Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правец 64М, да вярваме или не?

Featured Replies

Цените са напълно нормални. Човека купува малка бройка части за около хиляда лаптопа и съответно отстъпката му е малка. Няма как да предложи по-ниска цена в сравнение с друг производител, който на година купува части за милион лаптопи. 

От друга страна, ако работата е свършена съвестно и не са направени от най-калпавите чарколяци, няма как да са с по-лошо качество от Ейсър.

• Отговори 351
  • Прегледи 47,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ае в крайна сметка никой не го е карал да ги купува тия чаркули. Някъф хитрец е решил да се обогати и е използувал носталгичните ни чувства по една марка от времето на социализма. И какво стана. Една огромна рекламна тема, за която той едва ли е платил и стотинка на Калин. С присъствието на рекламни думички в нея, на линкове и т.н. Ако някой друг пусне нещо такова, ще бъде отрязан по правило 1.2 на момента, а тази тема е вече 16 страници :D

• 3 седмици по-късно...

Някой разбиращ от хардуер дали ги срещна вече, за да сподели мнение? Вероятно в мол-а има примерна щайга за разглеждане.

Някой разбиращ от хардуер дали ги срещна вече, за да сподели мнение? Вероятно в мол-а има примерна щайга за разглеждане.

За разбиращите от хардуер тия машини няма как да предизвикат интерес, защото са айде да не кажа по-скъпи но на сходна цена с доста по-популярни марки с доста развита сервизна мрежа. Самото изискване за ПЛАТЕНА профилактика в гаранционния срок е достатъчно да откаже всеки поне малко разбиращ. До тук единствено във форума прочетох, че някой имал познат който ги е снимал за жив контакт или пак тестове ......

Обикновено ново излизащи марки искащи да си направят истинска реклама и убедени в качествата на продукта си дават мостри на популярни медии за да направят тестове и да на пишат къде обективни къде не особено ревюта. Явно г-н Вучев няма нужда от такава реклама, вероятно смята, че безплатната кампания която му организираха всички медии от година и половина насам, и носталгията по марката ще са му достатъчни.

За разбиращите от хардуер тия машини няма как да предизвикат интерес, защото са айде да не кажа по-скъпи но на сходна цена с доста по-популярни марки с доста развита сервизна мрежа. Самото изискване за ПЛАТЕНА профилактика в гаранционния срок е достатъчно да откаже всеки поне малко разбиращ. До тук единствено във форума прочетох, че някой имал познат който ги е снимал за жив контакт или пак тестове ......

Обикновено ново излизащи марки искащи да си направят истинска реклама и убедени в качествата на продукта си дават мостри на популярни медии за да направят тестове и да на пишат къде обективни къде не особено ревюта. Явно г-н Вучев няма нужда от такава реклама, вероятно смята, че безплатната кампания която му организираха всички медии от година и половина насам, и носталгията по марката ще са му достатъчни.

Извини ме, че няма да взема под внимание поста ти. Ти си известен хейтър с основа на постовете попули шегуфки.

Всеки разбиращ от маркетинг и реклама познаващ положението ще вземе две решения - или тоя пич има малко пари и се опитва да вкара нещо, което да се хареса - това означава, да не се бъзика с качеството... или ще вкара пълният боклук и ще плаща от тук до края на вселената и обратно. Все си мисля, че ако е полумислещ ще е взел първият вариант за база. Защото при компютърната техника всеки, който купува разбира... И шегички с клиентите не бива.

Остават едни 5-10 %, на съмнение /в които Вучев е пълен тъпак/ и тъй като не съм добър в анализиране на хардуера... се допитвам до хората умеещи и знаещи факти, данни и цифри, а не популистки изказвания целящи харесвания.

Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против теб, по никой начин не те мисля със зло.

Харесвам начинанието на Вучев, само защото опитва някакви неща, вместо да хейти във форуми.

ПС. Не забравяй че рекламата струва пари. Много пари.

Извини ме, че няма да взема под внимание поста ти. Ти си известен хейтър с основа на постовете попули шегуфки.

.....

Извинен си. Ако това да не се примирявам с лъжите, измамата и некомпетентността е хейтърство, да такъв съм.

"...........Според информацията на интернет страницата устройството ще работи със собствена операционна система "Правец ОС", ще разполага с безплатен офис пакет, процесор на Intel и ще може да работи с редица други платформи като Android, Windows, Solaris и Chrome OS.... лъжа  1

В крайна сметка новината се оказа вярна и легендарните за България компютри с марката "Правец" ще се завърнат на пазара по Нова година. Зад сайта pravetz.bg стои фирмата за почистване на преносими компютри "Лаптопклийн". Управителят на компанията Бойко Вучев потвърди пред "Капитал Daily", че планира да пусне обявения в интернет лаптоп след Нова година...... ЛЪЖА 2 (става дума за януари 2014)

За разлика от моделите от 80-те години на миналия век, новите машини няма да се произвеждат напълно в страната. Новите лаптопи "Правец 64М" са поръчани като хардуерен дизайн от тайвански производител и ще се сглобяват в България. ...... лъжа  3

.........."Използваме Intel процесори, защото в момента страната ни няма капацитет да произвежда собствени чипове",...... смех 

....... Удобна е възможността да се инсталира SIM карта, от която да се ползва мобилен интернет,...... лъжа  4

Първите хиляда бройки ще се продават на цена под 1000 лева .....лъжа 5

Завръщането на пазара на българската марка компютри "Правец" може да стане до месец.............лъжа  6

През април е планирано да бъдат пуснати в продажба първите хиляда бройки от брандираните лаптопи. ......лъжа  7

Без "Правец ОС" засега 

Идеята на Вучев беше тя да бъде собствена марка "Правец ОС", но първите лаптопи ще бъдат с инсталирана версия Windows 8.1 на Microsoft, ...... да ама демо на това българина вика "С чужда пита помен"

Тези характеристики ще определят и цената на устройството, която ще бъде под 1000 лв. ....... продължена лъжа

ВАЖНО: В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ КОМПЮТРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАЯВЕНИ САМО НА ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА. ПЪРВИТЕ 100 ПИЛОТНИ БРОЙКИ ОТ ПРАВЕЦ64М ЩЕ БЪДАТ НАЛИЧНИ ЗА ДИРЕКТНА ПРОДАЖБА СЛЕД 15.01.2015 Г. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТЕ ЕДИН ОТ ТЯХ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРЕДПЛАТИТЕ НА ЩАНДА НА ПРАВЕЦ (РИНГ МОЛ - ДО ИКЕА ОТКРИВАНЕ 20-ТИ ДЕКЕМВРИ) ИЛИ ПО БАНКОВА СМЕТКА НА ПРАВЕЦ КОМПЮТРИ ООД, ОБЯВЕНА ПО-ДОЛУ В СТРАНИЦАТА. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВКАТА СА НЕОБХОДИМИ МИНИМУМ 20% ОТ ЦЕНАТА НА ЛАПТОПА.

Чичко гугъл още не е чул някой реално да притежава такъв въпреки, че датата мина преди седмица. 

След едногодишно очакване, вече може да си купите лаптоп "Правец 64М",” оборудван с последните технологии в компютърната техника, с изчистен и модерен дизайн, тегло от 1.8 кг и батерия, издържаща над 7 часа работ......09.12.2014 14:52......лъжа можете да си го предплатите

Айде стига толкова лъжи. Има достатъчно форуми където е изписано доста и ако се елиминира носталгията по родното производство навсякъде всички са хейтъри.

ПС. Не забравяй че рекламата струва пари. Много пари.

На мене ми е пределно ясно каква е цената на рекламата но господина Вучев хитрее. Яхвайки носталгията и невежеството на родните журналисти, придоби безплатно рекламна кампания която струва в пати повече, отколкото обещаните бройки за продажба.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Да взема да вдигна темата...............

Минаха още 5 седмици откакто за последно я дъвкахме, а аз още не сам срещнал някъде в нета някой горд собственик на лимитираната стартова серия да се похвали за какво си е похарчил парите.

Минаха още 5 седмици откакто за последно я дъвкахме, а аз още не сам срещнал някъде в нета някой горд собственик на лимитираната стартова серия да се похвали за какво си е похарчил парите.

А аз като видях позабравената тема и под нея твоя ник си помислих, че "машината"вече е при теб и ще кажеш някоя приказка.Това разбира се е в шеговит тон!

Самото изискване за ПЛАТЕНА профилактика в гаранционния срок

Платената профикактика не е само за тия лаптопита, а и за много друга техника.

На 16 страници така хубаво го "похвалихме" лаптопа, че дори и да си го е купил някой ще го е срам да си признае.

Платената профикактика не е само за тия лаптопита, а и за много друга техника.

В случая говорим за компютри не за коли.

Лекинко не се сещам за 20 години не само някой да е поставял условие за задължителна платена профилактика, а дори и да съм чул за такова нещо в бранша. Може и да бъркам, стар съм и паметта ми изневерява.

На 16 страници така хубаво го "похвалихме" лаптопа, че дори и да си го е купил някой ще го е срам да си признае.

Много хора стискаха палци и таеха надежди, ама с пръдня боя не става. А и

въпроса ми е не за в тая тема а по принцип някой, някъде в нета мернал ли е нещо написано от горд собственик. Има няма година и половина г-н Вучев се държи като политик много наподобяващ Сидеров. Само дето в политиката обещанията са леко пожелателни и могат да се извадят милион причини що не са изпълнени. Докато тука обещаваш продукт опитвайки се да извлечеш дивиденти от носталгия и национална гордост и за това таех някаква надежда да има поне някой горд собственик.

Когато искаш да изглеждаш поне сериозен па даваш една бройка на поне една уважавана медия да я пипне някой IT журналист да направи едно прилично ревю. Да направи малко тестове. Да публикува резултати дори  и манипулирани, а до тук всички е в сферата на приказки за бялата лястовица.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, за пръв път пиша във този форум. Попаднах на темата и видях, че доста се е разгорещила, изчетох всичките 16 страници и си казах, че като си получа Правеца, задължително ще пиша с цел, който е заинтересован да има информация от първа ръка. Това в никакъв случай не е реклама, нямам нищо общо с фирмата, освен, че съм клиент. Целта ми е само да бъда полезен. Не ангажирам никой с мненията ми, от моя гледна точка смятам, че съм обективен. 

Измама ли е проекта?

Не, не е измама. Нямах нужда от лаптоп, а и ползвам доста по-мощни конфигурации, поръчах лаптопа единсвено от любопитство, а и имам причина да мисля, че ако това нещо потръгне ще има редица ползи. Не знаех, дали реално наистина не е измама докъто не получих лаптопа. Хората са коректни, винаги може да се обадите да попитате до къде са стигнали нещата. От Пловдив съм, получих лаптопа по Еконт, доставката беше безплатна и имаше застраховка за 2000 лева. Това го отбелязвам като плюс. 

Какво поръчах?

Поръчах си Правец 64М++, най-мощната предлагана конфигурация. Цената с ДДС беше 2337 лева. Сега накратко, после по-подробно i7, 16 GB RAM, HDD 1 TB, SSD 512 GB, Full HD дисплей. Дали цената е добра, дали е лоша, оставям на всеки да си прецени за себе си. Личното ми мнение е, че 2000 лева е съвсем достъпна цена, а за Ултрабук е ниска цена. Но това е субективно според доходите на човек.

Какво представява комплекта?

Заради застраховката, Еконта го бяха опаковали като бомба. След като премахнах всички боклуци на Еконт, остана правоъгълна картонена кутия с дръжка, в каквато слагат всички лаптопи. Върху кутията има логото на правец и надпис на български "ПРАВЕЦ"...като съм свикнал да пише или на английски или на китайски, ми направи добро впечатление. Комплекта съдържа лаптопа, захраващ кабел и адаптер, гаранционна карта, инструкции за употреба, рекламна брошура и забележете...флашка с логото на Правец (Transcend 4GB). Голям плюс за това решение, защото преди време купувах за подарък ASUS X501A, той няма CD(DVD) ROM, но в комплекта имаше диск с драйвери, а по-странното беше че на самият диск не пишеше ASUS, как и защо е попаднал вътре, мога само да гадая. Тук драйверите са сложени на тази брандирана флашка, което е много по-добре. Всичко навсякъде е надписано на български.

Външен вид?

Мое мнение и на още 3-ма до сега! Лаптопа е много красив. Горният капак (гърба на дисплея) е от много красив алуминий в цвят графит. На него има светеща в приятно зелено емблемата на Правец, освен това има гравиран поредния номер на лаптопа и името на купувача. Затворен лаптопа изглежда страшно добре, без да преувеличавам. Тънък и лек. Тук голям плюс. Когато обаче го отворите, идва първият минус. Корпуса около клавиатурата е направен от пластмаса, имитира метално покритие, но е пластмаса. Ако беше отново алуминий, щеше да е страшно добро решение. Клавиатурата е сегментирана и дори човек с дебели пръсти може да пише спокойно, но самата клавиатура седи леко евтино...не знам дали ме разбирате, просто не е нещо специално, няма подсветка и така нататък. Съвсем обикновенна клавиатура. Тук давам минус. Въпреки това, бяхте публикували клипчета, че лаптопа бил от гума и се огъвал. Поредната глупост, типична за нашият манталитет. Лаптопа не се огъва, никак даже. Напротив създава впечатление за здрав корпус. Пантите отвън са пластмасови, но когато свалите батерията се вижда, че отвътре са метални. И са добре хванати. 

Стартиране?

Стратира за 4 секунди. Ни повече, ни по-малко. Благодарение на SSD-то е доста бърз. Идва с инсталиран лицензиран Windows 8.1, като лиценза може да се увеличи безплатно до 12 месеца. Освен това лаптопа е напълно готов за работа, има офис пакет Kingsoft, който поразително прилича на MS Office, има инсталирани и други ежедневни програми. Лаптопа е "пускаш и работиш", освен ако нямаш нужда от някакъв специален софтуер. И всичко е лицензирано. Това не е никакъв плюс за памперсите, които висят в Замунда. Но за хората, които имат бизнес и им се налага да използват лицензиран софт, това е голям плюс, защото купуваш, слагаш и започваш да работиш. Изключва се за 2 секунди. 

Входно/изходни портове?

Тука забележките и минусите ми са много. Разбирам, че става въпрос за ултрабук, но все пак не ми харесват нещата по този начин. Има две USB 3.0, супер, но защо само две и няма никакви други? И сложени едно до друго, деликатно разположени до конектора за захранването. Слагаш мишка, оставаш с едно USB...освен, че мишката пречи да си сложа бронираната флашка (Corsair Survival Stealth), кабела за захранването и той пречи, трябва да го прекарвате отзад. Иначе има HDMI, слот за СИМ карта, четец за карти, слушалки, микрофон, LAN и възможност за заключване. Слабо представяне тук.

Конфигурация?

CPU: Mobile DualCore Intel i7-5500U - Най-новото от Интел,4 виртуални ядра, работи добре. Най-важното за мен, че консумира 15W, рай за батерията. Не е процесор на стероиди, но за домашни ежедневни нужди е напълно достатъчно...даже и за някой по тежки неща.

Видео карта: Вградена, Intel HD Graphics 5500. За батерията и цената е плюс, но за мен е минус липсата на сериозна видео карта. 

RAM: Kinston 99U5428-078.A00LF 2x8GB DDR3-1600, абе с една дума 16GB.  :)

HDD: Seagate ST500LT012 500GB, SATA-II (Бях поръчал с 1 терабайт, но заради тънкия корпус има някакви проблеми с намирането на подходящ терабайтов диск, заради което ми върнаха 100 лева и обещаха, че ще намерят решение и за тяхна сметка ще ми подменят сегашният с терабайтов. Както се казва ОБЕЩАНО, дали ще си изпълнят обещанието ще пиша. Оценявам това силно положително, защото бяха честни и си казаха, че имат проблем, като поеха ангажимент. Постъпиха повече от коректно. Като цяло през цялото време отношението беше на ниво.)

SSD: Samsung SSD 840 EVO 500 GB, SATA-III

Четеца на карти и WiFi: Realtek Family...

Като цяло няма нищо странно, конпоненти които всички ползват. Аз лично не виждам нищо притеснително. Има много тестове в Интернет на тези компоненти, всеки може да потърси. Ако има интерес, ще пусна някакъв Benchmark.

За българите и китайците?

Прочетох всички коментари...да знаете, геният на зависта верно ще се роди в България. Направи ми много лошо впечатление, защото ако голяма част от хората писали в темата са представителна извадка за Kaldata, значи нивото е много ниско. Да, това е брандиран лаптоп. Точно като Аpple. До скоро "Ябълките" се правеха от Foxconn Тайван, сега ги правят други азиатци. Разработвали ги в Калифорния. Дали? До колкото аз разбрах, за Правеца са ползвали корпус на Clevo и за разлика от Apple, Правеца е сгбобяван в България... Да, същитe тия Clevo дето правят модели на Dell и HP. Немска фирма брандира Clevo и ги продава, като забележете дори на немската армия. Но германците са балъци, нали...Булгар, Булгар. Злоупотребявало се с марката Правец, абе хора вие къде бяхте последните 25 години? Вие като осъзнати граждани, освен целенасочено унищожаване на цели отрасли, нещо друго да сте видели? Някой нещо се захванал да прави и почваме с плюмките. Помислете, това нещо има и ползи и то не малки. Няма как да се проектира в България...но това е може би засега. Ако потръгнат нещата, ще се отворят работни места, нали така? Ще се натрупат едни знания и опит, които ще доведът може би до проектирането на чисто българска машина. Ама как да стане с плюене? Сервиза за сега е само в София, но утре може да има и в други градове. Имате проблем, директно звъните на хората които са го сглобили. А сега как е? Пазарувате от Техно, Мехно, Мега...и разни онлайн магазини дето като им се обадите, че имате проблем и по някое време на разговора разбирате, че тези хора знаят за компютрите по-малко от вас самия. Типичният отговор: "Ами ние сега, така, тука, понеже, обаче, защото, евентуално...той сервиза май не е при нас, ама то май сега, тая седмица няма да стане, ние май ще трябва...". Грозен манталитет имаме. Жалко.

Моето мнение?

Направих определено добра покупка. Има недостатъци, но аз очаквах доста по-лош продукт. Все пак това е първата серия. За мен лично, лаптопа е добър и ми харесва. Ако има някой от Пловдив и иска да го види на живо, без да ходи до София, пишете ми, не обещавам, че задължително ще намеря време, но ако съм свободен ще излезнем на по бира. Живи и здрави. Тодоров.

Никога няма да видиш реални снимки на тоя лаптоп защото го има само във фантазиите на пусналия снимките преди време.  Няма Правец няма Ботевград  няма Търново :)   Когато видиш  автобуси Чавдар  на метан тогава ше видиш и тоя  Правец 64 .

Никога няма да видиш реални снимки на тоя лаптоп защото го има само във фантазиите на пусналия снимките преди време.  Няма Правец няма Ботевград  няма Търново :)   Когато видиш  автобуси Чавдар  на метан тогава ше видиш и тоя  Правец 64 .

Интересно, колко смело хората си казват предположенията все едно са факти.

Не съм ходил от месец там, така че не зная дали още стои, но на приземния етаж на Ринг мол имаше шоурум с тоя лаптоп. Беше заобиколен от 2-3 истински Правец-а, което е и основната причина да го забележа изобщо тоя щанд.

Сега чакаме Чавдар на метан.

Редактирано от flare (преглед на промените)

А около него имаше ли 2 мармота да завиват станиол ? И никой са не сети да го снима това чудо на техниката  във работещо състояние  или пък никой технически сайт или форум не се добра до поне една бройка  за тестове ! Кой е тоя алтав производител  дето няма да си изрекламира стоката  или да  я даде за тестове ? 16 страници са  изписани по 2 снимки в нета  без никой жив човек реално да се е докоснал барем до  кухото шаси на Клево с  надписа Правец 64.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

А около него имаше ли 2 мармота да завиват станиол ? И никой са не сети да го снима това чудо на техниката  във работещо състояние  или пък никой технически сайт или форум не се добра до поне една бройка  за тестове ! Кой е тоя алтав производител  дето няма да си изрекламира стоката  или да  я даде за тестове ? 16 страници са  изписани по 2 снимки в нета  без никой жив човек реално да се е докоснал барем до  кухото шаси на Клево с  надписа Правец 64.

Незнам какво точно очакваш, за мен шоурум в един от най-новите и доста посещавани молове не е малка реклама. Сайт си имат, цени...

Относно как никой не се сети - ми иди в там и го снимай и разцъкай, аз лично нямам такова желание... Вероятно и никой който си има някаква представа от нещата...

Но да разправяш, че такова животно няма - направо заблуждаваш хората. Само се надявам че не е така, като даваш съвети някъде другаде...

П.П. И аз смятам че е загубена кауза, но явно си имат някакво финансиране и поне докато не им свършат парите ще ги има.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Я ми дай телефон,адрес  на  офиса във който е Бойко Вучев  да го питам  аз  къде са му 1000 -та бройки  от миналата година  1000 лаптопа „Правец” на пазара до месец  или  къде са 100-те бройки от тая година :) Най новата глупост е ,че ще има и таблети  със тая марка . Да ида аз да видя къде му е гаража в който ги събира тия лаптопи и таблети  и колко работници е наел за тая дейност. Във тоя форум има най малко 100 човека дето са от София и никой да го не снима за 2 години е леко странно  след като е на такова посещавано общественно място.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Я ми дай телефон,адрес...

Ти каза цитирам:

Никога няма да видиш реални снимки на тоя лаптоп защото го има само във фантазиите на пусналия снимките преди време.

Това не е вярно. Толкова. Лаптоп има поне един такъв и ми изглеждаше съвсем реален.

Здравейте, извинявайте за снимките и видеото. Не съобразих, че съм сложил само сух текст. Мой пропуск. Премахнал съм само лични данни, серийни номера и PINs. 

Снимки:

http://dox.bg/files/dw?a=6e10cfc9bb

Видео:

http://dox.bg/files/dw?a=3983e59dbb

Сложи го в Тубата, поне. И екрана как е матов или не, IPS?

От снимките се вижда, че екранът е матов, а от клипчето се вижда, че има и голям зрителен ъгъл.

Редактирано от Пунта мара (преглед на промените)

Дисплей: AU Optronics B140HAN01, Full HD (1920 x 1080), Матов, Яркост 300 cd/m2,  зрително поле (ъгли) 85/85/85/85, подсветка LED. За бързо като прехвърлих няколко сайта намерих, че ги слагат на Lenovo Thinkpad серията и в лаптопите Gigabyte, може би има и други. 

Редактирано от Todorov PL (преглед на промените)

Лично аз никога не бих си купил лаптоп без пълноразмерна клавиатура - т.е. без цифровия блок.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.