Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Много е интересен анализа. Връща се в 60-те, за да установи нещо, което знаем - Руската военна техника е скапана, колкото невоенната.

Но! В конкретния случай са виновни хохлите, мда. Те са правили некачествените танкове :)

В Ирак май са били предимно Харковските танкове...

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много е интересен анализа. Връща се в 60-те, за да установи нещо, което знаем - Руската военна техника е скапана, колкото невоенната.

Но! В конкретния случай са виновни хохлите, мда. Те са правили некачествените танкове :)

Май не си прочел какво пише

Было обнаружено массовое пробитие корпусов Т-64 в боковых проекциях осколками осколочно-фугасных 120-мм мин, причем не только при очень близком разрыве, но и прилетевших за 30–40 метров. А ведь в теории бортовая броня у Т-64–70 миллиметров, она должна бы остановить подобные осколки. Однако при подробном рассмотрении взорвавшихся танков Т-64 мы не видим 7-сантиметровых листов бортовой брони.

Мы видим листы толщиной сантиметра три — и еще неизвестно, броневая ли это сталь, или простая котельная. Дело в том, что сверление отверстий и тем более нарезание резьбы в броневой стали — чрезвычайно трудозатратный процесс, а в случае с резьбой — еще и антинаучный (из-за этого резьбу в броневой стали не режут, а закладывают в просверленные отверстия «грибки» из мягкой стали, и уже в них нарезают резьбу).

С две приказки в Харков укрите са прескочили това онова и резултата е налице.

Май ти не си дочел. Опитай пак, с акцент на втората част на статията.

Изобщо, гнусно сайтче, бълващо евтина пропаганда.

Чел съм статията докрай и мога да те уверя,че руският не ми е съвсем чужд. Иначе "гнусно"...наистина е доста мръсна дума според мене.

Как така все едни и същи я ползвате идея си нямам. Клонирате ли се какво ли...

В Ирак, са експортен модел танковете. Викат им 'маймунски'. И не коментирай всичко, дето видиш. Че някой неща, ти избягват като познания. Колегиален съвет.  ;)  А относно 'професионалният' ти коментар, е все едно да сравняваш БТР-60 правен тук, и този правен в Русия. И да си вадиш изводи, за качество, гледайки един от двата.  ;)

Хахаха, айде айде, русвесна е доста по обективна медия от твоите западни които цитираш постояно...и съответно български такива ;)

Да спомена ли как Кери рева наскоро пред сената  че видите ли, те русия тудей просто разбивала хамериканските медии , била страшно много финансирана и затова хамериканските и западни медии губели информационната война... А реално, руската медия получава 3 пъти по-малко дори от една само американска медийна компания , какво остава за всикчите вкупом ....

Та добре че някои американски политици, и дори сенатор все пак му светнаха, че хора които казват истината и гледат по безпристрастно, няма как да не печелят аудитория .. за разлика от пропагандистко платените такива ....хората не са толкова прости , поне не всичките  :whist:

В Ирак, са експортен модел танковете. Викат им 'маймунски'. И не коментирай всичко, дето видиш. Че някой неща, ти избягват като познания. Колегиален съвет. ;) А относно 'професионалният' ти коментар, е все едно да сравняваш БТР-60 правен тук, и този правен в Русия. И да си вадиш изводи, за качество, гледайки един от двата. ;)

Познаваш ли някой, който да е участвал в производството на

БТР (по времето на социализма)?

Да ти разкаже повече за качеството и кой колко добър производител е бил.

За маймунски танкове и неспособни екипажи сме чували всички. Ма май не е само това.

Абе да я почват вече тази трета световна ядрена война. Да живеят хлебарките и техните мутанти - бъдещите владетели на Земята. Като студент помня че имахме доста такива гости, а някои си бяха направо съквартиранти. Един ден вече се чудих с какво да ги моря защото разните там Райд се ползваха от тях за дезодорант доброволно, а след това бяха щастливо замаяни и след няколко часа по гръб и весело размятане на крака и ръце ако не се убиваха един по един пак почваха да бягат из стаята и по стенети.Но след това и падаха зашеметени по леглата и хората насядали на тях да гледат филми. Пробвах се да ги боря там и с някакъв тебешир с който им маркирах общо взето стаята и къде да вървят. За момент помогна. Бяха организирани. Но след това пак настана анархия и никой не спазваше маркировката (може би защото беше края на месеца и чистехме пак стаята и някой даде тъпата идея да избършем за втори път тази година пода :( ... ) Един ден ги намерих да си играят тихо в ъгъла с тебешира и да си рисуват и мисля, че това беше края на опитите ми да ги изтребя. Някакво момиче ми беше казало, че няма да е лошо ако си изчистим стаята и другия месец, но не й повярвах. Мисля че е флиртувала нещо с мен и е очаквала в една бъдеща връзка да помагам с домакинската работа. Помня че веднъж бях препил много, (цяла седмица пийене след успешна сесия със загрявка с леки купони за всеки успешно взет - даден изпит) и като свършиха парите ми беше лошо цял ден. И в един алкохолен делириум с леки напъни за връщане на всичкия изпит алкохол без мезе видях ходеща кисела краставичка. А то се оказа че просто хлебарките като са видели, че техния стопанин загива буквално без мезе решиха този път те да ме нахранят. Общо взето, който не е свикнал да съжителства с тях да му мисли. Аз съм трениран! В общежитие в България!

Ето и едно сладко видео на Иранците, потопяващи американски самолетоносач.

http://theaviationist.com/2015/02/25/fake-carrier-destroyed-by-iran/

Малко е макет, ама като няма истинска жена и гумената кукла е опция

:)

Познаваш ли някой, който да е участвал в производството на

БТР (по времето на социализма)?

Да ти разкаже повече за качеството и кой колко добър производител е бил.

За маймунски танкове и неспособни екипажи сме чували всички. Ма май не е само това.

Пак не схвана, какво казвам. Нищо, имаш право, да не го правиш. 

Честно казано очаквах одата за студентския ми живот да събере повече харесвания и коментари. Депресирах се, напих се и отидох в клуб където предлагат секс услуги. Другата седмица мисля пак да отида. Мисля че е за друга тема това, ама нищо

Руснаците разширяват маршрутите на стратегическата си авиация. Миналата година, 7 самолета, са минали цялостна модернизация. Тази година още 13. Цялото оборудване, е руско производство. Има и ново въоръжение. А и, е започната разработка на нов стратегически ракеносоц-бомбардировач. Има си прични, за тази активност. Трябва да се увеличи производството на памперси, за НАТО.  :D

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/637444/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1182872%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D637444

Руснаците разширяват маршрутите на стратегическата си авиация. Миналата година, 7 самолета, са минали цялостна модернизация. Тази година още 13. Цялото оборудване, е руско производство. Има и ново въоръжение. А и, е започната разработка на нов стратегически ракеносоц-бомбардировач. Има си прични, за тази активност. Трябва да се увеличи производството на памперси, за НАТО. :D

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/637444/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1182872%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D637444

Точно в областта на авиацията Русия е далеч от нивото на САЩ. Предварително правя уговорката, че ако твърдя, че Калифорния е Американски щат в момента, не съм фен на САЩ.

Ако искаш, мога да ти представя количествени (брой самолети в активна служба от различните генерации), качествени (техническо и технологично преимущество на отделните американски модели над противостоящите им руски), реален боен опит.

Така че, ако продавах памперси, бих се ориентирал към друг купувач.

Точно в областта на авиацията Русия е далеч от нивото на САЩ. Предварително правя уговорката, че ако твърдя, че Калифорния е Американски щат в момента, не съм фен на САЩ.

Ако искаш, мога да ти представя количествени (брой самолети в активна служба от различните генерации), качествени (техническо и технологично преимущество на отделните американски модели над противостоящите им руски), реален боен опит.

Така че, ако продавах памперси, бих се ориентирал към друг купувач.

Спорна теза. И не е важен само броя. А конкретно за броя, не се знае кой какво брои. А за технологичното и техническо 'превъзходство', пак може да спорим. Но смисъл няма, защото нещата не са еднозначни. 

Спорна теза. И не е важен само броя. А конкретно за броя, не се знае кой какво брои. А за технологичното и техническо 'превъзходство', пак може да спорим. Но смисъл няма, защото нещата не са еднозначни.

Никога не са еднозначни, не е важен само броят, но той е много важен.

По отношение на технологично превъзходство, само два детайла - пето поколение има почти триста произведени и летяли по едно или друго време американски самолета.

Не коментирам дали е финансово успешен проект, дали е без проблеми, дали ПАК ФА е по-добър (е, както се и очаква от по-късна разработка, но още нямат десет бройки).

В случай на война, поне 200 от американските самолети ще летят.

Стратегическите бомбардировачи също - какво стои срещу Lancer и Spirit?

Уверявам те, че и пари и нефт ще имат да ги оперират поне още десетилетие.

PS. А и при това неясно в най-добрия случай положение, ти реши да дистрибутираш памперси, нали ;)

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

От година-две се шири една градска легенда за нови  бойни спътникови системи на Русия. И аз като Кен: който се интересува има Гугъл. Някои се опасяват, че въпросните спътници са прехващачи на вражески спътници, ма съм мяркал и съмнения, че с тях могат да се обстрелват и наземни обекти.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Никога не са еднозначни, не е важен само броят, но той е много важен.

По отношение на технологично превъзходство, само два детайла - пето поколение има почти триста произведени и летяли по едно или друго време американски самолета.

Не коментирам дали е финансово успешен проект, дали е без проблеми, дали ПАК ФА е по-добър (е, както се и очаква от по-късна разработка, но още нямат десет бройки).

В случай на война, поне 200 от американските самолети ще летят.

Стратегическите бомбардировачи също - какво стои срещу Lancer и Spirit?

Уверявам те, че и пари и нефт ще имат да ги оперират поне още десетилетие.

PS. А и при това неясно в най-добрия случай положение, ти реши да дистрибутираш памперси, нали ;)

Нямат триста от пето поколение. Ф22 е 179 броя, и не се правят повече. Другият Ф35 е спрян. А и двата са пълни с проблеми. И още не могат да ги решат.  Спирит са няколко броя. Май бяха малко над 10.  То и Ф117 беше 'стелт', ама сърбите не знаеха.  ;)  Ако искат и 2000 да вдигнат, въпроса е да стигнат до целта. А С300, С400 С500, Панцир и другите системи за ПВО, чакат. Това не е Афганистан.  ;)  Та какво казах, темата е доста обширна. И няма еднозначен отговор. 

Не съвсем точно, по сведение на самите американци, към 2012 са имали на въоръжение само 123 бойни раптори ( Ф-22 ) останалите са тренировъчни , тестови и малко резерв ..... към 186 всичко....

А въпроса колко е пригоден този 5-то поколение да се изправи дори срещу руските  четвърто поколение, е отделен , няма нужда от 5-тото поколение ПАФ за да се свали Ф-22 и няколкото Ф-35... Новите модификации на 4-то поколение руски самолети и модернизирани радиоелектронни  блокове, радиолокация и ракети ги правят достатъчно ефективни ...

За проблемите на Ф-22 мисля че сме писали достатъчно... както и за това как въздушното превъзходство на хамериканците едва ли ще им помогне ( превъзходство като количество основно ).... все пак това е Русия...а не Ирак или Афганистан...

http://www.flightglobal.com/blogs/the-dewline/2012/11/how-many-raptors-does-the-usaf/

П.С А и за първи път когато Ф-22 е използван в бой е през 2014 да бомбардира позициите на ИГИЛ в град Рака, Сирия.. тоест са го използвали като бомбардировач

П.П.С А относно стелтността, мисля че както каза Духчето, това не играе вече толкова значение, сърбите го доказаха, и то с техника от 80-те години, руснаците имат къде по модерни... язък за хвърлените пари нахалост.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор

Странни коментари чета!

Съпоставки на правотата на идеологии! Мерене на разни нещица, на това кой, по - най!!!

Умишлено се дърпат конците към война и ако тя започне като конвенционална такава, то бързо ще прерасне в ядрен армагедон, като при това и двете страни ще използват ядрено оръжие в големи мащаби, въпреки яснотата на следствието от това.

Та,....,дано някой разум натделее, но аз не виждам такъв.

Решава се уж един проблем и на негово място се пръкват 2 нови такива умишлено заформени естествено, като при това главният виновник е Русия и никой друг. Когато прехвърчат искири, то и на децата им е ядно, че няма как да не пламне огън!

Странни коментари чета!

Съпоставки на правотата на идеологии! Мерене на разни нещица, на това кой, по - най!!!

Умишлено се дърпат конците към война и ако тя започне като конвенционална такава, то бързо ще прерасне в ядрен армагедон, като при това и двете страни ще използват ядрено оръжие в големи мащаби, въпреки яснотата на следствието от това.

Та,....,дано някой разум натделее, но аз не виждам такъв.

Решава се уж един проблем и на негово място се пръкват 2 нови такива умишлено заформени естествено, като при това главният виновник е Русия и никой друг. Когато прехвърчат искири, то и на децата им е ядно, че няма как да не пламне огън!

Не си губете времето в писане по форумите ами бягайте да копаете землянки, да строите укрития и да складирате хранителни припаси.

А ето мнението на един израелски експерт за положението в света сега, за сближаването на Русия с Китай, за евентуално и кой би спечелил един конфликт м/у двете Русия и САЩ..

Колкото и да не обичам израелската полтика към палестинците и в близкия изток като цяло, все пак си имат и доста реален поглед и доста трезви преценки за нещата...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ако човек познава историята, а някой твърдят че са я учили, ще знае следното. Как САЩ, влизат във втората световна? Какъв е повода, за да се включат? Това е нападението над Пърл Харбър. Преди да се случи това, американското общество, не иска да участва във европейската война. Още помнят първата световна. И какво е необходимо, за да променят тази нагласа? Един акт на 'агресия', срещу САЩ. Тоест манипулация, срещу собственият им народ. В какво се състои това? САЩ са неутрална стара, и според международните договорености, не трябва да заема старана в конфликта. Та САЩ, налагат ембарго над Япония, запорират авоари а Японската империя. И правят всичко възможно, да ги провокират, и да ги нападнат. А някой замисля ли се, защо самолетоносачите базирани в Пърл Харбър, преди нападението, излизат в открито море? Без причина.  ;)

Как САЩ се включват в Първата световна? След потопяването, на кораба Лузитания. Превозващ муниции, отново в нарушение на неутралитета на САЩ. Това е доказано, преди няколко години.  ;)

Та САЩ са царе в манипулацията, и провокациите. Да видим, какво ще измислят сега. И двете войни се водят в Европа. И от двете войни, САЩ печелят икономически и политически. И сега искат, такава война в Европа. Необходима им е. 

И сега искат, такава война в Европа. Необходима им е. 

Обаче нас не могат ни излъга.

Ние им знаем и кътните зъби и няма да се хванем на провокациите им.

Не съвсем точно, по сведение на самите американци, към 2012 са имали на въоръжение само 123 бойни раптори ( Ф-22 ) останалите са тренировъчни , тестови и малко резерв ..... към 186 всичко....

А въпроса колко е пригоден този 5-то поколение да се изправи дори срещу руските четвърто поколение, е отделен , няма нужда от 5-тото поколение ПАФ за да се свали Ф-22 и няколкото Ф-35... Новите модификации на 4-то поколение руски самолети и модернизирани радиоелектронни блокове, радиолокация и ракети ги правят достатъчно ефективни ...

За проблемите на Ф-22 мисля че сме писали достатъчно... както и за това как въздушното превъзходство на хамериканците едва ли ще им помогне ( превъзходство като количество основно ).... все пак това е Русия...а не Ирак или Афганистан...

http://www.flightglobal.com/blogs/the-dewline/2012/11/how-many-raptors-does-the-usaf/

П.С А и за първи път когато Ф-22 е използван в бой е през 2014 да бомбардира позициите на ИГИЛ в град Рака, Сирия.. тоест са го използвали като бомбардировач

П.П.С А относно стелтността, мисля че както каза Духчето, това не играе вече толкова значение, сърбите го доказаха, и то с техника от 80-те години, руснаците имат къде по модерни... язък за хвърлените пари нахалост....

За друго говорим - чак пък памперси на американските пилоти, малко в повече ми се струва.

Даже не споря на дребно, кой, как и защо и по-добър и прочие.

Тази авиация няма да действа срещу територията на Русия, тъй като това е еквивалент на пълномащабна война, където няма да има значение нищо.

F22 се използва основно за situational awareness, като подпомага другите самолети от формацията с данни. А това, че отделно може да атакува наземни цели, докато предоставя информация и осигурява прикритие на другите самолети е само бонус.

Не смятам, че Су-30 и Миг-31 ще могат да се противопоставят на стелтовете само във въздушен бой. F22 - 187 operational aircraft, F 35 - 115; B2 - 20, B1 - 100.

Говорейки за модернизация, тя тепърва предстои за повечето налични руски бойни самолети.

За качествата на пилотите не знам откъде се черпи информация. Не мисля, че американците тренират по-малко, по-лигаво, по-непрофесионално или са по-малко корави от руските пилоти. Митологемите от ВСВ надали са актуални, а и там немските пилоти убедително са водили всички класации ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.