Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

На мен клипчетата са ми не по-малко важни от снимките, а 640 х 480 @ 9,6 mbits/sec @ 29,97 fps ми вършеха страхотна работа, макар 14 минути = 1 GB.D40 се пропуска по тая причина, а и е прекалено стар.Други мнения по ревютата?

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте помолиха ме за съвет за фотоапрат до към 250лв...човек се е ориентирал към Canon A580 .Дайте някакъв съвет за тези пари...аз си мисля че CANON POWERSHOT A590 IS е по-добър заради оптичния стабилизатор ,но незнам дали Panasonic нямат добри модели...

Аз съм с CANON POWERSHOT A580 и бих казал че е супер. Никакви проблеми не ми е правил - препоръчвам ти го !!! :help wanted:

На мен клипчетата са ми не по-малко важни от снимките, а 640 х 480 @ 9,6 mbits/sec @ 29,97 fps ми вършеха страхотна работа, макар 14 минути = 1 GB.D40 се пропуска по тая причина, а и е прекалено стар.Други мнения по ревютата?

Фикс,ако парите не са ти проблем мога да ти препоръчам нещо наистина убийствено добро.Единствения недостатък е че е големичък,ама това си е почти професионален ДСЛР: Никон Д90.

С него ще си снимаш без кахър на исо 3200 ,че и 6400 без да се притесняваш че ще е много шумен.Имаш и видео клип 1280х720 и страхотен дисплей с 920000 пиксела.А друго страхотно предложение е канона.Клипа му даже е Full HD.

Айде пак с гръмките интернет воини, дето, на живо, аз ще го навра в собствения му... Некадърникът не можел да снима, после, аз съм бил виновен, кой ми сра в гащите, дето имаше една приказка...Цък, да ти натроя носа, айде да ми покажеш сапунерка с минимален шум на ISO800? Фруктов, като си толкова голям ербап, хайде да ми посочиш коя да е друга сапунерка, особено в тоя ценови клас, която да снима при ниско осветление и високо ISO, която да има по-добри снимки при ISO200, отколкото F30@ ISO400 :)

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Фикс,ако парите не са ти проблем мога да ти препоръчам нещо наистина убийствено добро.Единствения недостатък е че е големичък,ама това си е почти професионален ДСЛР: Никон Д90.

С него ще си снимаш без кахър на исо 3200 ,че и 6400 без да се притесняваш че ще е много шумен.Имаш и видео клип 1280х720 и страхотен дисплей с 920000 пиксела.А друго страхотно предложение е канона.Клипа му даже е Full HD.

В условията на криза малко са проблем, но повече ме притеснява фактът "тяло".Не ми е ясно защо трябва да се пръскат пари за прескъпи и сменяеми обективи, предвид, че богатите цветове на F30 са ми идеални.Това си е чисто изнудване, дай 1800 кинта, и после още толкова за обективи, тия се подиграват, бе...Не знам какъв изрод трябва да си да носиш цял куфар с тая тухла, и още куп малки тухлички (обективи)...

" Our only real worry about the D90 is the matrix metering, which seems to be so strongly connected to the selected AF point that it allows highlights to clip a bit too often for our liking. There is an option to fine-tune the meter (and assign a different amount of correction to each metering mode), if you find it a consistent problem."

Твоят коментар? Ето и куп снимки от новия FUJI E200EXR, уж нов процесор и сензор, че с тия 12 мегаписела се изложиха като кифладжии. Куп снимки при различно iso.Бих искал да сравниш двата апарата, рано ми е за D$LR...

Здравейте, бих искала да ви попитам следното нещо. четох ваще мнения и други форуми преди това, за да не съм супер неука в тази материя, но като цяло изобщо не съм запозната и те първа ще се уча, и много неща, да не кажа почти всичко не ми е много ясно. но поне горе долу да придобия представа, прочетох някои неща.та проблемът ми е следният решила съм да си копувам цифров фотоапарат. с удоволствие бих си взела професионален, но нямам тази възможност затова съм си определила горен таван 350лв. толко мога да дам. и след известно ровене се спрях на следните модели. Canon А2000IS, Canon А720IS и Sony W170. бих искала да ме посъветвате кой да избера от тях, имали по добри за тези пари и няколко други въпросчета които си зададох четейки ваши предишни публикации. нивото на шум как е, батериите как са, как седи въпросът при тези модели.изобщо препоръчватели ми ги. като цяло доста неща ме вълнуват и доста въпроси имам, но знам, че темата е обширна затова няма да ви занимавам. само ще помоля за малки насоки да ми дадете. какво е най- важно да гледам за качествени снимка, когато избирам апарат. защото ми направи впечатление като раглеждах различните модели, че има разлика с от по 200лв. примерно апарат около 300 с по голам зоом и апарат около 500лв с много по малко оптично увеличение, а по скъп. тожа ме навява на мисълта, че има доста други важни елементи за които аз не знам. и затова ви моля ако може да ме запознаете с тези малки, но важни детайли.

Редактирано от evolet (преглед на промените)

Здравейте,

бих искала да ви попитам следното нещо. четох ваще мнения и други форуми преди това, за да не съм супер неука в тази материя, но като цяло изобщо не съм запозната и те първа ще се уча, и много неща, да не кажа почти всичко не ми е много ясно. но поне горе долу да придобия представа, прочетох някои неща.та проблемът ми е следният решила съм да си копувам цифров фотоапарат. с удоволствие бих си взела професионален, но нямам тази възможност затова съм си определила горен таван 350лв. толко мога да дам. и след известно ровене се спрях на следните модели. Canon А2000IS, Canon А720IS и Sony W170. бих искала да ме посъветвате кой да избера от тях, имали по добри за тези пари и няколко други въпросчета които си зададох четейки ваши предишни публикации. нивото на шум как е, батериите как са, как седи въпросът при тези модели.изобщо препоръчватели ми ги. като цяло доста неща ме вълнуват и доста въпроси имам, но знам, че темата е обширна затова няма да ви занимавам. само ще помоля за малки насоки да ми дадете. какво е най- важно да гледам за качествени снимка, когато избирам апарат. защото ми направи впечатление като раглеждах различните модели, че има разлика с от по 200лв. примерно апарат около 300 с по голам зоом и апарат около 500лв с много по малко оптично увеличение, а по скъп. тожа ме навява на мисълта, че има доста други важни елементи за които аз не знам. и затова ви моля ако може да ме запознаете с тези малки, но важни детайли.

Няма да намериш а720 на пазара вече според мене. Иначе е най-добрия вариант от трите. Нещата които поне мене ме вълнуват са стабилизатор, ръчни настройки, да е с батерии, макро не повече от 5 см, оптичния зум едва ли ще ти трябва повече от 3-4 кратен, мегапикселите не са от значение, освен това Канона е с по-евтини карти. Но пък се хвърляш с 30+ лв за комплект батерии и зарядно. Аз също не съм корифей в тая област но дано малко да съм помогнал.

Eто едно а720 но втора ръка: http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&...phorum_uriauth=

Редактирано от valerko (преглед на промените)

Няма да намериш а720 на пазара вече според мене. Иначе е най-добрия вариант от трите. Нещата които поне мене ме вълнуват са стабилизатор, ръчни настройки, да е с батерии, макро не повече от 5 см, оптичния зум едва ли ще ти трябва повече от 3-4 кратен, мегапикселите не са от значение, освен това Канона е с по-евтини карти. Но пък се хвърляш с 30+ лв за комплект батерии и зарядно. Аз също не съм корифей в тая област но дано малко да съм помогнал.

Eто едно а720 но втора ръка: http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&...phorum_uriauth=

ok ami ako go namerq tova problem li e, che e po star model. zashtoto go namerih v tehnomarket v internet de ne e potvardeno.no tova che e star neoznachava, che karti se namirat trudno ili tem podobni zatrudneniq .ne bi trqbvalo da predstavlqva problem nali

В условията на криза малко са проблем, но повече ме притеснява фактът "тяло".Не ми е ясно защо трябва да се пръскат пари за прескъпи и сменяеми обективи, предвид, че богатите цветове на F30 са ми идеални.Това си е чисто изнудване, дай 1800 кинта, и после още толкова за обективи, тия се подиграват, бе...Не знам какъв изрод трябва да си да носиш цял куфар с тая тухла, и още куп малки тухлички (обективи)...

" Our only real worry about the D90 is the matrix metering, which seems to be so strongly connected to the selected AF point that it allows highlights to clip a bit too often for our liking. There is an option to fine-tune the meter (and assign a different amount of correction to each metering mode), if you find it a consistent problem."

Твоят коментар? Ето и куп снимки от новия FUJI E200EXR, уж нов процесор и сензор, че с тия 12 мегаписела се изложиха като кифладжии. Куп снимки при различно iso.Бих искал да сравниш двата апарата, рано ми е за D$LR...

Ще ти го кажа в прав текст-НЕ ВЯРВАМ НА ТИЯ ПРЕВЮТА.Изобщо.Снимката която ти представят спокойно може да е снимана с друг апарат,или да е обработена без да останат следи в екзифа.Единствения сигурен метод отдавна го казах,но пак мога да повторя.Вземаш си карта памет ,отиваш в магазина и снимаш с апаратите които си харесал.Прибираш се в къщи и сравняваш.Избираш това което най ти допада и черпиш приятелите си ,за да си ползваш техниката безаварийно.Като гледам колко апарата строши за година време,тая точка не я пропускай. ;)

А това, за което се тревожат за D90, какво е? Мен ме вбеси фактът, че аудиото на клиповете му е 11 килохерца само.То, все бива гавра, ама...И за тия пари, съвсем...

А това, за което се тревожат за D90, какво е? Мен ме вбеси фактът, че аудиото на клиповете му е 11 килохерца само.То, все бива гавра, ама...И за тия пари, съвсем...

Ами някой който е прочел едно от измислените ревюта се тревожи,че имало уж проблем с матричното мерене при определени условия.Ако беше прочел докрая,щеше да разбереш ,че май няма такъв реален проблем.Ако искаш стерео звук и реално HD ,вземи си Канона дето го поставих за сравнение.Разликата в качеството на снимките при лошо осветление ще е огромна,но пък с 20 х оптично увеличение и въртяшия се в всички посоки дисплей ще можеш да усетиш тръпката от папарашкото снимане. Публикувано изображение

Остави тоя Канон, мразя ги, никога не са блестели сапунерките им с особен контраст. А тая сутрин случайно се сетих, че е добре да се занимая повече, и видях, че FUJI F100FS също е с любимия ми SuperCCD sensor.Ако соча F3-0/F31fd за вечните номер 1 при сапунерките, то е главно заради фактът, че просто няма други сапунерки, които да правят снимки без шум на ISO400, и снимки с минимален шум на ISO800.Тоест, ще снимаш само през половината от живота си-вечер няма да снимаш, ако си с другите...Парти, разходка, концерт, пейзаж-забрави...F30 има по-малко шум при ISO800, отколкото някои сапунерки при ISO200 :angry: 1100 кинта ще ги прежаля някак си, а в ревюто казват, че абсолютно си заслужава, и откъм снимки е една идея по-добър от всички други super zoom cameras, откъм качество.Purple Fringing, заклетият враг на Fuji, някак ще се науча да го махам.При високо ISO и при слабо осветление препоръчват да се снима в RAW, за повече детайлност, вие какво мислите?Вероятно ще сваля до 6mpix, за да намаля шумопотискането, поне по ревютата твърдят, че имало смисъл.Оптичната стабилизация не знам какво толкоз ще ми е полезна, не съм запознат за снимки, но за видео никаква работа не върши, поне при SONY DVR-DVD510E.В това review даже има клип колко е добре при видео, но аз не виждам разликата :speak: Кое му е невероятното на обхвата 28-400mm, бихте ли обяснили? И с какво е по-добре това, че SuperCCD тук е 2/3, а при F30 е 1/1.7" ?! Освен, че може би побира РЕАЛНИ 11,1 Mpix, F30 има 6mpix, друго какво говори това :inlove1:Потребителски снимки

Вчера, след ужасен инцидент, пострада легендарният Fuji F30, и се подготвям за нов, ако онзи не го ремонтират.За 500 лв, може би този, като за непретенциозен любител, предимно заради клиповете, и добрите снимки при ISO400.F30 имаше брилянтно ISO 800... :angry: По-често снимам вечер.

Ако можеш да си позволиш малко по-висока цена бих ти препоръчал ето това - цък Един от служебните ни е такъв и е отличен избор когато не-професионалисти искат да имат и да направят полу-професионални снимки :speak: Имаме няколко такива играчки и твърдо Панасоничето е оптималният избор, или поне според моят вкус и миризма.

Остави тоя Канон, мразя ги, никога не са блестели сапунерките им с особен контраст. А тая сутрин случайно се сетих, че е добре да се занимая повече, и видях, че FUJI F100FS също е с любимия ми SuperCCD sensor.Ако соча F3-0/F31fd за вечните номер 1 при сапунерките, то е главно заради фактът, че просто няма други сапунерки, които да правят снимки без шум на ISO400, и снимки с минимален шум на ISO800.Тоест, ще снимаш само през половината от живота си-вечер няма да снимаш, ако си с другите...Парти, разходка, концерт, пейзаж-забрави...F30 има по-малко шум при ISO800, отколкото някои сапунерки при ISO200 :angry: 1100 кинта ще ги прежаля някак си, а в ревюто казват, че абсолютно си заслужава, и откъм снимки е една идея по-добър от всички други super zoom cameras, откъм качество.Purple Fringing, заклетият враг на Fuji, някак ще се науча да го махам.При високо ISO и при слабо осветление препоръчват да се снима в RAW, за повече детайлност, вие какво мислите?Вероятно ще сваля до 6mpix, за да намаля шумопотискането, поне по ревютата твърдят, че имало смисъл.Оптичната стабилизация не знам какво толкоз ще ми е полезна, не съм запознат за снимки, но за видео никаква работа не върши, поне при SONY DVR-DVD510E.В това review даже има клип колко е добре при видео, но аз не виждам разликата :speak: Кое му е невероятното на обхвата 28-400mm, бихте ли обяснили? И с какво е по-добре това, че SuperCCD тук е 2/3, а при F30 е 1/1.7" ?! Освен, че може би побира РЕАЛНИ 11,1 Mpix, F30 има 6mpix, друго какво говори това :inlove1:

Да апарата е много добър съгласен съм.Сензора му е с два пъти по голяма площ от нормалните за сапунерките,сигурно е че няма да има толкова шум при високо ИСО.Но големината/и теглото / му е колкото на огледално рефлексен,че и повече.Цената също.

Но щом си го избра вече,значи това е твоя апарат!

Един от служебните ни е такъв и е отличен избор когато не-професионалисти искат да имат и да направят полу-професионални снимки :speak: Имаме няколко такива играчки и твърдо Панасоничето е оптималният избор, или поне според моят вкус и миризма.

Съгласен съм с теб. Обаче Fixt00l е твърд фен на Fuji, и да му препоръчваме Panasonic си е загуба на време и усилия.

Благодаря за предложението, и, макар добрата цена, ще го пропусна.Казват в ревюто, че качеството на изработката на FUJI-то е много по-добра, дори от на някои D$LR.А и бях чел, че, купувайки си фотоапарат, се избира марка, наложила се във фотографията от десетилетия, а не марка за масова електроника...Както казва Profruit, който разбира 10х повече от мен, Panasonic=Шуми Марица, само едно Т е изтървал ;) Още при ISO400 тоя направо сдава багажа.Вижте какво казват от dpreview, аз вярвам само на тях, и на DCresource. Едва ли FZ28 ще е много по-добър...Даже в ревюто няма тест на ISO800 :) " There's been a lot of talk about the FZ30's noise, and at ISO 400 it is certainly high - luminance noise is amongst the highest we've seen in the last few years. But of course these measurements don't tell the whole story and it's obvious from these examples that the end result - even with Panasonic's hideous 'watercolor style' noise reduction -the FZ30 image is sharper, with slightly more detail. That said, noise is a serious issue here - with serious color blotching in darker areas and the ham-fisted noise reduction obliterating fine detail - and would prohibit printing of ISO 400 images at larger sizes. Ultimately this is what happens when you squeeze too many pixels onto a tiny chip. It is possible to bypass Panasonic's noise reduction by running RAW files through Adobe Camera Raw, but this is hardly the perfect solution, and the noise itself will always be there." Попаднах на Super Zoom Camera Shootup, и именно в dpreview.Там споменаха, че единственото изключение на правилото за Много пиксели+малки сензори=Яко шум е именно S100FS, който не е 1/2.3, а 2/3 и се доближавал до DSLR територията.Малко повече разяснения ще може ли, че, само с мъглява представа за нещата не става... :speak:

Даже в ревюто няма тест на ISO800 :white flag:

И как да има - апаратът поддържа ISO само до 400 ... :laughing5: . Това е стар модел, отпреди почти 4 години, откъде го изрови?

Всъщност проблема на Panasonic-ите от по-ново поколение не е шума. С новите процесори и софтуер шумът е доста изчистен , за съжаление - за сметка на качеството на снимката. Детайлите се размазват и разкривяват до такава степен, че на човек му се приисква да имаше шум :laughing5: .

Този, който си избрал - Fuji S100FS , e с много добри параметри. Единственото, което трябва да помислиш (освен за цената, разбира се :ass: ) , е: можеш ли да носиш обемист и тежък апарат със себе си постоянно - на партита, разходки и т.н. ?

ok ami ako go namerq tova problem li e, che e po star model. zashtoto go namerih v tehnomarket v internet de ne e potvardeno.no tova che e star neoznachava, che karti se namirat trudno ili tem podobni zatrudneniq .ne bi trqbvalo da predstavlqva problem nali

Какво като е по-стар, няма никакъв проблем. Карти има под път и над път с всякакъв обем. Ако можеш да го намериш нов с гаранция ще ме споменаваш цял живот с добро. До скоро имах снимки и клип щото и аз го исках тоя, но идваше над бюджета ми пък и докато се назлъндисвах от фотопавилиона го махнаха...беше около 400 кинта. Виж ревюта има доста по сайтовете. http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a720is.asp има снимки и клип http://www.steves-digicams.com/2007_review...20_samples.html тука също. Абе апарата е перфектен, ако не те притеснява външния вид, щото сонито е по-компактно.

FUJI F30 по моя вина погълна картофена супа, дал съм го на ремонт, под 100лв няма да ми се размине.Аз се подготвям за нов апарат, защото ония жалки некадърници от Бушона едва ли ще го оправят стабилно.F10 ми го държаха 7 месеца на ремонт заради някакво зъбно колело, 100лв им платих, и...след 2 седмици апаратът се срина, и, без да го отварят-45лв за части ми дадоха само, айретен и да им отида в София на крака да си ги взема, представяте ли си? Малко ме тревожи доста високото ниво на хроматичните аберации, което казват в ревюто, едно от най-високите, виждали някога в такива камери.Много бил бавен софтуеърът на FUJI, пък и нямало как с него да ги махнат, а RAW, отворено с друг софтуеър, изглежда доста тъмно...Така, или иначе, за 1060 лв, толкова.Заслужава ли си,има ли нещо подобно в тоя ценови клас, държа най-вече на доброто представяне при високо ISO?

FUJI F30 по моя вина погълна картофена супа, дал съм го на ремонт, под 100лв няма да ми се размине.Аз се подготвям за нов апарат, защото ония жалки некадърници от Бушона едва ли ще го оправят стабилно.F10 ми го държаха 7 месеца на ремонт заради някакво зъбно колело, 100лв им платих, и...след 2 седмици апаратът се срина, и, без да го отварят-45лв за части ми дадоха само, айретен и да им отида в София на крака да си ги взема, представяте ли си? Малко ме тревожи доста високото ниво на хроматичните аберации, което казват в ревюто, едно от най-високите, виждали някога в такива камери.Много бил бавен софтуеърът на FUJI, пък и нямало как с него да ги махнат, а RAW, отворено с друг софтуеър, изглежда доста тъмно...Така, или иначе, за 1060 лв, толкова.Заслужава ли си,има ли нещо подобно в тоя ценови клас, държа най-вече на доброто представяне при високо ISO?

Публикувано изображение

тук също има малко матрици снимани за сравнение (2 картинки са). Еталонът, с който по принцип се сравняват матриците е филмовият кадър с размери 24*36 мм. На втората картинка има една матрица с размер 2/3" за ориентир колко е спрямо обикновения филм.

По-горе говореше, че ти е рано за SLR. Затова сега се чудя малко този S100FS защо си го предпочел. Ако искаш пипни го, да видиш колко тежи и как ще се носи. Бая парче е според мен.

Преди няколко месеца бях решил да пощракам с различни фотоапарати. Както писах по-горе Fuji F50FD остави много добри впечатления.

Имаше обаче още един фотоапарат, които произведе много детайлни и ясни снимки. Тогава не му обърнах внимание, защото имах известни резерви към тъчскрийна, с който беше оборудван. Става въпрос за Kodak V1073. Обективът е на Шнайдер-Кройцнах и съвсем изненадващо освен, че снима HD видео се оказа (едва днес го проверих това), че матрицата му е с размер 1/1.63 " малко по-голяма от на Fuji F50FD.

Kodak-ът ми хареса заради бързината на отговор и на снимане. Във фотостудиото, където го тествах беше доста тъмно. Резултатите бяха много добри, според скромните ми разбирания. Ако имаш възможност може да го разгледаш. Батерията му обаче е някаква като за фотоапарати Кодак и е добре да се провери предварително налични ли са такива батерии у нас.

Редактирано от universum (преглед на промените)

500лв за апарат от $ 150, не, мерси.Наистина изглежда даже учудващо добре на хартия, но, не се ли разберем с ония за Ф30, изборът е ясен.А взема ли го, ще ви досаждам с въпроси, защото само ръчно сменям ИСО, и не зная хич как да настроя останалите настройки.Например- нищо не ми говори това, някой би ли обяснил, какво, за бога, означават тия стойности, и кога да ги въвеждам, в какви граници Публикувано изображение Това е от спецификациите на Легендарния:

Wide: F2.8 - 8

Tele: F5.0 - 8

не се ли разберем с ония за Ф30, изборът е ясен.

А какъв точно е изборът? Няма проблеми , ще помагаме, но поне да знаем за кой апарат става дума.

Числата, които си посочил, показват колко може да се отвори блендата при снимка. Накратко: 2,8 - голям отвор, 8 - малък. За това , което си посочил, блендата се отваря от 2,8 до 8, ако не ползваш оптично увеличение, и от 5 до 8, ако ползваш. Колкото по-голям е отвора, толковa повече светлина влиза през обектива и попада върху сензора, => снимката става по-качествена.

Така, както си ги написал, ще предположа, че апаратът сам си ги определя, в зависимост от условията на снимане. Но, ако си избрал например S100FS, можеш да си ги задаваш и ръчно.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

И кога се дава максимален/минимален отвор?В какви условия, светлина и т.н? Доколкото разбрах, обратнопропорционални са, например-Ф2.8 е максимален отвор, а Ф5.6-минимален...

Какво като е по-стар, няма никакъв проблем. Карти има под път и над път с всякакъв обем. Ако можеш да го намериш нов с гаранция ще ме споменаваш цял живот с добро. До скоро имах снимки и клип щото и аз го исках тоя, но идваше над бюджета ми пък и докато се назлъндисвах от фотопавилиона го махнаха...беше около 400 кинта. Виж ревюта има доста по сайтовете. http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a720is.asp има снимки и клип http://www.steves-digicams.com/2007_review...20_samples.html тука също. Абе апарата е перфектен, ако не те притеснява външния вид, щото сонито е по-компактно.

много ти благодаря, че поне ти си правиш труда да ми отговаряш. съгласна съм напълно с теб за този фотоапарат канон А720. убеждавам се все повече като чета форумите. но за съжаление се е изчерапал. в техномаркет днес звънях и казаха, че явно е на сервиз, защото не го намират. с една дума нямат. както и по другите места и в интернет. а честно казано не бих се навила за втора ръка, защото не ми се рискува. след дълго разглеждане се спрях на А590 пак на канон и фуджи няколко моделчета. до тук добре, но като отидох най накрая да видя за какво става на въпрос в действителност, на място. фуджито незнам защо не ми вдъхваше доверие, а и самите снимки някак си ми сивееха сигурно се изразявам супер аматиорски, но незнам как да го опиша по друг начин. и после като дойде ред на канона се оказа, че не е толко хубав като своя събрат А720. и ми препоръчаха малко по скъп апарат сони H10.защото твърдях, че държа повече на качеството на снимката от колкото на зоома. и в крайна сметка реших да дам малко повече пари. ако ще е гарга да е рошава:help:.но като се прибрах и си казах, защо да не се разровя из каноните все пак от толко много ровене цяла седмица и полувина този канон ми взе акъла и това си е. и намерих канон сх100 и сх110 те са почти едно към едно. и дилемата е сони H10 или един от двата канона сх100 или сх110. но мисля че клоня повече към канона все пак има ръчен фокус, което мисля, че си е необходима екстра. само се чудя сх100 или сх110 и така с мойта дилема . дала съм си срок до четвъртак да реша вече окончателно,защото това ще е първият ми цифров фотоапарат и нямам търпение вече да си щракам и снимам на воля :help:

и дилемата е сони H10 или един от двата канона сх100 или сх110.

Препоръчвам ти Canon SX100. Добър апарат е, навремето исках да си го купувам, и го тествах доста подробно. Стига да го намериш някъде, защото вече и той е на изчерпване. Спрян е като модел, и SX110 e неговия наследник. Но между двата има една съществена разлика: SX100 е японска сглобка, а SX110 - китайска. Естествено, японският е за предпочитане.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.