Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат (2)

Featured Replies

Днес взех апаратът, дано нямам проблеми с него. Отделно купих карта памет и зарядно с батерии. Едно голямо благодаря на всички, които ми помогнаха да избера апаратчето.

• Отговори 687
  • Прегледи 79k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес взех апаратът, дано нямам проблеми с него. Отделно купих карта памет и зарядно с батерии. Едно голямо благодаря на всички, които ми помогнаха да избера апаратчето.

Да споделиш след някой друг ден какви са ти впечатленията. И ще очакваме снимки в темата за авторските снимки,.

Здравейте,

Искам да си взема цифров фотоапарат и съм се спрял на марката Canon, kato se kolebaq mevdu modelite A 1400A2400 и  A 3200 ...По характеристики, съществена разлика между тях няма. И все пак първия не е с литиевойонна, зареждаща се батерия, като другите два. Тия батерии по-принцип, могат ли да ми гарантират че ще вършат работа и след.. 2 години...? И каква е разликата между оптична и цифрова стабилизация ???

Благодаря Ви предварително.

И все пак първия не е с литиевойонна, зареждаща се батерия, като другите два. Тия батерии по-принцип, могат ли да ми гарантират че ще вършат работа и след.. 2 години...?

Да.

И каква е разликата между оптична и цифрова стабилизация ???Благодаря Ви предварително.

Това е дискутирано и друг път из раздела. Оптичната стабилизация работи чрез подвижен оптичен елемент в обектива, който компенсира движенията на ръката. Цифровата стабилизация работи, като избира различна част от изображението, като се стреми да запази винаги едно и също съдържание на него.Двете имат предимства и недостатъци, но като цяло първото е доста по-добро, първо защото не жертва част от площта на сензора и второ, защото при зуумване, едно и също трепване причинява много по-голямо абсолютно отместване и съответно цифровата стабилизация става по-неефективна, докато този проблем не присъства при оптичната. Има и още един вид стабилизация - чрез местене на сензора. Идеята е да се премахне първият проблем посочен горе.

Добър ден! Родителите ми искат да си купят апарат до 300 лева. Какво бихте предложили. Ще го използват за  снимки като ходят на почивка. Благодаря ви предварително :)

• Автор

Добър ден! Родителите ми искат да си купят апарат до 300 лева. Какво бихте предложили. Ще го използват за  снимки като ходят на почивка. Благодаря ви предварително :)

Прочетете този пост.

Здр искам да си сменя стария апарат, който е ПАНАСОНИК ДМС Ф10 на две години, разполагам с 300 лв знам, че за този бюджет не мога да искам много, но този заслужава ли си като марка и параметри 

http://www.technopolis.bg/b2c/details/390425/P11050101/TSifrov-fotoaparat-FUJI-FINEPIX-SL300-BLACK-EE

Благ предварително за всяко мнение

• Автор

Здр искам да си сменя стария апарат, който е ПАНАСОНИК ДМС Ф10 на две години, разполагам с 300 лв знам, че за този бюджет не мога да искам много, но този заслужава ли си като марка и параметри 

http://www.technopolis.bg/b2c/details/390425/P11050101/TSifrov-fotoaparat-FUJI-FINEPIX-SL300-BLACK-EE

Благ предварително за всяко мнение

1. Има специална тема за избор на фотоапарати (поста ви е преместен в нея)

2. Кое е ограничението, което ви кара да искате да си смените камерата. Защото панасоника не е толкова лош, и от Фуджи ще получите малко по-добро качество, малко по-добро видео

... този заслужава ли си като марка и параметри 

Не, не си заслужава.

А аз ти благодаря предварително, ако за в бъдеще пишеш на правилен български език.

Здравейте!

С молба за вашият съвет се обръщам към вас :) ...Имам нужда от нов фотоапарат, който искам да използвам за любителски снимки, също така ще го ползвам и за снимане на продукти за онлайн магазина си. Спрях се на 2 апарата - CANON SX160  is, а другият е  NIKON Coolpix L820. Кой от 2-та апарата ще ми бъде по-полезен за евентуално по-качествени снимки? Благодаря ви предварително и Весели празници ! :)

• Автор

Здравейте!

С молба за вашият съвет се обръщам към вас :) ...Имам нужда от нов фотоапарат, който искам да използвам за любителски снимки, също така ще го ползвам и за снимане на продукти за онлайн магазина си. Спрях се на 2 апарата - CANON SX160  is, а другият е  NIKON Coolpix L820. Кой от 2-та апарата ще ми бъде по-полезен за евентуално по-качествени снимки? Благодаря ви предварително и Весели празници ! :)

Никона е по-добър за видео и е с CMOS матрица. Но други съществени разлики няма. И продуктови снимки е много общо, може да са от диаманти до сгради и кораби :). Но за уеб няма да откриете разлика между двата

Продуктови снимки се правят при контролирани условия. Задължително е според мен апаратът да има възможност за ръчно управление на бленда, скорост и фокус. Желателно - възможност и за дистанционно управление. 

Ако аз търсех апарат за такива снимки, нямаше да обърна внимание нито на единия от тези два модела. Но всеки избира според бюджета и познанията си :) . Така че - препоръката ми е за Canon SX160 IS. И обърни внимание на това, което в случая е по-важно от апарата - правилното осветление и закрепване. Нали няма нещата, които снимаш, да ги плющиш с вградената светкавица, от ръка, в Auto режим?... :cool:

Благодаря ви за насочващите отговори! Спирам се на Canon PowerShot SX160 IS, и мисля да го купя от тук http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=10969&show=additional#stayhere,  само ще съм ви благодарна да ме насочите каква карта памет,  зарядно и батерии ще са необходими евентуално, за да ги поръчам заедно с апарата :)

• Автор

Благодаря ви за насочващите отговори! Спирам се на Canon PowerShot SX160 IS, и мисля да го купя от тук http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=10969&show=additional#stayhere,  само ще съм ви благодарна да ме насочите каква карта памет,  зарядно и батерии ще са необходими евентуално, за да ги поръчам заедно с апарата :)

Прочетете този пост, намира се на предишната страница на темата!

Моето предложение:

Зарядно устройство Sanyo + 4бр. батерии Sanyo eneloop 2000mAh

Памет SDHC SanDisk Ultra 8GB (Class 10)

• 2 седмици по-късно...

За много години и щастлива нова година! :)

Аз си получих апарата CANON SX160  is ...направих няколко снимки с различни опции, но качеството на снимките ми се струва е много ниско. Ще съм ви благодарна да ме насочите на колко да намаля размера на пикселите, за да подобря поне малко качеството. Книжката към апарата е с ужасно дребен шрифт и много трудно се чете.. преди това полсвах NiIKON Coolpix S220, и  качеството беше по-добро дори на Автоматичен режим... Слагам 2 мои портретни снимки..1-вата е със стария , а 2-рата с новия CANON

http://prikachi.com/images/387/6913387X.jpg

http://prikachi.com/images/397/6913397O.jpg

• Автор

За много години и щастлива нова година! :)

Аз си получих апарата CANON SX160  is ...направих няколко снимки с различни опции, но качеството на снимките ми се струва е много ниско. Ще съм ви благодарна да ме насочите на колко да намаля размера на пикселите, за да подобря поне малко качеството. Книжката към апарата е с ужасно дребен шрифт и много трудно се чете.. преди това полсвах NiIKON Coolpix S220, и  качеството беше по-добро дори на Автоматичен режим... Слагам 2 мои портретни снимки..1-вата е със стария , а 2-рата с новия CANON

http://prikachi.com/images/387/6913387X.jpg

http://prikachi.com/images/397/6913397O.jpg

1. Снимките са снимани при различни условия и е несериозно така да се сравняват

2. Не ги намалявайте, настройте камерата на максимална разделителна способност и минимална компресия

3. Нали натискате наполовина бутона за да фокусира, измери светлината и едва след като светне една зелена точка натискате до края?

Книжката към апарата е с ужасно дребен шрифт и много трудно се чете.. преди това полсвах NiIKON Coolpix S220, и  качеството беше по-добро дори на Автоматичен режим... Слагам 2 мои портретни снимки..1-вата е със стария , а 2-рата с новия CANON

1. Снимките са снимани при различни условия и е несериозно така да се сравняват

Много меко казано. Едната е в слънчев ден, другата е в полутъмна стая. Разликата в осветеността е поне 6EV...

Много меко казано. Едната е в слънчев ден, другата е в полутъмна стая. Разликата в осветеността е поне 6EV...

OK, в първия пример не са при равни условия, ето друга снимка в мрачен ден от стая със стария апарат...

http://prikachi.com/images/576/6913576n.jpg

на мен ми се вижда много по-ясно изображението, без никакви допълнителни настройки...

Така като гледах, нивото на шум е по-голямо, намелете ISO-то и пак пробвайте.

Така като гледах, нивото на шум е по-голямо, намелете ISO-то и пак пробвайте.

Освен това предложение е разумно да се направят снимки и с двата фотоапарата в еднакви условия! Или иначе казано снимаш с единия, и веднага с другия, за да са снимани в еднакви услови, време, светлина и т.н.! Освен това е хубаво да се снима по възможност в ръчен режим, а не в автоматичен! Моята сапунерка няма автоматичен, но след като разучих повечето и опции се получават прилични снимки :)

Абе и в автоматичен режим си се получават отлични снимки, айде моля ви се не го плюйте тоя Auto режим толкова много... Както и на много други места е казано - в задапаратнгото устройство е проблемът. 

Ако има ръчен режим,то ще е хубаво да се прочете книжката на фотоапарата и някоя друга книга за фотографията,за да се научат поне основните функций на фотоапарата. А какво остава за настройки на бленда и т.н...

Абе и в автоматичен режим си се получават отлични снимки, айде моля ви се не го плюйте тоя Auto режим толкова много... Както и на много други места е казано - в задапаратнгото устройство е проблемът. 

Ако има ръчен режим,то ще е хубаво да се прочете книжката на фотоапарата и някоя друга книга за фотографията,за да се научат поне основните функций на фотоапарата. А какво остава за настройки на бленда и т.н...

Не, че нещо, но на автоматичен режим, как ще намали ISO-то както си я посъветвал в предния си пост?! ;)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Добро утро, искам да попитам нещо. Значи вчера ходих до една заложна къща, и видях тези видео камери и ми грабнаха окото. Искам да попитам заслужава ли си някой от тези модели, да го закупя.?1. PANASONIC  D150 - 88 лв.

2. CANON DC - 201 - 77 лв.

3. SAMSUNG VP-DX100 - 92 лв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.