Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Eлементарна логика, но не е за елементарни хора. Явно единствените две гънки в мозъка ти са резултат от точилката на майка ти, защото си се родил бавноразвиващ. Отнова се налага да си губя от драгоценното време и да ти напомня да четеш бавно, а после да мислиш.

Споко,като науча и аз иврит ,ще си говорим на майчин език.

Просто глупостите които лееш маскирани като мъдри мисли вече ми писнаха.В тая тема нямам спомен да съм говорил нещо за теб.Но понеже нямаш какво да кажеш,там където ти опонирах се включваш тук ,ама пак се дъниш.Препоръчах Samsung Digimax S830 в сравнение с Fuji A500 ,а не с Fuji FinePix F40fd.Което не ти е попречило пак да пуснеш доста "мъдри" мисли.Не ми е съвсем ясен проблема ти,ама се досещам. И за това и аз повече няма да те забелязвам,само искам да предупредя хората които ще се излъжат по псевдо-професионалните ти съвети,че ти не носиш никаква отговорност за думите си. Публикувано изображение

Последен урок от мен:

Да видим поредните ти бисери:

Добре че не е истина ,иначе щеше да е трагедия.Ето какво пише тук:Max.апертура: F2.8 - F5.1

Което сладък значи буквално че при 36 мм фокусно разстояние максималната бленда е F2.8 ,а при 108 мм фокусно разстояние-максималната бленда е F5.1.Фокусните разстояния са приравнени към 35 мм филм а не реални,предполагам това го знаеш.Това е за Фуджито.В червено съм оцветил свободните ти съчинения.

Това съобщение е било редактирано от N e o на 1.10.2008г. в 22:26ч.

Г е о, къде видя името си, като не те броя за жив!? В предишния си пост отговарях на bokanegra в питанката му - кой от двата модела да избере и се обосновах. Явно кварталната Тринити те е оставила пак на сухо и си го изби на мен. Цитираш ми някакъв сайт на ебалници, които примамват аналници. Но не виждаш най-долу какво пише:

"ПОЛЕ ЗА ЗАБЕЛЕЖКИ

Поради голямото количество информация е възможно да има допуснати технически грешки. Ако откриете такава, моля пишете в полето отдолу."

И понеже повторението е майка на тъпотията пак те връщам към моя предишен отговор.

Ще преповторя казаното от съответния производителя. Започвам с по-добрия. Коментарите след данните касаят конкурентния вариант. Видео от фотоапарат никога не ме е интересувало, така че без коментар по този аспект.

Fuji FinePix F40fd

матрица - Super CCD HR VI / размер 1/1.6"

мегапиксели - 8.3

диафрагма - f/2.8 - f/8.0 . Радва изключително големия размах на диафрагмата. Малко модели имат подобна стъпка.

светлочуствителност - ISO 100, 200, 400, 800, 1600 Този размах предполага по-малко шумове при ниски нива на ISO

Това е сайта на производителя Fujifilm и касае въпросната камера Fuji FinePix F40fd

http://www.fujifilm.ru/products/dsc/f40fd/index.htm

Там пише: Диафрагма Широкоуг.: F 2.8 - F8

Повтарям ти го - Широкоъгълен обектив с апертура .: F 2.8 - F8 - Г е о, четеш ли си свободните съчинения!?

Що се касае продължението ти за Samsung-a, там не се дъниш, а насираш прав!

Да видим сега за Самсунга:Max.апертура: F2.8 - F5.1 от същия http://www.digicam.bg/models-Samsung-S830.html

Ами ако не е печатна грешка -ми то същата работа .Само с малката разлика че имам подобен Самсунг точно до мен,и от съвсем пресен опит мога да ти кажа че диапазона на блендата е : При 35 мм фокусно разстояние F2.8-F7.1 ,pri 105 mm фокусно разстояние :F5.1-F13.2 :hush: И от самолет е видно че почти всички модели имат подобна стъпка.

Моите думи за този апарата бяха: "диафрагма - f/2.8 - f/5.1 (приемлива стъпка)"- нищо нередно. но ти го имаш за свободно съчинение.

Къде издишаш обаче? Та ти не си наясно какво е кроп-фактор, което обезсмисля казаното ти за 35мм фокусно разстояние. Имаш Google или накрая ще ти предоставя моето фотопособие, да се ограмотиш.

Да видим сега за Самсунга:Max.апертура: F2.8 - F5.1 от същия http://www.digicam.bg/models-Samsung-S830.html

Ами ако не е печатна грешка -ми то същата работа .Само с малката разлика че имам подобен Самсунг точно до мен,и от съвсем пресен опит мога да ти кажа че диапазона на блендата е : При 35 мм фокусно разстояние F2.8-F7.1 ,pri 105 mm фокусно разстояние :F5.1-F13.2 :eek: И от самолет е видно че почти всички модели имат подобна стъпка.

продължаваме към следващия пост

...

Ако погледнете писанията на Плодчето,по назад в темата дето говори за "гореща" матрица на Самсунга /която е 1/1.8" срещу 1/1.6"на фуджито/какво ще се изцепят спецовете се питам?Матрицата на А720 е 1/2.5",а на другите два 1/2,3".Ми това са направо пламтящи матрици бре хора!!!

Какъв е изводът?Плодчето и Инструментчето спешно да си обновят базата данни свързани с дигиталните фотоапарати.И да спрат да се правят на по-знаещи от колкото са.А на задаващите въпроси за фото и друга техника,ще препоръчам да сравняват повече мнения и да търсят в повече форуми.Иначе вероятността да послушат съвета на някой головодник е много голяма.Гадното в случая е че резултата се разбира след време.Въпросните спецове точно на това разчитат и затова така нагло се правят на разбирачи.

Надявам се да съм бил полезен на всички. Публикувано изображение

Това съобщение е било редактирано от N e o на 3.10.2008г. в 12:57ч.

Поредната Г е о - изцепка. След като има гореща матрица, следва и хладна да има? Информирай се какви са случаите, да има подобни термини.

Да става.Много си е добър за начало и с нищо не отстъпва на останалите сапунерки.Но виж тук има Самсунг S 830 за 160 лева.

Пич ,имаш остра нужда от среща с психиатър. Публикувано изображениеФуджито за което сега говориш е съвсем друга бира.И не сензора е нещото което му е спечелило наградата.Ти наистина много си се спекъл.Тоя апарат струва колкото някои DSRL1169.00 лв. с ДДС!!! ?Що искаш да заблуждаваш хората не ми е много ясно?

Очаквам с нетърпение как ще ми обясниш ,че Фуджи имат и по-добър апарат от Хаселблад H3DII-50

Та аз проблем с теб нямам никакъв,ти си имаш.

П.П.П.Ха-ХА! Имало и Самсунг с подобно отличие!Виж!

Това съобщение е било редактирано от neo2311 на Вчера в 10:30ч.

Ново 20! Овцата Доли се самоклонирала под гео2311. Що за циклофрения те тресе, та не пишеш зад един ник? Примерите са ти тъпи, но не съдете чукча, че се е родил чукча. Малко светлина.

Samsung e фирма за ширпотреба. Тя няма заслуги към фотографията, но благодарения на нея е убита не една фотографска фирма чрез агресивните цени на лaйната, които произвежда. Samsung ползва технологии на Pentax, стъкла на Schneider и поръчва дизайн у Porsche. Не подценявам този подход, защото света се движи от пари и секс, но Samsung ще си остане Samsung.

Изтипоса чудото на Kodak без да осъзнаваш, че докрая на живота си ще гледаш тази камера само на картинка. Тяло за 34 000$ с обектив за 10 000$ те нaправи особено "умен" да го сравниш с Fujifilm FinePix S100FS за 1 169.00 лв. с ДДС в сайта на ебалниците!?

Фирма Kodak, по-точно Eastman Kodak се преориентира от продукция за покупателя, изменяйки мисията си на "фотографска компания" на мисия "компания по обработка на изображенията". Kodak в последните няколко години претърпя големи финансови удари и съкрати доста филиали по света. Автор на слогана през 1888г "Вие натискате копчето" днес Kodak се отказа изцяло от производство на фотоапарати. Лентовите тя спря през 2003г поради големи загуби, а неотдавна тя продаде търговската марка Kodak на сингапурската фирма Flextronics, която пуска цифрови апарати под това име. Не случайно в балансите на годишните продажба на цифрови hi-level апарати това име не присъства.

Публикувано изображение

Обратно към засегнатия апарат. FinePix S100FS е псевдо с 2/3" матрица и в човешки сайт струва 620$ чисто нов. Ако си чул за PayPal, amazon и еBay - може и да се сетиш сам. Камери като FinePix S100FS нямат бъдеще. Супер-зум на малка матрица е все едно Г е о-лилипута да си пере достойнството на гей-парад. За 620$ може да се купи нов комплект на D60 или 400D с филтрите, статива, няколко обектива, куфар, раница и 8гиги памет.

продължаваме към следващия пост

Не би било лошо да изпълниш собствените си съвети,които така щедро раздаваш на хора дето изобщо нямат нужда от тях. Публикувано изображение

На времето аз така изгорях като послушах съвета на един пишман разбирач.Бях си събрал пари и исках да си купя Фотоапарат с които да мога да се занимавам по сериозно с фотография.Имах си вече Зенит от последните за тогава модели,но въпреки безспорните му качества ми трябваше нещо по сериозно.Но сериозните апарати освен сериозните си цени имаха и още един недостатък-нямаше ги по магазините за фото техника,само втора употреба с никакви гаранции.И вече бях си харесал един много добър,изглеждаше си читав,с два обектива а и можех да си взема и варио-обектив 28-300 мм(за втората цифра не съм сигурен такава ли беше).За зла беда се появи чисто нов апарат в същия магазин но той бе само с един варио обектив 35-70 мм и някакъв нестандартен байонет за закрепване на обектива.В смисъл че хубавия обектив дето си го харесах,не ставаше за него.Няколко дни претеглях всички факти и вече бях решил и отивах да си взема апарата които си бе по добрия от всякъде,но не беше нов.Но точно тогава срещах моя познат,които ме посъветва в никакъв случай да не си вземам такава скъпа техника втора ръка.Между впрочем бяхме ударили и по няколко бирички .Можете да се сетите какво си купих и защо останах само любител фотограф.Та се оказа че Зенита прави винаги по добри снимки от скъпото недоразумение на което станах собственик.Разликата идваше само от качествата на обективите.И затова професионалистите рядко ползват варио обективи.

Поредна смърт на Елин Пелин. С този преразказ на първата ти полюция какво допринесе за форума!? Аз същи имам тяло Зенит-12сд TTL c Гелиос 44М-4 обектив+ фотоувеличител+преходници+червени фенери+сушилна+преса+ванички и т.н. Е и? Каква е връзката към цифров апарат за 200лв?

Изводът е че си чукча, какъвто си се родил.

Да, утре ще е паметен ден.Има голяма вероятност и аз да се сдобия с нов апарат и тогава ще правим тестове.Но само при условие че е същия като тук! :P

Това съобщение е било редактирано от neo2311 на Днес в 18:18ч.

Какво да правиш - материален статус. Живей си с Samsung S830 и се доказвай пред съселяните си. Те и такъв нямат. Иначе добре го даваш. Пишеш по тъмниците, а на сутринта триеш - мислех те за уравновесен. Казах ти какво да сънуваш! Друг път ще ти разкажа за плановете ти да пратиш бъдещето си чедо в Бургаския свободен и как тебешира от алчен дилър може да пресече тази идея.

Хайде сега ако се сдухаш, да си избереш по-високо блокче и да се метнеш отгоре, а аз дa тропна отдолу хорце.

Обещаното

Фотопособие за начинаещ фотолюбител

Тук съм засегнал въпросите относно обективите и матриците в фототехниката.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ака ? Ака Кодак? Автомат Калашников няма такъв модел.А Кодак са име с над 120 годишен олит в производството на фото техника и ако тях ги нямаше изброените от теб фаворити също нямаше да ги има. Публикувано изображение

aka = also known as или на български ПОЗНАТ КАТО. Кодак произвеждат една от най качествената фототехника, само че АНАЛОГОВА. Лично съм имал КОДАК цифров фотоапарат, но всичко с този им бизнес се посрина. :rolleyes:

Публикувано изображение

снимка с f/2.8

Публикувано изображение

снимка с f/2.6

Както можете да забележите разлика няма особена,почти никаква.Апарата иначе е добър и той с бленда f2.6-f8 .- Широкоъгълен обектив с апертура .: F 2.6 - F8 Почти всички съвременни апарати имат подобна апертура....

А разликата между f/2.7 - f/5.6 и f/2.8 – f/4.8 ще е никаква в широкия край и с осезаемо предимство в теле режим за А 720 като се вземе и разликата в оптичното увеличение: 4х за А1000 и 6х за А720.

Вчера беше интересен ден.Проведох тестове на следните апарати. Практически а не четейки руските фото форуми.Искате ли снимки за сравнение?

П.С. SAMSUNG DIGIMAX S860 BLACK не ви го препоръчвам изобщо.Не го бъркайте с S 830.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

С това: click мога ли да правя прилични дневни любителски снимки ?

Btw, не знам пробвали ли сте някога, но за мен критерият ми за "добър" фотоапарат ще е да заснеме качествено монета от 3 стотинки на изкуствено луминисцетно осветление. Просто, защото с този фотоапарат не успях да направя точно това - а исках да докажа на неверниците, че има такова нещо като български 3 стотинки. И учтиво питам: какъв фотоапарат ми трябва, че да снима толкова детайлно ясно ? Пробвах със и без оптичното приближение - обект с размери от 1,5 см диаметър не са му по силите. Какво бихте препоръчали на лаик като мен ?

Това достатъчно добро ли е по твоя критерий?Публикувано изображение

или това?Публикувано изображение

Всяка една сапунерка която може да снима макро от 10 см и по малко ще ти свърши работа... Публикувано изображение

А ето и малко информация с какво работят професионалистите.За върха на сладоледа в момента.Ето тук.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вчера беше интересен ден.Проведох тестове на следните апарати. Практически а не четейки руските фото форуми.Искате ли снимки за сравнение?

Интересувам се от Canon Powershot A590 IS , дай някоя снимка от него и разкажи как се държи.

Редактирано от Sellect (преглед на промените)

Интересувам се от Canon Powershot A590 IS , дай някоя снимка от него и разкажи как се държи.

И двете снимки са правени с него.Добър апарат си е ,но разбира се зависи и какво точно ти трябва.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Само цената му в малко надутичка ,при нас.Не мога да сметна при какъв курс 140 долара стават 330 лева,ама е над 2 към едно.... Публикувано изображение

Редактирано от Нео (преглед на промените)

И двете снимки са правени с него.Добър апарат си е ,но разбира се зависи и какво точно ти трябва.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Само цената му в малко надутичка ,при нас.Не мога да сметна при какъв курс 140 долара стават 330 лева,ама е над 2 към едно.... Публикувано изображение

Аха... днеска ходих в магазина и си го купих ... Началните ми впечетления са много добри

Ето някои от снимките, които заснех днес като се придържах към автоматични настройки ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Аха... днеска ходих в магазина и си го купих ... Началните ми впечетления са много добри

Ето някои от снимките, които заснех днес като се придържах към автоматични настройки :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Честито!За колко ти го дадоха все пак?

Честито!За колко ти го дадоха все пак?

Благодаря.

Толкова - 315 лв. Още в България са скъпи Публикувано изображение

Абе БЕНК, СИМЕНС, ХАСЕЛБЛАТ (ака КОДАК) ...

Разчитайте само на КАНОН, НИКОН и евентуално СОНИ, па макар и най евтините модели ...

Всичко друго е майтап работа ...

А случайно да си чувал за марката OLYMPUS.Поразпитай пък пак ще говорим.Друг въпрос е че цената и е доста соленичка за нас иначе са мерцедеса при фотоапаратите. Публикувано изображение
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте ! Спрял съм се на два апарата Panasonic DMC-LS80 , Canon PowerShot A470 кой е по добър.

Ето някои от снимките, които заснех днес като се придържах към автоматични настройки ;)

_http://bgcenter.net/users/IMG_0026aaa.jpg

_http://bgcenter.net/users/IMG_00342.jpg

_http://bgcenter.net/users/IMG_0018.jpg

_http://bgcenter.net/users/IMG_0029.JPG

Снимките технически са зле. И четирите са постигнати при ISO 80?! "Шуми Марица" отвсякъде плюс смазване. Апаратът е склонен към артефакти. Виж покрива на полото или границата на жълтото цвете.

Използвам случая да отправя молба. Публикувайте снимките зад текстови препратки или графични миниатюри. Всяка подобна снимка товари страницата и губи излишно време и трафик.

Здравейте ! Спрял съм се на два апарата Panasonic DMC-LS80 , Canon PowerShot A470 кой е по добър.

И двата апарата са жива хара. На книга Panasonic DMC-LS80 е по-добър спрямо PowerShot A470. Това са сапунери за подарък на някой четвъртокласник, да го пуснеш да цъка куци калинки в полето.

По-високата цена на DMC-LS80 обяснява повечето напудрени примбаси, които на практика не са вълшебна пръчка.

Стисни колана с още една дупка и се ориентирай нагоре.

Само на мен ли ми се струва колко зле е тоя Канон, сатурацията на жълтото+шум?Fuji F30 прави на iso800 по-малко шум...

Само на мен ли ми се струва колко зле е тоя Канон, сатурацията на жълтото+шум?Fuji F30 прави на iso800 по-малко шум...

Да гледах снимките на дънките ти -шедьоври на абстрактния поантилизъм!Дайте малко ваши перфектни снимки с сапунерки до 350 лева и повече не ми говорете глупости!

Снимките са правени с автоматични настройки, не ми се занимаваше изобщо, и без това не ми бе приятно някакви измекяри с по 20 лв в джоба да ми хвърлят кал върху моето.Ако искаш снимки, които да са обективни, виж сравнението с един класически D$LR тук, а тук има снимка с палячовския Canon- цък Не стига, че ви отварям очите, ами...

Снимките са правени с автоматични настройки, не ми се занимаваше изобщо, и без това не ми бе приятно някакви измекяри с по 20 лв в джоба да ми хвърлят кал върху моето.Ако искаш снимки, които да са обективни, виж сравнението с един класически D$LR тук, а тук има снимка с палячовския Canon- цък Не стига, че ви отварям очите, ами...

Нещо ми се струва ,че се правиш на неразбиращ.Искам хубави снимки от твоя апарат,качени някъде в пълен размер,откъдето да си ги сваля и разгледам,разбира се без да са минавали през обработка с каквото и да е....Аз на приказки от хиляда и една нощ изобщо не вярвам.Отнася се за всички които твърдят че разбират повече от простосмъртните и са велики майстори фотографи.Дайте снимки за да видим.

dpreview да са мошеници?Това е много смешно, някой ще се смее.Приятелски съвет.Кликни си върху снимките от линковете, виж им exif, готово. Още снимки

dpreview да са мошеници?Това е много смешно, някой ще се смее.Приятелски съвет.Кликни си върху снимките от линковете, виж им exif, готово. Още снимки

Слънчице,къде съм го казал това?Не ми се прави на ударен с мокър парцал.Искам да видя ТВОИ снимки с ТВОЯ вълшебен апарат,та да преценя има ли покритие между думи и дела.Поне за теб съм сигурен че не знаеш как се фалшифицира екзифа и затова те каня да споделиш постиженията си. :speak:

Повтарям, като за прости хора-нямам намерение да си играя, за да доказвам някому нещо, което знае всеки добър фотограф в световен мащаб.2 линк-а имаш със снимки, един дори начинаещ фотограф може да си изкара заключение.Не може всички ревюта в световен мащаб да са fake.Не знам точно какво целиш с подканите си, но, човек, разбиращ от музика, и щурец да чуе-за него е музика.На глухия, и тъпан до ухото му да биеш...Който разбира от снимки-разбира.Който не-да се спасява.Аз не съм Профруит да ви се връзвам на елементарните провокации (аз като такива ги приемам, поне), и за мен има доста по-приятни неща да си прекарам week-end-а, отколкото да доказвам някому нещо.Не съм на 12г.И да се убедиш във вълшебния апарат-няма откъде да го намериш.Аз изкарах луд късмет, че го намерих непродаден, само защото нямал батерия.Има и F10, но и без тях си е впечатляващ.Мога да ти дам снимки, които са стари, с автоматичен режим снимани, ако те устройват...А и в момента апаратът не е у мен.

Повтарям, като за прости хора-нямам намерение да си играя, за да доказвам някому нещо, което знае всеки добър фотограф в световен мащаб.2 линк-а имаш със снимки, един дори начинаещ фотограф може да си изкара заключение.Не може всички ревюта в световен мащаб да са fake.Не знам точно какво целиш с подканите си, но, човек, разбиращ от музика, и щурец да чуе-за него е музика.На глухия, и тъпан до ухото му да биеш...Който разбира от снимки-разбира.Който не-да се спасява.Аз не съм Профруит да ви се връзвам на елементарните провокации (аз като такива ги приемам, поне), и за мен има доста по-приятни неща да си прекарам week-end-а, отколкото да доказвам някому нещо.Не съм на 12г.И да се убедиш във вълшебния апарат-няма откъде да го намериш.Аз изкарах луд късмет, че го намерих непродаден, само защото нямал батерия.Има и F10, но и без тях си е впечатляващ.Мога да ти дам снимки, които са стари, с автоматичен режим снимани, ако те устройват...А и в момента апаратът не е у мен.

Пак ми се струва че не говориш на мен.Нищо не целя,просто исках да видя снимки,защото да критикува и приказва високопарни фрази всеки може.Ок,разбрах ме се. :P

Прочетох мненията до тук от последното мое включване и видях ника ми намесен, затова си позволявам следния отговор.

Да гледах снимките на дънките ти -шедьоври на абстрактния поантилизъм!Дайте малко ваши перфектни снимки с сапунерки до 350 лева и повече не ми говорете глупости!

Може спокойно да се удвои мизата. Резултатът няма да е фрапиращ към добро. Сапунерките толкова си могат. При тях има много, което не им достига. Хардуерно това е евтина оптика, малка матрица. Помислете само, мониторът на всяка една сапунерка показва захвата на обектива в реално време и постоянно. Тази информация идва пряко от матрицата, докато при един огледален апарат, матрицата е прикрита от затвора. Там виждаме през система от огледала и визьор (Life view e друга тема). С думи прости, матрицата на сапунерката е постоянно (под бомбардировка на фотони) осветена, докато на огледалния се осветява в мига на снимане. Затворът на огледалния играе още роля на диафрагма. В допълнение една матрица прави по-хубави снимки, когато е хладна, а не постоянно включена. Така се избягват "горещи" пиксели. Най-големият недостатък на сапунерите, че те снимат в *jpg/jpeg. Това е формат за компресиране, а компресията извършва процесорът на апарата. JPEG позволява изображението да бъде 8bit-ово (24bit-тово за пиксел - умножено по три за основен цвят). Той е създаден преди всичко да обслужва интернет, за сметка на качеството и допуснат компромис на цифрови изображения, те, снимките да придадат интерактивност на web-документа. За този формат в визията мислете като за *.mp3 формата в аудиото. На смяна дойде *.jpeg2000, *.jpeg 2.2, но те пак си остават компресия. При възможност отделете средства и търсете сапунерки, които умеят да снимат в TIFF или RAW. Конкуренцията между производители доведе до поява на апарати с подобни възможности. Определено резултатите са други и най-вече се борите по-лесно с шума. Всъщност шумът в умерени граници е малкия дявол. Без него снимката е като стерилна, като пластмасова. Даже има филтри, които имитират фотолента или внасят шум. За шума си има програми - Neat Image, Noiseware Professional, Photoshop.

Проблемът на "палячовския" Canon 590IS на Sellect е, че шумът на неговите снимки е като дъжд. Идва малко в повече, все пак там са набити 8Mpx на 1/2.5" матрица. Неговата грешка е, че е снимал в auto - режим (предполагам). Голямата му грешка е, че е снимал през деня при ярко слънце - говоря за полото на улицата. Добрата новина е, че той може да цъка смело и слабите резултати да мята в коша, което ще го научи, че за маргаритката си има макро режим с фина настройка на фокуса.

В голяма заблуда сте, ако разглеждате снимките си на TFT LCD монитор.

Обратно към спора за 350 лв сапунер и резултата.

Може да измами по следните начини:

1. Снима с скъп апарат, а после редактира мета информацията с EXIF - редактор и преправя името на своя модел.

2. Снима с своя апарат, след което лекува шума с споменатите програми и финализира с EXIF - редактор.

Аз лично не вярвам на ревюта в нета по две прични. Сайтовете се строят от web-дизайнери. Една и съща снимка с помощта на стилове може да се представи в различен аспек и после под нея да се пишат суперлативи и прочие разяснения. В крайна сметка всички снимки в тези сайтове са *jpeg, kоето обезсмисля труда.

Проблемът на сапунерките е, че те не могат да снимат небе. Едва ли не винаги излиза монохромно и това се дължи на датчика за експозиция, другия им проблем е, че не могат да снимат нощем, като добавим геометричните изкривявания на "универсалния" им обектив, проблем с насадки и филтри на обектива, то те са нищо повече от това да ходите да снимате пеперуди в полето. Там им е силата.

поздрави

• 3 седмици по-късно...

Харесал съм си 2 фотоапарата: Olympus mju:840 и Panasonic fs5. Бих искал някой който е работил с тези фотоапарати да каже за качество на снимките въпреки, че DMC-то е 10 мега. клипче и т.н.

Харесал съм си 2 фотоапарата: Olympus mju:840 и Panasonic fs5.

Бих искал някой който е работил с тези фотоапарати да каже за качество на снимките въпреки, че DMC-то е 10 мега.

клипче и т.н.

Минимална е вероятността да има такъв човек,дето е работил и с двата апарата,та и да прочете темата и да ти пише.

Аз съм работил с панасоник ,но не точно този.От това на кои два апарата си се спрял,си мисля че смяташ винаги да е с теб апарата,за да не пропускаш интересни моменти.Ако искаш само снимки-Олимпуса е твоя апарат.Единствено ме притеснява слабата му светкавица.

Flash range 3.9 m (ISO 800) 5.3 m (Auto ISO)

Но авто исо може да значи и 1600 за тия 5.3 метра на панасоника.

Аз от своя страна искам да питам,има ли тук някой дето има опит с ДСРЛ?

Бях се засилил да си взема Nikon D60 с китак 18-55мм и карта 4 гигабайта от Фотопавилиона,но някой го бе купил същата сутрин.И сега се триумя мезжду него, Пентакс К-М и Канон 1000 Д? Има ли някой с поглед върху проблема ми?

Добре кой апарат бихте ми препоръчали-трябва ми да прави добри снимки на тъмно, светло и още др. но да може да прави и прилично клипче, но главно снимките да са качествени и да не са размазани? Апаратите са Olympus FE-350, Olympus Mju:840, Panasonic FS3, Panasonic FS5 Предложете и апарати които сте ползвали и какви са ви впечатленията. Благодаря предварително

Добре кой апарат бихте ми препоръчали-трябва ми да прави добри снимки на тъмно, светло и още др. но да може да прави и прилично клипче, но главно снимките да са качествени и да не са размазани?

Апаратите са Olympus FE-350, Olympus Mju:840, Panasonic FS3, Panasonic FS5

Предложете и апарати които сте ползвали и какви са ви впечатленията.

Благодаря предварително

Какво разбираш под прилично клипче?Олимпусите клип свестен не могат да правят.До колко пари ти е лимита за апарата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.