Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

СМЕРЧ е усъвършенствана Реактивна система за залпов огън а не ракета.

Това е ЯРС.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам вътрешно удовлетворение ли изпитват повечето колеги пишещи тук, пишат така сякаш говорят за Левски - ЦСКА (естествено със същата тази невежест).

Факт - говорим за световно противопоставяне на САЩ + Нато (Нато са просто марионетка на САЩ, това вече и старците по село го разбраха без и-нет, а Вие още го мислите) от другата страна имаме НЕ САМО Русия, а тук участват с нея и гласни и негласни "съюзници" като Китай, Иран ако щете и С.Корея сложете, може да им се смеете всички ама са си 3 световна ядрена сила, дали имат техниката да си доставят "пакетите" до САЩ е отделен въпрос, но и Юга да го отнесе (Ю. Корея) си е достатъчно. Да не говорим за най - голямата Американска военна база извън Америка къде е ;)

Факт - Тук не става въпрос за война в класически стил ПСВ, ВСВ каквото всички си представяме, войната е на съвсем друго ниво и тя тече от години...

Факт - Да не Ви дреме дали ще има или не ТСВ с противопоставяне на горните страни, защото ако има - няма и да разберете какво ще ни дойде и кога и да няма пак тая ;) Свиркайте си и това е.

Факт - Да България е застрашена при евентуален сблъсък, защото имаме възможно най - стратегическата позиция за поход Русия - Европа / Европа - Русия, както искате го въртете това е!

Утре, 12 часа московско време /11 наше/, ще има реч на Путин. И след това, ще отговаря на въпроси. Всяка година, има такова събитие, и то продължава няколко часа. Който иска, може да го гледа онлайн.

Не знам вътрешно удовлетворение ли изпитват повечето колеги пишещи тук, пишат така сякаш говорят за Левски - ЦСКА (естествено със същата тази невежест).

Факт - Да България е застрашена при евентуален сблъсък, защото имаме възможно най - стратегическата позиция за поход Русия - Европа / Европа - Русия, както искате го въртете това е!

Не съм съгласен , противопоставянето не е  Русия - НАТО а е болните амбиции на путин - цивилизования свят. а до конфликт няма да се стигне според мен, защото е неизгоден за кукловодите на Русия и САЩ . Единствената опасност е за България защото сме им трън в очите,

Не съм съгласен , противопоставянето не е  Русия - НАТО а е болните амбиции на путин - цивилизования свят. а до конфликт няма да се стигне според мен, защото е неизгоден за кукловодите на Русия и САЩ . Единствената опасност е за България защото сме им трън в очите,

:no-no:  Не повтаряй, като папагал, това дето говорят от 'независимата' журналистика в Европа. Замисляш ли се, защо вече нищо не се говори за Либия, Египет? Либия, вече не съществува като държава, за това кой е виновен? Пак ли Русия? Тия от ИД, кой ги създаде?  Кой започна, войната в Сирия? Кой започна вийната срещу Ирак, с фалшиви доказателства? Кой създаде Косово? И как беше създадено? Защо забраняват, референдума в Каталуния? Значи Косово може, Крим и Каталуния не може, така ли? Или си нямаш представа, от тези неща? Още тогава, когато Косово се отдели едностранно от Сърбия, руснаците предупредиха, че това е много опасен прецедент. И сега, се доказа. Кофтито е, че и ние може да го 'ядем' тоя прецедент.

:no-no:  Не повтаряй, като папагал, това дето говорят от 'независимата' журналистика в Европа. Замисляш ли се, защо вече нищо не се говори за Либия, Египет? Либия, вече не съществува като държава, за това кой е виновен? Пак ли Русия? Тия от ИД, кой ги създаде?  Кой започна, войната в Сирия? Кой започна вийната срещу Ирак, с фалшиви доказателства? Кой създаде Косово? И как беше създадено? Защо забраняват, референдума в Каталуния? Значи Косово може, Крим и Каталуния не може, така ли? Или си нямаш представа, от тези неща? Още тогава, когато Косово се отдели едностранно от Сърбия, руснаците предупредиха, че това е много опасен прецедент. И сега, се доказа. Кофтито е, че и ние може да го 'ядем' тоя прецедент.

защото национал-комунизмът е осъден от Нюрнбергският трибунал, а вие предателите на България атакисти-русофили гледайте да не последвате съдбата на Вапцаров който е осъден не за комунистическа дейност а за подривна про сръбска дейност. така че - чемадан - вокзал - москва - сибир

и стига сте се прехласвали по руската техника - те едни обикновени корабчета не могат да направят та се наложи да си ги поръчат във франция

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

защото национал-комунизмът е осъден от Нюрнбергският трибунал, а вие предателите на България атакисти-русофили гледайте да не последвате съдбата на Вапцаров който е осъден не за комунистическа дейност а за подривна про сръбска дейност. така че - чемадан - вокзал - москва - сибир

:ph34r:  :wub:  Двадест и пет години 'демокрация', води до това душевно състояние. :hush:

и стига сте се прехласвали по руската техника - те едни обикновени корабчета не могат да направят та се наложи да си ги поръчат във франция

...Хвалу и клевету приемли равнодушно

и не оспоривай глупца.

А.С.Пушкин

...Хвалу и клевету приемли равнодушно

и не оспоривай глупца.

А.С.Пушкин

благодаря че ми напомни - романчето "село борово" готови сте да убиете и собствения си баща само и само да защитите "великата русия". то пък кой ли вярва на безродници като русофилите.

благодаря че ми напомни - романчето "село борово" готови сте да убиете и собствения си баща само и само да защитите "великата русия". то пък кой ли вярва на безродници като русофилите.

:hush:

Понеже си голям философ ще ти разкажа един виц.

Питали радио "ереван"

Какво ще стане ако в България изгонят турците,циганите и русофилите?

Радиото отговорило:

За една сватба народ нема да остане.

Така че по полека с клишетата.

Аз съм крайно против Либия никога няма да забравя как българите които бяха лекари бяха обвинени за заразяване а истината казаха , че стояла за заем който им дължим и заради тея пари измъчиха нашите българи така ,че искренно се надявам Либия да исчезне много алчни и много злобни ,но  тя злобата е заразна и те сполетява рано или късно от давна мразя Либия дано да станат роби.

Аз съм крайно против Либия никога няма да забравя как българите които бяха лекари бяха обвинени за заразяване а истината казаха , че стояла за заем който им дължим и заради тея пари измъчиха нашите българи така ,че искренно се надявам Либия да исчезне много алчни и много злобни ,но  тя злобата е заразна и те сполетява рано или късно от давна мразя Либия дано да станат роби.

Целия либийски народ се беше договорил да измъчват нашите медици, та затова мразиш Либия и хората, които живеят там.

Злобата и теб те е сполетяла.

Една молба към съфорумците, които пускат разни клипчета на всякакви оръжия и оръжейни систем - спрете. "Оръжия чудо" няма.

Има разлика, между Кадафи и либийският народ. :)  В Либия имаше над 2 милона християни. Казвам имаше, ако схващаш. Никой не знае, какво стана с тези хора. Така че...

Целия либийски народ се беше договорил да измъчват нашите медици, та затова мразиш Либия и хората, които живеят там.

Една молба към съфорумците, които пускат разни клипчета на всякакви оръжия и оръжейни систем - спрете. "Оръжия чудо" няма.

Това са конниците на апокалипсиса. ;(

Зависи от гледната точка - аз силно се съмнявам да няма "оръжие чудо" ти избираш този термин, аз бих го интерпретирал така - ново оръжие, непознато на широката публика.

Не може да са минала десетилетия от студената война и да няма нито едно ново измислено оръжие, ако щеш под "ново" разбирай нови модификации на изтребители, вертолети, ракети, химично оръжие, биологично такова и т.н. непознато на широката публика.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Една малко по-различна (и според мен вярна) гледна точка за случващото се:

image-CF03_54929394.jpg

След Сирия и Крим, сега Путин за пореден път изигра САЩ и гейския съюз.

image-80F9_5492945A.jpg

Понеже си голям философ ще ти разкажа един виц.

Питали радио "ереван"

Какво ще стане ако в България изгонят турците,циганите и русофилите?

Радиото отговорило:

За една сватба народ нема да остане.

Така че по полека с клишетата.

къде съм написал да се гонят цигани и турци, бъди малко по-прецизна

то и хитлер говореше за свръх оръжие

къде съм написал да се гонят цигани и турци, бъди малко по-прецизна

Във въпросният виц ,фокуса е че има много русофили.

• Автор

Не съм съгласен , противопоставянето не е  Русия - НАТО а е болните амбиции на путин - цивилизования свят.

Батеее, ма пак не си в час! 

Искаше да кажеш може би - " Не съм съгласен , противопоставянето не е Русия - НАТО а е болните амбиции на цивилизования свят - Путин "

Във въпросният виц ,фокуса е че има много русофили.

е всеки знае че в България има много предатели и хазарски подлоги.

слушах изявленията на путин, ама той най-важното не каза - ще имали пари за тв. "алфа" или ще я спират . а си е хубава телевизия всяка събота и неделя дават по някои класически европейски филм. от друга страна пък ще спрат и паричките за поддръжниците му и ще ми почнат да ми хвалят другаря обама

слушах изявленията на путин, ама той най-важното не каза - ще имали пари за тв. "алфа" или ще я спират . а си е хубава телевизия всяка събота и неделя дават по някои класически европейски филм. от друга страна пък ще спрат и паричките за поддръжниците му и ще ми почнат да ми хвалят другаря обамаЛошо седларов, 

лошо седларов. тук виждам описанието на бая народ. преследвайки жалките си лични интереси, те предават интересите на страната, не на сащ или русия. в този смисъл и двете страни са лоши и тия които лижат путин и тия които обама ги опъва. 

слушах изявленията на путин, ама той най-важното не каза - ще имали пари за тв. "алфа" или ще я спират . а си е хубава телевизия всяка събота и неделя дават по някои класически европейски филм. от друга страна пък ще спрат и паричките за поддръжниците му и ще ми почнат да ми хвалят другаря обама

Слушал си, ама нищо не си разбрал. Щом, ТВ Алфа, ти е главната цел. ;) 

• Автор

Това вече не знам за кой път ще го напиша, но някой би ли ми отговорил къде е разликата???

- Някога на почит беше Русия. Гордеехме се, че членуваме в СИВ и Варшавския договор. Лижехме руски дупета и се скъсвахме да плюем САЩ и Запада. Зависимоста ни от Русия беше абсолютна.

- Днес на почит е САЩ. Гордеем се че сме член на НАТО и ЕС, който пък е абсолютно подчинен на САЩ. Лижем американските дупета и се скъсваме да плюем Русия. Зависимоста ни от САЩ и респ.ЕС е абсолютна.

Къде е разликата?

И някога, а и сега - пак сме си същите мизерници!

Какво залитаме и се делим?  Що не си гледаме националния интерес!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Какво залитаме и се делим?  Що не си гледаме националния интерес!

Кое да си гледаме?!?!

Като как точно определяш един такъв национален интерес, че ми е интересно?

А и все пак да не се леят само празнословия красиви...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.