Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зловреден банер в Калдата?

Featured Replies

Привет,

Аваст се оказаха прави, имало е масов експлойт на всички сайтове, ползвали тази система за показване на реклами. Проблемът не е толкова сериозен експлойтът е целял, когато се задейства да подмени действителния линк към който води конкретния банер и може би за това другите антивирусни компании още не са реагирали. При нас вече зоните са изчистени и е закърпена уязвимостта.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Поздрави и Весели Празници :)

:offtopic_s: аре ся пак плюйте Аваста ... :no-no:;):whist:

Редактирано от Петроff (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Що да не го плюем. Едно птичка пролет не прави. Засекли нещо един път в живота си. Другите АВ като "засичат" по 50 на ден и пак колегите, които ги ползуват опират до услугите на HJT отряда  :D  Или щото са го засекли на ниво сайт? . Голямо геройство. Това показва не някакви качества на въпросният, пакет, а нехайството(да не използувам по-тежко...конспирационно определение, за програмистите стоящи зад останалите АВ пакети и програмистите написали рамката на една определена рекламна система...) Тоя Аваст си реве за щяло и не щяло, все кани да минеш на платената версия и тъй нататък.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Непознаването на програмите не е аргумент....AVG няма модул срещу Малваре ,поради което някои считат , че АVG "пропуска" много ! А те са най-честите и досадни....Тук някой беше правил подобен тест с "експертни" заключения...За това ASC в реално време....и за обща хигиена и контрол на компютъра...това , че "нямате" вируси никак не значи че компютърът не е задръстен със всякакви боклуци....Аз имам "вируси" (както повечето у нас! :) ), но всички си стоят мирно и кротко , и си вършат работата честно и почтенно ! :)

Към мен ли бе отправен този пост или говориш по-принцип?

" post="2740913" timestamp="1388398110"]

Към мен ли бе отправен този пост или говориш по-принцип?

:) нещо лично насочено към някого да виждате ?

Изразявам аргументирана , практическа позиция доказана във времето за тези които желаят да се възползват , в опит да им спестя много главоболия произтичащи въз основа на " проба-грешка " и разни други внушения....

П.П. Сега "подгрях" (може би) !...... " А те (Малваре продуктите !!!) са най-честите и досадни !..." :)

Извинявам се ако намирате цитирания пасаж за неясен.....отделните неща следва да се разглеждат в контекста на цялото . Иначе могат да се получат абсурди !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Привет,

Аваст се оказаха прави, имало е масов експлойт на всички сайтове, ползвали тази система за показване на реклами. Проблемът не е толкова сериозен експлойтът е целял, когато се задейства да подмени действителния линк към който води конкретния банер и може би за това другите антивирусни компании още не са реагирали. При нас вече зоните са изчистени и е закърпена уязвимостта.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Поздрави и Весели Празници :)

Е, толкова трудно ли беше да се обяснят нещата от самото начало, вместо да се отрича и да се пишат какви ли не писания!!!! Така не се гради имидж - руши се!!!! Ха да видим коя ще да е следващата изцепка???

Става очевидно , че проблемът е в избора направен от "зад компютърното устройство" (субективно) и в Avast (обективно) ! И няма нищо общо с "Калдата" ! :)

От както има Интернет (повече от 15 години !) моят избор е :

Виж тук си прав - това удебеленото.Ти първо кажи кой ти препоръча AVG?А преди 15 години тази програма Advance System Care не е съществувала. :P

Е, толкова трудно ли беше да се обяснят нещата от самото начало, вместо да се отрича и да се пишат какви ли не писания!!!! Така не се гради имидж - руши се!!!! Ха да видим коя ще да е следващата изцепка???

Следващия път ще потърсим вас за "експертно" мнение,заедно със още един роботизиран калдата филосоФФ  :D

Алоу Касперци , този път по принцип бъгавия Аваст ви сложи в малкия джоб :giggle1:

• Администратор

Здравейте,

Никога нищо не сме отричали, просто не знаехме за проблема. Ако знаехме щяхме да сме го оправили вместо да пишем. Предположихме, че е фалшива тревога тъй като проблемът се появи на всички сайтове ползващи тази система. След като случая се разследва и се оказа, че наистина има потенциална заплаха отстранихме проблемите моментално и написахме съобщението по-горе, че Аваст са прави. Та не виждам какво сме крили отричали и как рушим имидж.

Поздрави и Весели Празници на всички.

Предполагам, че още на поне 100 места съществува по една такава тема и се дискутира, как Аваст хванали нещо, а всички други не. Супер си новогодишен PR. Нищо, че програмата им е една голяма бъгня. :D

Алоу Касперци , този път по принцип бъгавия Аваст ви сложи в малкия джоб :giggle1:

То тебе Sality те тури в пазвата си.Мене още не ме е разтрисал.

Прочетох с интерес цялата тази история . Тя замяза направо на IT трилър . За себе си направих един важен извод , който едва ли ще забравя когато и да било , и независимо колко време минава . Аз не съм навътре в материята със зловредния код , но извода от тази ситуация , на база прочетените неща е следния :

" Тук във форума , и в сайта като цяло работят под една или друга форма добри специалисти в областта на така известните компютърни зарази . За поддръжката на сайта от към безопасност се грижат хора на ниво . Самия собственик на сайта е на ниво в областта  - познания , контакти и какво ли не . Та , при цялата тази групираност на хора с  не малки познания се случи сайта да бъде " пробит" , без значение какво ,как ,защо и кога се е случило . А у дома на обикновения потребител и читател където я няма тази група хора  със добри познания и опит ????? Там всичко е въпрос на късмет , така се оказва и това е логичния извод .

Според мен някакви коментари дали тази и онази антивирусна програма била по-добра , по -не знам си какво за мен лично от тук на там ще звучат като смешка .

Цял сайт защитен от какви ли не системи и постоянна поддръжка от към вирусна защита беше налазен , а тук постоянно еди някой си предлага новата версия на еди коя си програма , друг постоянно дава ключове, трети постоянно показва някакви сравнения за това какво откривала една ,а друга не и обратно . Сега уважаеми приятели , не ви ли се струват смешни всичките тези неща който изредих ? Смешни са не само за мен , смешни са за много ,много народ . Аз постоянно казвам на мой приятели и познати и какъв ли не народ да влизат в сайта , да теглят програми , да се учат дори от тук на разни неща , да търсят помощ предимно тук . Правя го защото сайта ми харесва , харесвам работата на екипите в него и виждам че има доста добра успеваемост в доста насоки . Сега маса народ който съм насочвал към сайта , ме питат какви са тези там , който премахвали вируси , а ги ударил вирус ? На хора незапознати какво да каже човек , но няма и с какво да ги обори , дори с думи прости че това било , ама не било точно това което е ....... Това е факт и се случи . Пред фактите , никакви обяснения на вървят и не само боговете мълчат . 

Колкото и да се обяснява какво и колко други сайтове са ударени , ама това как било банер , ама , ама , ама .... ама проблем с настроенията на хората не решава .

Моля хората който предлагат програми за защита и бълват непрекъснато какво ли не , малко да успокоят топката . Поне докато се позабрави това и онова . Нека си участват в тестовете , но до толкова .

Хората от HJT тима  са страхотни , и си вършат работата , помогнали са на страшно много хора, а и не само това  . Но само те , и пак само те да предлагат каквото трябва да се предлага . Всички останали писачи с по 275 000 клика и млика , нека да спрат , поне временно . Доверието към тях и това което предлагат на този етап, е сведено почти в общ план до равно на "-1 "  Ако някой не приема моя извод и нещата което съм написал , ще го разбера . Всеки ред от това което съм написал е продиктувано от неща за който съм мислил не от днес и вчера , от това което чета тук , и на база на разговори с обикновени хора който съм насочвал към сайта , а те мога да кажа че не са никак малко . Всеки който разбира какво означава това , ще разбере какво означава и по-горното написано от мен .

С искрени  уважения към г-н Карабойчев и екипа от HJT Team

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

В случая, уязвимостта е била 0day, нямало е как да се знае за нея, за да се оправи. Масово са били експлойтнати сайтове, ползващи тази система за реклами. Откривателите на експлойта пускат ботове, търсещи по google dork-ове, и при все, че Калдата е толкова добре SEO оптимизиран сайт, че излиза на първите места в търсачките с ключова думи от сорта на "българия, ИТ, портал", за какво говорим дори? Реакцията беше адекватна, забавяне е напълно нормално.

Сега вече всичко е оправено, нещата са наред. Това е важното.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Прочетох с интерес цялата тази история . Тя замяза направо на IT трилър . За себе си направих един важен извод , който едва ли ще забравя когато и да било , и независимо колко време минава . Аз не съм навътре в материята със зловредния код , но извода от тази ситуация , на база прочетените неща е следния :..........................

Всички останали писачи с по 275 000 клика и млика , нека да спрат , поне временно . Доверието към тях и това което предлагат на този етап, е сведено почти в общ план до равно на "-1 "  Ако някой не приема моя извод и нещата което съм написал , ще го разбера . ...

Защитата е многопластова уважаеми PC Doctor   :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

То тебе Sality те тури в пазвата си.Мене още не ме е разтрисал.

За съжаление на два пъти Комодо ме е спасявал от заразени флаш памети. Пък ти гледай да не те напъне cryptolocker :indian:

• Администратор

Прочетох с интерес цялата тази история . Тя замяза направо на IT трилър . За себе си направих един важен извод , който едва ли ще забравя когато и да било , и независимо колко време минава . Аз не съм навътре в материята със зловредния код , но извода от тази ситуация , на база прочетените неща е следния :

" Тук във форума , и в сайта като цяло работят под една или друга форма добри специалисти в областта на така известните компютърни зарази . За поддръжката на сайта от към безопасност се грижат хора на ниво . Самия собственик на сайта е на ниво в областта  - познания , контакти и какво ли не . Та , при цялата тази групираност на хора с  не малки познания се случи сайта да бъде " пробит" , без значение какво ,как ,защо и кога се е случило . А у дома на обикновения потребител и читател където я няма тази група хора  със добри познания и опит ????? Там всичко е въпрос на късмет , така се оказва и това е логичния извод .

Според мен някакви коментари дали тази и онази антивирусна програма била по-добра , по -не знам си какво за мен лично от тук на там ще звучат като смешка .

Цял сайт защитен от какви ли не системи и постоянна поддръжка от към вирусна защита беше налазен , а тук постоянно еди някой си предлага новата версия на еди коя си програма , друг постоянно дава ключове, трети постоянно показва някакви сравнения за това какво откривала една ,а друга не и обратно . Сега уважаеми приятели , не ви ли се струват смешни всичките тези неща който изредих ? Смешни са не само за мен , смешни са за много ,много народ . Аз постоянно казвам на мой приятели и познати и какъв ли не народ да влизат в сайта , да теглят програми , да се учат дори от тук на разни неща , да търсят помощ предимно тук . Правя го защото сайта ми харесва , харесвам работата на екипите в него и виждам че има доста добра успеваемост в доста насоки . Сега маса народ който съм насочвал към сайта , ме питат какви са тези там , който премахвали вируси , а ги ударил вирус ? На хора незапознати какво да каже човек , но няма и с какво да ги обори , дори с думи прости че това било , ама не било точно това което е ....... Това е факт и се случи . Пред фактите , никакви обяснения на вървят и не само боговете мълчат . 

Колкото и да се обяснява какво и колко други сайтове са ударени , ама това как било банер , ама , ама , ама .... ама проблем с настроенията на хората не решава .

Моля хората който предлагат програми за защита и бълват непрекъснато какво ли не , малко да успокоят топката . Поне докато се позабрави това и онова . Нека си участват в тестовете , но до толкова .

Хората от HJT тима  са страхотни , и си вършат работата , помогнали са на страшно много хора, а и не само това  . Но само те , и пак само те да предлагат каквото трябва да се предлага . Всички останали писачи с по 275 000 клика и млика , нека да спрат , поне временно . Доверието към тях и това което предлагат на този етап, е сведено почти в общ план до равно на "-1 "  Ако някой не приема моя извод и нещата което съм написал , ще го разбера . Всеки ред от това което съм написал е продиктувано от неща за който съм мислил не от днес и вчера , от това което чета тук , и на база на разговори с обикновени хора който съм насочвал към сайта , а те мога да кажа че не са никак малко . Всеки който разбира какво означава това , ще разбере какво означава и по-горното написано от мен .

С искрени  уважения към г-н Карабойчев и екипа от HJT Team

Здравейте,

Ние а и надявам се и всички мои колеги, които се занимават със сайтове никога не сме мислили, че сме недосегаеми. Няма човек, който да работи в тоя бранш и да е застрахован от подобно нещо. Дори и най-големите за който работят хиляди специалисти. Да не ви припомням историята със Sony, които в продължение на месеци ги хакваха през ден, а там сигурно работят поне 300 човека на които работата им е само да се грижат за сигурността. Та ние ли ще се мерим с тях. Нека слезем на земята и да походим малко - понякога помага. От 10 години работи сайта все някога трябваше да се случи и това, но хубавото е че е на много ниско ниво - системата ни за банери. Няма изтичане или загуба на потребителски данни или други по-тежки последствия. Можем само да обещаем, че ще се постараем в следващите 10 години това да не се повтаря.

Поздрави и повече усмивки по празниците :)

Да бе ще дам 64 лв. за антибанер :ohmy:

Аз реклами във форума никога не виждам, а и по принцип във сайтовете! Ад-блока към браузера и "анти-банера" на защитната ми стена, ме лишават от това "удоволствие"! 

Здравейте,

Ние а и надявам се и всички мои колеги, които се занимават със сайтове никога не сме мислили, че сме недосегаеми. Няма човек, който да работи в тоя бранш и да е застрахован от подобно нещо. Дори и най-големите за който работят хиляди специалисти. Да не ви припомням историята със Sony, които в продължение на месеци ги хакваха през ден, а там сигурно работят поне 300 човека на които работата им е само да се грижат за сигурността. Та ние ли ще се мерим с тях. Нека слезем на земята и да походим малко - понякога помага. От 10 години работи сайта все някога трябваше да се случи и това, но хубавото е че е на много ниско ниво - системата ни за банери. Няма изтичане или загуба на потребителски данни или други по-тежки последствия. Можем само да обещаем, че ще се постараем в следващите 10 години това да не се повтаря.

Поздрави и повече усмивки по празниците :)

Вие ако видите някой да скача от 10-я етаж ще го последвате ли ? Защо трябва да са ви мерило много умните Японци , чиято атомна централа замина , защото е нямало кой да предвиди че рано или късно ще се появи цунами ?!

..защото е нямало кой да предвиди че рано или късно ще се появи цунами ?!

Не ръси бисери. ВИнаги се прави оценка  и покриване на риска. Но ако сметнеш произведението от стойност на загубите и вероятност ще видиш че точно цунами е риск с ниска оценка.Но това са вероятности!

Леле, македонеца е прекалил с ракията тая вечер. :D

• Администратор

Вие ако видите някой да скача от 10-я етаж ще го последвате ли ? Защо трябва да са ви мерило много умните Японци , чиято атомна централа замина , защото е нямало кой да предвиди че рано или късно ще се появи цунами ?!

Привет,

Не виждам смисъл в коментара. Не следваме ничии пример за да се мятаме от някъде. Просто давам пример, че и най-големите не са защитени а да не говорим за по-малките. Идеята на примера не е, че вървим по техните стъпки и трябва да ни се случи същото и за това ги копираме като с радост и трепет в сърцето приемаме атаките като знак, че вече сме големи колкото Sony. Моля мислете преди да пишете да не е само за спорта.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.