Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с бездомно куче

Featured Replies

• Автор

Привет на всички съфорумци. Такаааа значи относно въпросното псе ---- ми какво да ви кажа още си е при нас, ОБАЧЕ така съм го наплашил, че само като ме види мен или колата и ще си счупи краката да бяга, в интерес на истината около месец може и повече не съм го чувал да лае/дано да е така и за в бъдеще/ , последния път когато го видях изглеждаше доста изнемощяло и сякаш болно / може и някой от квартала да има заслуга за това - незнам /. А що се отнася до въпросния съсед /кучекледач/ въобще съм го игнорирал, подминавам го като малка гара. Моля се само да не ме провокира умишлено с нещо или по някакъв начин, защото тогава вече може да стане страшно. Доста съм му набрал. Да се надяваме че няма да се стигне до там.

Редактирано от ivo7676 (преглед на промените)

• Отговори 88
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някои биха използвали подобни случаи за да изтъкнат, че отношенията между различните организми (човек-човек, но също човек-животно) трябва да бъдат основани върху респект и уважение. Защото, видите ли, днес куче ти се качва на главата, после - някое нахално дете, мамата, таткото, и накрая другарите Фандъкова, Станишев, Бареков и пр. Не следва ли от горното, че българинът трябва в края на краищата да респектяса цялата тази сган, за да намери най-сетне основание да има самочувствието на достоен гражданин на Европейския съюз?

другарите Фандъкова, Станишев, Бареков и пр. Не следва ли от горното, че българинът трябва в края на краищата да респектяса цялата тази сган, за да намери най-сетне основание да има самочувствието на достоен гражданин на Европейския съюз?

как да се борим с по-горе изброената сган

:(

Надали има универсална рецепта за всички случаи. Колегата сподели задоволство от новите отношения двукрако-четирикрако, но пропусна да поясни как е респектирал това клето българско творение. Аз обаче предполагам, че в края на краищата бедното четирикрако е било подложено по някакъв начин на дистрес.

Аз обаче предполагам, че в края на краищата бедното четирикрако е било подложено по някакъв начин на дистрес.

със сигурност

щом го е и разболял

Аз не видях никой от вас или такива като вас да правят тъжни муцунки и да раздуват форумите, когато има загинали деца, жени и възрастни хора, нахапани от точно тези бездомни кучета, които се захранват около блоковете от слабоумни индивиди загубили всякаква връзка със социалния живот. Не видях и чух смахнати природозащитници да помагат на семейства загубили близките си по такъв нелеп начин. Виждам само как се намеква, колко жестоко ни било отношението към тези кучета и на какъв стрес сме ги подложили, но не виждам някой да изрази съжаление към човека оплакал се в темата и търсещ решение. Защото той също е подложен на стрес. Да ходиш на работа, да издържаш семейство и да не спиш. Да се страхуваш за здравето и живота на децата си, на съпругата си, и непрекъснато да мислиш дали докато се прибират вечер по тъмно, няма да ги налети глутницата. Хуманни решения има, но като всичко в нашата нещастна държавица никой не си мърда пръста за нищо и докато е така, лично мен не ме интересува да съм хуманен и жалостив в такива ситуации. Обичам животните и уважавам тяхното място в природата, и никога няма да нараня такова без причина. В такива случаи обаче или заплаха за мен или семейството, без капка мисъл кучето отнася оловото и грам не ми пука какви природозащитници или институции ще ме погнат. И всички трябва да сме така, докато не стане ясно, че мерки се взимат превантивно, както е в нормалния свят, а не постфактум.

• Автор

със сигурност

щом го е и разболял

дори и с пръст не съм го докоснал. Опитах се да го взема за да го гледам, нооооо не стана, /писал съм защо/. Честно казано нямам представа с какво съм го уплашил и защо бяга от мен /то си знае/ а и не ме интересува особенно. Явно и други хора от квартала имат проблеми с него, сигурно въпросното псе си има и други "фенове".

exwol, аз обаче не видях никой от Вас или такива като Вас да правят тъжни муцки или да раздуват форумите при ХИЛЯДИТЕ СЛУЧАИ ВСЕКИ МЕСЕЦ, когато двукраки организми от правозащитните институции, здравеопазването, социалната система, безопасността на храните, на околнатата среда и водите и т.н. осъждат и жертват себеподобните си на страдания, болести, дистрес и смърт. Нали българското население се топи от прекомерно висока смъртност, не от особено ниска раждаемост.

Известно е, че лаещото куче не хапе. И Вашето говорене за "тези кучета" е като говоренето на някои за "тези българи".

Друго неуместно от Ваша страна е натякването за някакви природозащитници. Не разбирам кое е общото между тази тема и теми като Карадере, Странджа или прилепите в Деветашката пещера.

дори и с пръст не съм го докоснал. Опитах се да го взема за да го гледам, нооооо не стана, /писал съм защо/. Честно казано нямам представа с какво съм го уплашил и защо бяга от мен /то си знае/ а и не ме интересува особенно. Явно и други хора от квартала имат проблеми с него, сигурно въпросното псе си има и други "фенове".

животните усещат кой ги мрази

животните усещат кой ги мрази

Животните, че усещат кой ги мрази се знае отдавна, но явно  на много човеци им липсва този дар божи. Само погледнете с какво се занимава в момента "великият" китайски народ. Ей такива са и човеците лаяни от кучетата.Да отрежеш и четерите крака кой може да го направи? Кучето или "човека" ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Животните, че усещат кой ги мрази се знае отдавна, но явно  на много човеци им липсва този дар божи. Само погледнете с какво се занимава в момента "великият" китайски народ. Ей такива са и човеците лаяни от кучетата.Да отрежеш и четерите крака кой може да го направи? Кучето или "човека" ?

Какво да спорим с такива, бате...

Е пресен пример от няма и няколко часа -

прибирам си се аз по козите пътечки между блоковете, тъмница вече, и чувам кучовци лаят ама бая сбирка настанала

хм тука нещо е станало, защото -

ние нямаме глутници, всички кучовци са ни с обички на ушенцата или герданчета на вратлетата -

т.е. нямаме бебета.

Та кога излязох на светлото пред блока някаква малоумна бабка вдига речи за раждаемостта на България - ма как може да храните кучета вземете едно бездомно дете да изгледате аеаеее и с една сопа им троши паничките за храна и за вода под дърветата.

Пустосва, кълне събрала явно кучовците и познай - няма мърдане - бабката у капан

Те я обградили и лаят срещу нея - демек й отговарят - ама тя като тъпа и не може да разбере че й говорят -

и  дали се е насрала от страх не разбрах ама вече млъкна и седи и циври че не може да се прибере.

Дали ме нападнаха кучетата а ?

Ей Шуши - Шуши е старшата - кво става бе събрание а, и как всички дойдоха при мене и спряха да лаят, пускайте я тая бабка отвратитка, панички пак ще имате, е преди малко слязох да им налея водичка

и така

по-добре животно отколкото двукрак изрод.

exwol, аз обаче не видях никой от Вас или такива като Вас да правят тъжни муцки или да раздуват форумите при ХИЛЯДИТЕ СЛУЧАИ ВСЕКИ МЕСЕЦ, когато двукраки организми от правозащитните институции, здравеопазването, социалната система, безопасността на храните, на околнатата среда и водите и т.н. осъждат и жертват себеподобните си на страдания, болести, дистрес и смърт. Нали българското население се топи от прекомерно висока смъртност, не от особено ниска раждаемост.

Известно е, че лаещото куче не хапе. И Вашето говорене за "тези кучета" е като говоренето на някои за "тези българи".

Друго неуместно от Ваша страна е натякването за някакви природозащитници. Не разбирам кое е общото между тази тема и теми като Карадере, Странджа или прилепите в Деветашката пещера.

Изобщо не ми се влиза в спор и това е последни ми пост по темата. Любимата ми реплика на всички кучкари е: "ама то не хапе...". Нали разбираш, че не ме интересува хапе ли или не, както и всеки друг. Има норматива уредба за отглеждането на куче, обаче не виждам да се спазва от такива като теб, които само надигат и се представят колко са правдоподобни. Както казах, белята става веднъж, мерки се взимат превантивно. Всъщност не разбирам съвсем добре поста ти и не виждам общо с дискутираната тема или пък общо с моя предходен пост, който си репликирал. Проблемите Карадере, Странджа и т.н., които си изброил нямат общо в случая и там е съвсем друг казус. Освен всичко са ми ясни тези платените природозащитници, които "лаят" за целите на някой друг и ако не ми вярваш се поразрови насам натам, и ще ти стане ясно. Аз съм за опазването на околната среда, но съм против това разни измислени поръчкови природозащитници и организации да спират проекти, за да може след година да го вземе друг. Отделно, силно изказване в началото на поста ти, замисли се за системата, която е сбъркана в корените си, а не защитавай нечии интереси само защото някой ти е казал кое е правилно...

Изобщо не ми се влиза в спор и това е последни ми пост по темата.

- Спорът/диспутът/дискусията изисква някакви основни познания по темата плюс интелектуално усилие. За жалост, алтернативата на предното може да бъде злъчни клишета, пропагандиращи насилието и саморазправата.

Любимата ми реплика на всички кучкари е: "ама то не хапе...". Нали разбираш, че не ме интересува хапе ли или не, както и всеки друг. Има норматива уредба за отглеждането на куче, обаче не виждам да се спазва от такива като теб, които само надигат и се представят колко са правдоподобни.

- Куче, циганин, луд, бандит - нали всеки има право на елементарна справедливост. Иначе, парвосъдието щеше да бъде излишно и щяхме да живеем все още по правилата на примитивната демокрация от времената на Елада и Рим, където тълпата е осъждала.

Както казах, белята става веднъж, мерки се взимат превантивно.

- Как, с олово ли? Е.. ти решителността и размаха! Нали вече те призовах да вземеш в ръце справянето с Фандъкова, Станишев и сие. преди такива да са извършили нови поразии.

Всъщност не разбирам съвсем добре поста ти и не виждам общо с дискутираната тема или пък общо с моя предходен пост, който си репликирал. Проблемите Карадере, Странджа и т.н., които си изброил нямат общо в случая и там е съвсем друг казус.

- Всъщност, ти оплете темата за контрола и защитата на домашните любимци с темите около защитата на природата.

[...]

замисли се за системата, която е сбъркана в корените си, а не защитавай нечии интереси само защото някой ти е казал кое е правилно...

- Е, споменах горе за вкоренената корупция, невежеството и юначеството в посткомунистическа България. За тях имам собствено мнение, което се опитах да заявя дотук.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.