Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Кое да си гледаме?!?!

Като как точно определяш един такъв национален интерес, че ми е интересно?

А и все пак да не се леят само празнословия красиви...

Национални интереси си имаме определени във времената когато сме имали национално отговорни лидери. Сега как да има кой да дава определения, когато цялата наука на капитализма е да накара хората, как да мислят само и единствено за печелене и харчене на пари?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Има си хора, които да определят кой са Националните ни интереси! Това не е моя работа, но като искаш - ето премер от моя гледна точка.

- Европа ни накара да затворим ядрени мощности! Ако енергетиката беше приоритет и се разглеждаше, като национален интерес, то щяхме да им кажем - гледайте си работата защото националният ни интерес е друг и той стои пред европейския. Така го направиха разумните страни и не сгрешиха! Ако и това е празнословие................

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ядрената енергетика е временен приоритет, за да не сме зависими примерно от украинските фашисти, ако рекат да ни врътнат кранчето с газа. Аз имам предвид национални интереси, а те са нещо малко по-различно и високо разположено благо.

Има си хора, които да определят кой са Националните ни интереси! Това не е моя работа, но като искаш - ето премер от моя гледна точка.

- Европа ни накара да затворим ядрени мощности! Ако енергетиката беше приоритет и се разглеждаше, като национален интерес, то щяхме да им кажем - гледайте си работата защото националният ни интерес е друг и той стои пред европейския. Така го направиха разумните страни и не сгрешиха! Ако и това е празнословие................

кажи истината- че някой хора направиха национално предателство с цел лично забогатяване, а ние защо не им потърсим сметката не знам . също така не знам защо на престъпници и цигани им е разрешено да носят и употребяват огнестрелно оръжие а на примерните граждани им е забранено, защо не поискаме обяснение от парламент, върховният съд , главният прокурор и мвр - колко му е да съберем хиляда - две хиляди отписа. тука България ли е или циганска република

а война ще има- царя на русия даде аляска под наем за 100г.  на сащ, те изтекоха и другаря обама каза на другаря путин начу--- си го. в случая съм на страната на русия. 

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

• Автор

кажи истината- че някой хора направиха национално предателство с цел лично забогатяване, а ние защо не им потърсим сметката не знам . също така не знам защо на престъпници и цигани им е разрешено да носят и употребяват огнестрелно оръжие а на примерните граждани им е забранено, защо не поискаме обяснение от парламент, върховният съд , главният прокурор и мвр - колко му е да съберем хиляда - две хиляди отписа. тука България ли е или циганска република

а война ще има- царя на русия даде аляска под наем за 100г.  на сащ, те изтекоха и другаря обама каза на другаря путин начу--- си го. в случая съм на страната на русия. 

Е, що да си кривя душата - така си е ..........

Ядрената енергетика е временен приоритет, за да не сме зависими примерно от украинските фашисти, ако рекат да ни врътнат кранчето с газа. Аз имам предвид национални интереси, а те са нещо малко по-различно и високо разположено благо.

Е, дадох пример според моите си разбирания!

Хм... и защо си на страната на Русия?

Да се сърдят на другаря Ленин, който отказвайки да плаща задълженията на Русия от царско време компенсира с отказ от приходите(в това число и арендата за Аляска), а по този начин Аляска си остава на САЩ. Това е нещо, което знам още от дете и се учудвам, че масово хората не знаят този факт. Но ще ми е любопитно да разбера как би се произнесъл международния съд в Хага

Ядрената енергетика е временен приоритет, за да не сме зависими примерно от украинските фашисти, ако рекат да ни врътнат кранчето с газа.

На украинците са им необходими пари, какво те плаши?!

Ние не го купуваме от тях. Те са просто една териториална пречка.

Хм... и защо си на страната на Русия?

Да се сърдят на другаря Ленин, който отказвайки да плаща задълженията на Русия от царско време компенсира с отказ от приходите(в това число и арендата за Аляска), а по този начин Аляска си остава на САЩ. Това е нещо, което знам още от дете и се учудвам, че масово хората не знаят този факт. Но ще ми е любопитно да разбера как би се произнесъл международния съд в Хага

Русия е българско дете, тя е основана от българи като държава и е била българска до 12 век когато е превзета от хазарите и от тогава не е управлявана от българин или руснак до ден днешен. има предсказания че тя Русия пак ще стане българска без употреба на сила. аз съм против управляващите Русия

Русия е българско дете, тя е основана от българи като държава и е била българска до 12 век когато е превзета от хазарите и от тогава не е управлявана от българин или руснак до ден днешен. има предсказания че тя Русия пак ще стане българска без употреба на сила. аз съм против управляващите Русия

по-голяма щуротия не бех чел скоро време. основана от Българи човече спри тая ганджа стига ръси бисери. видно е че познанията ти по история на русия са от българската преса барем не се излагай и ти. Едно време пишеха че Марадона бил българин оти майка му била мара а баща му - Доньо.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

по-голяма щуротия не бех чел скоро време. основана от Българи човече спри тая ганджа стига ръси бисери. видно е че познанията ти по история на русия са от българската преса барем не се излагай и ти. Едно време пишеха че Марадона бил българин оти майка му била мара а баща му - Доньо.

мразя фудбола - спорт за плебса. а ако ти се чете което за което имам извесни съмнения ти предлагам те това

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2+%D0%B5+%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%BE%D1%82+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8

мразя фудбола - спорт за плебса. а ако ти се чете което за което имам извесни съмнения ти предлагам те това

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2+%D0%B5+%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%BE%D1%82+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8

ФУТБОЛ :P  Ти хубаво четеш, ама по тази логика, и днешна Италия е българска. Или поне половината. Защото там, се заселва един от братята на кан Аспарух. :wink12:  Това, че сме основали град, или нашите деди, са живеели някъде, не ни прави създатетели на Русия. Или на, някоя друга държава. В онези времета, взеимното влияние е било голямо. Ние също, взимаме много от Византия, и културно и исторически, но това не прави Византия, създателка на България. Половината от градовете ни, са съществували, още преди да ги завладеем, нали така?  Да, Стара Велика България, се е намирала, някъде из днешна Украйна, според някой исторически извори. И там, е намерен предполагаемият гроб на кан Кубрат. Но после, сме загубили тези земи, и друг ги е завладял. А защо, днешна Гърция, не предендира за Мала Азия, или за земите на древна Спарта? Но това, няма общо с темата, а тя е ,ТРЕТА СВЕТОВНА, ИЛИ ВТОРА СТУДЕНА. Така че, да спрем с отклоненията.

Пак ти казвам да не ставаш смешен като ми цитираш вестникарски измислици.На някого може да му се иска да е така, но не е. Така наречената Русь е създадена от викингски (варяжки дружини) като държава, и не е дете на волжско камска българия, която е просъществувала до 9 век и е разгромена от хазарите което ти цитираш. Единия от основателите на Киевска русия е Рюрик викингски вожд. от там идва и династията Рюрикови.

спирам и аз с  офтопика бях провокиран от поредните исторически измислици премислици.

и една скоба осносно плебса в БГ аристокрация няма има само плебс.

Пак ти казвам да не ставаш смешен като ми цитираш вестникарски измислици.На някого може да му се иска да е така, но не е. Така наречената Русь е създадена от викингски (варяжки дружини) като държава, и не е дете на волжско камска българия, която е просъществувала до 9 век и е разгромена от хазарите което ти цитираш. Единия от основателите на Киевска русия е Рюрик викингски вожд. от там идва и династията Рюрикови.

спирам и аз с  офтопика бях провокиран от поредните исторически измислици премислици.

и една скоба осносно плебса в БГ аристокрация няма има само плебс.

ако си прав защо всички държавни документи между 10 и 12 век след Христа са на български, а Българин( Булгар) не е гражданска принадлежност а обществен статус . а щом даваш оценки барим Ганчо Ценов чел ли си или познанията са ти от училишната скамеика

Вземете малко се образовайте за Кирил и Методий. За това кога дават азбука и фактически език на русите, какъв е тоя език. Дали е имал каквито и да е разлики във времето на предаването си с тогавашният български език. Това че говорят български, преди с течение на времето езиците да приемат своите съвременни облици и съответни натрупани различия, не значи че не са руснаци. Все едно да наречеш посланикът на САЩ българин щото знае езика ни(горе-долу)... А колкото споменаването на Киев и че е бил български. Ами бил е. Навремето Волжска България е заемала съществена територия, не малка част от съвременна Украйна. Обаче Украйна не е Русия. иска се едно съвсем леко напъване и не особено сериозен труд да се навържат нещата. Но е много по-лесно, да се натрака някоя, с удобен политически уклон, глупост.

ако си прав защо всички държавни документи между 10 и 12 век след Христа са на български, а Българин( Булгар) не е гражданска принадлежност а обществен статус . а щом даваш оценки барим Ганчо Ценов чел ли си или познанията са ти от училишната скамеика

Не ми трябва да чета, ни Ганчо, ни тиганчо. отговорих ти точно. Къде са тези документи на Български? къде ги видя тези държавни документи? Знаеш ли колко такива съм ги чел? Това е псевдонаука няма нищо в доказателство само голи приказки и хипотези.

Вземете малко се образовайте за Кирил и Методий. За това кога дават азбука и фактически език на русите, какъв е тоя език. Дали е имал каквито и да е разлики във времето на предаването си с тогавашният български език. Това че говорят български, преди с течение на времето езиците да приемат своите съвременни облици и съответни натрупани различия, не значи че не са руснаци. Все едно да наречеш посланикът на САЩ българин щото знае езика ни(горе-долу)... А колкото споменаването на Киев и че е бил български. Ами бил е. Навремето Волжска България е заемала съществена територия, не малка част от съвременна Украйна. Обаче Украйна не е Русия. иска се едно съвсем леко напъване и не особено сериозен труд да се навържат нещата. Но е много по-лесно, да се натрака някоя, с удобен политически уклон, глупост.

Българския по това време е славянски айде стига щуротии. Княз Борис провежда реформа езикова, с която обявява славянския за национален език, пак казвам славянския, този език е бил различен от този сега. Черковно славянските пения са подобни май повече на руския отколкото на българския език а? И кучетата на село знаят, че Кирил и Методий са създали славянска писменост, първо са отишли да я преподават във Великоморавия, или това не е вярно а велики историци? За съжаление историческата демагогия разводни темата и придоби особено големи размери.

Спрете тъпия офтопик най-накрая

Има предсказание,че България ще се обърне за помощ към Русия след като Европа е почти ислямизирана.

Пишеш за Украйна и кой и какво става там. Пишеш ама пишеш измислиците от пресата в България пък що не и в Европа и САЩ. Един дол дренки са.

Да си контактувал с украинци,които ти пишат от мазето си? Които се притесняват за майките си понеже не знаят дали са живи. Да си контактувал с украинци които плачат и не искат да се бият с братята си? Да си си писал с някого от Одеса,Днепропетровск,Краматорск? Случайно да си ги питал какво мислят по въпроса и как виждат близките пет години от живота си? Не си. Не си защото и хал хабер си нямаш какво става в Украйна. Хал хабер си нямаш колко са объркани украинците. Ама пишеш пишеш и дрънкаш небивалици.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не ми трябва да чета, ни Ганчо, ни тиганчо. отговорих ти точно. Къде са тези документи на Български? къде ги видя тези държавни документи? Знаещ ли колко такива съм ги чел? Това е псевдонаука няма нищо в доказателство само голи приказки и хипотези.

извинявай, не знаех че владееш арамеиски, старогръцки, латински и че си прекарал 1 година в билиотеката на ватикана

контактувам с българи дето сталин ги прекръсти на татари които живеят там и знам че ръководителите на украйна и путин са хазари и това е хазарска война при която и от двете страни мрат не хазари

извинявай, не знаех че владееш арамеиски, старогръцки, латински и че си прекарал 1 година в билиотеката на ватикана

Да не би да имам честта...О не, остави! И документи да ми покажеш - не бих повярвал.  Бахарампур шоеле доб никта.

Както виждаш и стари гърци и WoWтински и нараменейски знам. Та за третата световна нещо? Да не би във ватенкакана, някакво скрито пророчество да са изровили, или заровили, папуасите и карданалите??

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Брех тия пусти Хазари. аз пък не знаех, че били хазари и че даже в БГ имало аристокрация в наше време.

Да не би да имам честта...О не, остави! И документи да ми покажеш - не бих повярвал.  Бахарампур шоеле доб никта.

Както виждаш и стари гърци и WoWтински и нараменейски знам. Та за третата световна нещо? Да не би във ватенкакана, някакаво скрито пророчество да са изровили, или заровили папуасите и карданалите??

Изровили са автори от нафталина на европейската псевдоисторическа наука, като посочения Ганчо. Утре ще се намерят автори да кажат че и Брахмапутра, Навуходоносор, Хамурапи и Ашурбанипал са били от древен български произход и че теракотената армия е съставена предимно от прабългарски войници. Няма и капка съмнение че сме един народ с македонците, защото те викат- "Битълс са наши момчета от Битоля, а Скорпионс са от Скопие"

контактувам с българи дето сталин ги прекръсти на татари които живеят там и знам че ръководителите на украйна и путин са хазари и това е хазарска война при която и от двете страни мрат не хазари

Ленин! С указ на ВЦИК и Совнарконма на РСФСР от 27 Май 1920, другарят В.И. Ульянов/Ленин провъзгласява учредяването на Автономная Татарская Советская Социалистическая Республика. Не знам защо намеси Сталин. Това до тук официално, неофициално при Петър I започва негласен процес по подмяната на етническото название на волжските българи...

Ленин! С указ на ВЦИК и Совнарконма на РСФСР от 27 Май 1920, другарят В.И. Ульянов/Ленин провъзгласява учредяването на Автономная Татарская Советская Социалистическая Республика. Не знам защо намеси Сталин. Това до тук официално, неофициално при Петър I започва негласен процес по подмяната на етническото название на волжските българи...

През 1941г. българите живеещи в Крим отказват да се бият срещу германците и Сталин ги обявява за татари и ги изселва в Татарстан.

През 1941г. българите живеещи в Крим отказват да се бият срещу германците и Сталин ги обявява за татари и ги изселва в Татарстан.

Да, а всички японци, живеещи в САЩ, през втората световна, са в лагери. Защото американците, се страхуват от шпионаж, и да не правят саботажи. Но, това няма нищо общо с темата. Спри да спамиш. :nono::angry:

Факт е, че Путин отново вкара Русия в първа А група на световните сили и без нея нищо не може да се реши. Кризата в Сирия показа. че с флот и блага дума се постига повече, отколкото само с блага дума. особено ако свалиш над средиземно море и две ракети изстреляни от израелска територия. Руската армия последните години многократно е повишила бойния, технологичния и тактическия  капацитет. Напоследък забелязваме доста чести учения, което ме навежда на мисълта, че се готвят за голям конфликт, но няма да го започнат първи. Ядрените влакове пак почват да се движат.

Американците мислят да почнат ма и те знаят, че туй не е ирак и либия да вадиш нож на умряло коте.

Брех тия пусти Хазари. аз пък не знаех, че били хазари и че даже в БГ имало аристокрация в наше време.

Изровили са автори от нафталина на европейската псевдоисторическа наука, като посочения Ганчо. Утре ще се намерят автори да кажат че и Брахмапутра, Навуходоносор, Хамурапи и Ашурбанипал са били от древен български произход и че теракотената армия е съставена предимно от прабългарски войници. Няма и капка съмнение че сме един народ с македонците, защото те викат- "Битълс са наши момчета от Битоля, а Скорпионс са от Скопие"

Не ти трябва да чакаш до утре. Такива ги има и днес.

Дори твърдят, че първият китайски император бил тракиец, считай че това означава, че е българин. Никой не му е виждал лицето на височеството, щото бил рус и бледолик. Също така хуните са руси и бледолики и току виж се окаже, че и те били тракийци(считай българи). Преди няколко хиляди години тракийците преминали в Мала Азия, и от там все на изток - Персия, Индия, Китай и по пътя си все са учили местните народи на каквито хубави неща се сетиш. След време хуните(траките де(българите)) просто затворили кръга и се върнали пак там, от където са тръгнали.

Да ви кажа често, понякога се чудя колко богато въображение може да има човек. А и какви хубави фентъзи филми биха се получили. Толкин и сие ряпа да ядат.

• Автор

Не мога само да схвана какво обощо има нашият или друг произход на народност, корени или връзки със възможността за нова световна война или студена такава! Ако я караме по тая наклонена, то аз бих се изцепил с това, че след близо 7 века робства, то така сме се омешали, че не може въобще да се говори вече за чистокръвниост, връзки!

Хайде да зарежем това и да се върнем на темата!

- Новата студена война вече бушува в пълна сила и едва ли ще приключи в близките 50 години!

- Ядрения Армагедон за сега се отлага, но до кога - никой не знае!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.