Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зловреден банер в Калдата?

Featured Replies

Здравейте,

Няма никакъв вирус както обикновено от Аваст са се направили на по-хитри от дявола. Блокирали са JS който използва ADS система, която се използва в милиони сайтове по света, примерно и тук: http://www.bgmaps.com/ където също ще ви каже, че има вирус както и в милиони други сайтове, които използват същата система. Просто изчакайте от Аваст да си обновят дефинициите предполагам в момента от цял свят ги заливат с писма. Ако няма какво да правите пишете им и вие, че са идиоти или може да са го разбрали и сами вече.

Поздрави.

Калине, най-добре ходи се разправяй с тях във форума им, защото те обвиняват за глупости - http://forum.avast.com/index.php?topic=143655.msg1042056#msg1042056.

Аз няма да слагам тука добавки, които не са ми иначе необходими заради кефа на някой, който е решил, че от днес ще блокира реклами чрез антивирусен продукт, и ще измисля, че представляват някаква опасност, защото видиш ли, сетвали някаква празна променлива, и я показвали в страницата:

var OX_4f1056cf = '';document.write(OX_4f1056cf);

Какво, да не би името на променливата да им се струва сатанинско или от Третият райх?

Мили Боже, що за идиотизъм?

Редактирано от programings (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е хубаво си с Eset но не всеки има възможност да си го купи (а кракнати, пачнати и т.н. версии не е препоръчително да се ползват, пък и изобщо не съм им привърженик)! Тогава освен Аваст, Авира или някоя друга безплатна коя да ползват хората?!

Ами списък има тук

http://www.comss.ru/list.php?c=utils

Примерно Комодо с добавки към браузера.

Panda Cloud

Аз използвам avast+Malwarebytes, на когото имам пълно доверие, така че това за мен е 99% фалшива тревога.

И сега какво, тези ко*елета искат красивият им продукт за засича като заразени всички сайтове, които ползват OpenX ads система?!? Що ли не филтрират целият web направо за по-лесно?

П.С: Тоя във форума им започва да ме дразни с вродената си твърдоглавост...

По-забавно би ми било ако беше някой от екипа, ама на.

Ми няма нужда да сменям Аваст на стария си компютър (новия си го ползвам с предоставения от Виваком Нод32)!Просто е решението тук: Отваряте Аваст и добавяте URL адреса, за който пищи като заклещен :D в изключенията и сте готови ;)

Ето го и адреса:

http://ads.kaldata.com/www/delivery/ajs.php?zoneid

Ми няма нужда да сменям Аваст на стария си компютър (новия си го ползвам с предоставения от Виваком Нод32)!Просто е решението тук: Отваряте Аваст и добавяте URL адреса, за който пищи като заклещен :D в изключенията и сте готови ;)

Ето го и адреса:

Решение на проблема в момента а в бъдеще колко сайтове ще добавите?

Решение на проблема в момента а в бъдеще колко сайтове ще добавите?

За сега този е единствения, който посещавам и Аваст пищи като заклещен :D

Ето го и адреса:

По-добре е така:

http://*.kaldata.com/*

При мен пищи и на .net маймундата. На други места освен тези двете не съм засичал, да, но на теория са хиляди сайтовете на които ще пищи.

Интересно, моя аваст неще да пищи.....Чувствам се дискриминиран и ще трябва да им пиша, да не ме делят от другите....Много е депресиращо, честно ви казвам.......

Интересно, моя аваст неще да пищи.....Чувствам се дискриминиран и ще трябва да им пиша, да не ме делят от другите....Много е депресиращо, честно ви казвам.......

Щото имаш инсталиран Adblock! 

Щото имаш инсталиран Adblock! 

Ми, имам.....щото ми писна да ми предлагат зелени карти, да печеля айфони и да трепя патки......

И аз им писах, дано да се вразумят, но не вярвам макар че имам познати във форума на avast от хелпърите и мога да се опитам да ги натисна, но едва ли ще зависи от тях. Това си е решение (политика) на компанията.

Това тема за Аваст ли е?  Защо се измъчвате с тази програма?  Нима няма достатъчно много други?

От последния пост във форума на аваст излиза, че проблемът не е в антивирусната.

И продължавам да се чудя как търпите рекламите по сайтовете ....

http://forum.avast.com/index.php?PHPSESSID=7u2iobi13ua25khujqd0so23n7&topic=143655.15

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

От вчера, като влизам във форума, аваста ми все показва червено и все, че е блокиран троянски кон. Какво му има на форума, че аваста го отчита така? Някой има ли такъв проблем, има ли проблем със форума или проблема е в моя аваст? Моля, проверете форума дали е безопасен. :(

И аз им писах, дано да се вразумят, но не вярвам макар че имам познати във форума на avast от хелпърите и мога да се опитам да ги натисна, но едва ли ще зависи от тях. Това си е решение (политика) на компанията.

Жоре и какво стана всъщност?Твърдят че има зловреден скрипт обаче как точно би навредил?Къде редиректва понеже аз не видях такова нещо. А те твърдят че има...

The script is a redirection usually to hxxp://brins.biz If you don't know why there should be such redirection, you should fix that ASAP.

Всъщност не само те...потвърди го автора на hphosts, който работи за уеб защитата в MBAM и се занимава със свалянето на зловредни сайтове и домейни. Твърди, че е инжектиран код в openx (явно се изисква някакъв ъпдейт). Не казват, че е реална опасност, а защо го засичат и защо няма да го премахнат от дефинициите си (т.е. излиза, че са прави). Незнам аз нямам познания в областта на html декодирането, но те направиха obfuscate на кода и откриха, че става въпрос за Malvertisement:

A malvertisement is an infected online ad. The spread of malicious ads on the top commercial websites has recently taken a turn for the worse.

Писал съм на Калин да видим дали той ще потвърди такова нещо. Все пак той си е админ и е по-напред в html-a. Друг, който може да изкаже мнение е dog предполагам. Засега или просто го сложете в изключенията на avast или ползвайте adblock plus. Друго не мога да кажа. Няма как да споря и с тях, защото не съм в свои води тук.

Всъщност не само те...потвърди го автора на hphosts, който работи за уеб защитата в MBAM и се занимава със свалянето на зловредни сайтове и домейни. Твърди, че е инжектиран код в openx (явно се изисква някакъв ъпдейт). Не казват, че е реална опасност, а защо го засичат и защо няма да го премахнат от дефинициите си (т.е. излиза, че са прави). Незнам аз нямам познания в областта на html декодирането, но те направиха obfuscate на кода и откриха, че става въпрос за Malvertisement:

Писал съм на Калин да видим дали той ще потвърди такова нещо. Все пак той си е админ и е по-напред в html-a. Друг, който може да изкаже мнение е dog предполагам. Засега или просто го сложете в изключенията на avast или ползвайте adblock plus. Друго не мога да кажа. Няма как да споря и с тях, защото не съм в свои води тук.

Да, ясно.Жалко че Васко го няма да видим какво би казал той.Понеже и аз не съм чак толкова навътре в тия неща.

Благодаря за отговора и за подкрепата :)

Става очевидно , че проблемът е в избора направен от "зад компютърното устройство" (субективно) и в Avast (обективно) ! И няма нищо общо с "Калдата" ! :)

От както има Интернет (повече от 15 години !) моят избор е :

Публикувано изображение.....никакви проблеми ! 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Разбира се, че ще ви подкрепя Пламка. :)

Checi, достатъчно глупости по темата. Какво общо има Advanced SystemCare с цялата ситуация. Колкото до избора на антивирус - перфектна програма няма. В случая обаче къде на майтап, къде не не е ясно дали avast! греши или както те твърдят са единствените, които го засичат, защото другите не са се занимавали да направят ръчен анализ на ID семпъла.

Ще се взематт мерки, ако администрацията реши, че такива са необходими. Толкова от нас. :)

Непознаването на програмите не е аргумент....AVG няма модул срещу Малваре ,поради което някои считат , че АVG "пропуска" много ! А те са най-честите и досадни....Тук някой беше правил подобен тест с "експертни" заключения...За това ASC в реално време....и за обща хигиена и контрол на компютъра...това , че "нямате" вируси никак не значи че компютърът не е задръстен със всякакви боклуци....Аз имам "вируси" (както повечето у нас! :) ), но всички си стоят мирно и кротко , и си вършат работата честно и почтенно ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Администратор

Привет,

Аваст се оказаха прави, имало е масов експлойт на всички сайтове, ползвали тази система за показване на реклами. Проблемът не е толкова сериозен експлойтът е целял, когато се задейства да подмени действителния линк към който води конкретния банер и може би за това другите антивирусни компании още не са реагирали. При нас вече зоните са изчистени и е закърпена уязвимостта.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Поздрави и Весели Празници :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.