Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

При нас положението е зле, но има и по-зле, повярвай.

e знам че има и по-зле ама това пак не ми действа успокояващо

:(

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

e знам че има и по-зле ама това пак не ми действа успокояващо

:(

Не е успокояващо. Но негативното обществено мнение към ЕС което наблюдавам в последно време никак не ми харесва. Някои хора много ще се радват България да престане да е част от ЕС, и тези хора определено няма да допринесат за твоето благоденствие.

• Автор

Не е успокояващо. Но негативното обществено мнение към ЕС което наблюдавам в последно време никак не ми харесва. Някои хора много ще се радват България да престане да е част от ЕС, и тези хора определено няма да допринесат за твоето благоденствие.

То, принципно негативизма са рарзраства и сред другите страни членки на ЕС - (според статистическите данни.)

Някои страни без малко щяха да рашат да напуснат ЕС и то тези страни, "недоволни"  са сред сътворителите на ЕС 

Дори все още се прокрадват такива гласове!!!! Защо ли ????

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

То, принципно негативизма са рарзраства и сред другите страни членки на ЕС - (според статистическите данни.)

Някои страни без малко щяха да рашат да напуснат ЕС и то тези страни, "недоволни"  са сред сътворителите на ЕС 

Дори все още се прокрадват такива гласове!!!! Защо ли ????

Всеки период на икономически трудности е съпътстван от период на увеличен национализъм и ксенофобия. Много е важно да не се поддаваме на това. ЕС е голяма стъпка в правилната посока. Светлото бъдеще е в обединението, а не в разделението.

мерси от такова "обединение"

мерси от такова "обединение"

Много хубаво нещо е, стига да не гледаш само негативното...

Кое му е хубавото? То по-добрия вариант е Хитлер да беше осъществил плана си! Това не е обединение, това са окови!

Кое му е хубавото? То по-добрия вариант е Хитлер да беше осъществил плана си! Това не е обединение, това са окови!

Оковите да можеш да пътуваш из цяла Европа? Оковите да се чувстваш част от нещо по-голямо и значително? Не е само това, естествено, предимствата са десетки, може би стотици...

• Автор

Украинците са много въодушевяващи. То и нашия Боко си представи как чрез силите на НАТО и ЕС ще свалят родното правителство - това заради последните му изяви.

Ще се делим и или  обединяваме, то съвсем скоро ще се разбере. Ще се разбере и какво ни обединява и какво, не. 

Все пак да се върнем на конфликта в Украйна.

Някак не мога да схвана как НАТО и ЕС си представят, че ще заставят едни хора със сила да бъдат единни след като те не са единни. Визирам желанието на части от Украйна да се отделят и то според волята на хиляди хора!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Оковите да можеш да пътуваш из цяла Европа? Оковите да се чувстваш част от нещо по-голямо и значително? Не е само това, естествено, предимствата са десетки, може би стотици...

Пътувам из цяла Европа, да. Всеки сам има право да определи какво е голямо и значимо за него. За мен е пошло отношението на Запада към нас. Примери десетки, може би стотици... ние сме в покрайнините на този съюз. Утопично е да мислите, че големите имат интерес от какъвто и да е вид обединение, в което те нямат императивния тон! Това е заложено у хората. Особено у тези, които имат власт. Получаваме евро средства - ОК. Само че, за сиренцето в капана, мишката заплаща с живота си. Обиколил съм почти цяла Европа и отвъд (включая и Африканския континент). Много добре знам каква е дефиницията за демокрация и каква демокрация ни предлага Запада! Не е демокрация, да ти се налага мнение, не е демокрация да ти се оставят от 100 възможности 2, като от тях да избираш по-малкото зло. Демокрацията просто е удобна система за манипулиране от силните на деня. А залъгалката с пътувания и чувство за нещо голямо... малко съм прекрачил възрастта за приказки, а може и да греша :) Всеки с мнението си.

Пътувам из цяла Европа, да. Всеки сам има право да определи какво е голямо и значимо за него. За мен е пошло отношението на Запада към нас. Примери десетки, може би стотици... ние сме в покрайнините на този съюз. Утопично е да мислите, че големите имат интерес от какъвто и да е вид обединение, в което те нямат императивния тон! Това е заложено у хората. Особено у тези, които имат власт. Получаваме евро средства - ОК. Само че, за сиренцето в капана, мишката заплаща с живота си. Обиколил съм почти цяла Европа и отвъд (включая и Африканския континент). Много добре знам каква е дефиницията за демокрация и каква демокрация ни предлага Запада! Не е демокрация, да ти се налага мнение, не е демокрация да ти се оставят от 100 възможности 2, като от тях да избираш по-малкото зло. Демокрацията просто е удобна система за манипулиране от силните на деня. А залъгалката с пътувания и чувство за нещо голямо... малко съм прекрачил възрастта за приказки, а може и да греша :) Всеки с мнението си.

Аз още не съм бил дискриминиран по някакъв начин за това че съм българин. Иначе - естествено е големите страни да имат повече влияние. То и без ЕС е така - само че без пътуване и без евросубсидии. Наивно е да се заблуждаваме, че в Европа няма поне 4-5 страни които могат да ни унищожат икономически или военно, ако пожелаят. 

Аз още не съм бил дискриминиран по някакъв начин за това че съм българин. Иначе - естествено е големите страни да имат повече влияние. То и без ЕС е така - само че без пътуване и без евросубсидии. Наивно е да се заблуждаваме, че в Европа няма поне 4-5 страни които могат да ни унищожат икономически или военно, ако пожелаят. 

Ами че ние отдавна сме унищожени икономически. Срината икономика, затворени фабрики, заводи, закрити хиляди работни места.

Кое ни е икономиката - стотина арендатори милионери в Добруджа, които въртят парите на бивши и настоящи депутати и министри?!

Няколко по известни приватизатори, като Николай Банев и Христо Ковачки, натрупали богатства с мошеничесто.

А армия нямаме никаква. Незнам дали имаме поне 3 бойни самолета, които биха могли да излетят.

Оковите да можеш да пътуваш из цяла Европа?

ооооооо големия келепир па тва няма що

кой има пари си пътува така или иначе

аз като нямам и кво ме топли тая лична карта а - точно нищо

и на мене не ми харесва,трудно мога да посоча държава,която е по зле от нас!няма друг народ,който да се издържа от контейнерите!

ооооооо големия келепир па тва няма що

кой има пари си пътува така или иначе

аз като нямам и кво ме топли тая лична карта а - точно нищо

За 200 лева можеш да си вземеш билет отиване и връщане до Лондон. Има ли желание, има и начин. Едва ли работиш на минимална?

За 200 лева можеш да си вземеш билет отиване и връщане до Лондон. Има ли желание, има и начин. Едва ли работиш на минимална?

абе аз сметките едвам успявам да си платя тебе какъв Лондон те гони а

:angry:

абе аз сметките едвам успявам да си платя тебе какъв Лондон те гони а

:angry:

Искаш да кажеш че не можеш да пестиш по 20 лева на месец и да си направиш една екскурзия догодина, например? Извинявай, ама не ти вярвам... 

Искаш да кажеш че не можеш да пестиш по 20 лева на месец и да си направиш една екскурзия догодина, например? Извинявай, ама не ти вярвам... 

ей на тва му се вика всичката Мара втасала та...

ей на тва му се вика всичката Мара втасала та...

Стой си на едно място тогава. Това че не се възползваш от привилегиите които ЕС ти дава, не означава че те не струват и че някой друг не се възползва от тях.

Искате ли да се придържате към темата, защото привилегиите от влизането в ЕС и минусите са дискутирани в поне 3-4 теми в Новини и Политика?

Както и събирането на пари за екскурзия е за друг раздел на форума.

Имайте малко уважение към хората, пишещи в темата и към автора!

какви са привилегийте,които дава ЕС?

Свободно придвижване, общ пазар, падане на митническия контрол, право да работиш във всички страни членки, здравно осигуряване на територията на съюза са само някои, за тях се сещам от раз. Милиарди безвъзмездно дадени за инфраструктура, регионално развитие, земеделие, образование.

Какво загубихме? Спряхме 4 блока на Козлодуй, които така и така нямаха още много време на живот, дори по стари съветски стандарти за безопасност. За сметка на това получихме над 800 милиона евро като обезщетение. 

Свободно придвижване, общ пазар, падане на митническия контрол, право да работиш във всички страни членки, здравно осигуряване на територията на съюза са само някои, за тях се сещам от раз. Милиарди безвъзмездно дадени за инфраструктура, регионално развитие, земеделие, образование.

Какво загубихме? Спряхме 4 блока на Козлодуй, които така и така нямаха още много време на живот, дори по стари съветски стандарти за безопасност. За сметка на това получихме над 800 милиона евро като обезщетение. 

майтапчия си!да не си го чел от винкел. ком :)

Обоснови се?

Въпреки, че отново сте извън темата само ще споделя, че добро или лошо мнението на момчето поне го има и си дава аргументите според неговите си разбирания и мисли.

А ти с такъв офтопик в твоите си очи сигурно си много порастнал и ненадминат, но това е просто поредния спам, с който някой се опитва да оргиналничи и да се прави на интересен пред другите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.