Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Айде пак, какви пилоти какви пет лева те гонят ?? За памперси да не говоря...

Или май пак обърка отговорите а?

Относно модернизацията, не се бой, тя си върви от години , имат над 320 от последните модификации на Су 27 СМ.... води се поколение 4++ .. тоест почти 5-то... а дали могат да устоят на раптора, хахаха, ами нека хамериканците опитат да видим, пък тогава ще говорим....

Но едва ли ще посмеят... и не само заради ядреното оръжие.....

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

За друго говорим - чак пък памперси на американските пилоти, малко в повече ми се струва.

Не смятам, че Су-30 и Миг-31 ще могат да се противопоставят на стелтовете само във въздушен бой. F22 - 187 operational aircraft, F 35 - 115; B2 - 20, B1 - 100.

Ще им трябват, памперси.  Янките, не са свикнали, да им отвръщат и да стрелят по тях.  :D  Колко от тези Ф22 и Ф35 могат да летят? Като се има предвид, проблемите им. И това е информация, от самите американци. Основните им сили, са Ф-16 и Ф-15. А те не превъзхождат руските. А Ф-35 има изключително слаба маневреност. Поради особеностите си в конструкцията. И самите американци, го определят за един от най-скъпите си провали. В Индия, често се водят приятелски въздушни боеве. И винаги, са печелили, руските самолети. В началото на 90-те, или средата не помня, руски Су-27, гостуват в САЩ. И правят 'съвместно маневриране' с Ф-15 /така американците го наричат, за да не ги е срам/. Пълна победа за СУ-то.  ;)

Модернизация на намиращите се на въоръжение, правят. А знаеш ли, колко нови самолета, за миналата година, приеха на въоръжение руснаците? Около 100 нови бойни самолета, тази година поне още толкова. И пак ти казва, не е важно колко ще вдигнат във въздуха САЩ, а колко ще успеят изобщо да стигнат, до целите си. Темата е обширна, и няма еднозначен отговор. Така че, не виждам смисъл от нея. 

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Автор

Не си губете времето в писане по форумите ами бягайте да копаете землянки, да строите укрития и да складирате хранителни припаси.

Те - Американците отдавна строят укрития и се запасяват. Та, иронията ти е неуместна!!!

Тук се твърдеше, че няма да има Втора студена война, а тя вече бушува с пълна сила!

Опазил ни Господ и второто да се сбъдне! 

Те - Американците отдавна строят укрития и се запасяват. Та, иронията ти е неуместна!!!

Тук се твърдеше, че няма да има Втора студена война, а тя вече бушува с пълна сила!

Опазил ни Господ и второто да се сбъдне! 

Ама аз съвсем сериозно ви го казвам.

Сега на вас щом ви харесва повече да мърморите по форумите - мърморете си.

После да не се оплаквате, че не съм ви предупредил.

Относно модернизацията, не се бой, тя си върви от години , имат над 320 от последните модификации на Су 27 СМ.... води се поколение 4++ .. тоест почти 5-то... а дали могат да устоят на раптора, хахаха, ами нека хамериканците опитат да видим, пък тогава ще говорим....

Но едва ли ще посмеят... и не само заради ядреното оръжие.....

А според http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-35 имат 49 бройки Su 27M и Su 35.

Моля за твоя източник.

Янките, не са свикнали, да им отвръщат и да стрелят по тях. :D Колко от тези Ф22 и Ф35 могат да летят? Като се има предвид, проблемите им. И това е информация, от самите американци. Основните им сили, са Ф-16 и Ф-15. А те не превъзхождат руските. А Ф-35 има изключително слаба маневреност. Поради особеностите си в конструкцията. И самите американци, го определят за един от най-скъпите си провали. В Индия, често се водят приятелски въздушни боеве. И винаги, са печелили, руските самолети. В началото на 90-те, или средата не помня, руски Су-27, гостуват в САЩ. И правят 'съвместно маневриране' с Ф-15 /така американците го наричат, за да не ги е срам/. Пълна победа за СУ-то. ;)

А, казваш, руските пилоти са печени - през седмица, две, стрелят по тях. Преди време е било, даже са ги сваляли от време на време (не говоря за Афганистан), но сега вече не е така.

Я дай линк към тези две събития - попрочел съм и за двете, но да видим ти какво ще предоставиш за тях.

Малко помощ - за Индия сподели какви са

били RoE (Rules of Engagement), за посещението на руските пилоти в САЩ и последвалите маневри, има в нета описание от един от участниците от американска страна. Нищо подобно на това, което ти твърдиш. Изобщо не е имало тренировка със захват на противник ;)

А според http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-35 имат 49 бройки Su 27M и Su 35.

Моля за твоя източник.

Не е много по-темата. Така че, няма смисъл да се превръща в мерене на.... самолети. Руснаците винаги имат повече, от колко очаква противника. И по-малко, от колко мислим.  :D

Ама автора, явно бърка Су-27М и Су-35. Те всичките, се водят Су-27 /с някаква буква след това/. И в последствие им дават име СУ35, 37 и т.н. А миналата година, са приети над 80 нови самолета. А те, от няколко години, всяка година приемат нови самолети, и модернизират стари. .Така че, не знам от къде черпи инфо, написалият статията. Ама като чета, май се позовава на Уикипедия. 

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-35

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-35%D0%91%D0%9C

А според тази статия, пак на Уикипедия са доста повече. А за бройката на СУ35/37 се позовава на американски источници.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8_%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F#cite_note-Milaviapress-14

Моля за твоя източник.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Су-27

М/у другото лично аз познавайки руската параноя по засекретяване, бих казал че дори тези цифри едва ли са верни, те си имаха Су 27 още от 80-те години насам , а ние не знаехме до 90-те , а модернизациите едва ли си ги разгласяват със сигурност, както и точните бройки ...погледни в уикито и ще видиш че на различни езици дава различни бройки ;) хахахах... никой няма точната бройка освен руснаците, а тя едва ли е представена за пред обществеността в уикито ...

Мдам, та така стоят нещата с руската военна система.. никой не е напълно сигурен какво имат точно и колко от тях...

П.С А и в различни статии дори, на едни език бройките са различни, както виждам от линковете на Духчето , но бройката 49 е със сигурност смешна, предвид че модернизациите започват още през 2002-а , а последните години се до домодернизира до варианти СМ2, СМ3 с които става почти Су- 35 , може и затова да ги бъркат ... в момента Су-35 е на вариант С ,М , СМ също, с цифри след буквите 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Не е много по-темата. Ама автора, явно бърка Су-27М и Су-35. Те всичките, се водят Су-27 /с някаква буква след това/. И в последствие им дават име СУ35, 37 и т.н. А миналата година, са приети над 80 нови самолета. А те, от няколко години, всяка година приемат нови самолети, и модернизират стари. .Така че, не знам от къде черпи инфо, написалият статията. Ама като чета, май се позовава на Уикипедия.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-35

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-35%D0%91%D0%9C

А според тази статия, пак на Уикипедия са доста повече. А за бройката на СУ35/37 се позовава на американски источници.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8_%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F#cite_note-Milaviapress-14

Според последния линк, пак са си толкова?

http://bg.wikipedia.org/wiki/Су-27

М/у другото лично аз познавайки руската параноя по засекретяване, бих казал че дори тези цифри едва ли са верни, те си имаха Су 27 още от 80-те години насам , а ние не знаехме до 90-те , а модернизациите едва ли си ги разгласяват със сигурност, както и точните бройки ...погледни в уикито и ще видиш че на различни езици дава различни бройки ;) хахахах... никой няам точната жройка освен руснаците, а тя едва ли е представена за пред обществеността в уикито ...

Мдам, та така стоят нещата с руската военна система.. никой не е напълно сигурен какво имат точно и колко от тях...

Възможно в някаква степен, ама от 48 до 350+?

По-скоро, не. А и ще видим как ще разпределят усилията между 35 и ПАК-ФА.

Според мен, нямат сили да строят и двата, въпреки, че ще споделят доста основни детайли.

Според последния линк, пак са си толкова?

455 броя от семейство СУ27.  :D  Както каза Синбад, само руснаците знаят. 

455 броя от семейство СУ27. :D Както каза Синбад, само руснаците знаят.

Да, от семейството толкова, ама Су27 базово е четири без плюсовете и няма как да го сравнявам с пето поколение.

Много добър за времето си самолет, но всяко нещо остарява.

И от двете войни, САЩ печелят икономически и политически. И сега искат, такава война в Европа. Необходима им е. 

Чисто икономически, не им е необходима война. Преди два часа индексът Дау Джонс индъстриъл аверидж удари ново най високо ниво за всички времена.

Да, от семейството толкова, ама Су27 базово е четири без плюсовете и няма как да го сравнявам с пето поколение.

Много добър за времето си самолет, но всяко нещо остарява.

Само да ти вметна, че преди някоя друга страна да получи например Миг 29 , руснаците първо си въведоха при себе си модернизираните варинати, а модернизацията както ти казах за 4++ се води първия още СМ вариант, започнати през 2002-а, прдните модеризации С само и М са още по отрано, следващите СМ2, СМ3 са още по модернизирани... така че продължавай да си мечатеш и да мислиш че руснаците са слаба ракия ...

А дали не може, ми нека пробват великите ти хамериканци какво може су 27, пък тогава говори ;)

Ф-22 почва да се приема на въоръжение 2003-та, а су 27 се модернизира до 4++ от 2002-ра, за какво мислиш се прави това а хахаха, само за да се показва по шоута ли , или за да бъде равностоен на раптора .. не ги мисли за толквоа глупави руснаците.. мислиш че модернизират само по 3-4 самолета на година ли, хахахаха..или че са модернизирали само към 50, и са си казали, абе  чакай малко ние нямаме пари например, или абе чакай малко, дай да мислим друг самолет, съвсем нов, и него да въведем, а старите ще почакат, нищо че врага ни се модернизира яко...

Само да ти вметна, че преди някоя друга страна да получи например Миг 29 , руснаците първо си въведоха при себе си модернизираните варинати, а модернизацията както ти казах за 4++ се води първия още СМ вариант, започнати през 2002-а, прдните модеризации С само и М са още по отрано, следващите СМ2, СМ3 са още по модернизирани... така че продължавай да си мечатеш и да мислиш че руснаците са слаба ракия ...

А дали не може, ми нека пробват великите ти хамериканци какво може су 27, пък тогава говори ;)

Нищо не мечтая, съвсем реалистично гледам на нещата. Технологии се нарича или по-точно - липсата им.

А американците са пробвали Су27 и Миг29 :)

Действително, без руски пилоти в тях.

Руски пилоти са сваляни до Миг 21, вярно - от израелците, ама те нали имаха много общо с пиндосите (не разбирам добре тази част от темата).

Апропо, Миг 29 е по-зле от Су 27 като потенциал за развитие ;)

Пардон, преди половин час пак пробил тавана. Ама така е, като не си гледам графиката, преди да коментирам.

Кой, кОй, коЙ има интерес да започва война, когато основните му борсови индекси пробиват тавана с нови и нови върхове ???

Я дай линк към тези две събития - попрочел съм и за двете, но да видим ти какво ще предоставиш за тях.

Малко помощ - за Индия сподели какви са

били RoE (Rules of Engagement), за посещението на руските пилоти в САЩ и последвалите маневри, има в нета описание от един от участниците от американска страна. Нищо подобно на това, което ти твърдиш. Изобщо не е имало тренировка със захват на противник ;)

Очакваш американците, да го оповестяват по Дискавъри ли? Така както и 'забравиха' за сваления Ф-117 в Сърбия.  ;)  Ето ти разказ, на участниците. Годината е 1992. Надявам се, няма да кажеш че е лъжа, защото са руски пилоти? При твоя желание, можеш да гледаш още много интересни неща, дето по Дискавъри, няма да ги покажат.

Нищо не мечтая, съвсем реалистично гледам на нещата. Технологии се нарича или по-точно - липсата им.

А американците са пробвали Су27 и Миг29 :)

Действително, без руски пилоти в тях.

Руски пилоти са сваляни до Миг 21, вярно - от израелците, ама те нали имаха много общо с пиндосите (не разбирам добре тази част от темата).

Апропо, Миг 29 е по-зле от Су 27 като потенциал за развитие ;)

Хахах, липса на технологии ли, хахаха, мисля че някой в предни теме ревеше че видите ли, скапаните руснаци не могат да правят телевизори и тем подобни и че само във военните технологии ги бивало , а да и ракети ;)

А сега вече, ама те нямат технологии хахахахахах .. Последно, кое ще държиш като теза..... 

Много си зле в това отношение, много... А американците купиха от украинците 2-3 самолета от украинския вариант, за да го разучават, и то 2000 и някоя година едва ;) а защо украински, ами защото украинците го произвеждаха, така наречените експортни варианти .... Обаче вече не произвеждат, точно поради липсата на руските технологии ...

За миг 21, израелците не знам да са сваляли такъв пилотиран от руснак, сваляли са египетски, сирийски и други, но руски.. съмнява ме дълбоко.. виж във виетнам по може американците да са свалили някой, но за сметка на много свои ;)

П.С Относно Миг 29, този самолет е на повече години отколкото е баща ти навярно, така че  е нормално да е стигнал тавана си за модернизиране.... заедно със Миг 21 са едни от най разпространените в света обаче ...

А, ето една статия за американското унижение от руски Су27 и Су 24  през 2000-та година..

http://ruposters.ru/archives/2333

https://ru.wikipedia.org/wiki/USS_Kitty_Hawk_(CV-63)#.D0.98.D0.BD.D1.86.D0.B8.D0.B4.D0.B5.D0.BD.D1.82_.D1.81_.D1.80.D0.BE.D1.81.D1.81.D0.B8.D0.B9.D1.81.D0.BA.D0.B8.D0.BC.D0.B8_.D1.81.D0.B0.D0.BC.D0.BE.D0.BB.D1.91.D1.82.D0.B0.D0.BC.D0.B8

http://www.washingtontimes.com/news/2000/dec/8/20001208-013435-3510r/

Очакваш американците, да го оповестяват по Дискавъри ли? Така както и 'забравиха' за сваления Ф-117 в Сърбия. ;) Ето ти разказ, на участниците. Годината е 1992. Надявам се, няма да кажеш че е лъжа, защото са руски пилоти? При твоя желание, можеш да гледаш още много интересни неща, дето по Дискавъри, няма да ги покажат.

Да, 92 година е.

Ето още нещо, не от Дискавъри, пак се твърди, че е от запознати хора.

http://www.flankers-site.co.uk/flanker_combat.html

DACT was not just frowned upon or discouraged; it was forbidden, mainly for two reasons. Nobody wanted the political heat/fallout that would result if one of the jets went out of control and crashed or, worse, if they had a mid-air in the hard maneuvering that DACT implies. Second, despite recent warm feelings toward the Russians nobody was going to allow anything remotely classified to be passed on, so the F-15's were flown radar, TEWS, PACS panel, ICS off. When all your weapons systems are turned off it becomes pointless to fly DACT, unless you're planning to recreate WWI, WWII, and Korea by fighting guns only.

Ако имаш нужда от помощ, мога да преведа?

Хахах, липса на технологии ли, хахаха, мисля че някой в предни теме ревеше че видите ли, скапаните руснаци не могат да правят телевизори и тем подобни и че само във военните технологии ги бивало , а да и ракети ;)

А сега вече, ама те нямат технологии хахахахахах .. Последно, кое ще държиш като теза.....

Много си зле в това отношение, много... А американците купиха от украинците 2-3 самолета от украинския вариант, за да го разучават, и то 2000 и някоя година едва ;) а защо украински, ами защото украинците го произвеждаха, така наречените експортни варианти .... Обаче вече не произвеждат, точно поради липсата на руските технологии ...

За миг 21, израелците не знам да са сваляли такъв пилотиран от руснак, сваляли са египетски, сирийски и други, но руски.. съмнява ме дълбоко.. виж във виетнам по може американците да са свалили някой, но за сметка на много свои ;)

П.С Относно Миг 29, този самолет е на повече години отколкото е баща ти навярно, така че е нормално да е стигнал тавана си за модернизиране.... заедно със Миг 21 са едни от най разпространените в света обаче ...

А, ето една статия за американското унижение от руски Су27 и Су 24 през 2000-та година..

http://ruposters.ru/archives/2333

https://ru.wikipedia.org/wiki/USS_Kitty_Hawk_(CV-63)#.D0.98.D0.BD.D1.86.D0.B8.D0.B4.D0.B5.D0.BD.D1.82_.D1.81_.D1.80.D0.BE.D1.81.D1.81.D0.B8.D0.B9.D1.81.D0.BA.D0.B8.D0.BC.D0.B8_.D1.81.D0.B0.D0.BC.D0.BE.D0.BB.D1.91.D1.82.D0.B0.D0.BC.D0.B8

http://www.washingtontimes.com/news/2000/dec/8/20001208-013435-3510r/

Хайде да видим, едно по едно.

На Руснаците липсват няколко неща:

1. Адекватна компонентна база, като размер, надеждност и консумация на ток. Винаги са били 10 до 15 години назад, като използват лампи, когато другите сменят полевите транзистори с ИС. Миг 29 например е конструиран с лампи. И, не, причината не е в устойчивостта на лампите към ЕМИ.

2. Надеждност на двигателите. Проблем и до настоящия момент, сега започва да се прави истинският двигател за ПАК ФА например.

3. Опит и познания в специалните стелт покрития.

4. Отново технологични проблеми с твърдотелните модули за AESA радарите. По-големи отделни модули, с по-малък капацитет.

За Миг 21 и израелците - http://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Rimon_20

Свалени 5 Миг-а, управлявани от руснаци, 4 жертви, едно сражение.

За Миг 29 и възрастта на баща ми. Тъй като последният е 46-ти набор, реших да се пробвам аз с Миг 29. Изделие 9 започва интензивната си разработка през 1974, което го прави две години по-млад от мен. Не че знам какво общо има с дискусията :)

1. Адекватна компонентна база, като размер, надеждност и консумация на ток. Винаги са били 10 до 15 години назад, като използват лампи, когато другите сменят полевите транзистори с ИС. Миг 29 например е конструиран с лампи. И, не, причината не е в устойчивостта на лампите към ЕМИ.

2. Надеждност на двигателите. Проблем и до настоящия момент, сега започва да се прави истинският двигател за ПАК ФА например.

4. Отново технологични проблеми с твърдотелните модули за AESA радарите. По-големи отделни модули, с по-малък капацитет.

За Миг 21 и израелците - http://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Rimon_20

Свалени 5 Миг-а, управлявани от руснаци, 4 жертви, едно сражение.

За Миг 29 и възрастта на баща ми. Тъй като последният е 46-ти набор, реших да се пробвам аз с Миг 29. Изделие 9 започва интензивната си разработка през 1974, което го прави две години по-млад от мен. Не че знам какво общо има с дискусията :)

Мдаам...

Какво значи липсвало на руснаците хахаха... ех жив да не бях...

1-во викаш използват дори на миг 29 лампови схеми, да, е и?? и не всичко е лампи , под лами се визират екрани и така нататък, модерните са с течнокристални дисплеи, някои от блоковете също използват и лампи, но не само...  дори сега лампи се изпозлват доста често, модрнизирани такива, но лампи, може да попиташ и радиоспециалистите къде не може да ползваш ни чип, ни транзисторни схеми, ни някакви полупроводникови  да ти разяснят, на мен не ми се занимава ...

2-ро  Каква надеждност?? я пак, това звездите ли ти го казаха че руските двигатели са по- ненадеждни от хамериканските?

3-то  Стелт технологията първо е проучвана от руснаците и изоставена (макар че напоследък май се връщат към нея в някои разработки , те си знаят защо ) А американосите я вземат от тях реално, чрез шпионите си... и я вкарват едва ли не като манна небесна и отговор на всичко хахаха

4-то Аха, явно знаеш за предимствата на АФАР и ФАР  , или за недостатъците им по добре от руснаците , както и какво могат или не могат да правят,,

https://ru.wikipedia.org/wiki/AN/APG-77- Американски АФАР, с тегло 553 килограма, използва се във Ф-22, мдам...

https://ru.wikipedia.org/wiki/Н010_Жук-Руска БРЛС, модификация Ф е АФАР, с тегло само около 520 килограма, и на руснаците не им харесва..Виж версия А  е само с тегло около 240 килограма... мдаам, не знаят хората какво да правят, и кое е полезно за тях нали... Ще им кажа че ти си казал че не могат  хахахах.. М.у другото се използва в Миг-35 , и за модернизиране на Миг 29 ;) 

За ПАФ 50 новата разработка се казва Белка ...характеристиките са секретни...

А за боя с израелците, интересно четиво, не го знаех... хубава засада и подготовка са направили израелското командване за да дадат урок на руснаците, няма съмнение.. Топ асове, примамка имитираща разузнавателни смаолети, заглушаване на каналите за свръзка, а руснаците са чакали команда за бой, когато са ги нападнали.... Наистина герои, признавам го на израелтяните, хубав номер :D

https://ru.wikipedia.org/wiki/Операция_«Римон_20»

А възрастта на баща ти и твоята ми е абсолютно през оная работа, визирах че самолетите Миг 29 са остарелли доста, и капацитета им за модернизиране не е вечен... макар че още се прави...

Хи-хи, Благо ползва Уикипедия като актуален източник за качество и количество на  руското въоръжение. Ми това не е по-достоверно от материалите от фейса  :P  Може да се ползва за някакъм минимум обща култура и до там.

Не, ползвам Уикипедия като източник за брой самолети на въоръжение и история на конкретна въздушна битка.

Не си спомням да съм дал линк от нея, в който се коментира качеството на техниката. Информацията по темата ми е от други места.

Не на последно място - линковете на моите опоненти откъде са? А, забравих, те включват и тубата, да.

Тази тема ми се струва по-подходяща за поста, защото другата е за Украйна.

Днешния ден е също подходящ, та ето нещо за размисъл:

11025127_364895293711395_126830817942094

Според Указ № 1144, публикуван в „Държавен вестник”от януари 1884 г. се оказва, че „братската помощ” по нашето освобождение е струвала на българския народ 10 500 000 книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези „книжни рубли” е точно 32.5 тона злато. Във въпросния брой на ДВ буквално четем: „Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер/аторски/ Войски, съгласно определението на Берлинский договор”. Т.е. 32.5 тона злато.

Обърнете внимание на думата „окупация”! Излиза, че ний, българите сме платили за окупацията си, а не за освобождението си.

Ще ми е интересно да прочета мненията ви.

Тази теза, за липсата на адекватна компонентна база, е стара. И невярна. В началото на 90-те, е била актуална. Вече си произвеждат каквото им е необходимо. А санкциите, им правят услуга. И ще ги принудят, да произвеждат и това, което купуваха. Мога да т покажа, няколко завода за електроника и микропроцесорни схеми. В МИГ-29, няма такива лампи, каквито разбираш. Става въпрос, за екраните в кабината. Това е изделие 9-12. Ново произведените от изделие 9-17 е с течно-кристални екрани. 

Двигателите им, може да се каже, че са по-надежни. В най-лошият случай, са равни по надеждност. Един пример, Ф-16 може да каца само на асфалтирани полоси, МИГ-29 може да каца, на грунтови. Една от причините е, двигателя.  ;)

Това за радарите, кой ти го каза? Явно е от чужд източник. 

По темата за МИГ-29. Да края на 70-те започва работа по самолета. И? Новите се строят сега. Просто имат същото тяло. 

Темата е много специфична, и обширна. Не е за тук. 

Тази теза, за липсата на адекватна компонентна база, е стара. И невярна. В началото на 90-те, е била актуална. Вече си произвеждат каквото им е необходимо. А санкциите, им правят услуга. И ще ги принудят, да произвеждат и това, което купуваха. Мога да т покажа, няколко завода за електроника и микропроцесорни схеми. В МИГ-29, няма такива лампи, каквито разбираш. Става въпрос, за екраните в кабината. Това е изделие 9-12. Ново произведените от изделие 9-17 е с течно-кристални екрани. 

Двигателите им, може да се каже, че са по-надежни. В най-лошият случай, са равни по надеждност. Един пример, Ф-16 може да каца само на асфалтирани полоси, МИГ-29 може да каца, на грунтови. Една от причините е, двигателя.  ;)

Това за радарите, кой ти го каза? Явно е от чужд източник. 

По темата за МИГ-29. Да края на 70-те започва работа по самолета. И? Новите се строят сега. Просто имат същото тяло. 

Темата е много специфична, и обширна. Не е за тук. 

Забрави да кажеш и че няма еднозначен отговор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.