Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Пак мантри голодомор, той не е бил само на територията на Украинската ССР, а и в други части на Съветския съюз.Ма май тия подробности госпожо Нел умишлено ги пропускаш.

Голодомора е умишлен геноцид над украинците от страна на Сталин и политиката на СССР. Нали тук за Украйна говорим?

Време е, и ти малко да прочетеш, за 'историята' на Украйна като 'държава'.

Прочетох. Когато започна конфликта, се поинтересувах не само от съвременната история на Украйна, а и от древната. Останах изненадана колко малко знаех до този момент за Украйна и украинците.

Твърдение, че СССР, е нахлул в Германия, са смехотворни...

Когато за пръв път прочетох за пакта Рибентроп-Молотов, осъзнах колко нищо не зная за втората световна война.

А когато излезе наяве, че не германци, а руснаци са избили полските военнопленници край Катин през 1940... онемях.

Впромем... опитвам се да разбера и едните, и другите, и третите... единственото обаче, което разбирам е, че нито Русия, нито ЕС имат работа в Украйна.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Голодомора е умишлен геноцид над украинците от страна на Сталин и политиката на СССР. Нали тук за Украйна говорим?

Прочетох. Когато започна конфликта, се поинтересувах не само от съвременната история на Украйна, а и от древната. Останах изненадана колко малко знаех до този момент за Украйна и украинците.

Когато за пръв път прочетох за пакта Рибентроп-Молотов, осъзнах колко нищо не зная за втората световна война.

А когато излезе наяве, че не германци, а руснаци са избили полските военнопленници край Катин през 1940... онемях.

Впромем... опитвам се да разбера и едните, и другите, и третите... единственото обаче, което разбирам е, че нито Русия, нито ЕС имат работа в Украйна.

Забрави да добавиш и Ю ЕС ЕЙ в списъка щото и те имат няква работа там. украйна наименованието е въведено от Ленин, затуй навсякъде из украйната има паметници дето с толкоз зор ги махаха тия тиквеници зелени. целта на поста ми беше да те уведомя че е имало глад е имало след толкова разрушения и лишения, но не е бил плод на умишлен геноциди и не е бил само над областта украйна, а и на други места.

Друго странно нещо, е че тъй наречения голодомор най- много за него пискат западно украинците, въпреки че той е бил 32-33 година, а западна украйна е присъединена през 39 година, кому да верваш незнам.

Цитира Сталин май той се е обадил да спрат бомбардировките над софия? или не е вярно а? тия дни май беше 71 годишнината.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

целта на поста ми беше да те уведомя

Благодаря! Не е тук темата, но съм запозната с геноцида на комунистическите режими над собствените си народи(не само в СССР)

Колкото до Сталин... чудовищата за мен са само и единствено чудовища. Той, Хитлер, Пол Пот... не ми ги хвали такива. Спрял бил бомбардировките... та нали неговите съюзници са бомбардирали София... а-а-а, да :D  и онези от Ю ЕС ЕЙ...(нали знаеш "О, времена! О,нрави!")

И още нещо, прочети няколко различни материали за Украйна, не лови първото попаднало пред очите ти в нета, защото има големи глупости из виртуала... за пръв път името Украйна се явява в края на десети, началото на XІ век.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Офф, момиче. С какво си запозната? С мозъкопромивката, която след `89 наричат бърниканата "история", с която ти кльопат мозъка и те настройват против  поколения на социализма ли? Никъде в интернет вече не може да се намери истинската история(то там май никога и не я е имало, де). Всичко светло е окаляно, във всичко са заложени удобни ключови думи и изрази. Дори някои от достатъчно възрастните, които имат собствен опит и собствени спомени вече се "объркаха", или успяха да се поклонят, в изгодната посока на едно сборище(защото това не е общество) основано на порока и лъжата.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Офф, момиче. С какво си запозната? С мозъкопромивката, която след `89 наричат бърниканата "история", с която ти кльопат мозъка и те настройват против  поколения на социализма ли? Никъде в интернет вече не може да се намери истинската история(то там май никога и не я е имало, де). Всичко светло е окаляно, във всичко са заложени удобни ключови думи и изрази. Дори някои от достатъчно възрастните, които имат собствен опит и собствени спомени вече се "объркаха", или успяха да се поклонят, в изгодната посока на едно сборище(защото това не е общество) основано на порока и лъжата.

Благодаря, че ме изкара младо яре, ама съм от соц.поколението, дето най-яко отнесе и отнася на комунистите "светлия социализъм" и на "демократите" демокрацията.

Ще ми е интересно коя е тази история дето е "бърникана" от това, което изнесох тук в постовете?

С кое не си съгласен?

Виждам, че колегата василевс си е направил труда и е позачел малко история на Украйна, позапознал се е явно с Киевска Рус, русите и проч. украинска история, както и с факта, че западна Украйна(Галичина) е била само две години в СССР, преди втората световна война.

Ти с кое от моите знания не си съгласен? :P

Благодаря, че ме изкара младо яре, ама съм от соц.поколението, дето най-яко отнесе и отнася на комунистите "светлия социализъм" и на "демократите" демокрацията.

Ще ми е интересно коя е тази история дето е "бърникана" от това, което изнесох тук в постовете?

С кое не си съгласен?

Виждам, че колегата василевс си е направил труда и е позачел малко история на Украйна, позапознал се е явно с Киевска Рус, русите и проч. украинска история, както и с факта, че западна Украйна(Галичина) е била само две години в СССР, преди втората световна война.

Че държавата Украйна, е като Македония. :P 

С кое не си съгласен?

На колегата ти василевс жена му е от украйна, ма не подкрепя хунтата, та поназнайва туй онуй. туй 10 век понятия украйна няма, въведено е от Ленин 100% факт. Не е била 2 години в СССР преди войната а е присъединена по време на самата война при подялбата на Полша през 1939 г. Моите сведения не са от нета. Да те от Ю ЕС ЕЙ дигат нож само на умряло коте, като съсипаната япония и беззащитната България по време на втората световна, ма и сега са си така де. 

Историята бавно но сигурно започва да се повтаря. Вървим към третата световна.

Путин не е поканен от неблагодарните поляци за 70 - годишнината от освобождението на "Аушвиц". Като умре и последният свидетел, ще пренапишат историята му, че е бил освободен от американците. Ще се премълчи за ролята на поляците в лагера.  - Долна гнус!

Украинците са нацелили със снярад автобус с мирни жители в мирно село. 13 души са ранени. Украинците искат да повторят Баби Яр  и да избият рускоговорещото и източно православно население. - На това му се вика ОТКРОВЕН ГЕНОЦИД!!!

Дъщерята на Хитлер управлява Германия, няма да забранят ПЕГИДА - новото НСДАП.

Сега е различно, има ядрени оръжия. Колкото повече се избиват невинни и се фалшифицира историята, толкова повече светът ще докара Путин до решението за ядрени оръжия срещу САЩ и запада. Този път милост за украинци и самозабравили се поляци не виждам. Германците ще имат много да реват и да плащат изключително тежка цена! Турция нека ни нападне, но накрая ние няма да сме мили, и ще бъдем по - жестоки и от тях самите!

Щом светът е неблагодарен - нека не съществува! Браво "Шарли Ебдо", браво САЩ - подпалихте света! Но накрая вие ще сте губещите! С унищожението на света, губите робите и благата си, те не се отнасят в гроба!

Ако някои знаеха коя съм, нямаше да ме поучават на тема история, а щяха гузно да си мълчат  и да забиват поглед в земята.  Знам достатъчно, за да предвидя какво ще стане. Това не се учи за един живот. Но сега имам късмет да съм далече, далече от всякаква диктатура.

Жал ми е за всички невинни, които страдат. Жалко е колко бързо хората забравят историята.

Не искам внимание, искам само да се помни историята и да не се допуска тя да се повтаря.  Жалко за украинската земя - след 70 години отново в кръв.........Жалки са всички онези, които спасиха нацизма от пълно унищожение. Да горят в ада, дано!

Ако някои знаеха коя съм, нямаше да ме поучават на тема история, а щяха гузно да си мълчат  и да забиват поглед в земята.  Знам достатъчно, за да предвидя какво ще стане. Това не се учи за един живот. Но сега имам късмет да съм далече, далече от всякаква диктатура.

Жал ми е за всички невинни, които страдат. Жалко е колко бързо хората забравят историята.

Не искам внимание, искам само да се помни историята и да не се допуска тя да се повтаря.  Жалко за украинската земя - след 70 години отново в кръв.........Жалки са всички онези, които спасиха нацизма от пълно унищожение. Да горят в ада, дано!

Днес отново се водят тежки сражение в Украйна видимо с желанието за споразумение украинските власти за се стремели да печелят време и да се спасят от по-голям разгром. Зле са тези неща. Тенденциите са отчетливи и е ясно на къде върви.

Ако някои знаеха коя съм, нямаше да ме поучават на тема история, а щяха гузно да си мълчат  и да забиват поглед в земята. 

проверката е висша форма на доверие - го е казал ...........

кой е основателя на кпсс?

Днес отново се водят тежки сражение в Украйна видимо с желанието за споразумение украинските власти за се стремели да печелят време и да се спасят от по-голям разгром. Зле са тези неща. Тенденциите са отчетливи и е ясно на къде върви.

Не бих била толкова сигурна. Тези са готови на абсолютно всичко, нямат какво да губят, готови са да стигнат до големи крайности. Това са фанатици, вярващи дословно в своите болни идеи. Не забравяй колко дълго се точи Втората световна........... Тази ще бъде още по - дълга, предчувствам.  Ако Русия не се намеси активно, ще загинат още много невинни до мира.

проверката е висша форма на доверие - го е казал ...........

кой е основателя на кпсс?

По - добре ме питай на какво падение на човека бях свидетел. Или какво беше обществото, преди да се намеси властта на еди луд.

Не бих била толкова сигурна. Тези са готови на абсолютно всичко, нямат какво да губят, готови са да стигнат до големи крайности. Това са фанатици, вярващи дословно в своите болни идеи. Не забравяй колко дълго се точи Втората световна........... Тази ще бъде още по - дълга, предчувствам.  Ако Русия не се намеси активно, ще загинат още много невинни до мира.

По - добре ме питай на какво падение на човека бях свидетел. Или какво беше обществото, преди да се намеси властта на еди луд.

И по-рано тръгнаха като тигри после избягаха като овце, оказаха се завряни в котлии разгромени. па чуят ли за казашката национална гвардия ги хваща разстройство.

Не бих се изказала така прибързано.Те имат подкрепата на САЩ,  усещам, че не след дълго армията им ще се намеси. Искат да са близо до Русия, украинците не могат да им осигурят постоянен терен, накрая просто американците ще вземат нещата в свои ръце и точно това е страшното. Те са в дълбока криза, макар да се преструват, че изплуват. Отчаяни са и ще стигнат до крайности. То и Хитлер не се обърна веднага срещу Русия.

Не бих се изказала така прибързано.Те имат подкрепата на САЩ,  усещам, че не след дълго армията им ще се намеси. Искат да са близо до Русия, украинците не могат да им осигурят постоянен терен, накрая просто американците ще вземат нещата в свои ръце и точно това е страшното. Те са в дълбока криза, макар да се преструват, че изплуват. Отчаяни са и ще стигнат до крайности. То и Хитлер не се обърна веднага срещу Русия.

Колежке подкрепата на Сащ се изрази в доставка на бисквити и бронежилетки дето не си отговарят на класа  защита. америка няма да се намеси с войска а с ония фирмички грейстоун и другите ма не се оказаха особено ефективни щото от града всеки бяга един път като ти покрият позициите се изпичаш като шиш, и колкото и да си корав изгаряш като факел. а се оказа, че новорусийските артилеристи са доста точни в стрелбата.

а се оказа, че новорусийските артилеристи са доста точни в стрелбата.

Искаш да кажеш, руските войници в отпуска. :D 

Литва публикува наръчник за оцеляване при война заради Русия

"Изстрелите пред прозореца ви не са краят на света", обяснява той.

Литва публикува наръчник, съветващ гражданите как да оцелеят при война на нейна територия. Това става в момент, в който се засилва тревогата, че руската намеса в Украйна предвещава засилване на агресивността на Москва към малките й балтийски съседи, предаде Ройтерс.

"Запазете самообладание, не се паникьосвайте и не губете здрав разум", призовава наръчникът. "Изстрелите пред прозореца ви не са краят на света", обяснява той.

Наръчникът, който министерството на отбраната ще изпрати на обществените библиотеки следващата седмица и ще раздава на военни прояви, съветва литовците да се противопоставят на чужда окупация с демонстрации и стачки "или поне като си вършат работата по-зле от обикновено".

Според инструкциите в случай на война литовците би трябвало да се организират чрез Туитър и Фейсбук и да се опитат да извършат компютърни атаки срещу врага.

Литва все повече се безпокои от евентуалните действия на Русия, включително заради проведено миналия месец руско военно учение в Калининград, в което участваха 9000 войници и над 55 военноморски съда.

"Примерите с Грузия и Украйна, които загубиха част от територията си, ни показват, че не можем да изключим подобна ситуация тук и че би трябвало да бъдем готови", каза министърът на отбраната Юозас Олекас.

Армията на Литва и нейните паравоенни резервни формирования засилиха набирането на хора след началото на кризата в Украйна. "Когато Русия започна своята агресия в Украйна, гражданите ни тук, в Литва, разбраха, че нашият съсед не е приятелски настроен", заяви Олекас.

Правителството също така обмисля да въведе изискване, според което всички бъдещи сгради трябва да имат бомбоубежище.

http://pressadaily.bg/publication/65273-%D0%9B%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/

Русия никога няма да нападне първа!

Нима не го знаят?

:lol6: :lol6: :lol6:

Простете, ама се търкалям от смях! Компютърни атаки срещу врага! Ох, Боже мой! Обикновените троянци не вършат работа, паролите за руските сайтове са адски сложни, да не кажа, че са шифъри подобни на "Енигма". :rolleyes:

:lol6: :lol6: :lol6:

Простете, ама се търкалям от смях! Компютърни атаки срещу врага! Ох, Боже мой! Обикновените троянци не вършат работа, паролите за руските сайтове са адски сложни, да не кажа, че са шифъри подобни на "Енигма". :rolleyes:

И аз се търкалям от смях. Ама, заради теб. :D  Айде помисли, в днешно време, когато всичко зависи от компютри /банки, атомни централи, военни, правителство и т.н./ една хакерска атака, която скапе всичко, до какво ще доведе? ;)  Говоря, за насочена хакерска атака, на една държава срещу друга. Приема се, че в свата има няколко държави, сподобни да го направят Русия, САЩ, Китай и донякъде Северна Корея.

И аз се търкалям от смях. Ама, заради теб. :D  Айде помисли, в днешно време, когато всичко зависи от компютри /банки, атомни централи, военни, правителство и т.н./ една хакерска атака, която скапе всичко, до какво ще доведе? ;)  Говоря, за насочена хакерска атака, на една държава срещу друга. Приема се, че в свата има няколко държави, сподобни да го направят Русия, САЩ, Китай и донякъде Северна Корея.

Тук трябва да се погрижи сериозно Евгений Касперский. ;) Надали компютърна атака може да спре залп от РСЗО.

Според вас, на какво се дължи, това посещение на Кери, английският външен министър и в края на месеца, от НАТО? Изказването на Кери, че предстоят трудни решения за България, дали не говорят за подготовка на някакъв конфликт?

Не го вярвам особено. Първо, дори и да са били много заспали, Сноудън трябва да ги е посъбудил. Второ, как ще атакуват нещо, което даже не е в мрежа? Може, ама трябва физически достъп. Трето, това са простотийки с които янките се самоласкаят. Още ползват като аргумент за налагане на кибер-цензура и масов шпионаж, разправят се с неудобни фирми. Четвърто една хакерска атака по правило не продължава дълго.

Според вас, на какво се дължи, това посещение на Кери, английският външен министър и в края на месеца, от НАТО? Изказването на Кери, че предстоят трудни решения за България, дали не говорят за подготовка на някакъв конфликт?

вероятно създаване на нещо като санитарен кордон, част от който за съжаление става България. в това положение ние едва ли ще получиме правото на избор!на трите поставени въпроса нашите нищо неможаха да отговорят!

Не го вярвам особено. Първо, дори и да са били много заспали, Сноудън трябва да ги е посъбудил. Второ, как ще атакуват нещо, което даже не е в мрежа? Може, ама трябва физически достъп. Трето, това са простотийки с които янките се самоласкаят. Още ползват като аргумент за налагане на кибер-цензура и масов шпионаж, разправят се с неудобни фирми. Четвърто една хакерска атака по правило не продължава дълго.

Това, че не го вярваш, не значи че не може да стане. САЩ го правиха срещу Иран, за да забяват развитието на ядрената им програма. Достатъчно е, да удариш няколко банки и важни обекти. И ще нанесеш огромни щети. За военните, в Иран руснаците, бяха прекъснали комуникацитя между безпилотните им самолети и базата в САЩ. Как мислиш, иранците 'свалиха' тези дронове?  :D 

Руснаците са по - напред от американците, драги! Да припомням ли чий е първият спътник, чий е първият космонавт, чия е първата жена - космонавка, оръжията "Сатана" - без аналог в света, а и факта, че социализма много дълго се задържа в Русия? Кой навремето стигна първи Берлин? Освен това руснаците са разкрили технологията на летящата чиния, измислена от нацистите и им е пределно ясна, че е ненужна и неефективна.

Подигравай се, ама Русия е много напред. Просто не са толкова глупави, че да се хвалят по телевизиите.

И докато Щатите още лъжат, че туберкулозата е нелечимо заболяване,  то Русия отдавна  я е ликвидирала в източна Европа, подобрявайки стандарта на живот -  обикновените хора се сдобиват със собствени домове,  имат бани с тоалетни, хладилници, печки, храната става достъпна и хората защото почват да се хранят по 3 пъти на ден,  хигиената,  здравия сън и спокойствието вече не са лукс, нито медицината.  Западът не може да преживее това, че не сме бедни, прости и необразовани!

Пък ти си хвали страната, чиято валута става само за тоалетна хартия отдавна, а ние допреди 25 години сме имали златно покритие!

Колко ти плащат, за да предадеш страната си? Няма да отидеш в Рая за това!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.