Горе-долу е вярно.

Един друг потребител тука така си купи една "страхотна" сапунерка снимаща и в RAW и има неблагоразумието да пусне снимки правени с нея. Сърце не ми даде да му кажа веднага какво виждам като некачество.

Обаче, все пак е по-добре със съпунерка от колкото без нищо за снимане. С много опити и налучкване се научава човек да прави снимки (в определени светлинни условия) които да не изглеждат ужасно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.