Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Ами да, да я подарят на "западно" ориентираните симпатяги, та да си ползват Русия като суровинна база. За разлика от нас, хората там поне имат самоуважение и гордост. По-добре това, отколкото маймунката зад океана да ги гали по главата и да им обяснява колко по-добре ще им е.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Докато пишете 3 Световна война мина! Чакайте с нетърпение 4 част!!!

питам се, дали путин и медведев сами ще се откажат от властта или ще докарат русия до гражданска война.

И на какво, се дължи това мнение? На информацията, от 'независимите' медии ли? Или на мнението на Иво Инджев, и подобните на него 'журналисти', дето са на хранилка към разните НПО? Кой ти каза, тази велика идея?

И на какво, се дължи това мнение? На информацията, от 'независимите' медии ли? Или на мнението на Иво Инджев, и подобните на него 'журналисти', дето са на хранилка към разните НПО? Кой ти каза, тази велика идея?

що бе иво инджев с граматични грешки ли пише, а иначе предпочитам от тук да се информирам - http://kborovoi.livejournal.com/

а вече съм спорил с вашата дружинка и както бях написал  рублата главоломно се сгромоляса така че сте слаба ракия, и освен това сте доста скучновати 

що бе иво инджев с граматични грешки ли пише, а иначе предпочитам от тук да се информирам - http://kborovoi.livejournal.com/

а вече съм спорил с вашата дружинка и както бях написал  рублата главоломно се сгромоляса така че сте слаба ракия, и освен това сте доста скучновати 

Пич, момче, или както искаш. Да, рублата губи цена, но явно не схващаш едно друго нещо. Разплащането на нефт и газ, се извършва вече в рубли. Не в долари. Оказва им се ефект на икономиката, но не и такъв какъвто им се иска на САЩ. Руснаците, имат договори за над 100 милиарда, само за строителство на атомни централи. Другите договори няма да ги споменавам. Вчера, подписаха с Индия 17 договора, за няколко стотин милиарда. Рублата е с плаващ курс, ама няма да ти обяснявам какво е това. Валутните й резерви, са над 400 милиарда /май са 500+/. Продължава купуването на злато, само за тази година, е купено няколко стотин тона.  Имаш още много да учиш, и още доста да пораснеш. Явно си, от промитото поколение. :wink12: 

А такива като Константин Боровой, има навсякъде. Вика им се, пета колона, ама няма да ти обясня и този термин. ;)  И пак си помисли, върху думите ми, за Иво Инджев и подобните му. Да видим, колко мислиш.

Рублата поевтинява,но това не означава,че икономиката се задъхва.ЕС пък се бори с дефлация(а тя е по-опасна),както и ние,но за разлика от всички останали не може да печатаме пари и да въдействаме върху валутата си,защото 17г. не можем да отхвърлим Валутния борд.Станали сме роби на МВФ,Световната банка и ЕК.По-добре ли сме от Русия,особено след като вече няма да имаме и общи проекти с "диктатора" Путин?

А относно това дали  сме скучни,това са сериозни теми,не си разказваме вицове,освен някои твои мнения друго смешно няма тук.

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Да 500 милиарда на олигарсите в Американски банки!

Да 500 милиарда на олигарсите в Американски банки!

Това, в какъв смисъл го казваш?

Рублата поевтинява,но това не означава,че икономиката се задъхва.ЕС пък се бори с дефлация(а тя е по-опасна),както и ние,но за разлика от всички останали не може да печатаме пари и да въдействаме върху валутата си,защото 17г. не можем да отхвърлим Валутния борд.Станали сме роби на МВФ,Световната банка и ЕК.По-добре ли сме от Русия,особено след като вече няма да имаме и общи проекти с "диктатора" Путин?

А относно това дали  сме скучни,това са сериозни теми,не си разказваме вицове,освен някои твои мнения друго смешно няма тук.

знаеш ли че си прав, най-развитата икономически държава се крепи на износа си на суровини

Да, къде по-удобно е: Оооо, свършихме парите! Няма проблем, ще си напечатаме, колкото ни е нужно!

знаеш ли че си прав, най-развитата икономически държава се крепи на износа си на суровини

На какво се крепи, най-развитата икономически държава?

На какво се крепи, най-развитата икономически държава?

защо питаш след като сам си си отговорил, прочети си поста под №1098 на предишната страница

• Автор

Днес прочетох в един вестник (изпуснато пред журналисти), че Америка се готви за реална и скорошна война с Русия.

Русия е поставена като враг №1 редом с Ислямска държава!  

Ще трябва да се доверите на написаното от мен или да цитирам медията, която е силно партиино оцветена и ще разбуди духове!?! Вие избирате!

защо питаш след като сам си си отговорил, прочети си поста под №1098 на предишната страница

Питам теб. Да видя, дали изобщо осмисляш нещата, или ти прави кеф, да си шут. :D

Днес прочетох в един вестник (изпуснато пред журналисти), че Америка се готви за реална и скорошна война с Русия.

Русия е поставена като враг №1 редом с Ислямска държава!  

Ще трябва да се доверите на написаното от мен или да цитирам медията, която е силно партиино оцветена и ще разбуди духове!?! Вие избирате!

Тез теории, ги има много. И е въможно, да се стигне до там, макар още да е рано, според мен.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Това, в какъв смисъл го казваш?

Не си държат парите в руски банки Путин да не сложи ръка върху тях.Така мисля.Беше ги събрал и искаше да се разделят с част от имуществото.Ходорковски се беше опънал и отиде в затвора.Ти за какви 500 милиарда говориш?Държавния резерв ли?

Питам теб. Да видя, дали изобщо осмисляш нещата, или ти прави кеф, да си шут. :D

кажи ми това справедливо ли е , аз се правя на шут а вашата компания накрая все излиза смешна , може би ще трябва да спрете да гледате само тв. "алфа"

Не си държат парите в руски банки Путин да не сложи ръка върху тях.Така мисля.Беше ги събрал и искаше да се разделят с част от имуществото.Ходорковски се беше опънал и отиде в затвора.Ти за какви 500 милиарда говориш?Държавния резерв ли?

:D :D :D  Дам, малко си се объркал. Русия има съвсем официално над 400 милиарда валутен резерв. Без златото. А за Ходорковски, нещата са различни. Доста вярваш, на западната гледна точка. Просто, Путин взе това което е придобито с тъмни сделки, по времето на пияния Елцин /лека му пръст на човека/. Тогава, подобно на нас, много хора забогатяха за една нощ. Но, в Русия за разлика от България, си понесоха наказанията. И вече се подготвя закон за амнистия, ако върнеш парите в Русия, няма да те погнат данъчните.

кажи ми това справедливо ли е , аз се правя на шут а вашата компания накрая все излиза смешна , може би ще трябва да спрете да гледате само тв. "алфа"

Може би, ще трябва да мислиш, с главата. И да гледаш телевизия, различна от нашата и 'независимата' DW. Може би, малко южноамериканска, руска. :wink12:  Да прочетеш, някоя и друга книжка. Ама от няколко, разлини автора. И да даваш доводи, в това което казваш, а не повторения на западни опорни точки, за масовата публика.

П.П В българският език, има главни букви.

:D

Може би, ще трябва да мислиш, с главата. И да гледаш телевизия, различна от нашата и 'независимата' DW. Може би, малко южноамериканска, руска. :wink12:  Да прочетеш, някоя и друга книжка. Ама от няколко, разлини автора. И да даваш доводи, в това което казваш, а не повторения на западни опорни точки, за масовата публика.

П.П В българският език, има главни букви.

сигурен ли сте че само тв. "алфа" казва истината, защото по останалите медии публикуват това и онова което е оформило  мнението ми. южноамерикански не знам , но за сметка на това знам мандарин и чета китайската преса

сигурен ли сте че само тв. "алфа" казва истината, защото по останалите медии публикуват това и онова което е оформило  мнението ми. южноамерикански не знам , но за сметка на това знам мандарин и чета китайската преса

Четеш, ама какво разбираш? :D  Като гледам, никъде не съм писал, за ТВ Алфа, ясно е как четеш. Един въпрос, в кои медии, се спомена посещението на Путин, и губернатора на Крим, в Индия?

400 милиарда на 200 милиона по 2000 долара на човек.Колко е нашия? 9 милиарда на 7 милиона 1300 долара на човек.Малко са по-добре от нас.А ако говорим за територията която имат са далеч от Китай и САЩ и техните резерви а тря ги надминат.

Щатите могат да си напечатат 400 милиарда без проблем докато Русия ги събира с къртовски труд.Това е валутата ти да е световна.

Четеш, ама какво разбираш? :D  Като гледам, никъде не съм писал, за ТВ Алфа, ясно е как четеш. Един въпрос, в кои медии, се спомена посещението на Путин, и губернатора на Крим, в Индия?

индия , тука вече ме хвана - не знам дали индия която е вече по- напреднала от китай финансово и икономически ще има интерес да се опълчи на британия и сащ , да сключи договори с путин , но колко ще помогнат те на путин не знам, също не знам  дали са му отпуснали заем та да може да закърпи положението. доколкото знам приоритетите на индия са африканските и латиноамериканските пазари. така че ще приема мнението ти дали посещението на путин в индия е успешно.

а и индия все пак е член на британската общност

индия , тука вече ме хвана - не знам дали индия която е вече по- напреднала от китай финансово и икономически ще има интерес да се опълчи на британия и сащ , да сключи договори с путин , но колко ще помогнат те на путин не знам, също не знам  дали са му отпуснали заем та да може да закърпи положението. доколкото знам приоритетите на индия са африканските и латиноамериканските пазари. така че ще приема мнението ти дали посещението на путин в индия е успешно.

Такова нещо по-напреднал финансово и икономически от китай нема. справка МВФ, спрете я тая ганджа. Китай официално е първа икономика. Индия е член на Брикс и доста се сближи с Русия последните години

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Малко си обогати, познанията по история. Индия, е независима държава от 1947 година. И вече, няма нищо общо с Британската общност. ;)  Там влизат други държави, Канада, Австралия и още няколко, но не и Индия. И да, подписани са договорите, 17 броя. От оръжейни сделки, до ядрена енергия. 20 ядрени реактора, ще се построят, и на година по 10 милиона тона нефт, ще се доставят от Русия. Освен това, ще участва в разработването на находища в Сибир и Артика. Ще строят и правят инвестиции в Крим, за това там беше и губернатора на Крим. Дава се достъп, на руски компании, до пазара на Индия. А за речта, на индийския министър председател, нито дума по нашите медии, що така? :D

• Автор

Може би вече сме във "3-та световна война" но не, както се очакваше между света и Русия, а между Стоби и света!

Уважавам всяко мнение, но ........

Хайде да зарежем личните закачки и да минем на нещо по сериозно ако има такова за казване / писане, като за целта не е нужно да се държим като развален грамофон.

Този камък хвърлям в градинката на Стоби!

Ситуацията обаче е сложна и като гледам движението на валутите, поведениетона борсите,  на стоковите борси то като, че ли май сме готови да влезем в нова  икономическа криза! Историята го е доказала неколкократно, че от тежки и продължителни икономически кризи и рецесии се е излизало само по един начин.............. Дано този път се намери друго решение!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Да, само един начин, и това е война. Но война, която се води на чужда територия. Най-добре в Европа. Според моето разбиране, САЩ имат два пътя, за справяне с кризата си. Един от тях е, трансатлантическото споразумение, което се подготвя. Няма да навлизам в конкретика, но Европа, ще стане консуматор на американски ГМО продукти. Но, това е временно решение, като имаме предвид кризата в Европа, проблемите в евро-зоната, и затъването на икономиките на всички, от континента. Другото решение, е война. И то, срещу Русия. И тази война, трябва да е на европейски терен. А това, няма как да стане на този етап. Русия, има способността, да удари САЩ. И за това, са всички тези Евро Про, кризи в Украйна, спадове на нефтените цени. Целта е отслабване на Русия, и по възможност, разкъсването й. А Китай, Индия и другите страни, без Русия, не могат да се противопоставят на САЩ. Така, САЩ ще избегнат войната, и ще си решат кризата. Но и това не стана, Путин не е Горбачов или Елцин. 

Та страхът ми е, че САЩ в пристъп на паника, и когато нямат друг избор, все пак ще започнат конфликт. Ще се намери, още един свалет самолет, или някаква друга причина. Както се казва, войната започна. Макар, и не в гореща фаза.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.