Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забраняват торентите за музика и филми

Featured Replies

@algor,чичак,ето ти исо хънта - http://isohunt.to/ .

Дали ще теглим от бг тракер или от залива ,все тая.@Анне ,мацка,много добре знаят какво е торент в УС,имам познати там,теглят си от време на ереме без проблем,ама трябва да се внимава ;)

ЕДИТ: И моля Ви,разумни хора,не теглете повече песните на БГ посерковците като дриско,илиева и тем подобни недоказани юроде.Тия само търсят някаква далавера с някой закон ,та да им оправят положението.Защо БТР и Ахат 1 път не се оплакаха,че им крадат песните? Сигурно защото си правят концерти ,имат си участия,хората си купуват музиката им без да се натоварват.Аз НЕ слушам и НИКОГА не съм слушал БГ музика и не смятам да го правя,за бг филми/сериали да не говорим,изкарват толкова добра продукция колкото последния мач на лецки-цецка ,заспах на него направо.

Редактирано от blablablaa (преглед на промените)

• Отговори 78
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

много важно

зер си нямам uGet

:whist:

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=67231

Ами от други ден да забранят и сайтовете за видеообмен . Това като се почне от YouTube та се стигне до Vbox7 . Да забранят добавките за браузърите  и програмите са сваляне на видео от интернет . Там нали има клипове и сериали ? Пак качени от потребители . Абе направо да забранят да се гледат безплатно и клипове . То тамън като в Китай и Корея ще го натъманим . Сега ако си сваля с легалната добавка на Мозилла един клип от сайт за видео споделяне престъпник ли ще бъда ? Ако я сваля от тракер пак с програма ще съм престъпник , това е ясно . Но каква е разликата ? Аз такава не намирам . Правим се зорлем за негри в Алабама .

"Правим се зорлем за негри в Алабама ."

Че ние винаги сме си били такива с нашите глупости .

Какви авторси права за музика в МП3 или филми в Xvid?

MP3 - качество, малко по-добро от пряка реч и филми в Xvid - бой на негри в тъмна нощ !

Това ли представляват оригиналите, защитени с авторски права? 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами от други ден да забранят и сайтовете за видеообмен . Това като се почне от YouTube та се стигне до Vbox7 . Да забранят добавките за браузърите  и програмите са сваляне на видео от интернет . Там нали има клипове и сериали ? Пак качени от потребители . Абе направо да забранят да се гледат безплатно и клипове . То тамън като в Китай и Корея ще го натъманим . Сега ако си сваля с легалната добавка на Мозилла един клип от сайт за видео споделяне престъпник ли ще бъда ? Ако я сваля от тракер пак с програма ще съм престъпник , това е ясно . Но каква е разликата ? Аз такава не намирам . Правим се зорлем за негри в Алабама .

То вбокса нали го купи нова тв, скоро може да го направи алтернатива на войото.

Сайтовете за видео задължително следва да се затворят заедно с тракерите, те са съвсем сходни по характер - доброволно споделяне. Не виждам и никаква причина да не бъде затворен и Facebook - та там огромната част от материалите са чужда собственост. Не може да пляснеш на нечия стена снимка на котка, която не си правил (снимката, а не котката), а си копипейстнал от някъде другаде.

Дори ще е най-добре изцяло да се спре достъпа до мрежата или да е като в Северна Корея.

"Правим се зорлем за негри в Алабама ."

Че ние винаги сме си били такива с нашите глупости .

Какви авторси права за музика в МП3 или филми в Xvid?

MP3 - качество, малко по-добро от пряка реч и филми в Xvid - бой на негри в тъмна нощ ! 

Тоест по никакъв начин не се докосваш до оригинала и истинското преживяване както е в киносалона. Абе пълна демагогия, но не това е начина да отенемеш от някой нещо което му принадлежи, имам предвид свободата да избере и да прецени заслужава ли си даден продукт.

Ама изкарвате го толкова наболял проблем, сякаш това е най-важното за което трябва да се мисли. Не отричам че това е болно място на средностатистическия българин, ама я излезте на улицата и вижте за какво става на въпрос - толкова бездомни хора, гладни, жадни, боси, болни и какво ли не. Накъде отива света само, а ние тука за едни торенти ще се борим. Ми нека ги спрат, само дето не ми ся вярва да е пълен успеха, защото както знаете споделяне винаги е имало и ще има, независимо по какъв начин.

Иначе аз също нямам и една нелегална програма на машината си. Ползвам си ОС с отворен код и безплатни програми - не се оплаквам. :wink12:

Може би си прав. С едно изключение. Много хора сме били като тия, които цитираш. Така, че не знам каква е посоката в която върви света. Според мен, човек от година на година се устройва все по-добре в живота, дори във времена на кризи.  Знам, че тук пишат повече млади хора със съвсем малко опит като "възрастни" и за тях света изглежда едва ли не създаден преди 5 години, а преди това е имало само простаци и неграмотници. Когато човек е млад и в частност дете, той чувства защита на родители, близки и донякъде държавата. Когато поотрасне и се наложи да се справя сам, почват проблемите. Но те винаги са били такива и от тях не трябва да се правят кардинални заключения, че света върви на зле. Живеем в свят на капитализъм, а при капитализма трябва и първоначално натрупване на капитал. Всеки се справя по различен начин с това - някои наготово, други с родилни мъки, трети се предават. Но това не е от днес и от вчера. Погледни историята назад. Кога е имало повече от 30-40 години мир? Напротив. Историята дори помни стогодишната война.  И ако това е упадък, вземете преосмислете малко нещата. Помислете и за пра и прапрадядовците ви как са живели, кой ги е управлявал  и какво те са разбирали под "упадък". Върнете се 100-200 години назад и вижте колко държави е имало по света. Колко народи са били под управлението на други. Колко войни са се водили. Колко милиони са загивали годишно въпреки липсата на статистика.  Сигурно и тогава хората са си мислили - гледайте колко ни трепят, колко сме гладни, как ни тормозят...Но какво имаме след 200 години? Климатик, компютри ( не един, а средно 2-3), кола, жилище, здравни осигуровки, телевизор, свобода да пишем почти всичко, което ни е на езика и какви ли не привилегии, които са липсвали само допреди 100 години. 

Нека затварят трекерите, но според мен така ще се въведат нови порочни правила в бизнеса. Дори сега не е уредена добре покупката на интелектуална собственост, както и викате. Собственикът на правата е своего рода монополист и когато той каже, че ще продава филма си за 50 лева, ще го продава за толкова и никой нищо няма да може да му каже.  Какво ще постигне с това? Ниска гледаемост, ниска популярност. И като няма торенти и кой драскач да го хвали, ще си останат само едновремешните критици, които си лаят, но никой не знае за какво. Имало било навремето през осемдесетте 1000 български филма. Някой да ги помни? Не ги помни, защото ги дадат два пъти в годината по телевизията и една седмица в киното. И ако тия дни има режим на тока, а точно тая седмица не ни се ходи на кино, тоя филм си оставя в забвение за нас. Така ще стане и абсолютната, тотална забрана на пиратското съдържание. По същество то не е вече пиратско, защото някой си е направил труда да го преобразува. и ако има виновен, то е точно тоя, който от .wav  е направил .mp3,  а не тоя дето разпространява тия .mp3  без уредени авторски права.  Ще ни затворят очите и така по-лесно ще ни владеят. Прост народ се управлява най-лесно. И Хитлер е знаел това, след като е унищожавал литература на поразия. Затвори на човек прозорците към света и го владей. Това е истината и стига глупости, как някой имал права над музиката си, която продавал за 50 лева бройката. 

Човек е създаден от дадено общество. Затова той дължи на това общество своите способности и в частност музиката, филмите, литературата...които е създал. Иначе е егоист, който краде докато му е необходимо и след това продава краденото. Държавата, в която се е родил, му е осигурила най-напред самото съществуване - раждането. След това го е образовала и му е дала насоки в живота. Тоя човек се е развил като личност и в един момент иска да заграби всичко за себе си. Ние все пак сме общество и никой не живее сам за себе си. А и не може да го направи и една седмица. Просто ще умре, щото ако водното му спре водата, енергото тока, а в магазина никой не му продава храна, остава само кражбата и събирането от контейнерите. Да де, ама нали и контейнерите са плод на това общество и ако тях ги няма, какво правим? Малко са хората по света, дето биха оцелели, ядейки червеи. Но това се случва само на юг :) А нас точно това искат да ни накарат- - някой да ме използва, за да създава продуктите си, като в същото време е монополист над тях и ми ги продава за колкото иска той. Защото не е нормално в тоя бизнес 5000 лева примерно да не ти стигат и ти да искаш затварянето на торенти, за да печелиш 10 000. Или както в случая става въпрос за големите акули, изкарващи милиони, ама видите ли, искали десетки милиони. и затова трябвало да затворим торентите. На какво основание ти ще  искаш тия милиони за себе си? Направил си нещо? Ами не го прави, ще се намери заместител. Забавления човек винаги си намира. Ама не да ограничаваш моите права, за сметка на твоя портфейл.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Сега ще Ви кажа как смятам аз, един колега го е описал много добре по - горе:Не може закон да ме спре да си купя нещо - и да реша да го споделя на всичките си познати, семейство, дори и непознати. И понеже технологиите напредват няма да го нося от врата на врата, а ще го кача някъде и ще им дам линк ;)

Много ги дразни непечелещите добре компании или носителни на авторски права следното нещо:Влиза в замунда Ганьо български направил поредната пумийна режисьорска напънка - и гледа теглена 100 000 пъти и той си мисли така, а 100 000 пъти по 8 лева за билет имам загуба от 800 000 - ДА АМА НЕ, ако го нямаше в нета щеше да си остане с посещаемост от 1 000 човека прелъгали се! Аз като ходя на кино, много си избирам на какво ще ходя, държа да е нещо качествено и с ефекти не ходя на всичко, а другите неща от нета дето тегля - мога с тях, мога и без тях ;)

Не може закон да ме спре да си купя нещо - и да реша да го споделя на всичките си познати, семейство, дори и непознати. И понеже технологиите напредват няма да го нося от врата на врата, а ще го кача някъде и ще им дам линк ;)

аз две книги съм дала в момента на една приятелка - да си ги сканира

кой ще ми каже нещо а

после ако искаме може и да ги качим в нета нъл тъй

по тая логика трябва да изчезнат и всички сайтове за прикачване

аз две книги съм дала в момента на една приятелка - да си ги сканира

кой ще ми каже нещо а

после ако искаме може и да ги качим в нета нъл тъй

по тая логика трябва да изчезнат и всички сайтове за прикачване

http://fakel.bg/index.php?t=3196

Да успокоим Анка вече а и страстите. Не че аз се бях притеснил от банановата република дето никой не ти държи сметка къде се вреш в нета.

http://pik.bg/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-news144310.html

Ето и от замундата: 

По повод разпростаняваните журналистически свободни съчинения във връзка с "Договора от Пекин" искаме да уведомим нашите потребители, че този договор е вече одобрен от Съвета на Европа през м. Юни 2013 г, което напълно гарантира липсата на ангажименти, които биха довели до промяна в законодателните норми с цел прилагане на наказателни мерки срещу частни лица извършващи нарушения на авторски права с некомерсиална цел и за лични нужди. В тази категория лица попадат и потребителите на торент тракерите. Такова е и становището на Министерство на Културата, заявено от Георги Дамянов, ръководител на Дирекция "Авторски Права" на МК.Начина по който тази новина е представена в някои медии определено лъха на мераци за натягане на пружината на общественото недоволство и е насочена към най-активната и чувствителна част от обществото - младите и интелигентни хора. А кой има интерес от това е лесно да се сетите. Не им вярвайте, приятели и никога не забравяйте, че живеете в държава членка на ЕС, който категорично отхвърли ACTA, заради далеч по-беззъби от разпространяваните в днешните медии рестрикции! Желаем Ви приятно и спокойно споделяне!

Ето и от замундата: 

И аз тъкмо щях да го пейстна. Общо взето теглете на воля, щом е с некомерсиална цел :)

Сега по Нова  точно за това говорят  и  щом от министерството  казаха ,че изобщо не става дума за никакви тракери  не се плашете ,че някой ще дойде нощес да ви вземе компютъра .

Това мрънкане който го даваха по новините преди малко че това било закон който не ограничавал нищо , даже казаха "напротив " Какво беше това "напротив " така и не разбрах . Това било закон който вкарвал всички изпълнители в света в една обща категория . Каква е тази обща категория пак не стана ясно . Трябвало да се подобрят нещата по заплащането им . Що , досега не им ли се плащаше ? Кой прави песните , кой влага парите в тях ? Изпълнители ли или продуцентите ? Кой прави филмите и влага парите в тях ? Актьорите или продуцентите ?

Мрънкане и нелепици за авторски права са срок от 50 г.  Кой търси филми , музика и каквото и да е с "възраст" 50 години ?????

Това нещо било подписано от 2 държави досега , за да влезе в сила трябвало да бъде ратифицирано от 30 . Ние нали сме все в първите редици на глупостта , и сега тичаме да сме о първите . Ще се прочете закона по-внимателно и съм сигурен че това което се измрънкоти по телевизиите ,не е точно така и беше колкото да се успокоят духовете .

Затова викам докато не е късно хората да се вдигнем на протест и да си защитим правата! Ако ли не, да изискаме  оттегляне от лайняния ЕС! Ние сме хора, имаме права, не сме роби и никой няма право да ни ограниичава! Творците да си търсят парите от продуцентите си, не от нас!Ще защитим ли правата си, хора?  Ще се вдигнем ли като един? Ще поискаме ли точно обяснение какъв е този закон?

Що за глупости отново лъха, или на мен така ми се струва. Ама нека забранят и малкото хубаво нещо до което човек може да има достъп. Щом са решили да нарушават едно от главните човешки права, а именно достъпа до свободна информация, ми нека то си е за тяхна сметка.

Няма да спрат нищо колега. Защото така държат вниманието на българина далеч от основния проблем, а именно изчезването и обедняването на държавата.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3142698

Хубава работа, нема що! Излиза, че сега не мога наново да си изтегля любимите песни и албуми, защото това ме прави престъпница! И сега на новия ми компютър няма нищо! За съжаление не мога да изразя публично чувствата си, без да не получа бан за това!

Край, просто вече нямаме никакви права!

Айде ва вярно ли?Те досега все едно не бяха забранени.........................24часа винаги на ниво................дишайте спокойно никой няма да ви закача.............

@Анне споко бе чадо,ето ти един цитат от Замунда...........2014-02-03 - По повод разпростаняваните журналистически свободни съчинения във връзка с "Договора от Пекин" искаме да уведомим нашите потребители, че този договор е вече одобрен от Съвета на Европа през м. Юни 2013 г, което напълно гарантира липсата на ангажименти, които биха довели до промяна в законодателните норми с цел прилагане на наказателни мерки срещу частни лица извършващи нарушения на авторски права с некомерсиална цел и за лични нужди. В тази категория лица попадат и потребителите на торент тракерите. Такова е и становището на Министерство на Културата, заявено от Георги Дамянов, ръководител на Дирекция "Авторски Права" на МК.

Начина по който тази новина е представена в някои медии определено лъха на мераци за натягане на пружината на общественото недоволство и е насочена към най-активната и чувствителна част от обществото - младите и интелигентни хора. А кой има интерес от това е лесно да се сетите. Не им вярвайте, приятели и никога не забравяйте, че живеете в държава членка на ЕС, който категорично отхвърли ACTA, заради далеч по-беззъби от разпространяваните в днешните медии рестрикции!

Няма да забраняват торентите

03.02.2014, 17:06 (обновена 03.02.2014, 17:28)

news.bg

Торент сайтовете няма да бъдат забранени.

Потребителите няма да бъдат преследвани за това, че посещават такива тракери и свалят файлове от тях. Това каза пред Дарик Георги Дамянов, който ръководи дирекцията за авторски права в Министерството на културата.

Изявлението на Дамянов е по повод поредната истерия около закриването на торент сайтовете, която избухна в последните дни.

Съмненията, че българите повече няма да могат да посещават торент сайтове, дойде от погрешното тълкуване на т.нар Пекински договор, ратифициран формално от Министерския съвет миналата седмица. Въпросното споразумение всъщност действа и важи у нас отдавна и по никакъв начин не променя законодателството спрямо свалянето на торенти от интернет.

Георги Дамянов уточни, че интернет потребителите трябва да бъдат спокойни и да знаят, че свалянето на торент файлове и източването на информация чрез тях няма как да бъде престъпление.

„Такова нещо в договора не пише. Нито има забрани, нито има санкции, нито нарушения. По начало такова нещо може да се приеме, ако е в Наказателния кодекс. В авторско-правната част не може да има забрана срещу санкции. Значи в Пекинския договор преди всичко се създават права за актьорите, който да могат да се защитават на съответната територия", разясни той. 

Торент потребителите няма как да бъдат обект на преследване от страна на закона обяви и собственикът на торент тракера ArenaBG Елиан Гешев. Той обясни защо споделянето чрез торенти не може да бъде криминализирано.

Припомняме, преди дни в Холандия беше вдигната забраната потребителите да посещават най-популярния световен торент сайт Thepiratebay. Мярката се оказала безкрайно неефективна, защото амбицираните юзъри дори увеличили потреблението на торент мрежите като цяло.

http://news.ibox.bg/news/id_1457626624

През 2007 работих в щатите.На един купон някой каза за някаква игра(вече не се сещам за името),и аз му казах че тя вече при нас е стара.Попитах го дали иска да му дам новата версия(само се сещам че неговата беше 2 а най-новата беше 4) а той категорично отказа.Беше странно,но бях си пийнал и не вложих много в това.Но след време разбрах,че ако той си инсталира и играе версия която не си е платил веднага ще го хванат и следва глоба и то голяма.Та от една страна трябва да има свободно сваляне и използване,но от друга страна не е честно и коректно към този който е създал тази програма,музика,филм или каквото и да е друго,понеже са вложени някакви средства и всеки иска да спечели.Затова повечето програми имат и безплатни приложения(вярно че не са много функционални).Друг е въпроса с филмите и музиката който сваляме безплатно и вече сме го приели за даденост.

Не сме приели само тук споделянето на файлове с некомерсиална цел за даденост . Това е в цял свят . Основно  правило за свобода на действията е правото всеки да прави с закупените от него неща това което иска . Преди 20 години за да се слуша една закупена от мен касета на даден изпълнител от мой приятел , трябваше да отида  до тях или той да дойде при мен . Това ощетяваше певеца и продуцента ли ?  Сега има вече други начини за това . Тракерите са просто място , среда , възможност да "не се ходи " до никъде да се слуша или гледа нещо закупено от един човек и предоставено на други хора за употреба , повтарям - за употреба , не за ПРОДАЖБА . Един прост пример :

Купувам фланелка най-обикновена , вземам боя , правя си шаблонче и на гърба и гърдите цъфва надпис " Адидас " . Надписа съм го копирал от оригинална блузка(закупена от мен )  на въпросната фирма  Така ми харесва , така правя .Нося си я в нас. Идва бай Трънчо на гости и му харесва , правя и на него същата мацаница на фланелката с логото и името на "Адидас " - Ощетявам ли някой ? Не . Обаче на бай Трънчо след 2 дена не го кефи направеното от мен и понеже ми е приятел , му подарявам давам да носи моята закупена оригинална блузка , ощетявам ли някой ? Престъпление ли е това ? Примера е аналогичен с това да си купя диск с филм и да го дам на някой друг да го гледа . Да се продължава с бръщолевенето е безсмислица . 

П.П. Щатите са последния пример  за свобода , демокрация и човешки права . Бъдете любезни да не споменавате тази държава по свързаност с предните 3 неща . Доказателства за това навсякъде , по цял свят дори .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.