Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат (2)

Featured Replies

Отделно има ли този апарат hot-shoe ? :D Все пак трябва да я включи някъде тая светкавица... Ако няма - то трябва да си вземе от онези светкавици с фотоклетка,които се активират от светлината на друга светкавица,но цената се дига наистина много,повече от самия фотоапарат.

• Отговори 687
  • Прегледи 79k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отделно има ли този апарат hot-shoe ? :D Все пак трябва да я включи някъде тая светкавица... Ако няма - то трябва да си вземе от онези светкавици с фотоклетка,които се активират от светлината на друга светкавица,но цената се дига наистина много,повече от самия фотоапарат.

Отговорът е тук преди въпроса :) :

Ами - взимаш си една външна светкавица с палене по импулс, насочваш я към тавана, и си готов :cool:

Оооо, не. Една евтина Yongnuo до стотина лева ще върши работа.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Доколкото видях сонито няма ръчни режими. Как се снима с външна светкавица, за която апаратът не знае, на автоматичен режим?

Въпросът ти е риторичен :)

Пък и аз писах за Canon SX 240/260. Те имат ръчни режими.

Въпросът ти е риторичен :) .

Като такъв беше зададен, но знае ли се? :) Можеше и да съм се объркал :) Както се обърках, че става въпрос за сонито.

Днес домашните ми дадоха срок до 20 декември да е закупен, защото дъщерята има представление (танцува детето :) )

Заедно с посочения по-рано Canon Power Shot SX 240/260 и предложения от @RudeBoy:

.... На мен лично снимките от Sony WX300 ми харесаха повече, въпреки, че са малко по-шумни, явно не прилагат толкова силно шумоподтискане. 

Стигнах още до 1 вариант: OLYMPUS SP-820 BLACK от техно..... за 399лева. 

Мнения?

• Автор

Днес домашните ми дадоха срок до 20 декември да е закупен, защото дъщерята има представление (танцува детето :) )

Заедно с посочения по-рано Canon Power Shot SX 240/260 и предложения от @RudeBoy:

Стигнах още до 1 вариант: OLYMPUS SP-820 BLACK от техно..... за 399лева. 

Мнения?

Канона (сравнен с олимпуса) си има преимуществата

- по-бърз на последователни снимки

- два пъти по-лек

- стабилизация в обектива (не в сензора)

Но Олимпуса има

- по-високо ИСО (можеш да снимаш на по-тъмно, но и по-шумни снимки)

- HDR

Аз съм за Канона :)

Здравейте! Може ли да ми препоръчате фотоапарат? Единственото ми изискване е да не надхвърля сумата от 300лв.

Здравейте! Може ли да ми препоръчате фотоапарат? Единственото ми изискване е да не надхвърля сумата от 300лв.

Влизаш в магазин, в който продават фотоапарати. Купуваш си първия фотоапарат, по-евтин от 300лв., който видиш.

Ако желаеш по-сериозен отговор, ще ти бъде необходим по-смислен въпрос.

Влизаш в магазин, в който продават фотоапарати. Купуваш си първия фотоапарат, по-евтин от 300лв., който видиш.Ако желаеш по-сериозен отговор, ще ти бъде необходим по-смислен въпрос.

Щом искам мнение, значи се предполага, че търся най-доброто, което мога да избера за бюджетът, който съм отделил (300). Не разбирам нищо от фотоапарати и затова предпочитам да се доверя на някой в избора, но не и на някой консултант в магазина (хаха). Знам, че парите са малко и едва ли ще успея да купя нещо добро, апаратът ми трябва за подарък. Ще се ползва за снимки при пътувания, отбелязването на празници и т.н. Смятам, че някое моделче от 'Компактни нисък клас' ще свърши работа.

Щом искам мнение, значи се предполага, че търся най-доброто, което мога да избера за бюджетът, който съм отделил (300).

Няма "добри" или "лоши" фотоапарати. Има подходящи или не за даден вид фотография.

За това, което искаш - любителски снимки за спомен по екскурзии, празници, и др. подобни, това ще ти върши работа - Canon Powershot SX 160 IS . Остатъка до 300 лв можеш да вложиш в една качествена и достатъчно голяма карта памет (поне 8 GB и клас 10), комплект от 4 презареждащи се батерии със зарядно, и някоя чантичка.

Моделът има достатъчно голям обхват на вариото  и сравнително добри автоматични режими, но също така и възможност за ръчни настройки, които в даден момент може да са необходими. За апарат от такъв клас няма смисъл да даваш повече пари, няма да вземеш нещо по-добро.

• Автор

Няма "добри" или "лоши" фотоапарати. Има подходящи или не за даден вид фотография.

За това, което искаш - любителски снимки за спомен по екскурзии, празници, и др. подобни, това ще ти върши работа - Canon Powershot SX 160 IS . Остатъка до 300 лв можеш да вложиш в една качествена и достатъчно голяма карта памет (поне 8 GB и клас 10), комплект от 4 презареждащи се батерии със зарядно, и някоя чантичка.

Моделът има достатъчно голям обхват на вариото  и сравнително добри автоматични режими, но също така и възможност за ръчни настройки, които в даден момент може да са необходими. За апарат от такъв клас няма смисъл да даваш повече пари, няма да вземеш нещо по-добро.

Аз имам 130 и мога да твърдя че това е камера с много добри възможности (за класа си) както и е доста удобна за снимане :)

И аз имам Canon Powershot SX 160 IS. Е, с него снима щерката, аз снимам с Оли ЕМ-5, но канончето е добро апаратче за цената си, пробвам го понякога. Малко му е тъмничък обективът, т.е. в по-мрачни помещения задължително ползвай светкавица.

А щерката снима с него, а не с Оли Пен - какъвто също съм й купил, щото канончето е по-лесно за употреба. И видео прави, и е мъничко - побира го в дамска чантичка или джоб, пък прави прилични снимки на автоматични настройки и при добро осветление. Разбира се, под "прилични" да се има предвид "непретенциозни като за спомен". ;)

Редактирано от sty (преглед на промените)

• Автор

И аз имам Canon Powershot SX 160 IS. Е, с него снима щерката, аз снимам с Оли ЕМ-5, но канончето е добро апаратче за цената си, пробвам го понякога. Малко му е тъмничък обективът, т.е. в по-мрачни помещения задължително ползвай светкавица.

А щерката снима с него, а не с Оли Пен - какъвто също съм й купил, щото канончето е по-лесно за употреба. И видео прави, и е мъничко - побира го в дамска чантичка или джоб, пък прави прилични снимки на автоматични настройки и при добро осветление. Разбира се, под "прилични" да се има предвид "непретенциозни като за спомен". ;)

Може би трябва леко да презецираме израза в нещо такова: "Прави прилични снимки за класа си" :) Все пак разликата с олимпуса в цена е 10 пъти :D

И качеството на олимпуса е 10 пъти по-добро :D Но за 300 лева е истина,че който и да купиш,все тая - еднакви са.

Добре, значи ще го взимам и т'ва е, няма какво да го мисля повече. Преглеждах за карта памет, та се спрях на тези

SONY SF8UXSONY SF16UX

Виждам, че на тези двете по-долу параметрите са уж същите, но разликата в цените е голяма. Някой може ли да ми каже защо?

SAMSUNG 16GB CLASS 10

KINGSTON SD10G2 CARD 16GB

Също така в официалният сайт пише за NB-3AH батерии, но не намирам откъде да ги закупя. Ако може някой да ме насочи?

Добре, значи ще го взимам и т'ва е, няма какво да го мисля повече. Преглеждах за карта памет, та се спрях на тези

SONY SF8UXSONY SF16UX

Виждам, че на тези двете по-долу параметрите са уж същите, но разликата в цените е голяма. Някой може ли да ми каже защо?

SAMSUNG 16GB CLASS 10

KINGSTON SD10G2 CARD 16GB

Също така в официалният сайт пише за NB-3AH батерии, но не намирам откъде да ги закупя. Ако може някой да ме насочи?

Забрави ги тези смешници от Sony, взимай Samsung-а и изобщо не го мисли. За батериите - вземи Eneloop или още по-яките XX на Sanyo

Сонитата са много по-бързи. Но не мисля че си струва разхода, специално с този апарат няма да усетиш.

Ватериите са канонската марка акумулаторни - не виждам защо да не ползваш други АА.

Забрави ги тези смешници от Sony, взимай Samsung-а и изобщо не го мисли.

Смешници, ама баш посочените им карти са 4 пъти по-бързи от самсунгската и 5пъти от кингстъна...

За батериите - вземи Eneloop или още по-яките XX на Sanyo

XXX на Sanyo стават, имам такива за светкавицата но предпочитам Maha/Enermax. имам 4x2100mAh от вторите и 4x2500 от първите и държат еднакво.

Смешници, ама баш посочените им карти са 4 пъти по-бързи от самсунгската и 5пъти от кингстъна..

Дори и така да е, което е съмнително, с канонски апарат няма да им се ползва потенциала.

Дори и така да е, което е съмнително,

Твоите голи съмнения не правят Сони "смешници" или картите им лоши. И трите фирми са дали спецификации за картите си, които, до документирано опровергаване, считам за достатъчно валидни.

с канонски апарат няма да им се ползва потенциала.

С този(SX160) канонски апарат е така, както и отбелязах вече. С някой 70D снимащ серийно RAW+JPG обаче разликата след като се напълни буфера ще е потресаваща. Отделно от скоростта на картата не се възползва само хардуера на апарата. Например скоростта на моите карти ми пречи далеч повече, като свалям 3 пълни карти със снимки на компа. Да преточваш 16ГБ с 5 пъти по-голяма скорост си е немалък плюс.

Твоите голи съмнения не правят Сони "смешници" или картите им лоши. И трите фирми са дали спецификации за картите си, които, до документирано опровергаване, считам за достатъчно валидни.С този(SX160) канонски апарат е така, както и отбелязах вече. С някой 70D снимащ серийно RAW+JPG обаче разликата след като се напълни буфера ще е потресаваща. Отделно от скоростта на картата не се възползва само хардуера на апарата. Например скоростта на моите карти ми пречи далеч повече, като свалям 3 пълни карти със снимки на компа. Да преточваш 16ГБ с 5 пъти по-голяма скорост си е немалък плюс.

Точно в конкретния случай няма смисъл от скъпата карта.

Точно в конкретния случай няма смисъл от скъпата карта.

Вярно е.

Но някой ден може да се ползва и на по-хубав апарат, който ще ѝ оползотвори възможностите :) .

От днес собственик на Canon PowerShot SX270 HS :)  ....... засега сме в гъбките с това какво предлага, поради факта че батерията още се зарежда. Ще споделя впечатление  в близко бъдеще :)

Значи е решено, взимам Samsung-а, тъй като ще получа двойно повече пространство за същите пари. Макар че, може би и 8-те гигабайта ще са напълно достатъчни.CANON POWERSHOT SX160 IS SIL- 199.00 лв.SAMSUNG 16GB CLASS 10 - 33.00 лв.Значи от батериите се спирам на тези:ENELOOP HR-3UWXA-4BP AAENELOOP HR-3UTG/AA-4BPSANYO NIMH 2700 MAH AA

ENELOOP HR-3UTG/AA-2BP 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.