Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Много мразя такива аматьорски изказвания :cheers: Пикселите били повече...Я кажи кой е абсолютният ефективен максимум за сапунерките, откъм мегапиксели?И не мога да повярвам, че се правиш на компетентен, щом мемори картата ти е критерий за избиране...Заради мизерните няколко лева разлика...За твое сведение, FUJI-то е със SuperCCD, което обра всички награди за камера на годината,като излезе, и се ползва в изключително скъпи професионални апарати.Да сравняваш фотографска марка с традиции с някаква си марка за масова електроника...Нямам думи, такива като теб трябва да ги гонят от форумите, да не лъжат хората...Fuji-то при ISO400 има по-малко шум, в сравнение с тризвездния, на ISO200...

През коя година излезе ще кажеш ли?По малко шум викаш.А що не погледна характеристиките на обективите и големината на матриците?Никого не лъжа.Просто давам материал за сравнение и размисъл.Както казах и на другия голям спец,скоро снимах и експериментирах малко с Канон ЕОС 450 и ми стана доста ясно за какво става въпрос.Така че сапунерките са си сапунерки независимо от марките.При 100 и 200 исо се съмнявам да има някаква разлика.Ти случайно да снимаш с въпросното фуджи? Публикувано изображение
  • Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

а,какво ще кажете за -

Fujifilm

FinePix F40 fd или

Samsung

S830,сега самсунга е на промоция в метро за 150лв?

Редактирано от bokanegra (преглед на промените)

а,какво ще кажете за -

FinePix F40 fd или

S830,

сега самсунга е на промоция в метро за 150лв?

Ще преповторя казаното от съответния производителя. Започвам с по-добрия. Коментарите след данните касаят конкурентния вариант. Видео от фотоапарат никога не ме е интересувало, така че без коментар по този аспект.

Fuji FinePix F40fd

матрица - Super CCD HR VI / размер 1/1.6"

мегапиксели - 8.3

диафрагма - f/2.8 - f/8.0 . Радва изключително големия размах на диафрагмата. Малко модели имат подобна стъпка.

светлочуствителност - ISO 100, 200, 400, 800, 1600 Този размах предполага по-малко шумове при ниски нива на ISO

затвор - 3 - 1/2000 с Ще се справя по-добре при динамични/спортни снимки

ръчни настройки

корпус - метал/пласмаса и бих добавил по-добър дизайн

захранване - акумулатор Li-Ion, NP70

тегло - 181гр с акумулатора

недостатъци:

вижда карти до 2GB (xD, MMC), но с префлашване на версия 1.10 чете/пише на карти до 8GB (xD, MMC)

изостава с няколко сантиметра при макроснимка, което не е фатално

по-висока цена

Samsung Digimax S830

Ще започна с думите, че типично за марката няма конкуренция в цената си. Всякакви китайски недоразумения не влизат в тази оценка.

матрица - (CCD) 1/1.8" - по-малка е

мегапиксели - 8.4 по-малка матрица с повече пиксели спрямо конкурента говори зле (гореща матрица)

диафрагма - f/2.8 - f/5.1 (приемлива стъпка)

светлочуствителност - ISO 50, 100, 200, 400 Този размах предполага по-високи шумове при нива на ISO 400

затвор - 8 - 1/1500 с

ръчни настройки

корпус - пласмаса и бих добавил по-грозен дизайн

захранване - AA / 2 елемента /

тегло - 169 г без батериите

недостатъци:

лоши отзиви относно енергопотреблението. Оптиката не е шнайдер.

Извод - Fuji FinePix F40fd е по-добрия, Samsung Digimax S830 е по-евтния. Компромисът определя избора.

off-topic

До селянина с колелото от село, дето го нямало на картата Публикувано изображение

Отново съзирам мерзка жлъч по моята особа в последния сюжет, достоен да засенчи Елин Пелин и мъката на Йовков.

Драги Neo, прочинцията не е местожителство, а състояние на душата, докато за мен ще взаимствам думите на Хемингуей, че всичко навътре от морето е провинция. Юзерите burak2222 и Мария Кръстева отправят питане на вълните на форум "TV, Видео и Фото техника" - какъв фотоапарат да си купят до 200лв?. Ни в клин-ни в ръкав се появяваш и започваш да разказваш как си взел от съседа Мариш нещо си, наричаш го "Канон ЕОС 450", правил си нещо с нещото и заключваш нещо, като нас оставяш с биберон в устата и висящ отговаря на питащите. Каквито хапчетата -такива мислите. Момче, от анаболите растат цици.

Предлагам да си събереш литературните напъни и да претендираш за Пулицър на подобаващото място. От теб човек няма какво да начуи, затова те игнорирам. Всичко започна от "ритуалната смърт" на твоя виртуален съселянин. Предполагам, че в най-скоро време ще си купиш билет за влака и при достигната скорост ще рипнеш, а после ще спретнеш тема Extrim, където по-малките спецове да научат що е то адреналин и има ли почва у нас.

Аз вярвам, че ще се справиш иначе рискуваш, да заседнеш в пошлостта на средновековния си мисловен интериор.

Отново съзирам мерзка жлъч по моята особа в последния сюжет, достоен да засенчи Елин Пелин и мъката на Йовков.

Драги Neo, прочинцията не е местожителство, а състояние на душата, докато за мен ще взаимствам думите на Хемингуей, че всичко навътре от морето е провинция. Юзерите burak2222 и Мария Кръстева отправят питане на вълните на форум "TV, Видео и Фото техника" - какъв фотоапарат да си купят до 200лв?. Ни в клин-ни в ръкав се появяваш и започваш да разказваш как си взел от съседа Мариш нещо си, наричаш го "Канон ЕОС 450", правил си нещо с нещото и заключваш нещо, като нас оставяш с биберон в устата и висящ отговаря на питащите. Каквито хапчетата -такива мислите. Момче, от анаболите растат цици.

Предлагам да си събереш литературните напъни и да претендираш за Пулицър на подобаващото място. От теб човек няма какво да начуи, затова те игнорирам. Всичко започна от "ритуалната смърт" на твоя виртуален съселянин. Предполагам, че в най-скоро време ще си купиш билет за влака и при достигната скорост ще рипнеш, а после ще спретнеш тема Extrim, където по-малките спецове да научат що е то адреналин и има ли почва у нас.

Аз вярвам, че ще се справиш иначе рискуваш, да заседнеш в пошлостта на средновековния си мисловен интериор.

Винаги верен на принципите си!Скучно почна да ми става.Виждам че от вълнение си почнал да бъркаш и правописа.Споко,като науча и аз иврит ,ще си говорим на майчин език.За моя мисловен инвентар не се коси,аз си знам какъв е и кога и защо да го ползвам.Нищо не е започнало със смъртта на Стефан.Поне нищо което да е свързано с теб ,професоре чворест.Просто глупостите които лееш маскирани като мъдри мисли вече ми писнаха.В тая тема нямам спомен да съм говорил нещо за теб.Но понеже нямаш какво да кажеш,там където ти опонирах се включваш тук ,ама пак се дъниш.Препоръчах Samsung Digimax S830 в сравнение с Fuji A500 ,а не с Fuji FinePix F40fd.Което не ти е попречило пак да пуснеш доста "мъдри" мисли.Не ми е съвсем ясен проблема ти,ама се досещам. И за това и аз повече няма да те забелязвам,само искам да предупредя хората които ще се излъжат по псевдо-професионалните ти съвети,че ти не носиш никаква отговорност за думите си. Публикувано изображение

Последен урок от мен:

Да видим поредните ти бисери:

диафрагма - f/2.8 - f/8.0 . Радва изключително големия размах на диафрагмата. Малко модели имат подобна стъпка.

Добре че не е истина ,иначе щеше да е трагедия.Ето какво пише тук:Max.апертура: F2.8 - F5.1

Което сладък значи буквално че при 36 мм фокусно разстояние максималната бленда е F2.8 ,а при 108 мм фокусно разстояние-максималната бленда е F5.1.Фокусните разстояния са приравнени към 35 мм филм а не реални,предполагам това го знаеш.Това е за Фуджито.В червено съм оцветил свободните ти съчинения.

Да видим сега за Самсунга:Max.апертура: F2.8 - F5.1 от същия http://www.digicam.bg/models-Samsung-S830.html

Ами ако не е печатна грешка -ми то същата работа .Само с малката разлика че имам подобен Самсунг точно до мен,и от съвсем пресен опит мога да ти кажа че диапазона на блендата е : При 35 мм фокусно разстояние F2.8-F7.1 ,pri 105 mm фокусно разстояние :F5.1-F13.2 :speak: И от самолет е видно че почти всички модели имат подобна стъпка.

Благодаря за снимката!Понеже наистина искрено ме разсмиваш,ще си я включа в подписа. Публикувано изображение

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Тоя явно наистина нищичко не отрича, остави го, Плодов (Profruit :wub: това можете да го сложите в Бисерите, разрешавам го, официално).Явно не е разбрал, че сензорът е най-ключовият момент във всеки един фотоапарат, площта му, чувствителност и т.н Виж му само детския ник...И щом ми хвали Канон, дето сапунерките им размазват от шум още при ISO400, не знам какво да кажа...Предвид, че тоя сензор на Fuji се справя блестящо и с ISO1600...Да беше прочел малко...Прилича ми на Stivanov90 от един друг форум...Спецификациите са нищичко, момченце, и, ако искаш да знаеш, да, няма FUJI в БГ, с което да не съм снимал.В сериозни сайтове като dpreview Samsung дори не присъства като мярка, това говори ли ти нещо, драги ми аматьорино с голяма уста?

Тоя явно наистина нищичко не отрича, остави го, Плодов (Profruit :wub: това можете да го сложите в Бисерите, разрешавам го, официално).Явно не е разбрал, че сензорът е най-ключовият момент във всеки един фотоапарат, площта му, чувствителност и т.н Виж му само детския ник...И щом ми хвали Канон, дето сапунерките им размазват от шум още при ISO400, не знам какво да кажа...Предвид, че тоя сензор на Fuji се справя блестящо и с ISO1600...Да беше прочел малко...Прилича ми на Stivanov90 от един друг форум...Спецификациите са нищичко, момченце, и, ако искаш да знаеш, да, няма FUJI в БГ, с което да не съм снимал.В сериозни сайтове като dpreview Samsung дори не присъства като мярка, това говори ли ти нещо, драги ми аматьорино с голяма уста?

Ето го и другия майстор пристига с дисагите.Инструментче,ако не си забелязал тук говорим за аматьорски фотоапарати,който ще се ползват от нормални хора,а не от смешници дето ми разправят приказки за лека нощ.Точно Плодовия ти авер е фен на Канон а не аз.Сензор без свестен обектив не става за нищо.

В сериозни сайтове като dpreview Samsung дори не присъства като мярка, това говори ли ти нещо, драги ми аматьорино с голяма уста?

Говори ми че си много слаб в лъжите.Я виж дали не присъства?Е не е с много ,но го има. Публикувано изображениеСкролираш докато стигнеш до S-Samsung!!! :)

Всъщност сега видях че си прав,не присъства като мярка,присъства като марка. :)

И щом си казал Канон,я да видим техническите характеристики на три техни модела

Влезте в менюто за сравняване на фотоапарати и си изберете Canon PowerShot SX10 IS,A 720 IS ,A1000 IS.

Нито един от тях няма голяма матрица,явно и тази е достатъчна.Ако погледнете писанията на Плодчето,по назад в темата дето говори за "гореща" матрица на Самсунга /която е 1/1.8" срещу 1/1.6"на фуджито/какво ще се изцепят спецовете се питам?Матрицата на А720 е 1/2.5",а на другите два 1/2,3".Ми това са направо пламтящи матрици бре хора!!!

Какъв е изводът?Плодчето и Инструментчето спешно да си обновят базата данни свързани с дигиталните фотоапарати.И да спрат да се правят на по-знаещи от колкото са.А на задаващите въпроси за фото и друга техника,ще препоръчам да сравняват повече мнения и да търсят в повече форуми.Иначе вероятността да послушат съвета на някой головодник е много голяма.Гадното в случая е че резултата се разбира след време.Въпросните спецове точно на това разчитат и затова така нагло се правят на разбирачи.

Надявам се да съм бил полезен на всички. Публикувано изображение

добре,ами какво ще кажете за този-SAMSUNG DIGIMAX S860 BLACK,като за съвсем любителски и за 150лв.,става ли?

Ето го и другия майстор пристига с дисагите.Инструментче,ако не си забелязал тук говорим за аматьорски фотоапарати,който ще се ползват от нормални хора,а не от смешници дето ми разправят приказки за лека нощ.Точно Плодовия ти авер е фен на Канон а не аз.Сензор без свестен обектив не става за нищо.

Говори ми че си много слаб в лъжите.Я виж дали не присъства?Е не е с много ,но го има. Публикувано изображениеСкролираш докато стигнеш до S-Samsung!!! :rolleyes:

Всъщност сега видях че си прав,не присъства като мярка,присъства като марка. :P

И щом си казал Канон,я да видим техническите характеристики на три техни модела

Влезте в менюто за сравняване на фотоапарати и си изберете Canon PowerShot SX10 IS,A 720 IS ,A1000 IS.

Нито един от тях няма голяма матрица,явно и тази е достатъчна.Ако погледнете писанията на Плодчето,по назад в темата дето говори за "гореща" матрица на Самсунга /която е 1/1.8" срещу 1/1.6"на фуджито/какво ще се изцепят спецовете се питам?Матрицата на А720 е 1/2.5",а на другите два 1/2,3".Ми това са направо пламтящи матрици бре хора!!!

Какъв е изводът?Плодчето и Инструментчето спешно да си обновят базата данни свързани с дигиталните фотоапарати.И да спрат да се правят на по-знаещи от колкото са.А на задаващите въпроси за фото и друга техника,ще препоръчам да сравняват повече мнения и да търсят в повече форуми.Иначе вероятността да послушат съвета на някой головодник е много голяма.Гадното в случая е че резултата се разбира след време.Въпросните спецове точно на това разчитат и затова така нагло се правят на разбирачи.

Надявам се да съм бил полезен на всички. Публикувано изображение

Такъв като тебе едва ли ще смее в лицето да ми говори така, който вярва само на спецификации и митове, дето отдавна не важат толкова.Вземи в ръцете си тия апарати, защото аз съм снимал с тях до един, и, когато ми направиш снимка с тия смешки на ISO1600 без светкавица, с приемливо ниво на шум, тогава говори.Ако имаш проблем с мен-пиши на ЛС да се запознаем лично, и си извикай линейка.Сигурно си някакъв 11-годишен фен на дата.бг, ако се съди по езика ти.Съдиш само по някакви размери, които нищичко не важат, нито знаеш спецификациите на сензора, нито имаш понятие какво са наблъскали в това малко тяло...Ами, добре, бе, има над 1000 апарати с абсолютно идентични характеристики, и кой е най-добър от тях, разбирачо?Fuji-то със същия сензор има EISA AWARD, Camera of the year.Бягай си обратно в циганската махала, откъде си излязъл, защото вече отричаш световните експерти тука, я покажи един САМСУНГ с подобно отличие?

добре,ами какво ще кажете за този-SAMSUNG DIGIMAX S860 BLACK,като за съвсем любителски и за 150лв.,става ли?

Да става.Много си е добър за начало и с нищо не отстъпва на останалите сапунерки.Но виж тук има Самсунг S 830 за 160 лева.

Такъв като тебе едва ли ще смее в лицето да ми говори така, който вярва само на спецификации и митове, дето отдавна не важат толкова.Вземи в ръцете си тия апарати, защото аз съм снимал с тях до един, и, когато ми направиш снимка с тия смешки на ISO1600 без светкавица, с приемливо ниво на шум, тогава говори.Ако имаш проблем с мен-пиши на ЛС да се запознаем лично, и си извикай линейка.Сигурно си някакъв 11-годишен фен на дата.бг, ако се съди по езика ти.Съдиш само по някакви размери, които нищичко не важат, нито знаеш спецификациите на сензора, нито имаш понятие какво са наблъскали в това малко тяло...Ами, добре, бе, има над 1000 апарати с абсолютно идентични характеристики, и кой е най-добър от тях, разбирачо?Fuji-то със същия сензор има EISA AWARD, Camera of the year.Бягай си обратно в циганската махала, откъде си излязъл, защото вече отричаш световните експерти тука, я покажи един САМСУНГ с подобно отличие?

Пич ,имаш остра нужда от среща с психиатър. Публикувано изображениеФуджито за което сега говориш е съвсем друга бира.И не сензора е нещото което му е спечелило наградата.Ти наистина много си се спекъл.Тоя апарат струва колкото някои DSRL1169.00 лв. с ДДС!!! ?Що искаш да заблуждаваш хората не ми е много ясно?

Очаквам с нетърпение как ще ми обясниш ,че Фуджи имат и по-добър апарат от Хаселблад H3DII-50Публикувано изображение

Та аз проблем с теб нямам никакъв,ти си имаш.

П.П.П.Ха-ХА! Имало и Самсунг с подобно отличие!Виж! За:European Design Camera...Публикувано изображение

Description

The Samsung i70 is a stylish metal-bodied compact camera that is available in four colourful finishes. An innovative sliding front panel exposes a lens surrounded by sparkling diamond-like crystals. Not only does it look good, but it offers a 7.2 MP sensor, a 3" LCD, face-detection and an MPEG4-Video-mode. Pictures and videos can be edited in-camera, and the i70 can be used as MP3-player with virtual 3D-sound.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Нямам намерение да отварям очите на аматьорите, вземай си дизайна, и се махай оттук, хората са писали, темата е за избор на апарат.И сам си поблъскай главата каква е разликата между апаратите, и защо този, който си дал, не струва, много добре си помисли.

Нямам намерение да отварям очите на аматьорите, вземай си дизайна, и се махай оттук, хората са писали, темата е за избор на апарат.И сам си поблъскай главата каква е разликата между апаратите, и защо този, който си дал, не струва, много добре си помисли.

Моето момче, с фотография съм се занимавал много преди ти да си бил еротичен блясък в погледа на баща си.Никога не съм твърдял че съм професионалист.Но имам достатъчен опит и мога да разпозная безпогрешно знаещите и можещите от лаладжиите.Ако не знаеш какво значи думичката-Празнодумци,въэможно и празноглавци, но второто не е задължително.Не съм казал че апарата (ако говориш за Самсунга) ми харесва ,или че струва и го препоръчвам.Просто ти отговорих на въпроса и показвам за какви награди и прочее тъпотии говориш.Ако казваш че Хаселблада не струва ,повече няма да какво да говорим.

Не би било лошо да изпълниш собствените си съвети,които така щедро раздаваш на хора дето изобщо нямат нужда от тях. Публикувано изображение

На времето аз така изгорях като послушах съвета на един пишман разбирач.Бях си събрал пари и исках да си купя Фотоапарат с които да мога да се занимавам по сериозно с фотография.Имах си вече Зенит от последните за тогава модели,но въпреки безспорните му качества ми трябваше нещо по сериозно.Но сериозните апарати освен сериозните си цени имаха и още един недостатък-нямаше ги по магазините за фото техника,само втора употреба с никакви гаранции.И вече бях си харесал един много добър,изглеждаше си читав,с два обектива а и можех да си взема и варио-обектив 28-300 мм(за втората цифра не съм сигурен такава ли беше).За зла беда се появи чисто нов апарат в същия магазин но той бе само с един варио обектив 35-70 мм и някакъв нестандартен байонет за закрепване на обектива.В смисъл че хубавия обектив дето си го харесах,не ставаше за него.Няколко дни претеглях всички факти и вече бях решил и отивах да си взема апарата които си бе по добрия от всякъде,но не беше нов.Но точно тогава срещах моя познат,които ме посъветва в никакъв случай да не си вземам такава скъпа техника втора ръка.Между впрочем бяхме ударили и по няколко бирички .Можете да се сетите какво си купих и защо останах само любител фотограф.Та се оказа че Зенита прави винаги по добри снимки от скъпото недоразумение на което станах собственик.Разликата идваше само от качествата на обективите.И затова професионалистите рядко ползват варио обективи.

Говорех за F100fs, момко...И аз ебах каки, преди да се родиш ти, ама, приказките ги знаем.Заповядай, аматьорче, и със здраве 1 2

Говорех за F100fs, момко...И аз ебах каки, преди да се родиш ти, ама, приказките ги знаем.Заповядай, аматьорче, и със здраве 1 2

Това че F100fs е добър апарат е безспорно.Проблема е че хората те питат за апарат до 200 кинта ти им предлагаш да си купят такъв за 1000 и кусур.Ако реша да си купувам нещо такова ,ще си взема ДСЛР .Щото той като големина и тегло си е колкото тях.Не знам на кого ще се налага да снима на такива високи нива на ИСО.С ръчни настройки и като имам RAW формат ми е достатъчно 200,400 максимум. Погледни каква е тенденцията в развитието на апаратите на големите производители.Фуджи произвеждаха ленти и фотки еднодневки преди време,сериозните апарати бяха Хаселблад,Мамия,Канон и Никон.Профитата снимаха предимно с първите два с ролфилми 6х 6 сантиметра.Даже и на сегашния звяр на Хаселблад матрицата не е толкова голяма а е с 50 мегапиксела.А матриците на новите любителски апарати ги правят с все повече пиксели на квадратен сантиметър,защото хората искат голямо оптично увеличение.А това става по лесно с по- малките матрици с 36 МП на кв .см.Шумели,ами те всички шумят.Преди време лентите с висока чувствителност също бяха доста по зърнести.И профитата обикновено снимаха на ленти 64 АСА(ИСО)предимно.

Защо не погледнеш какво купуват предимно хората.В тоя сайт има интересни таблици.Моя избор е в челото на колоната и не е Самсунг.Аз не робувам на марки.

И я виж цените дали не е по изгодно да си взема истински ДСРЛ вместо твоя любимец?

С това: click мога ли да правя прилични дневни любителски снимки ?

Btw, не знам пробвали ли сте някога, но за мен критерият ми за "добър" фотоапарат ще е да заснеме качествено монета от 3 стотинки на изкуствено луминисцетно осветление. Просто, защото с този фотоапарат не успях да направя точно това - а исках да докажа на неверниците, че има такова нещо като български 3 стотинки. И учтиво питам: какъв фотоапарат ми трябва, че да снима толкова детайлно ясно ? Пробвах със и без оптичното приближение - обект с размери от 1,5 см диаметър не са му по силите. Какво бихте препоръчали на лаик като мен ?

Редактирано от Nilstron (преглед на промените)

С това: click мога ли да правя прилични дневни любителски снимки ?

Btw, не знам пробвали ли сте някога, но за мен критерият ми за "добър" фотоапарат ще е да заснеме качествено монета от 3 стотинки на изкуствено луминисцетно осветление. Просто, защото с този фотоапарат не успях да направя точно това - а исках да докажа на неверниците, че има такова нещо като български 3 стотинки. И учтиво питам: какъв фотоапарат ми трябва, че да снима толкова детайлно ясно ? Пробвах със и без оптичното приближение - обект с размери от 1,5 см диаметър не са му по силите. Какво бихте препоръчали на лаик като мен ?

А включил ли си бил макро режима?Защото там си пише че прави макро от 15 см .Би трябвало да може да направи нещо. Макро режима се включва от бутончето с цветенцето.Сега проверих нещо.Няма да можеш да снимаш достатъчно отблизо и може би ще ти трябва статив ако не е достатъчно осветлението.Пробвай утре на слънчева светлина.

Това че F100fs е добър апарат е безспорно.Проблема е че хората те питат за апарат до 200 кинта ти им предлагаш да си купят такъв за 1000 и кусур.Ако реша да си купувам нещо такова ,ще си взема ДСЛР .Щото той като големина и тегло си е колкото тях.Не знам на кого ще се налага да снима на такива високи нива на ИСО.С ръчни настройки и като имам RAW формат ми е достатъчно 200,400 максимум. Погледни каква е тенденцията в развитието на апаратите на големите производители.Фуджи произвеждаха ленти и фотки еднодневки преди време,сериозните апарати бяха Хаселблад,Мамия,Канон и Никон.Профитата снимаха предимно с първите два с ролфилми 6х 6 сантиметра.Даже и на сегашния звяр на Хаселблад матрицата не е толкова голяма а е с 50 мегапиксела.А матриците на новите любителски апарати ги правят с все повече пиксели на квадратен сантиметър,защото хората искат голямо оптично увеличение.А това става по лесно с по- малките матрици с 36 МП на кв .см.Шумели,ами те всички шумят.Преди време лентите с висока чувствителност също бяха доста по зърнести.И профитата обикновено снимаха на ленти 64 АСА(ИСО)предимно.

Защо не погледнеш какво купуват предимно хората.В тоя сайт има интересни таблици.Моя избор е в челото на колоната и не е Самсунг.Аз не робувам на марки.

И я виж цените дали не е по изгодно да си взема истински ДСРЛ вместо твоя любимец?

Моя любимец струва по-малко от 400 лв, а въпросния А500 не пада много по-надолу като качество на снимките.Има F10 за по-малко от 300 лв.Именно затова препоръчвам апарат, който не е повече от 6, 36 мегапиксела, поради броя такива на квадратен сантиметър.

Моя любимец струва по-малко от 400 лв, а въпросния А500 не пада много по-надолу като качество на снимките.Има F10 за по-малко от 300 лв.Именно затова препоръчвам апарат, който не е повече от 6, 36 мегапиксела, поради броя такива на квадратен сантиметър.

Добре е че си отстояваш убежденията.Но и двата ти модела са спрени от производство.Сензорът на А500 :

Sensor photo detectors 5.1 million, Sensor size 1/2.5 " (5.75 x 4.31 mm, 0.24 cmІ) Pixel density 21 MP/cmІ

Максималното му ИСО е 400. Обективът му е с Aperture range F3.3 - F5.5 Което преведено на аматьорите значи че е 2 пъти по слаб от обектив с F2.8 и 4 пъти по слаб от обектив с F2.0 ,което ще има практическиа ефект че при едни и същи лоши светлинни условия ,за да направиш хубава снимка ще трябва да снимаш на ло-високо исо.

Самсунг S 830 има: Sensor photo detectors 8.3 million Sensor size 1/1.8 " (7.18 x 5.32 mm, 0.38 cmІ) Pixel density 21 MP/cm Мегапикселите на квадратен сантиметър са едннакви.

ISO rating Auto, 50, 100, 200, 400, 800, 1000, 1600-тук самсунга е 3 пъти по-добър -уточнявам ,че понякога е по-добре да направиш лоша снимка,отколкото никаква.

Aperture range F2.8 - F5.1 тук още 2 точки отгоре

И при цена 160 лева значи е 2 пъти по евтин.

Когато фактите говорят ,по добре е да ги слушаме. Публикувано изображение

Fujifilm FinePix A500 Zoom digital camera specificationsПубликувано изображение

Samsung S830 digital camera specificationsПубликувано изображение

Сега открих нещо интересно.Възможно е спецификациите в Дпревю да не са точни и Самсунга да няма по високо исо от 400,но прочетете това

след доста мнения и търсене на качество-цена,мисля,че за парите си това е един от най-добрите избори-

http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=12_234_371&products_id=26809

Редактирано от bokanegra (преглед на промените)

Прекрасен избор, и може да ползва SDHC, след firmware update.Има на места непродаден F10, който е далеч по-добър, но само с 2 GB памет.

Прекрасен избор, и може да ползва SDHC, след firmware update.Има на места непродаден F10, който е далеч по-добър, но само с 2 GB памет.

Но няма да кажеш къде,нали? Публикувано изображение

Абе БЕНК, СИМЕНС, ХАСЕЛБЛАТ (ака КОДАК) ... Разчитайте само на КАНОН, НИКОН и евентуално СОНИ, па макар и най евтините модели ... Всичко друго е майтап работа ...

Абе БЕНК, СИМЕНС, ХАСЕЛБЛАТ (ака КОДАК) ...

Разчитайте само на КАНОН, НИКОН и евентуално СОНИ, па макар и най евтините модели ...

Всичко друго е майтап работа ...

Ака ? Ака Кодак? Автомат Калашников няма такъв модел.А Кодак са име с над 120 годишен олит в производството на фото техника и ако тях ги нямаше изброените от теб фаворити също нямаше да ги има. Публикувано изображение

Но няма да кажеш къде,нали? Публикувано изображение

Ще кажа, защо да не кажа, нали си ми клиент, и знаеш класата ми, ще почерпиш, Публикувано изображение А за себе си утре вземам, на паметния 6ти октомври, FUJIFILM F30, бе непродаден, защото нямал батерия :P , и с 2 GB М+ карта стъпва на 380 лв, и най-издръжливата сапунерска батерия, която светът някога е виждал.Ако наистина си заинтересуван, пиши на ЛС.

Ще кажа, защо да не кажа, нали си ми клиент, и знаеш класата ми, ще почерпиш, Публикувано изображение А за себе си утре вземам, на паметния 6ти октомври, FUJIFILM F30, бе непродаден, защото нямал батерия :P , и с 2 GB М+ карта стъпва на 380 лв, и най-издръжливата сапунерска батерия, която светът някога е виждал.Ако наистина си заинтересуван, пиши на ЛС.

:P;)

Да, утре ще е паметен ден.Има голяма вероятност и аз да се сдобия с нов апарат и тогава ще правим тестове.Но само при условие че е същия като тук! :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.