Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Между другото Kodak V1073 в български интернет магазин го видях на цена 261.00 лева, иначе вярно че върви на повечето места към 450 лв. А диафрагмените числа бележат светлосилата на обектива. Максималния отвор е стойността на диафрагмата при най-късото фокусно разстояние. По-малкият отвор е диафрагмата при максимален т.нар. "зум". Т.е. в характеристиките се показва колко най-много може да се отвори диафрагмата при най-късо и при най-дълго фокусно разстояние.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми аз като не можах да купя А720 взех от павилиона А590 и е страхотен апарат за тия пари. Качва се един пач и снима в RAW формат и още 1 тон благинки.

Малеееее х 100, вчера цял ден четох ревюта и мнения на собственици на S100fs в Amazon, дори си изкарах в текстов документ част от коментарите....Една собственичка дори е направила сайтче с 4-5 снимки, държа да ги видите тук и всички да си кажат мнението :yanim: Много хора казват кой модел D$LR са си продали, след като са купили това...Особено заради zoom 14,3x и стабилизацията, там D$LR-ите отстъпвали откъм бързина и прецизност, казват.По отношение на шум, AF при ниско осветление, и други, Панасониците винаги са аутсайдери, сравнени с FUJI SUPERCCD.Онези, които реват за хроматични аберации и purple fringing, същата авторка ги моли да погледнат тук.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Ми аз като не можах да купя А720 взех от павилиона А590 и е страхотен апарат за тия пари. Качва се един пач и снима в RAW формат и още 1 тон благинки.

ми точно там бях и аз и момичето ми препоръча фуджито, защото аз се бях спряла на канон А590 и фуджи С1000 или ф50(междо другото вярно, че не знаеше, че има значение пикселите и големината на матриците,даже твърдеше,че нямало значение, но айде за другите неща и се доверих) . и след това ми препоръча сони Х10 заради по добрата оптика, съответно и фуджито заради това. и наистина като сравнихме А590 с другите два модела беше с много лоша оптика. но нищо не мога да изкажа като лично мнение, защото първо че не разбирам, второ не съм имала такива апарати и така.

Редактирано от evolet (преглед на промените)

Малеееее х 100, вчера цял ден четох ревюта и мнения на собственици на S100fs в Amazon, дори си изкарах в текстов документ част от коментарите....Една собственичка дори е направила сайтче с 4-5 снимки, държа да ги видите тук и всички да си кажат мнението ;) Много хора казват кой модел D$LR са си продали, след като са купили това...Особено заради zoom 14,3x и стабилизацията, там D$LR-ите отстъпвали откъм бързина и прецизност, казват.По отношение на шум, AF при ниско осветление, и други, Панасониците винаги са аутсайдери, сравнени с FUJI SUPERCCD.Онези, които реват за хроматични аберации и purple fringing, същата авторка ги моли да погледнат тук.

Fix,това си е голяма новина.Кажи кой модели рефлекси са си продали хората,че не можах да го намеря тоя пасаж.Предполагам са били с Nikon D700,Nikon D3X,Canon EOS 50D ,Canon EOS 5D Mark II и други такива смешни камерки,нали? Публикувано изображение

Fix,това си е голяма новина.Кажи кой модели рефлекси са си продали хората,че не можах да го намеря тоя пасаж.Предполагам са били с Nikon D700,Nikon D3X,Canon EOS 50D ,Canon EOS 5D Mark II и други такива смешни камерки,нали? Публикувано изображение

Викайте противопраховата бригада, че танкът ще сменя лещи :)Четивото си струва.Но повече бих се радвал да се придържане към избора на апарата.

ми точно там бях и аз и момичето ми препоръча фуджито, защото аз се бях спряла на канон А590 и фуджи С1000 или ф50(междо другото вярно, че не знаеше, че има значение пикселите и големината на матриците,даже твърдеше,че нямало значение, но айде за другите неща и се доверих) . и след това ми препоръча сони Х10 заради по добрата оптика, съответно и фуджито заради това. и наистина като сравнихме А590 с другите два модела беше с много лоша оптика. но нищо не мога да изкажа като лично мнение, защото първо че не разбирам, второ не съм имала такива апарати и така.

Дрън-дрън ярина. Следващия път като ти се изтъпани подобно момиче, момче или плешив чичко - спокойно извади водното си пистолетче и го гръмни от упор с пожелание да продава марули и репички на "Кирков" пазара.

Апаратите към които си се насочила са с кропнати матрици и все пак има огромно значение отношението брой пиксели към "големина на матрицата". Това се казва резолюция и на практика ти дава възможност да печаташ в последствие снимките си. Не го бъркай с разрешение!

Как разбрахте това за оптиката?! На всички сапунерки оптиката е една - евтина и куца! Подобни оптики страдат от: геометрични изкривявания (бъчва или възглавница, рибешко око); ниска рязкост (това е най-куцото при тях); малка стъпка на диафрагмата. Отделно проблеми с яркостта и верността на цветопредаването, но това е проблем на матрицата. Например, в поста с който се включи в тази тема изброяваш Sony W170 като избор. Аз пък ти казвам, че Sony W150 е по-удачна покупка заради верността на цветопредаването и спомената яркост.

Най-куцото на тези апаратчета е, че снимат в *.jpeg/*.jpg. Този формат е несериозен. Компресия и загубя на нюанси - такава му е физиката, плюс гадните артефакти или аберации. И само поради това А590 мачка конкуренция, заради пиратския пач да снима в RAW формат.

Направо към въпроса. Заставаш сега и си казваш - аз разполагам с такъв бюджет. Взимаш лист и писалка, и отиваш в фотомагазина. Преписваш имената на всички апарати вместващи се в бюджета и избираме най-удачния. Печели този, който снима 16:9/16:10 или в RAW. Това шарении, търговска марка, дизайн е за турбо-селяните и за момиченцето, което не знае, че има значение пикселите и ала-бала.

П.П. 400лв за "А720" е престъпление към човечеството и нагла обирация на българския труженик (лично мнение, което не ангажира никого).

...

Числата, които си посочил, показват колко може да се отвори блендата при снимка. Накратко: 2,8 - голям отвор, 8 - малък. За това , което си посочил, блендата се отваря от 2,8 до 8, ако не ползваш оптично увеличение, и от 5 до 8, ако ползваш. Колкото по-голям е отвора, толковa повече светлина влиза през обектива и попада върху сензора, => снимката става по-качествена.

...

За да не нарека подобно обяснение глупост, ще се направя че не съм го прочел.

Отворена бленда се ползва при портрет и тогава фона става размит. Затворена бленда се ползва при пейзаж, панорама или желание обектите в близък и далечен план, да са на фокус.

Умението за боравене с фокуса дава възможност на фотографа да акцентира и по този начин да насочи вниманието на зрителя. Човешкото око гледа първо обектите на фокус, докато размитите обекти го натоварват.

Що се касае светлината преминаваща през обектива и попадаща на светлочувствителния елемент - за това се грижи експозицията.Тя е отношение на отвор на диафрагма - скорост на затвора и светлочувствителност. Ако имаме неправилна екпозиция, то снимките стават тъмни (неекспонирани) или светли (преекспонирани).

Пример, когато имаме максимално отворена бленда и максимално затворена. Ясно се вижда, че качеството не страда.

Публикувано изображение

Пример, когато имаме максимално отворена бленда и максимално затворена. Ясно се вижда, че качеството не страда.

Да, вярно е ... когато компенсираш със ISO-то и скоростта на затвора . А те нещо не си личат на примерите ти - предвидливо си махнал EXIF данните :offtopic_s: .

Аз мога да предложа две снимки, правени при едни и същи светлинни услови, с един и същ апарат , на ISO 200, 1/25 s . Не са редактирани, само са смалени, за по-лесно качване в нета. Единствената разлика е, че първата е снимана при F 2,8 , а втората - при F 8,0 .

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мисля, че разликата е очевадна.

Викайте противопраховата бригада, че танкът ще сменя лещи :yanim:Четивото си струва.Но повече бих се радвал да се придържане към избора на апарата.

Това което прочетох трудно ще ме убеди в версията ти.Има всякакви диваци,дето си мислят че апарата сам прави снимките.Тоя дето уж си продал пентакса,много ме съмнява.Най малкото защото К10 не бе ентри левъл преди година и сега даже не е.3,68 квадратни сантиметра площ на сензора срещу 0.58 на фуджито са очевадни факти .И с един светлосилен твърд обектив пентакса е по лек и по малък като размер от любимата ти на картинка турбосапунерта.Но ако си я купиш и се налага да я разнасяш навсякъде с себе си ще разбереш,че 1 килограм не е малка тежест.Да не казвам,че за тия пари можеш да си вземеш Олимпус с два обектива които покриват приравнени към 35 мм фокусни разстояния от 27 до 600 мм,което си е всичко от което някога би имал нужда. Публикувано изображение

Да, вярно е ... когато компенсираш със ISO-то и скоростта на затвора . А те нещо не си личат на примерите ти - предвидливо си махнал EXIF данните ;) .

Аз мога да предложа две снимки, правени при едни и същи светлинни услови, с един и същ апарат , на ISO 200, 1/25 s . Не са редактирани, само са смалени, за по-лесно качване в нета. Единствената разлика е, че първата е снимана при F 2,8 , а втората - при F 8,0 .

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мисля, че разликата е очевадна.

По ДОФ-а си личи че е точно както е писал.Когато има достатъчно светлина имаш много повече възможности за творчество.

Заставаш сега и си казваш - аз разполагам с такъв бюджет. Взимаш лист и писалка, и отиваш в фотомагазина. Преписваш имената на всички апарати вместващи се в бюджета и избираме най-удачния.

Тя си го е написала:

С удоволствие бих си взела професионален, но нямам тази възможност затова съм си определила горен таван 350лв. Толкова мога да дам.

Ето два примерни списъка на фотоапарати, които в момента се продават в България - тук и тук. Кой ще й препоръчаш?

Малеееее х 100, вчера цял ден четох ревюта и мнения на собственици на S100fs в Amazon, дори си изкарах в текстов документ част от коментарите....Една собственичка дори е направила сайтче с 4-5 снимки, държа да ги видите тук и всички да си кажат мнението :) Много хора казват кой модел D$LR са си продали, след като са купили това...Особено заради zoom 14,3x и стабилизацията, там D$LR-ите отстъпвали откъм бързина и прецизност, казват.По отношение на шум, AF при ниско осветление, и други, Панасониците винаги са аутсайдери, сравнени с FUJI SUPERCCD.Онези, които реват за хроматични аберации и purple fringing, същата авторка ги моли да погледнат тук.

За тези пари можеш да се сдобиеш с два броя

Sony DSLR A200 ;) Естествено не от България...Има ги в някои онлайн магазини.Цените варират като най-ниската цена,на която го намерих беше 385 длр с китовия обектив.

Редактирано от skreemer (преглед на промените)

Господа, не можах да разбера много, без практика, но ме смути фактът, че алчните измекярчета във всяко фото искат да ми набутат Nikon Dx0+lenses за едно кило мангизи, и викат-не ти трябва видео, бееееееее....Аз настоявам, че е адски нужно, често, за да няма интриги, заснемам цял производствен процес или мащабна доставка на материали, и показвам на шефовете.Ония викат-или апарат, или камера.Бе, м@м@ ви аматьорска, 640 х 480 @ 9,6 мегабита поток са по-добре от много от кирливите им видеокамери от по 1000лв, нали снимах на няколко такива от Техномаркет, и после ги анализирах професионално...То, все бива шумопотискане, ама... Днес се опитаха да ми продадат тия алчни измекяри, които дори не слушаха какво говоря, и оспориха всичко, казано от вас в темата, пак от тая марка.Предложиха Nikon P90 и Nikon L100, вашите мнения? Казах им, съмнява ме тия дори да доближат Фуджи-то при висока чувствителност, ама, нейсе... Дърт модел и entry-level DSLR няма да си взема, особено без видео.Рекетиране и мафия не ща, даваш над 100 % повече пари само за сменяемите аксесоари.Сори, но никой тъпанар няма да мъкне толкова скъпа техника, че може и да му я откраднат или дори да я загуби, ако не си вади парите с това.Моля да не ми препоръчвате DSLR.Пари на вятъра нахалост няма да хвърлям, хората си го казаха-с опит и с настройки се постига същото.При 1600 няма да снимам, при 800 може.

Ти пък си намерил кого да питаш - продавачите... Публикувано изображение Нали ти е ясно, че тях изобщо не ги интересува какво искаш, а гледат само да ти вземат парите, с възможно най-малко усилия от тяхна страна? Говорят пълни глупости, без да са си направили труда да поразцъкат апаратите, които продават, за да видят за какво става дума.

Пак ще пиша: в случая най-важно е на теб какво ти харесва. Все пак ти даваш парите, и после ти ще снимаш с това, което си купил. Виждам, че си си харесал Fuji S100fs - ами вземи си го! Изчел си достатъчно ревюта, изгледал си много снимки в нета, имаш представа какви са му възможностите. Мисля, че можеш сам да си прецениш.

Все пак беше писал, че искаш да чуеш и други мнения, така че ще си напиша моето. Fuji S100fd има недoстатъците на DSLR - големи размери и тегло, висока цена, но няма предимствата им - голяма матрица и сменяема оптика. Ако трябва да давам 1000 и повече лева за фотоапарат, бих предпочел DSLR-а.

Вече казах, D$LR (неслучайно го пиша така) не искам по ред причини, първата, и най-сериозната, е тоталната липса на видео, а то снима с чудесно качество и компресия.Моят пръв наставник, експерт-сервизен техник,преди години, беше взел F10, и каза, че бие по качество на видеото много камери.Ходих в Техномаркета, заснех от няколко камери, вкъщи добре прегледах и анализирах материала-прав се оказа.Нали преди няколко дни ме събуди моят съветник и ме изкара от леглото по бързата процедура, сякаш ще евакуират града, да ходим в Добрич, на някакво голямо изложение на български овчарски кучета (неоснователно наричани каракачански овчарки).Слизам долу, едно лъскаво, черно AUDI, последен модел, чака нетърпеливо и сърдито, със запален мотор, докато се разсъня-вече бяхме там.Направо се облещих, такава класа и природна красота, така добре си починах, заснех сума клипчета с апарат, взет назаем, и ще ги качваме в zazz.bg...Ами, ако имах D$LR? Позата на кучето, носенето на опашката, редките, непредвидими сцени, къде ти време да носиш торба със сменяеми аксесоари Публикувано изображение Много си прав, веднага ме набутаха да си купя уж, и казаха "Не слушай онези, НА КОИТО НЕ ИМ СТИСКА ДА СИ КУПУВАТ СКЪПИ ЛЕЩИ" Защо ли отричат всичко друго, освен скъп D$LR и СКЪПИ аксесоари... :rolleyes: И ми се карат, моля ти се, като съм искал видео, камера да съм вземел...Почнах да им обяснявам за видеопотоците и кадрите, гледат ме като изтребители... Много ми хареса ревюто, в което един от потребителите в Amazon каза "Ако не искате скъп танк за носене, вземете си S100FS, стъпка напред, ако искате наистина да научите нещо за фотографията". Самата истина...Макар и малко по-добри, не си заслужават, големите... Нали, като ми бутаха Nikon D40 в ръцете, ги видях, за да ми снимат едно макро, бях с брада, сменяха 5 минути обективи...Не, мерси, една сапунерка може да снима без смяна, а те... Публикувано изображение С всички обективи, видях онова, което казват всички ревюта, хем хич не разбирам от фотография, и пак видях, че по краищата изображението е меко, дори леко размито, подобно на SuperCCD отблизо, при ниско ISO.Да не съм чул за D$LR.Казват хората, професионални фотографи-в 21век живеем, какви 5 лева, какви смени и торба с обективи :speak:

Добро утро фото-калдаджии,

ще се опитам да се вмъкна с следните редове. Признавам, че не ми стана много ясно за цената на отделните апарати и чета за разни изедници, кожодери, лихвари, рекетьори и тъпънари.

1000лв са си 1000лв, докато Fuji FinePix S1000fd при мен е преводни 250лв.

Публикувано изображение

Апаратът е много приличен. Впечатлява с своя дизайн. Голям размах на фокусното растояние 33-396мм, блендата тоже - f/2.8 - f/5.0. Има сенник!

Веднага може да се каже, че ако човек е инвалид само с лява ръка, няма да може да снима. Тази бандура на вид е логично продължение на Fuji FinePix S5800. 1/2.3 CCD матрица е първото, което подсеща, че фотката е клас любителска. Няма стабилизация на обектива, а по време на видео-заснемане не работи зума (последното е логично, все пак е фотоапарат, а не видеокамера). Интуитивни меню. Има ръчни настройки, приоритет на диафрагма или приоритет на затвор. Адска 3200 светлочувствителност, но след 200 шуми. Търси лица. При краен зум изкривяванията са налице. Разпознава карти xD-Picture, SD HC, SD до 2 гиги, което е малко за видео. Все пак да снимаш видео с фотоапарат е все едно да спиш с гумена кукла. Цвето-предаването на дневни снимки е на приемливо ниво. Апарат за непретенциозния фотолюбител или за подарък на такъв. Цената тук е без конкуренция.

приятен ден на всички с пожелание за здравословен живот като ограничите мазните и тютюнопушененeто. Повече движение и чист въздух.

Добро утро фото-калдаджии,

................................................

1000лв са си 1000лв, докато Fuji FinePix S1000fd при мен е преводни 250лв.

................................................

Добро и на теб Публикувано изображение . Как да разбираме краткото ревю, което ни предоставяш? Препоръчваш на Fixt00l Fuji S1000fd ? Или не си разбрал, че всъщност обсъждаме S100fs ? Защото има "малка" разлика между двата - и като цена, и като възможности. Справка.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Profruit, би могъл да видиш какво означава качествено клипче, качил съм няколко.Въртя бясно камерата, следейки птиците, на връщане от Принцовите острови, но бе снимано за мама, не за професионалист, тя обожава животни.Пред двореца

Мазен писан

Aха, разликата е огромна, а и аз се извиних за включването. Имах радостта да пипна Fuji FinePix S1000fd, докато за Fuji FinePix S100fs само съм чел.

Публикувано изображение

За сведение тази бандура струва 808лв при мен и веднага им казвам на молдовски - ларивидери от мен. За тези пари може да се купи 450D + KIT обектив и много здраве на турския султан.

Какво има в този апарат, за да оправдае цената си? Увеличен зум до 14х, снима в RAW / CCD-RAW (това е критерии #1 за мен). Светлочувствителност до 10000, за което съм силно скептичен. Човешка матрица 2/3" Super CCD HR, автобрекетинг. "Телевизорът" му прави чупки в кръста. С думи прости - супер турбо сапунер за пари колкото чувала на дядо Мраз.

И ти не си изряден - "Fuji S100fd" няма като модел, има Fuji S1000fd.

добро утро 2

П.П.

До другаря Fixt00l -Fujiстът,

Изгледах с удоволствие клиповете. Юношата бледен с някакви докерски панталони веднага ме впечатли, акцентът му също - говори мьеко. И тук са плъзнали подобни шит-моди (дочени панталони с пришити бризенти и съдрани чували) на версаче.

Като цяло приемливо качество. Моно звук, 30 рамки в секунда при разрешение 640 х 480, което значи да си гледаш на портативен телевизор, горе долу секунда видео - една мега от картата.Ппридържай се към критериите си и успех с покупката.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Веднъж neo2311 ми поиска мои, авторски снимки от F30 @ high iso, защото не вярвал на никакви ревюта.Ще му предоставя такива, нека си кажете мнението.Имайте предвид, че, освен да сменя ръчно ISO, друго не съм пипал, и сигурно съм се изложил, и са ужасни, но аз съм пълен начинаещ, не ме бийте МНОГО ;) При добри настройки би било много по-добре, сигурно ще ми кажете къде съм сбъркал, надявам се Публикувано изображение И D$LR да си взема, без вашите практически съвети съм свършен... После държа да критикувате снимки при ISO100/200/400, ще кача и тях. Цък

Оправи си цъкацията. Два пъти теглих и рара два пъти гърми. Може проблема да е в моя телевизор, но аз засега не мога да видя снимки. Поредно трето теглене. Значи съм омагьосан и няма да видя истината. С каква отварачка отваряте архива? Аз съм с WinRar 3.42 от 2004г.

post-3366-1238757147_thumb.png

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Оправи си цъкацията. Два пъти теглих и рара два пъти гърми. Може проблема да е в моя телевизор, но аз засега не мога да видя снимки.

Снимките се отварят без проблем. Но качеството е средно до мизерно по моите стандарти, т.е. това са т.н. наречените любителски снимки. Подобно е мнението ми и за апарата, който ги е снимал.

Аз съм с Izarc, който е базиран на 7Zip.Само ISO съм сменял, другото всичко е шанаджийска работа.Кмвасилев, как ще наречеш най-добрата компактна сапунерка мизерна, има ли апарат в света, който да прави чудесни снимки само със смяна на ISO, без нищо друго, и никаква автоматична помощ от апарата :PТук има копие на архива.

Веднъж neo2311 ми поиска мои, авторски снимки от F30 @ high iso, защото не вярвал на никакви ревюта.Ще му предоставя такива, нека си кажете мнението.Имайте предвид, че, освен да сменя ръчно ISO, друго не съм пипал, и сигурно съм се изложил, и са ужасни, но аз съм пълен начинаещ, не ме бийте МНОГО ;) При добри настройки би било много по-добре, сигурно ще ми кажете къде съм сбъркал, надявам се Публикувано изображение И D$LR да си взема, без вашите практически съвети съм свършен... После държа да критикувате снимки при ISO100/200/400, ще кача и тях. Цък

Личното ми мнение, след като успях да отворя две снимки (DSCF0694 и DSCF0435) направени с апарат Fuji FinePix F30.

Този апарат е с матрица CCD) / Super CCD HR VI и площ 1/1.7" . Пикселите тук са 6.3 мега. От подобно развитие печели понижените нива на шум при високо ISO 800. Е и? Същите снимки може да се получат и при ISO 200. По-тъпото, че по същата причина страда Resolution = 72/1 = 72dpi по Х и по Y. Отворете някой EXIF Viewer и ще разберете за какво говоря.

С думи прости, снимките от този апарат може да си ги печатате на кибритени кутийки. За качествен печат на А4 и нагоре забравете. В студията печатат при 300dpi, а профи студията при 600dpi резолюции. За сравнение телефона ми SE C905a снима с подобно разрешение, докато серията PowerShot снима с 180dpi, което е по-приемливо. Съгласете се, че не винаги имате екран под ръка, да покажете вашите фотоси.

Първата снимка е коридор с някакъв сак и маратонки. Снимката е правена в потретен режим, защото апертурата е 2.8. Максимално отворена диафрагма. Коридорът и маратонките са смити заради приоритета на диафрагмата. Високото ISO не е чудо невиждано в този случай, защото Photoshop е програмата. В отделните канали Photoshop показва най-много шум в синия (хроматичен), докато в другите два канала има яркостен. След 60% мащабиране това се вижда много ясно в отделните участъци на снимката.

Високото ISO не е повод за гордост. Има начини за борба с шума, отделно ако апарата снима в RAW, то проблемите с шума ще са по-малки заради компресирането на jpeg. Повтарям, jpeg е файл за любители, а снимката не свършва с щракането на затвора. Тя е цифрова и продължава обработка на компа.

Втората снимка с хотела е ужас. На мен ми изглежда като прегоряла стара снимка (винтаж ефект). Там синия канал издиша и залива. При това високо ISO контурите трябваше да са резки. Нищо подобно, те са смити. Ако някой тръгне да изрязва фрагмент - компромисте ще са големи. Прикачената снимка е изрязък при мащабиране 90% и ясно се вижда шума на синия и зеления канал.

Като инфо, при 3200% мащабиране открих някой друг мъртъв пиксел.

Изводи преди всичко за себе си. Този апарат с нищо не блести. Бил е посредствен, днес още повече. Апарат да си тракаш хей така.

поздрави

post-3366-1238782312_thumb.jpg

абе с една дума изводът е един. за тези пари човек не може да очаква много и хубав фотоапарат. все ще се намери някой професионалист или разбирач, който да намери някакъв недостатък на определения тип модел. и в повечето случай ще е излиза прав.поради простата причина, 4е хубавите и качествените апарати не са евтини. ако има еди какво си, пак ще му липсва еди какво си. и с една дума каквото и да взема за 300 или 400лв ще е все тая. сумата си казва своето.а професионалното си е професионално. така че взимам ибраният от мен модел и така. защото тази тема може да продължи вечно. за тези пари какъвто и модел да избера все ще има нещо което да му липсва и да недостига . и тъй като :) са такива възможностите ми не ми остава нищо друго да се примиря и да си купя някоя така наречена сапунерка и да и се радвам :). дали ще е SX100 или A590 или Sony ще е все един дол дренки. защото разликата ще е минимална. и супер далечна от професионалните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.