Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правец 64М, да вярваме или не?

Featured Replies

то хубаво, но защо го няма линукс в списъка от операционните системи...

Професоре че какво според теб са предвиждали да е "Правец ОС" :)

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 351
  • Прегледи 46,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ох, начел съм се с годините на обещания. Изглежда не повече от 10% от реалните се изпълняват, при това повечето от тях, не в обещаният срок. Какво ли остава пък за нереалните обещания.

Операционна система Windows 8.1 trial version / Pravetz OS ready :wink12:

Правец 64М се предлага с 4 години гаранция ! Тази гаранция е валидна при посещение за профилактика два пъти в годината в сервиза на "Правец Компютри". При тези посещения се прави пълна профилактика на компютъра: смяна на термо-контактна паста, почистване на охладителната система и вентилатора и следене на основни хардуерни параметри. Профилактиките са платени.  :) 

Операционна система Windows 8.1 trial version / Pravetz OS ready :wink12:

Правец 64М се предлага с 4 години гаранция ! Тази гаранция е валидна при посещение за профилактика два пъти в годината в сервиза на "Правец Компютри". При тези посещения се прави пълна профилактика на компютъра: смяна на термо-контактна паста, почистване на охладителната система и вентилатора и следене на основни хардуерни параметри. Профилактиките са платени.  :) 

Те и на Dell  в официалният сервиз профилактиките са платени, без значение, че е гаранционен.

Сега разцъквам сайта.

Изглежда ми интересно.
Дано работи.

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

Те и на Dell  в официалният сервиз профилактиките са платени, без значение, че е гаранционен.

Те ще ми кажат кога и къде да го занеса на профилактика  :) те едва дали ще си позволят техен сервиз на друго място освен в големото село  :) и аз може да съм ползвал два пъти лаптопа в годината и ще го нося 2 пъти на профилактика - ай сиктер бе , той ще ми излезе златен  :D Аз на моя профилактика съм му правил веднъж на две години и то не че е имало толкова нужда а защото си я правя без пари  :)

Мерси .

Фирмата е за почистване на лаптопи и си е осигурила работа с тая профилактика два пъти годишно, не видях обаче за какви пари става въпрос - да не излезе че за 4 години си платил пари за още един лаптоп.

Преди половин час прочетох новината и в нея пишеше че сайта вече работи на правец но още не съм го разглеждал . На новината имаше и снимка на бъдещия лаптоп  като дизайн ми хареса става ....http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/noviiat-pravec-veche-s-ceni-i-nalichni-produkti-6028652

• Автор

Те ще ми кажат кога и къде да го занеса на профилактика  :) те едва дали ще си позволят техен сервиз на друго място освен в големото село  :) и аз може да съм ползвал два пъти лаптопа в годината и ще го нося 2 пъти на профилактика - ай сиктер бе , той ще ми излезе златен  :D Аз на моя профилактика съм му правил веднъж на две години и то не че е имало толкова нужда а защото си я правя без пари  :)

Мерси .

Е, като не искаш, не го носиш. Тогава стандартна гаранция 2 години.

Е, като не искаш, не го носиш. Тогава стандартна гаранция 2 години.

Дали  :( може пък и да е 6 месеца гаранцията при това положение  :) до първото почистване - несериозно е това с два пъти в годината :no-no:

Хубава работа , ама Българска  :)

• Автор

Дали  :( може пък и да е 6 месеца гаранцията при това положение  :) до първото почистване - несериозно е това с два пъти в годината :no-no:

Хубава работа , ама Българска  :)

Не бе, пише го на сайта. Ако не го носиш за почистване - 2 години гаранция. Все пак и по закон не може да е по-малко ;)

Стартовата цена ми се вижда голяма! Все пак е недоказал се продукт! 

Как ще завладяваме конкуренти пазари???

Бюджетно устройство също не виждам да се  предлага / предвижда!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Сега се сещам даваха го това по новините,не е на фирмата "Правец" със сигурност,просто използват същото име,този лаптоп е просто китайски и на него пише "Правец"...Явно само са си чесали езиците,защото такъв лаптоп не видях.

• Автор

Сега се сещам даваха го това по новините,не е на фирмата "Правец" със сигурност,просто използват същото име,този лаптоп е просто китайски и на него пише "Правец"...Явно само са си чесали езиците,защото такъв лаптоп не видях.

Е то това сме го обсъждали цели 12 страници вече.

Старото шаси беше на Клево, сега май са го сменили.

Стартовата цена ми се вижда голяма! Все пак е недоказал се продукт! 

Как ще завладяваме конкуренти пазари???

Бюджетно устройство също не виждам да се  предлага / предвижда!

По "Дискавари" хората си викат експерти да си кажат мнението преди покупка , да видим какви ще са отзивите от първите които ще купят . Ако се таксува "бутиково" - ядва се . Сам'че къв бутик - кат още е на ниво "ало-измамник".

• Автор

Добре де, като говорим, че всичко ще е "вносно". Стига сглобката да я правят добре какъв е проблема?

Все едно всеки друг "производител" си прави всичко сам?

Да не би Intel процесорите да ги правим тук в България, или пък дъното, или който и да е компонент... Може да са прилични машини.

Относно цената. Естествено, търговската надценка, но и заради малкото на брой поръчки, също цената ще е завишена от производителите на части. Защото едно е да правиш 2-5 000 бройки на година (и да поръчваш части за толкова), друго е да правиш 50-100 000 или примерно 500 000. Цените на компонентите са различни.

А на малък пазар, като българският, след такава реклама, след такива обещания. Ами, и малко негативни отзиви могат да се отразят лошо на бизнеса. Ако човека е наистина предприемач и има акъл, ще поддържа стандарт. Това обаче ще го видим с времето.

p.s.

В момента произвеждаме 100 пилотни бройки, които ще бъдат предложени за продажба в нашия рекламен щанд в SofiaRing МОЛ(до ИКЕА) в началото на януари 2015 г. От този момент стартираме и предварителната продажба на "1024 лимитирани Правец 64М". Всеки един от новите лаптопи ще бъде с уникален номер от 1 до 1024 и гравирано име на притежателя му.

Това си е един вид гъдел и глезотия, но на колко от нас някога реално ни се е предлагало да имаме така персонализирана вещ, която, евентуално, някога, може и да има и антикварна стойност? Ако ли не, то поне сантиментална такава ще има.

И по-важното, поне част от стойността ще остане в нашата икономика, все пак и 10 да са, но ще се създадат работни места.

Иска ми се да гледам от положителната страна на нещата, а не да оплювам.

p.s. 2

А да си сложа розовите очила. Представете си, че потръгне бизнеса. Представете си, че се направи бизнес план и някой реши да инвестира. Дали пък не може пак да се появи малко предприятие, което да произвежда част от детайлите (по-простите), тук, в нашата страна?

Научна фантастика, към този момент е точно научна фантастика, но пък защо да не помечтаем?

• Автор

Това да си купиш компютър, който да е с антикварна стойност към деня на премиерата му...Ох :D

Е нямах това предвид ;)

• 3 седмици по-късно...

Да взема да питам.

Беше обещано откриване на 20-ти сиреч преди 3 дена, а нещо не чувам по новините и по форумите впечатления от дългоочакваното събитие.....

Някой успя ли да се добере до този нов шоурум и да вземе да сподели впечатления, че някво медиино затъмнение е настанало или пък това беше поредния кьорфишек.

Да взема да питам.

Беше обещано откриване на 20-ти сиреч преди 3 дена, а нещо не чувам по новините и по форумите впечатления от дългоочакваното събитие.....

Някой успя ли да се добере до този нов шоурум и да вземе да сподели впечатления, че някво медиино затъмнение е настанало или пък това беше поредния кьорфишек.

Имат павилион в София ринг мол, един приятел е бил фотограф на събитието. Имало е изложени лаптопи, подготвени за проба. Според него шасите е доста здраво и стабилно в сравнение с очакванията.

ПС: Павилиона бил срещу Техномаркет-а, намиращ се в мола.

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

Малко история.

"На 19 януари 1989 г. в София пристига френският президент Франсоа Митеран.

На следващата сутрин той събира в посолството на Фран-
ция на ул. “Оборище” 12 представители на българската интелигенция...

Френският президент обаче изненадва първия държавен и партиен
ръководител Тодор Живков с още едно желание. Митеран настоява да
посети Българската академия на науките и да разговаря с ръководство-
то и...

“Поисках тази среща, за да благодаря най-искрено и от името на
всички французи за впечатляващото развитие на българската наука и
българската изчислителна техника”, казва Митеран. Наобиколилите го
академици се изумяват и от буквалния му реверанс. Френският прези-
дент наведе ниско главата си и се поклони, твърди още един присъствал
на необичайната сбирка.
Митеран напомни на елитните български учени, че французинът Жан-
Лу Кретиен излетя през 1982 г. на борда на съветския кораб “Союз Т 6”
и стана първият аеронавт от Западна Европа. През ноември 1988 г. той
отново летя със съветски екипаж. Скачиха се с орбиталната станция
“Мир” и даже излязоха за около 6 часа в открития космос.
“Бяхме силно изненадани да узнаем, че обработките на информаци-
ята от космоса са поверени на български изчислителни машини. Не крия,
че това първоначално породи немалко безпокойства у нас. Затова бях-
ме още по-щастливи да чуем лично от самия Жан-Лу, когато се върна,
че вашите уреди са работили безупречно.
По тази причина аз сметнах за свой дълг да дойда и лично да благо-
даря за забележителния прогрес на вашата наука”, отново свел глава в
знак на признателност и почтителен поклон френският президент."

До това време България е заемала първо място в Европа по производство и износ на изчислителна техника

на глава от населението.Но...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.