Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правец 64М, да вярваме или не?

Featured Replies

• Автор

...

Защото много неща са се променили от тогава. Остави чисто финансови. Технологията се е развила, а и вече някои от нещата са просто технически и географски неизпълними на наша територия :) А ако наблегнем и на финасовата точка, кой ще инвестира в производство на процесори в нас :D :D :D Кой ще инвестира в производство на твърди дискове :D :D Или какво реално? Не забравяй, че всичко е за печалбата. Ако бяхме изгодни, то отдавна фабриките щяха да са тук, а не в Китай, Тайван, Индонезия... И колкото и да е странно, то проблема е, че нашият труд е по-скъп от колкото в Китай... А това, че китайци местят производство насам е, защото ние сме най-евтината страна в Европейският Съюз, а те искат да лепнат на своите стоки - "Произведено в EU". Докато HP, Asus, Dell, на тях не им трябва някаква си там лепенка. За тях марката им продава стоката.........
  • Отговори 351
  • Прегледи 46,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе знам,че няма нищо общо с ,,тогава,, и макар и малко не на място исках все пак да спомена :) ...В Китай не знам колко е по-евтина работната ръка,защото ако не се лъжа не много отдавна (мисля четох някъде) ,че приравнена там с някаква валута в Китай е по-голяма средната работна заплата отколкото в България....Това дето сме го гледали по общообразователните програми (На Discowery мисля съм гледал подобна ),чели и прочее,че Китайците работели за 30-40 долара на месец мисля вече е в историята...Като и да е. Споменатото по-горе от мен беше за това,защото не мисля,че сме неспособни на това. Вече дали някой ще инвестира и т.н.т е отделен въпрос.Аз просто исках да подкрепя Българското производство :)

Най-малкото развитието на модерен технологичен процес е десетки, че и стотици пъти по-скъпо, отколкото по времето на работа на компютърнатото произнодство в Правец. Инвестиция пък в цялостен технологичен цикъл и Интел вече не могат(или не желаят) да си позволят и в дори в дънните платки тяхно производство, се използувант и чипове и материали от външни производители..

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Абе знам,че няма нищо общо с ,,тогава,, и макар и малко не на място исках все пак да спомена :) ...В Китай не знам колко е по-евтина работната ръка,защото ако не се лъжа не много отдавна (мисля четох някъде) ,че приравнена там с някаква валута в Китай е по-голяма средната работна заплата отколкото в България....Това дето сме го гледали по общообразователните програми (На Discowery мисля съм гледал подобна ),чели и прочее,че Китайците работели за 30-40 долара на месец мисля вече е в историята...Като и да е. Споменатото по-горе от мен беше за това,защото не мисля,че сме неспособни на това. Вече дали някой ще инвестира и т.н.т е отделен въпрос.Аз просто исках да подкрепя Българското производство :)

Няма да говоря за икономиката на Китай, защото те са уникални в света по това отношение и умеят да играят една, меко казано перфектна игра за тях. Те са лидери, защото знаят как и могат да си го позволят... Честно казано там комунизма е доста добре развит и реално им дава ползи. И прекрасната им игра на световните пазари ги прави ненадминати. И не случайно са единствената страна, която не е била в рецесия от не знам си колко десетки години. А който учи икономика, знае, че това е естествен етап в икономическото развитие в дългосрочен вариант. Китай е като "антиматерията"... Нещо предполагаемо, но научно недоказано, но, все пак съществува, нещо като в научно фантастичен филм. Стар Трек. Е, Китай е Стар Трек, защото могат да си го позволят и знаят как да го използват..............

Китай е като "антиматерията"... Нещо предполагаемо, но научно недоказано, но, все пак съществува, нещо като в научно фантастичен филм. Стар Трек. Е, Китай е Стар Трек, защото могат да си го позволят и знаят как да го използват..............

Aма ти ставаш и за писател :D Признавам те :wors:

Спирам да спамя в темата ти...

Успех на Правец-а :)

Преди няколко години китайския президент беше казал , че още малко време ще пристигат нови участници в икономиката от селата !

След това градския начин на живот ще ги принуждава да дигнат цената на труда и това вече се случва!

Америка от доста време ги натиска да вдигнат вътрешното потребление

Ние сме в Европа и някои цени са по високи от европейските-така че щем не щем -ще трябва да произвеждаме като европейци-а не да сглобяваме като китайци!

Доста ни е объркано положението-

Ама иначе се получи наистина рекламата на тоя човек!

• Автор

Aма ти ставаш и за писател :D Признавам те :wors: Спирам да спамя в темата ти... Успех на Правец-а :)

Я! Получих признание!!! (party)
  • Автор

Темата едва ли ще има край. Очакваме 128 битов правеТц.

Е... Шегата стана нещо по-сериозно, по-сериозното стана икономически дебат... А кой знае какви теории ще се развият около самият лаптоп, цената, печалбата, операционната система.... Да му се не види... Нямам никаква идея за кой раздел да е темата....................

Е... Шегата стана нещо по-сериозно, по-сериозното стана икономически дебат... А кой знае какви теории ще се развият около самият лаптоп, цената, печалбата, операционната система.... Да му се не види... Нямам никаква идея за кой раздел да е темата....................

Определено знам че не е за "въпроси"..Щото в нея не се пита нищо техническо, но все пак става въпрос за някакъв хардуер. Може да се отдели подсекция за новини, общи приказки, слухове и тем подобни на тема хардуер.

Може да се гордеем с това, което е било. Ето малко история: виртуален музей на българските персонални компютри (Богомил Александров @ pravetz.info).

P.S. Преди години се тръшках защо няма българска антивирусна програма при положение, че ние сме измислили компютрите и вирусите за тях.

• Автор

P.S. Преди години се тръшках защо няма българска антивирусна програма при положение, че ние сме измислили компютрите и вирусите за тях.

Виж, за това бих поспорил, специалисти имаме. Хора, които могат и разбират. Въпроса е в желанието, мотивацията и, за много, заплащането... А от тук следва разспространението, популяризацията, както и поддръжката... Инвестиция, инвестиция, инвестиция. Пари му е майката...

Виж, за това бих поспорил, специалисти имаме. Хора, които могат и разбират. Въпроса е в желанието, мотивацията и, за много, заплащането...

Не съм на това мнение. Имаше специалисти след Джон Атанасов, от които се открояват само авторите на първите вируси за ОС: справка отпреди 22 години (EN). Мда, страхотна иновация - работещ вирус за операционна система, добра работа. :)  

Инвестиция, инвестиция, инвестиция. Пари му е майката...

Да, разбира се. Ако има нещо интересно и може да се реализира печалба по капиталистически, ще се намери инвеститор. Аз съм доста скептично настроен към начинанието, за което става дума...

Темата едва ли ще има край. Очакваме 128 битов правеТц.

Мдаа, след тва 256 битов :)

Днес Правец ОС и лаптоп, утре Правец PC, вдругиден Правец Enterprise Workstation и Правец Server OS, но всичко това ще е след Правец SDK и Правец Framework, които ще бъдат представени на ежегодния Правецcon...

• Автор

Днес Правец ОС и лаптоп, утре Правец PC, вдругиден Правец Enterprise Workstation и Правец Server OS, но всичко това ще е след Правец SDK и Правец Framework, които ще бъдат представени на ежегодния Правецcon...

Това ми хареса :D

1. Възможно е марка "Правец" и марка "Pravetz" вече да са регистрирани от друг и този друг да е склонен да я продаде само срещу 6 цифрена сума. Докато марка "Правец64" или "Pravetz64" да не е регистрирана и съответно регистрирането и като нова марка няма да е толкова скъпо.

2. Не е невероятно да е възможно да си поръчаш 1000 лаптопа без никакви надписи за марка по тях и после този, който ги е поръчал да си напише каквото му хрумне, вкл. кирилска азбука по клавиатурата. Така, че си е напълно вероятно някой да пусне на пазара неголямо количество определени продукти с негова марка и на не толкова завишена и конкурентна цена. За всички тия заключения, обаче трябва да се изчака.

Иначе освен NEO, друга БГ марка е ELITE, има и още една за която имам съмнение, че е българска, но не съм сигурен- CROWN. Имаше някога такава южнокорейска марка, но вече със сигурност не е такава.

Ако се загледаш добре ще видиш, че приликата е много голяма, но има и разлики- т.е. не са съвсем еднакви.

1. Явно сте по-незапознат с регистрирането на търговски марки повече и от мене. Ако притежаваш Дадена марка ХХХХХ никой не може да регистрира марката ХХХХХ 1/2/3/4............. Иначе още сега отивам да регистрирам iPad64/128  и да чакам да взема милионите от Apple след някоя година. Е да ама не, не става. 

2. С производството и търговията на хардуер сте още по-незапознат. Дори и в Китай яма склад като в Илиенци в който да отидеш и да си купиш 1000 лаптопа защото просто те се произвеждат по поръчка, а количеството трябва да е прилично иначе оставаш да чакаш някой по-голям батко да поръча прилично количество от това което ти трябва и покрай него да включат и твоите бройки. Като го гледам господина с офиса с 5 стари Правеца не ми прилича на човек който може да направи поръчка която да му бъде изпълнена на момента. Та освен него нямаше друга жива душа в тоя офис. Пък може и да е някакъв гении, само да проектира машината, сам да си прави сайта/това е очевадно/, сам да си прави ОС, офис пакета и т.н.

3. В България има компютърни фирми с 15+ години история на пазара и някой от тях към момента в ценовата си листа имат повече от 10 000 позиции. Та те такива фирми не се напъват да правят подобни инвестиции щото са пределно наясно, че няма как да се получи. Да има марки но те са на фирми стъпили на няколко пазара. Дейзи си поръчват няква дребна електроника но много отдавна са на руския пазар правеха за там касови апарати за таксита а тука още нямаше такова изискване. Prestigio  e марка на фирма с филиали в 50+ страни. Neo казахме също се продава в десетина страни в Европа.

4. Хайде отидете в долната част на тази страница и се запознайте с метода на въпросния господин за почистване на лаптоп без отваряне с помощта на патентована от него система и след това елате да ми обяснявате как този господин ще се справи с произвеждането на лаптопи!!!!!

За малко да пропусна преди време се разпращаха реклами по мейл на въпросната патентована система за почистване на скромната сума от 5000лв.

И още нещо което щях да пропусна с толкова много работа е затрупан господина че има и форма за записване на час за почистването на лаптопа.

5. Насладете се на представителството на фирмата в Стокхолм и вижте сервизният автомобил на фирмата която ще прави лаптопи 

Публикувано изображение

Фирмата няма пари да си брандира баничарката а го е направила с фотошоп ако изобщо баничарката е тяхна но ще прави лаптопи.

Нека погледнем и сервиза на фирмата

Публикувано изображение

На някого това прилича ли му на място където се извършва сервизна дейност, щото аз толкова чист, спретнат и празен сервиз не съм виждал.

Шапка му свалям на г-н Бойко Вучев похарчил е малко пари за домейн и с един хитър ход получи нечувана рекламна кампания за която щяха да са му нужни десетки хиляди левове. Баси случая ....... големи сайтове го разнесоха, вестници писаха за него, телевизии даже интервюта взимат......

БРАВО е слаба дума за хитрия рекламен трик на следващото Реклама Експо или там каквито са годишните наради за реклама задължително трябва да получи награда тоя човек. Фрасна в земята всичките рекламни агенции взети заедно.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

На някого това прилича ли му на място където се извършва сервизна дейност, щото аз толкова чист, спретнат и празен сервиз не съм виждал.

Това ми прилича на офис, не знам. Много е чисто и подредено за сервиз, а и няма никакви машини.

Това ми прилича на офис, не знам. Много е чисто и подредено за сервиз, а и няма никакви машини.

Изчистили са го за снимката, какво толкова.

"При зареждане ще звучи "Притури се планината" на Стефка Съботинова." - дано има опция за избиране на мелодия при зареждане, че да си сложа нещо родопско!

нямах намерение да си купувам лаптоп , но ще се замисля ако е истина .. все пак да изберем българското 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.