Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

99,9% от американците нямат реални оплаквания от руския народ, както и обратното. Това е конфликт на високо равнище между мощни лидери, които играят на играта на риска със средностатистическия гражданин като с пионки. всеки има желание да защити Русия по всяка стъпка от пътя в това, което прави! изглежда, да е глуповат емоционален рефлекс но той се е  родил в оправдано отвращение от това, което виждам да се случва в тези държави САЩ и Великобритания!когато става дума за битки между силни държави, само защото съм отвратен  от това, което се случва в  САЩ, не означава, че трябва да робски да защитавам Русия, Путин, или която да е страна в конфликта, в който основните губещи винаги ще бъдат безсилните хора и слабите  държави!действията на Путин ми приличат като на въстание срещу американската агресия по цял свят и мисля че не само православния свят,но и всички останали имат нужда от силна Русия и двуполюсен модел!затова и го подкрепям!

Тия дето хвалят много американците да прочетат за "Дънди прешъс" златодобива в челопеч да видят закакво цоцане иде реч. Даже европа дигна глас за тая концесия велика. Нека направят и сравнение с Горубсо дето руснаците разработваха тук да видят какви са били условията и кой какво е печелил. 

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

настоящия модел, очевидно изживява времето си и симптомите на  заключителен стадии от живота му, изпитваме на гърба си с почти непрекъснатото преминаване от криза в криза и от конфликт в конфликт.някой трябва да предложи функциониращ модел на общество, общество - като  понятие за ценности, които хората да следват, обществено-политическа организация, отношения на производство и собственост  и този някой най-вероятно няма да бъде хегемон  на  установения модел, заради интересите му за съхранение на сегашното състояние.така е било от началото на историята на човешките общества и так ще е за в бъдеще - всяка форма на обществена организация преминава през няколко етапа – заражда се , установява се, разширява се и се развива, и залязва когато влезе в остро противоречие с обективно развиващите се културно- цивилизационни, обществени и стопански процеси и бива заменяна от друга.
това пък показва,че нашето място не е в ЕС,когато все повече се говори за присъединяването на Германия към БРИКС,а това означава и излизането и от евросъюза,а това със сигурност е разпадане!но ние както и поляците сме винаги в грешна позиция и страна!

Германия, никога няма да стане член на БРИКС. Няма държава в ЕС, която да има независима външна политика. Тези които се опитат, биват смачкани, или имат 'цветна революция'.

настоящия модел, очевидно изживява времето си и симптомите на  заключителен стадии от живота му, изпитваме на гърба си с почти непрекъснатото преминаване от криза в криза и от конфликт в конфликт.някой трябва да предложи функциониращ модел на общество, общество - като  понятие за ценности, които хората да следват, обществено-политическа организация, отношения на производство и собственост  и този някой най-вероятно няма да бъде хегемон  на  установения модел, заради интересите му за съхранение на сегашното състояние.така е било от началото на историята на човешките общества и так ще е за в бъдеще - всяка форма на обществена организация преминава през няколко етапа – заражда се , установява се, разширява се и се развива, и залязва когато влезе в остро противоречие с обективно развиващите се културно- цивилизационни, обществени и стопански процеси и бива заменяна от друга.

това пък показва,че нашето място не е в ЕС,когато все повече се говори за присъединяването на Германия към БРИКС,а това означава и излизането и от евросъюза,а това със сигурност е разпадане!но ние както и поляците сме винаги в грешна позиция и страна!

както русия така и сащ не излизат от военни конфликти през целия ХХвек и искат да си карат така и през ХХІ век, аз като ви разправям че и двете страни си имат един господар вие си пипате ушите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/07/04/1117806_rusiia_suzdava_voiski_v_zashtita_na_interesite_si_v/

изглежда вече е свършила подготовката за военния конфликт  в аляска

както русия така и сащ не излизат от военни конфликти през целия ХХвек и искат да си карат така и през ХХІ век, аз като ви разправям че и двете страни си имат един господар вие си пипате ушите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/07/04/1117806_rusiia_suzdava_voiski_v_zashtita_na_interesite_si_v/

изглежда вече е свършила подготовката за военния конфликт  в аляска

Айде кажи, колко са войните, водени от всяка държава? ;)  Ако не знаеш, Аляска не представлява интерес за Русия. И ако си чел правилно статията, щеше да знаеш. Сега това ли ти спусна, кораба майка? Русия ще воюва за Аляска? :no-no::D

Тия дето хвалят много американците да прочетат за "Дънди прешъс" златодобива в челопеч да видят закакво цоцане иде реч. Даже европа дигна глас за тая концесия велика. Нека направят и сравнение с Горубсо дето руснаците разработваха тук да видят какви са били условията и кой какво е печелил. 

Още нищо не сме видели. Капиталистите ядат цели планини:

2wbxCJm.jpg

Айде кажи, колко са войните, водени от всяка държава? ;)  Ако не знаеш, Аляска не представлява интерес за Русия. И ако си чел правилно статията, щеше да знаеш. Сега това ли ти спусна, кораба майка? Русия ще воюва за Аляска? :no-no::D

когато кораба майка ми каза че ще се срути рублата, що не си спомниш що щуротий ми написа че няма по-стабилна валута от рублата- па като не си спомняш върни се назад да си го прочетеш, и после да пишеш , ама много пишеш кога мислиш ?

когато кораба майка ми каза че ще се срути рублата, що не си спомниш що щуротий ми написа че няма по-стабилна валута от рублата- па като не си спомняш върни се назад да си го прочетеш, и после да пишеш , ама много пишеш кога мислиш ?

рублата поскъпва стига и ти вади новини от нафталина. 

Вместо да пишеш глупости вземи се поограмоти като попрочетеш тезисите на Иван Илин и ще разбереш политиката на Путин. Пък троленето от твоя страна в полза на САЩ е ясно ама като ударят долара незнам тогава коня боб ще яде ли или няма. змията най-силно хапе като е настъпена

Първо: кой какво пише не е твоя работа и не си ти този, който ще определя кой е глупак с глупости и кой е умник с умности.

Второ: като какъв се изживяваш, че да определяш кой е неграмотен и защо всеки надрусан чекист, цитиран от теб може да ограмоти неграмотните?!?!

Трето: "троленето от твоя страна в полза на САЩ" - може ли да видя 2-3 цитата на мои постове, в които "троля в полза на САЩ" или обяснявам колко са велики същите САЩ и са повече от Русия?

Четвърто: този цитат на език, различен от български ще го оставя (не знам и аз защо), но всеки следващ цитат или да  се преведе на български или въобще да не се поства.

2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

Припомням правилата на форума и те важат за всички.

А ти, vasilevsa, бъди така добър да намалиш спама и се дръж малко по-уважително към всички участници в темата.

Не коментирай хората, а самата тема, за да има някакъв диалог без напрежение и обиди.

рублата поскъпва стига и ти вади новини от нафталина. 

Продължаваш със спама, така ли?

Чети какво се пише и излез малко от матрицата.

Първо: кой какво пише не е твоя работа и не си ти този, който ще определя кой е глупак с глупости и кой е умник с умности.

Второ: като какъв се изживяваш, че да определяш кой е неграмотен и защо всеки надрусан чекист, цитиран от теб може да ограмоти неграмотните?!?!

Трето: "троленето от твоя страна в полза на САЩ" - може ли да видя 2-3 цитата на мои постове, в които "троля в полза на САЩ" или обяснявам колко са велики същите САЩ и са повече от Русия?

Четвърто: този цитат на език, различен от български ще го оставя (не знам и аз защо), но всеки следващ цитат или да  се преведе на български или въобще да не се поства.

Припомням правилата на форума и те важат за всички.

А ти, vasilevsa, бъди така добър да намалиш спама и се дръж малко по-уважително към всички участници в темата.

Не коментирай хората, а самата тема, за да има някакъв диалог без напрежение и обиди.

Продължаваш със спама, така ли?

Първо :Кой от тук присъстващите е писал за неспирната мощ на русия?

Второ: Не коментирам хората а писаниците им? посочи къде точно съм коментирал хора от темата моля да ми посочиш? 

Трето: Иван илин не е надрусан чекист, а е от дворянски произход баща му е бил кръстник на император александър николаевич, противник е на болшевизма, така че коментара ти е меко казано неуместен и неверен и показва говорене поподразбиране без наличие на необходимата информация, с цел заблуда.

Четвърто: Чета много добре какво се пише и вметката ми беше антиспам против спама на господин стоби, когото странно защо не критикуваш за спамене. 

Спи спокойно. Няма да се срути рублата. Е, само в съня ти. :D  Не коментирай икономика, без да имаш необходимите познания. Посочи, кога съм казал, че рублата е най-стабилната валута? ;) Айде спри да спамиш, и да опитваш да провокираш. Или давай сериозни мнения, или не пълни темата с глупости.

Ето и Гамизов се показа, изригна:

Ето какво пише Стефан Гамизов: 

Имах много работа днес и не можах нищо да напиша. Утре ще е същото до обед. Искам да ви споделя нещо и да помислите върху него... Преди 3 месеца имах една относително поверителна среща с един избягал от диктатурата на Путин руснак. Интересен ми беше, защото беше работил дълго време по АЕЦ "Белене" и знаеше много неща за рушветите в това злодеяние - имена, хора и количество мръсни пари. Когато започнахме да привършваме със срещата, поговорихме за Украйна. Тогава той ми каза нещо, на което не обърнах много внимание тогава. Каза, че той вярва, че Путин ще изчака някой от украинските ядрени реактори да премине към западно ядрено гориво и след това ще се случи авария. 

Ядрена авария, която е умишлено предизвикана с руска диверсия и достатъчно голяма, че да оправдае окупацията на рускоезичната част на Украйна под предлог за защита на населението. Тогава ми прозвуча налудничаво и не му обърнах внимание, но днес чета по сайтовете, че "Украйна крила изтичане на радиация", а преди дни четох предупреждение на Сергей Лавров "че се притесняваме (Русия), какво ще се случи, когато Украйна започнете да използвате западно гориво в украинските АЕЦ, защото това може да доведе до авария"... Започвам да си мисля, че Путин е на път да премине немислими граници в злодействата си.

Закойто не знае Гамизов е лобист на уестингхаус. Явно прочел новината че украинците са сключили договор за доставка на ядрено гориво с уестингхаус и бърза да пусне сапунката.

Когато има да става нещо гадно в държавата, се появява я Гамизов ,я Сугарев ...Дали са на щат...някъде ?

Ама то американските пръти гориво, интересно е как ще ги пъхнат в руски реактор. Ако тръгнат да правят такива опити, ще се налага да се променя механично формата им. Те не че са кой знае с какво качество, Различно е и изотопното съдържание на урана, има и други съществени разлики, та ако се наруши и целостта им, хептен нещата ще отидат по дяволите. Диверсия от Русия няма да е нужна. Украинските фашисти сами ще си я сторят и това ще мяза на опит за самоубийство.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Важното е, че тоя 'експерт', сече се изказа. Четох му интервюто. И сега, хора с връзки към кораба майка, ще налазят.  :D 

• Автор

Чета последните 10-на поста и се чудя какво общо имат с темата!

Ще започна така:

- Умници. Царя онзи ден в итервю по една от националните ни телевизии каза нещо доста умно! Пък вие си дрънкайте тук!

Та, според него, е много глупаво да загърбваме Русия и да си създаваме в нейно лице враг. Географски, геополитически и исторически сме твърде много обвързани. Като славяни, манталитет също. Та защо се опитваме да късаме с естествените си съюзници, били те ресурсни, икономически и пр. От САЩ не може да потече газ към нас. За САЩ държавите с приоритет са други - Турция, а не България (естествено, че интерпретирам защото нямаше шанс да наизустя въпросното интервю)Понеже я подкарах на турска тема, то ето още една итерпретация на чуто от мен в разни интервюта.

Та Турция би следвало да ненавижда Русия, и то най - малкото като главен виновник за разпадането на турската империя. Турция усети икономическите изгоди и сключи десетки стратегически дотовори с Русия. Никой, абсолютно никой, че дори и САЩ не си позволиха да упрекнат Турция за това, за това че сключва договори със страна под санкции. Евала на Турция, Евала на Гърция! За нас какво да кажа!!!

Какво ли ще стане с нас ако не дай Боже един ден се прекрои силово световната карта! ЕС и НАТО ще се опънат на най важният си съюзник Турция или ще рискуват Армагедон в конфликт с Русия?????

Нито едното!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Чета последните 10-на поста и се чудя какво общо имат с темата!

Ще започна така:

- Умници. Царя онзи ден в итервю по една от националните ни телевизии каза нещо доста умно! Пък вие си дрънкайте тук!

Та, според него, е много глупаво да загърбваме Русия и да си създаваме в нейно лице враг. Географски, геополитически и исторически сме твърде много обвързани. Като славяни, манталитет също. Та защо се опитваме да късаме с естествените си съюзници, били те ресурсни, икономически и пр. От САЩ не може да потече газ към нас. За САЩ държавите с приоритет са други - Турция, а не България (естествено, че интерпретирам защото нямаше шанс да наизустя въпросното интервю)Понеже я подкарах на турска тема, то ето още една итерпретация на чуто от мен в разни интервюта.

Та Турция би следвало да ненавижда Русия, и то най - малкото като главен виновник за разпадането на турската империя. Турция усети икономическите изгоди и сключи десетки стратегически дотовори с Русия. Никой, абсолютно никой, че дори и САЩ не си позволиха да упрекнат Турция за това, за това че сключва договори със страна под санкции. Евала на Турция, Евала на Гърция! За нас какво да кажа!!!

Какво ли ще стане с нас ако не дай Боже един ден се прекрои силово световната карта! ЕС и НАТО ще се опънат на най важният си съюзник Турция или ще рискуват Армагедон в конфликт с Русия?????

Нито едното!

странно, че си взел да го слушаш, Царя. Щото той като беше на власт друго приказваше. Предните постове имат много общо с темата, защото са предвестници именно на започването на тъй наречената война.. Пък царя кво да го коментирам един път казал нещо в момент на проблясък.

• Автор

Е как ще не може...Зоман, иприт, табун, зарин, VX, CR, фосген.

Ако спрем да играем по гайдата им, то и това може да потече!

Те, и Сърбите им бяха фенове, но си отнесоха бомбите!

Мдам, виждам доста хорица тук вече окайват едва ли не горките руснаци и самата Русия ..... Недейте бърза . недейте, дори и падането на рублата си имаше положителни страни , и то за Русия...

Ето една новина от днес, което ако е истина, си е направо гросмайсторство в политическия шах с игра на много дъски едновременно понякога blind  ( доста вероятно  да е, предвид подобни ходове на Путин и преди ) 

http://russian.rt.com/inotv/2014-12-31/InSerbia-Putin-odurachil-finansovih-akul

Та викам , дребни душици, по добре вместо да злорадствате на руски гръб , погледнете реално света..... ако можете..

От мен наздраве и весело посрещане на новата година :)  :beer:

П.С И ако някой не разбира руски, е проблема си е негов, нямам изобщо никакви намерения да превеждам на незнаещите... 

П.П.С И някой беше споменал отношенията м/у Турция и Русия.... Да , водили са много войни, но не те водят до разпад на Османската империя ,причината за разпада е в Западна Европа.... Затова и турците като цяло не мразят руснаците , също като българите... Да, били са се, но това не пречи да се уважават , а уважението на "враг" е доста по добро от лицемерни приятели забиващи ти ножа в гърба ....

Който има време да прочете статията.Няма сила,която да унищожи Русия.Американските агресори и робовладелци този път ще си го получат.Путин ще ги закове и финансово и в ядрена https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/31/90032912/#more-7797сила.

Мдам, виждам доста хорица тук вече окайват едва ли не горките руснаци и самата Русия ..... Недейте бърза . недейте, дори и падането на рублата си имаше положителни страни , и то за Русия...

Ето една новина от днес, което ако е истина, си е направо гросмайсторство в политическия шах с игра на много дъски едновременно понякога blind  ( доста вероятно  да е, предвид подобни ходове на Путин и преди ) 

http://russian.rt.com/inotv/2014-12-31/InSerbia-Putin-odurachil-finansovih-akul

Истина е. Направиха го това руснаците.

Второ: като

Не се ядосвай толкова , тези си получават паричките директно от руското посолство . Ако искаш да ги ядосаш питай ги могат ли да разсъждават самостоятелно - за тях самостоятелното мислене е нещо мръсно . А за да ги разбереш какви са ги попитай дали имат някой пост който защитава българските интереси пред руските.

Не се ядосвай толкова , тези си получават паричките директно от руското посолство . Ако искаш да ги ядосаш питай ги могат ли да разсъждават самостоятелно - за тях самостоятелното мислене е нещо мръсно . А за да ги разбереш какви са ги попитай дали имат някой пост който защитава българските интереси пред руските.

Жалък си "господине". Ти пък нямаш пост защитаващ българските интереси, пред тези на която и да е страна. 

Стоби Стоби, моето малко момче. :D  Наивен си, и то доста. Ама всеки има право, да бъде като теб. :D  Нали, това е свободата. :D  Ти ползваш, същите думи, като 'независимите' и 'умни' журналя и политици. Ама, за разлика от нас, ти нямаш собствено мнение. Камо ли, мислене. 

Стоби Стоби, моето малко момче. :D  Наивен си, и то доста. Ама всеки има право, да бъде като теб. :D  Нали, това е свободата. :D  Ти ползваш, същите думи, като 'независимите' и 'умни' журналя и политици. Ама, за разлика от нас, ти нямаш собствено мнение. Камо ли, мислене. 

какво значение имат купешките думи след като факта си е факт, а относно второто ти обвинение - май че забрави срещу какво си писал в този форум

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.