Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

И при руснаците, има хора на издръжка от различни 'неправителствение' организации. Така наречената пета колона. Дали ще са част, от Карнеги или някоя друга организация, е вся тая. Дали ще са нашите, от 'Протестна мрежа', пак все тая. Парите идват от едно място. Изгледай всички части на този документален филм. И се замисли, ако можеш, над думите на журналистката. 

П.П И другите колеги го гледайте. Има много интересни неща.

Абе колега, има го и на руски език. Защо ме мъчи 50 минути да чета субтитрите на италианците?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе колега, има го и на руски език. Защо ме мъчи 50 минути да чета субтитрите на италианците?

Дадох го с превод, за колегата. Да му е лесно.  :)

Дадох го с превод, за колегата. Да му е лесно.  :)

Е да де, ама аз се мъчих, че и качеството доста ниско. 

Иначе за филма бих казал, че всички подозираме тия неща, но много лесно ни отказват с едно...теория на конспирациите. Като се замисли човек и аз съм бил студент. Бях пети курс във Варна, когато свалиха Виденов от власт през 1997 година. Никой от нашия университет или поне хората, които познавах, не участваха в никакви демонстрации, стачки или блокирания на кръстовища. Единствено имаше една групичка студенти от 10-15 човека, които бяха блокирали едно кръстовище или по-точно полицията бе спряла движението, за да не ги набият. Реално полицията бе блокирала кръстовището а не студентите.  Имах един колега от моя град, който единствен се опитваше да ни въвлича в тия неща, но така и не успя да хване никой от моите приятели и познати в университета. Та знам колко трудно е да се организират млади хора, които мислят за дискотеки, пиячка или просто как да си изкарат студентството. Аз пари нямах и за ядене тогава, та проблемът ми бе как ще се нахраня, а не как да свалям Виденов от власт. Тогава смятах, че точно протестите бяха причина за огромната инфлация от края на 1996 година, защото от 1994 до 1996 на практика нямаше инфлация и що годе нещата вървяха нормално. Аз не бях аполитичен, напротив - доста навътре вземах нещата, но знам, че да се организира протест не е проста работа. Най-малкото 99 % от колегите ми изобщо не се интересуваха от политика.  как да правиш революция с аполитични хора, още повече че тая революция не бе наша? 

Е да де, ама аз се мъчих, че и качеството доста ниско. 

Иначе за филма бих казал, че всички подозираме тия неща, но много лесно ни отказват с едно...теория на конспирациите. Като се замисли човек и аз съм бил студент. Бях пети курс във Варна, когато свалиха Виденов от власт през 1997 година. Никой от нашия университет или поне хората, които познавах, не участваха в никакви демонстрации, стачки или блокирания на кръстовища. Единствено имаше една групичка студенти от 10-15 човека, които бяха блокирали едно кръстовище или по-точно полицията бе спряла движението, за да не ги набият. Реално полицията бе блокирала кръстовището а не студентите.  Имах един колега от моя град, който единствен се опитваше да ни въвлича в тия неща, но така и не успя да хване никой от моите приятели и познати в университета. Та знам колко трудно е да се организират млади хора, които мислят за дискотеки, пиячка или просто как да си изкарат студентството. Аз пари нямах и за ядене тогава, та проблемът ми бе как ще се нахраня, а не как да свалям Виденов от власт. Тогава смятах, че точно протестите бяха причина за огромната инфлация от края на 1996 година, защото от 1994 до 1996 на практика нямаше инфлация и що годе нещата вървяха нормално. Аз не бях аполитичен, напротив - доста навътре вземах нещата, но знам, че да се организира протест не е проста работа. Най-малкото 99 % от колегите ми изобщо не се интересуваха от политика.  как да правиш революция с аполитични хора, още повече че тая революция не бе наша? 

Да имаш право. Сега е същото. 'Протестна мрежа' какви бяха? И разните там 'умни' и 'красиви', дето скачаха пред парламента. Има 20 човека на кръст, по телевизията ги представят като 5000. За събитията 97-ма, бях малък. Нямам наблюдения над тях. 

Да имаш право. Сега е същото. 'Протестна мрежа' какви бяха? И разните там 'умни' и 'красиви', дето скачаха пред парламента. Има 20 човека на кръст, по телевизията ги представят като 5000. За събитията 97-ма, бях малък. Нямам наблюдения над тях. 

Правилни са ти изводите.Протестите през последните 19 месеца по неволя ги наблюдавах отблизо и честно казано бяха грозна гледка,бях искрено отвратен от действията и бездействията на българския народ.Още по-голямо бе отвращението ми от "българските" медии,които отразяваха "безпристрастно" събитията.

Както писах по-горе света не е готов за доминираща сила, човечеството трябва да тръгне в правилната посока ,за да могат институции като ООН и НАТО да работят правилно и  в полза на Човека,а не в частни интереси.За съжаление нещата отиват на зле и глупавия "хомо сапиенс" отново ще плати висока цена за прогреса ,както се случва винаги в историята му

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Точно това ни е проблема на българите не че сме мързеливи просто сме НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИ. По принцип не е нужно всеки да се интересува от политика, но има неща, които не може да не те интересуват освен ако не си пълен безроден темерут като тия в парламента и президентството. 

Не знам НАТО как ще заработи правилно като това е доказана терористична организация, единственият вариант да заработи правилно е да се закрие, но това трябваше да се случи 1991 година.

Редактирано от nehrox5 (преглед на промените)

Правилни са ти изводите.Протестите през последните 19 месеца по неволя ги наблюдавах отблизо и честно казано бяха грозна гледка,бях искрено отвратен от действията и бездействията на българския народ.Още по-голямо бе отвращението ми от "българските" медии,които отразяваха "безпристрастно" събитията.

Както писах по-горе света не е готов за доминираща сила, човечеството трябва да тръгне в правилната посока ,за да могат институции като ООН и НАТО да работят правилно и  в полза на Човека,а не в частни интереси.За съжаление нещата отиват на зле и глупавия "хомо сапиенс" отново ще плати висока цена за прогреса ,както се случва винаги в историята му

Да, не трябва да има само една доминираща сила. И за това, са всички атаки срещу Русия. В момента, само тя може да се противопостави на свят, доминиран от САЩ. То и това бяха думите на Путин, в едно интервю, излъчено по руската телевизия. Че, Русия ще се бори за промяна. И не само за доминирането на долара. Наскоро, руснаците призоваха, за промени и в ООН. Но, САЩ няма да се дадът толкова лесно. Змията когато умира, хапе. А в момента, дългълт на САЩ е огромен. Скоро, пак ще трябва да повишат тавана на дълга, или да фалират. А единсвения начин, да си занулят дълга, е война. И то война, водена на чужда територия. По възможност, отново в Европа. Но, Русия има ядрено оръжие, и ще занули буквално САЩ. Та за това, сега се правят ЕвроПро /казвал съм го много пъти/. Успеят ли, да обезоражат адрения потенциял на Русия, ще има война. Или ако уппеят, да направят 'цветна революция', и да разпаднат Русия на малки държави. 

май не познах руснаците са натренирани на глад , на на липса на водка. е почна се с недоволството

http://demotivators.org.ua/b/v/824221

Руснаците са ужасни по форумите. Ако попаднат в Калдата по случайност, 99% ще бъдат банати, а останалия 1 % ще са банати по няколко пъти с опит да влязат отново. Та каквото казва руснака, си е на устата му. Това ни най-малко не им прави впечатление. Аз чета руски форуми и се чудя, как толкова отрицателна енергия и недоверие се излива към човека, написал някаква статия за хардуер примерно. Но глобално погледнато 80% ли бяха за Путин? Това не може да се разбере от българина, нито явно и от украинеца. От българина няма как да се разбере, защото 90% са готови да се продадат срещу шепа центове. Останалите 10% ще се мъчат да обяснят, че няма защо да се срамуват от това, че са наследници на Паисий, но голямата маса просто ще им се смее, ще ги банва, ще ги обижда, ще им сваля предавания, ще цензурира тихомълком, все едно нищо не е станало, докато българина не се претопи някъде там на Запад.

И за да не остане някой с грешно впечатление, че критикувам руснаците, то ще кажа нещо и за останалите. Лигльовците мразя дваж повече. Народ, който за "ти' и "вие" използва една и съща думичка, не е народ. 

господин путин киев и татарстан ще станат отново български

http://www.youtube.com/watch?v=2hnxUx2D8jE

За жалост, е невъзможно. ;)  А какво искаш да кажеш с този клип? Или, просто за спорта? Може би, ще хванеш автомата, и ще идеш да 'освобождаваш' от Русия, тези земи? Или се надяваш, 'демократичните' САЩ и ЕС, да 'набият' Путин и Русия, и да направят земите наши? :D

За жалост, е невъзможно. ;)  А какво искаш да кажеш с този клип? Или, просто за спорта? Може би, ще хванеш автомата, и ще идеш да 'освобождаваш' от Русия, тези земи? Или се надяваш, 'демократичните' САЩ и ЕС, да 'набият' Путин и Русия, и да направят земите наши? :D

1. престани с ес и сащ  те са изпята песен.

а това ще стане по мирен път.

хубаво е да попиташ чичко  гугал "за убиства путина"

1. престани с ес и сащ  те са изпята песен.

а това ще стане по мирен път.

хубаво е да попиташ чичко  гугал "за убиства путина"

И пак да питам, на колко си години? ;)  Питах, чичо ти Гугъл. Мога да ти кажа, че това са еротичните сънища на някой 'демократи' и техните платени слуги. ;)  За убийсвото на Путин, много хора в момента получават ерекция и розови сънища. Ама само с това ще си останат. По другия въпрос, само с мечтите ще си останеш. Тези земи, никога няма да са наши. Били са някога. Както и някой по-близко, съседни нам територии. За жалост това  истината. Можем само да си мечтаем. Успяваш да ме развеселиш, доста лековато гледаш. Но, може би това ти е целта де.

И пак да питам, на колко си години? ;)  Питах, чичо ти Гугъл. Мога да ти кажа, че това са еротичните сънища на някой 'демократи' и техните платени слуги. ;)  За убийсвото на Путин, много хора в момента получават ерекция и розови сънища. Ама само с това ще си останат. По другия въпрос, само с мечтите ще си останеш. Тези земи, никога няма да са наши. Били са някога. Както и някой по-близко, съседни нам територии. За жалост това  истината. Можем само да си мечтаем. Успяваш да ме развеселиш, доста лековато гледаш. Но, може би това ти е целта де.

достатъчно голям съм за да знам , че "За убийсвото на Путин" е опит на фсб да повторят номера с поп гапон - предполагам че ще се хванат само хора с лабилна психика

достатъчно голям съм за да знам , че "За убийсвото на Путин" е опит на фсб да повторят номера с поп гапон - предполагам че ще се хванат само хора с лабилна психика

Както ти казах, това са розовите сънища на някои хора. И думите ти, за убийството, не доказват и не показват нищо. Освен, че се хващаш, за всяка журналистическа щуротия. Било тя, написана и на руски. Не забравяй, че има медии в Русия, финасирани от Държавния департамент, или някоя от свързаните с него 'неправителсвени' организации. Но темата е за друго, така че да не я размиваме.

Ако в основата на вашите построения поставите борбата за ресурсите на планетата , висчко само , от само себе си си отива на мястото . Няма нужда от никакви други допълнителни построения....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ответен удар: Русия спира вноса на автомобили и дрехи от ЕС

20140911.lzpfaicblt.jpg

Правителството на Руската федерация е подготвило втори пакет с ограничения като отговор на обявените за утре санкции, наложени от Брюксел. Това съобщи помощникът на руския президент Путин Андрей Белоусов на икономически форум в Самара. Според него, в мерките на Москва влизат ограничаване на вноса на европейски автомобили и дрехи, както и други стоки на леката промишленост. Белоусов обаче категорично подчертава, че освен срещу европейските компании, ограниченията трябва да поддържат и руските производители и да дадат тласък на руската икономика.

Той обаче уточни, че се надява здравият смисъл да надделее над емоциите и да се стигне до отменяне на европейските санкции, което автоматично ще направи излишни и ответните ограничения от страна на Москва.

actualno.com

• Автор

Да се смее ли човек или да плаче. 

Много акъл в главите на европейските управници взели решението за нови санкции спрямо Русия - явно няма. И как да има след, като се заеха да прокарват евродирективи свързани с прахосмукачките и това при назряващ явен проблем във Англия и Ипания???

Естествено, че Русия ще отговори на удара и то подобаващо!

Ха,  тъпите поляци взеха първи да ревът, че нямали нужния капацитет - газ. Отдавна Русия трябваше първо Полша и Украйна да отсвири. Сга е наш ред!

Човечеството е минало по тази наклонена и явно никаква поука не си е взело. Чист късмете било тогава, че не се е стигнало до война, но в днешни дни не знам пак ли ще извадим тоз късмет!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Не знам какво мислите вие, но мен ме притеснява настъплението на Обама. Постигна най-накрая своето  в Сирия. Унищожи им оръжията, а вече почва и бомбардировките. Под предлог, че са срещу ислямистите, ей така ще удари и Башар Асад. Русия вече е аут от Сирия и Путин май попадна в капан. Защо им трябваше изобщо Крим? Каквото и да прави вече Русия, не се ли съгласи да върне Крим, край няма да има. Русия се опитва да задава въпроси на Запада, защо като има мир в Украйна пак има санкции, но Путин забравя, че санкциите са въведени под предлог, че Русия е анексирала Крим. Гледам трезво на нещата и мисля, че дебелите кратуни в Брюксел няма да отстъпят, надъхвани от Щатите и от някои ревящи държави в Европа. На първо място Полша. Не знам какво толкова искат поляците, но явно различната религия оказва своето влияние. Да, казвам религия, щото аз не правя паралел между православие и католицизъм. За мен това са си две съвсем отделни религии, колкото и някои хора да искат да ги изкарат едва ли не едно. Същото се отнася и за протестантството. Само името е християнство, а дори не съм сигурен как се произнася на различните езици тая думичка. За мен това е борба между религиите. твърде навътре католици и протестанти вземат нещата, а ние им се връзваме. Връзваме им се, защото и в нашата политика е пълно с протестанти и какви ли не разклонения. Те дърпат конците към Америка. Направете една справка и ще се уверите, че протестантите в нашата политика са взели връх, заедно с мюсюлманите. Водим се повечето православни, ама сме бетер и от циганите - без права и без изгледи за права в собствената ни държава. 

Папа Франциск:

Третата световна война вече започна

Главата на римокатолическата църква посети най-големия военен мемориал-горибище в Италия

Третата световна война вече е в ход. Това заяви в днешната си проповед главата на римокатолическата църква папа Франциск.

Папата говори на тържествена меса на най-големия в Италия мемориал-гробище в памет на 100 000 италиански войници, загинали по време на Първата световна война.

Днес, когато ужасите на Втората световна война са зад нас, вече можем да говорим за нова световна война, състояща се от престъпления, убийства и унищожение, каза папата.

Пред десетте хиляди събрали се вярващи той осъди всички войни на всички времена, както и сеячите на тероризъм, които по думите му носят смърт и разрушение.

Войната е ирационална, нейната единствена цел е да носи разрушение. Колкото повече разрушения предизвиква – толкова повече тя се разраства. Алчността, нетърпимостта и жаждата за власт са в основата на решението да се започне война и много често това се оправдава с идеологията, изтъкна папата.

http://pressadaily.bg/publication/54341-%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-/

САЩ обявиха официално, че са във война с Ислямска държава
Германия изпраща 40 военни инструктори в Ирак

Белият дом заяви, че САЩ са във война срещу джихадистите на "Ислямска държава" (ИД) след някои семантични колебания по въпроса след обявената в сряда от президента Обама стратегия за борба с групировката, предаде Франс прес.
Държавният секретар Джон Кери, който е на обиколка в Близкия изток за сформиране на широка коалиция срещу ИД, не изглеждаше склонен да използва термина "война" за квалифициране на разширяването на американската военна операция срещу ИД в Ирак и Сирия.
Пентагонът и Белият дом обаче премахнаха всякакви съмнения как възприемат конфликта.
"САЩ са във война с ИД по същия начин, по който бяхме във война с Ал Каида и съюзниците й по света", заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест.
"Ние сме във война с ИД както продължаваме да сме във война с Ал Каида и съюзниците й", заяви също говорителят на Пентагона контраадмирал Джон Кърби.
По-рано държавният секретар Джон Кери предпочете да използва термина "широкомащабна антитерористична операция" в интервю за Си Би Ес.
"Думата "война" е погрешна терминология и аналогия, но е факт, че сме ангажирани в значимо международно усилие за озаптяване на тероризма", каза Кери.
Междувременно стана ясно, че Германия планира да изпрати около 40 военни инструктори в Ирак, за да обучават кюрдските бойци да боравят с оръжие.
Германското министерство на отбраната съобщи, че всяка от германските оръжейни пратки, които ще започнат да се превозват по въздух към Ирак по-късно този месец, ще бъде придружавана от около шестима военнослужещи.Освен това около 30 кюрдски бойци ще започнат обучение за боравене с по-сложни оръжейни системи в Южна Германия в края на месеца.

http://www.segabg.com/article.php?id=717004

• Автор

Явно американците са решили твърдо и с цената на всичко да "подпалят" планетата. Май, няма да спрат докато това не се случи! Като ,че ли наистина сме на самия праг на нова световна война и това на фона на Испанските и Англииски проблеми, както и назряващите такива с ислямския свят, кавгата с Русия

Ние европейците защо пригласяме на това безумие - не знам!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Вече 24 години след "Пустинна буря" и демократизиране по американски на Ирак и става все по-зле за народа му.

Няма да се спрат тези алчници ,докато наистина не запалят Трета СВ.

Вече 24 години след "Пустинна буря" и демократизиране по американски на Ирак и става все по-зле за народа му.

Няма да се спрат тези алчници ,докато наистина не запалят Трета СВ.

и какво ще постигнат

Явно американците са решили твърдо и с цената на всичко да "подпалят" планетата. Май, няма да спрат докато това не се случи! Като ,че ли наистина сме на самия праг на нова световна война и това на фона на Испанските и Англииски проблеми, както и назряващите такива с ислямския свят, кавгата с Русия

Ние европейците защо пригласяме на това безумие - не знам!!!!

Защото европейците са промото мозъци, това е истината.....просто в борбата за оцеляване не им и остава време за друго, за тях да правят пари и пари е основна цел, останалото е един вид излишно.. егоизма в действие тотално....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.