Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

:offtopic_s:

....... 10лв не ми стигат за 1 сирене, 2 хляба и парче салам вече.

:no-no:  1 олио е на 1.92 лв в Лидл ( днес си купувах) . 2 хляба пък х 0.90 лв=1,80. До тук  3,72 лв. От 10 лв ти остават 6,28 лв за салам......баси - ти  на филето "елена" ли викаш салам  ?! :eek:

Или парчето ти е метър дълго ,  та с 6 ,28 лева да не можеш да си го позволиш  ? :ohmy:

p.s. ако така си правил сметките и със спрените блокове на АЕЦ-а ......

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

:no-no:  1 олио е на 1.92 лв в Лидл ( денс си купувах) . 2 хляба пък х 0.90 лв=1,80. До тук  3,72 лв. От 10 лв ти остават 6,28 лв за салам......баси - ти  на филето "елена" ли викаш салам, че 6 лева не стигат ?! :eek:

Или парчето ти е метър дълго ,  та с 10 лева да не можеш да си го позволиш  ? :ohmy:

Има хора в тоя живот дето само се оплакват и все другите са им виновни.

:no-no:  1 олио е на 1.92 лв в Лидл ( днес си купувах) . 2 хляба пък х 0.90 лв=1,80. До тук  3,72 лв. От 10 лв ти остават 6,28 лв за салам......баси - ти  на филето "елена" ли викаш салам  ?! :eek:

Или парчето ти е метър дълго ,  та с 6 ,28 лева да не можеш да си го позволиш  ? :ohmy:

Човека е писал и сирене.Направи сметката със сиренето и ще видиш ,че 10лв не стигат :wink12:

Ето защо не пропускайте детайлите и не бързайте да съдите хората,защото може да сте сбъркали.

Както и да е ,темата няма нищо общо със салама

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Последен  :offtopic_s:  към теб, за който моля автора на темата за извинение.

А истината е, че ръстът на заплащането не покрива дори ръста на инфлацията и много хора въобще не се чувстват по-богати.

Десетки пъти вече ти обясних, че с мързел и тролене по форуми няма как да забогатееш нито ти, нито който и да е друг.

Ръст на заплащане може да има и има само при хора, които се трудят и дават нещо от себе си за да се случи това.

Няма как да лежиш и да викаш неволята, която да ти увеличи заплатата.

Иначе целия ти пост е поредното празнословие, което разводнява конкретиката, ти самия бягаш от нея като дявол от тамян, нищо не казваш, лека полека от една тема скачаш на друга, после минаваш на трета и хоп - айде спама си доби желания от теб размер.

А пък себеподобните ти се радват на безмислието многословно, мързелувате си тугедър из блатцето и чакате някой хипопотам (по възможност съветски) да се набуха в него, та да размърда водата.

Повече нямам какво да се опитвам да говоря с теб (за пореден път, в пореден раздел и в поредна тема), тъй че говори си - не ми пречиш.  :)

прав е simtech!само дето не спомена контейнерите!само като си помисля колко нарад се издържа от тях......!това го няма никъде в света!

:no-no:  1 олио е на 1.92 лв в Лидл ( днес си купувах) . 2 хляба пък х 0.90 лв=1,80. До тук  3,72 лв. От 10 лв ти остават 6,28 лв за салам......баси - ти  на филето "елена" ли викаш салам  ?!

1кг сирене - 6лв. 1 парче салам - 3лв. 2 хляба - 1,80/2,00лв. Само моята сметка ли излиза повече от 10лв?Зарежи олиото. И между другото, не навсякъде хората имат Лидл наблизо. Знам места с цена на олиото 2,50 - 2,70лв. И все пак, в сметката бях объркал олио със сирене. Все основни хранителни продукти.

Ръст на заплащане може да има и има само при хора, които се трудят и дават нещо от себе си за да се случи това.

Нищо не чакам просто няма. Не правим нито коли, нито самолети. Нямаме практически развитие на високи технологии. Нямаме пари за нищо всъщност. Едното земеделие със земевладелската мафия и дребни играчи, дето едвам оцеляват.Съжалявам, но стягането на куфара за чужбина на моменти звучи много по-привлекателно от тукашното блато. Където не стига, че е блато, че и тумби от малцинствата грабят домовете на хора пред самите очи на собствениците им.Хубаво работи, ама нещо взе да ме ядосва картинката - ние ще работим като бесни и ще ядем кренвиршите за 2лв, а други няма да се престарават, но ще ядат филе Елена за 22лв/кг.Можеш да работиш същото като някой чичко Ханс в Германия, но никога няма да вземеш парите, които взема чичко Ханс в Германия и това е жестоката истина. И отгоре на всичкото, няма и да те третират с уважението като към чичко Ханс.Не говори с мен, то целият коментар е в стил "Аз съм прав, другите просто грешат и са само мързеливци". Друго мнение и гледна точка няма, не се приема и не подлежи на коментар. Ми добре!---А по темата - много ясно, че предпочитам ниска цена на газта пред празни обещания от другата страна и отношение като към боклуци. Трябва мъдрият управляващ да си гледа приоритетите на държавата, но май нещо на Запад ни гледат като боклуци и пачаври, поне що иде до отношения с руснаците - такова нещо няма.===По темата специално - нещата с Украйна/Крим, САЩ и Русия станаха като латиноамериканска сапунка. Стана ясно, че като много се говори е колкото да се плашат гаргите и едва ли ще има някакви решителни действия. И не знам руснаците за какви мерзавци ги определяте, но САЩ не са правили много по-легитимни неща през годините. Само дето действията на САЩ са все "мироопазващи" и бла-бла-бла, все са оправдани, горките. А Русия дори когато танковете приближиха границата и се появи локалният конфликт с Грузия пак беше изкарана като злият комунистически вълк. Някои хора ги гони миналото и демоните от него или просто искат да плашат хората и днес с демоните на миналото. Днес имаме просто сфери на влияние. И тихомълком борба за такива.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

simtech,какво ти стана бе човек!ние нямахме общо мнение,а сега ми взе думите от устата!!! :) :) :)

Ами така е. Пo време на война се създават съюзи, които преди това са били немислими. Спокойно, войната ще отмине и пак ще сме си разделени :P

• Автор

Ле Лее! Какво съм пропуснал? То и тук в темата се разразила война :giggle1:

Сега малко и по темата.

Истината е че на абсолютно всички излязоха криви сметките!!!

Да караме по ред:

- 3 та световна война няма да избухне със сигурност защото и на най - тъпите им стана ясно, че тя е немислима.

Война все пак може би ще има, но тя ще да е локална на територията на Украйна като със сигурност всички участници ще воюват без опознавателни знаци. Да му мислят украинците!!!!

- Всички подцениха Русия опитвайки се да влязат в конфронтация с нея с подходи прилагани спрямо страни, като Ирак, Афганистан, Сирия.

Много груба грешка!!!!

- 2 ра студена война!

Ми, тя вече е факт, че дори е в разгара си. Не зная кой ще я спечели, но зная, че никак няма добре да се отрази всичко това на Европа / ЕС

- В момента се води друга война, за която до сега никой нищо не спомена , а именно - войната на нерви, която ще продължи с години на ред, ще подклажда студената война, ще предизвиква икономически и политически кризи, ще разделя съюзи, ще разделя общности, приятелства, ще разпалва огън под дупетата ни за да не скучаем.

От сега нататък приключи бленуваното розово бъдеще за безгрижно съществуване и то веднъж и завинаги!

Андрей Георгиев

Аз пък чакам с нетърпение да ни нападнат едни агресивни извънземни,да видя каква работа ще свършат безумните пари хвърлени производство на оръжия за изтребване на себеподобни.

Тогава ще стане лошо.

Космоса е всичко друго но не и благоприятно място за живот и пътуване! В космоса се вихрят колосални унищожителни стихии с невиждани размери и сила, които са трудни за проумяване от нас хората. Ако някога ни нападнат извънземни натрапници, то това означава, че те са се научили да се справят с унищожителната мощ на космоса и едва ли да останат впечатлени от взривяването на някоя мижава  ядрена бойна глава до тях.

Няма да има с какво да ги възпрем.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ситуацията просто излезе извън контрол. Някой хора се опитаха да надскочат сянката си. Като добавим и задължителните "променливи" (неконтролируемите и непредсказуеми неонацисти) и картинката въобще става красива. Сигурно ще има локален конфликт, но съм на мнение, че даже Запада ще се съгласи, че ще трябва да се върнат бандите, които в момента се борят за получаване на статут на "легални военни части", по кварталите и да се наврат в миша дупка, при това с всички възможни средства. След това, ще си направят разделението на по бутилка уиски/водка, а ние ще си лаем тук :D :D :D

А мен ми се струва, че думите и са изопачени в заглавието на статията. Аз не виждам някъде да казва, че трябва да се ползва ядрено оръжие. Намеква, че злодеят може да бъде спрян само от злодей, пардон, от по-голям злодей, но не виждам някъде да казва, че това трябва да стане с ядрено оръжие. Аз може да съм въоръжен с Калашник, но може да ползвам само ножа. 

Може и да ти се струва но виж и прочети тук  със заглавие - "Благодаря на Бога, че е загубила:....."( написана by Sarah Jones for PoliticusUSA.) Накрая завършва с думите Ние благодарим на Бога (и избирателите), че Сара Пейлин не е някъде в близко до Белия дом.

Аз може ли да се включа в офтопика?

Вие сериозно ли си мислите, че за 6 лв си купувате 1 кг сирене? Говоря за сирене, а не за "сирене".

Поздрав за русофобите:

Публикувано изображение

И за американофобите:

post-20921-0-92090900-1394448776_thumb.j

През годините, последвали края на Студената война, в света имаше един единствен хегемон - Съединените американски щати. Америка можеше да си позволи да прави всичко това поради една единствена причина - в света нямаше държава, която да оспори, дори и в най-малка степен нейното господство.

В Китай странната и дори невъзможна за много политолози комбинация между авторитарна власт и пазарна икономика, дава чудесни резултати, превръщайки тази държава в силен американски конкурент. Засега основно на икономическия терен. Русия пък излезе от коматозното състояние, в което пребиваваше по времето на впиянчения Елцин и неговата банда олигарси, и недвусмисленно показа, че ще защитава своите интереси. Всъщност в момента Русия прави това, което би направила всяка нормална държава на нейно място, включително и Америка.

Едва ли в този момент някой би се наел да прогнозира какво ще се случи в Украйна и в Крим в близко бъдеще. Едно обаче е сигурно. Едноизмерният геополитически модел, при който господства една-единствена държава, си отива. Ние сме на прага на многополярен свят. 

Петър Волгин

През годините, последвали края на Студената война, в света имаше един единствен хегемон - Съединените американски щати. Америка можеше да си позволи да прави всичко това поради една единствена причина - в света нямаше държава, която да оспори, дори и в най-малка степен нейното господство.

В Китай странната и дори невъзможна за много политолози комбинация между авторитарна власт и пазарна икономика, дава чудесни резултати, превръщайки тази държава в силен американски конкурент. Засега основно на икономическия терен. Русия пък излезе от коматозното състояние, в което пребиваваше по времето на впиянчения Елцин и неговата банда олигарси, и недвусмисленно показа, че ще защитава своите интереси. Всъщност в момента Русия прави това, което би направила всяка нормална държава на нейно място, включително и Америка.

Едва ли в този момент някой би се наел да прогнозира какво ще се случи в Украйна и в Крим в близко бъдеще. Едно обаче е сигурно. Едноизмерният геополитически модел, при който господства една-единствена държава, си отива. Ние сме на прага на многополярен свят. 

Петър Волгин

Честно казано, докато четях тия хубави слова, мислех че са твои. От много време насам откривам, че Волгин мисли като мен или поне неговите тези ми допадат и съвпадат с моите. Жа жалост, рядко се сещам да слушам предаванията му, но когато попадна на тях, зарязвам всичко и пускам Хоризонт. 

И да разширя малко темата за Китай. Всички ние обвиняваме тоталитарните режими, но тоталитарните режими си стоят в хралупата и не се месят в работите на чужди държави. А кои са тоталитарните или комунистически режими? Китай, Северна Корея, Виетнам, Куба и така нататък. Кой обаче атакува с военна сила другите държави, които не му допадат с нещо? Ами държавите, които се смятат за най-демократични - САЩ, Англия, Франция. Логично е да се зададе въпроса, защо атакуват. Един от отговорите може да бъде тоя, че там управляват ужасно корумпирани политици и в опитите си да се задържат на власт, отместват вниманието на избирателите си. Без значение кой управлява в тия демократични държави на хартия, те винаги водят поне по една война през последния век. Обама уж дойде с обещанията да спре безчинствата на Буш, а какво стана? Самият той безчинства и заплашва наляво и надясно. Франция. Защо нападна Либия? Ами Кадафи бе спонсор на някои политици, та трябваше да се заличат следи. Примери много в тая насока могат да се дадат. Франция следва оная крилата фраза на Сталин, която макар да не е истина, доста добре описва положението -Есть человек - есть проблема, нет человека - нет проблемьi.

Та колко са страшния тия комунистически режими за останалия свят? Николко. Колко са опасни демокрациите за останалия свят? Много. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Както писах по - горе, САЩ и изобщо Запада  направиха уникална грешка. Публикуваното клипче е доста показателно. Всичко което се случва няма да разедини русите, а напротив ще ги обедини до луд фанатизъм. Един руски войник е готов да даде 7 свои живота за "Майка Русия" Носят се слухове, че вече доброволно се набират наемни отряди от почти всички Източноевропейски страни, които да воюват на страната на руснаците ако това се наложи.

Слуховете пък за руската икономическа и техническа немощ се оказаха силно преувеличени, да не кажа абсолютно неверни, което се  и потвърждава от факта че към момента никой не смее да дръпне по сериозно лъва за опашката в опасения да не му бъде отхапана главата. Факти, пък който иска да ги оборва!!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Най-после Съветът на Европа се включва в разследването на случаите на насилие в Киев

Киев. Съветът на Европа се включва в разследването на случаите на насилие в Киев и ще извърши оценка на референдума в Крим. Това каза след посещението си в Киев председателстващия Комитета на министри на Съвета на Европа, външният министър на Австрия Себастиан Курц, предаде ИТАР-ТАСС.
„Украинското правителство прие предложения от Съвета на Европа пакет от мерки на подкрепа”, каза той.
„Съветът на Европа ще се включи в разследването на случаите на насилие на площада в Киев, ще изпрати в Крим експерти по правата на етническите малцинства и ще направи оценка на кримския референдум”, уточни министърът. По думите му Венецианската комисия ще определи легитимността на насрочения за 16 март референдум. Заключението си комисията може да оповести на 14 март

.....

Основната причина за започване на война е свръх производство и свободните пари !

Защото с "голи задници" война не се прави....

Свръх производството и свободните пари пораждат потребност от нови пазари и суровини !

Войната е едно от крайните средства за удовлетворяване на тази потребност.

Това обяснява защо "Китай ( с огромния  си за сега пазар) , Северна Корея, Виетнам, Куба и така нататък" не се натискат за война.... :) 

Другото е демагогия , включително приказките за демокрация и авторитаризъм !

От тук нататък , единственото спасение от Апокалипсис на Земята е овладяването на Космоса от една страна ,  и промяна на правилата в световната система от друга (не става дума за пропагандирания нов световен ред).Това вече се случва постепенно , с оглед на възможността за пълно и взаимно самоунищожение....

.....В Крим не е война в смисъла на думата ! Там е просто разправия между стари "другари" за неуредени стари сметки...Я кажи на някой от местните (руси или украинци) да продаде Крим на американците , да видиш какво ще ти се случи ! Макар че теоретично това може да стане....! :) 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Основната причина за започване на война е свръх производство и свободните пари !

Защото с "голи задници" война не се прави....

Свръх производството и свободните пари пораждат потребност от нови пазари и суровини !

Войната е едно от крайните средства за удовлетворяване на тази потребност.

Това обяснява защо "Китай ( с неизчерпаемия си пазар) , Северна Корея, Виетнам, Куба и така нататък" не се натискат за война.... :) 

Другото е демагогия , включително приказките за демокрация и авторитаризъм !

Ами значи пак съм прав в тоя случай - да се пазим от страните със свръх производство ;)

Ами значи пак съм прав в тоя случай - да се пазим от страните със свръх производство ;)

Ти намигаш там , ама е точно така !

И не защото са "лоши" или "добри" , а защото такива са законите на живота и те няма как да не им се подчиняват по същия начин както дишаме примерно....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Кличко да управлява държава, че то беше ясно на всички, че това е пълно малоумие. Жалко, че Кубрат не успя да се добере до тоя. А и съжденията на Кубрат спрямо Кличко бяха доста интересни. И понеже тук веднага някои ще скочат, то аз бих твърдял с цената на всичко, че акъла на Кубрат е в пъти повече от този на Кличко.

И още нещо за ЕС.

Аз също смятам , че тзи структура е в края на своя живот. След като държави създали ЕС и в момента непрекъснато намекват за неговото напускане, то би следвало да се замислим. 

Евродирективи от рода с какви осветителни тела да си светим и как да четем приказки на фона на всичко останало са само показател за какво иде реч

България, Румъния и САЩ ще проведат учения в Черно море

Съвместните учения с участието на кораби на военноморските сили на България, Румъния и САЩ ще се състоят на 11 март в Черно море.

За това днес съобщиха в пресцентъра министерството на отбраната на България.

Ученията били планирани в 2013 година и са част от съвместната подготовка на ВМС на трите държави. Те нямат връзка със събитията в Украйна, се казва в съобщението.

В ученията ще участват фрегатата „Дръзки” на българските ВМС, три кораба на румънските ВМС и американският ескадрен миноносец"Truxtun".

След ученията американският миноносец ще посети пристанището на Варна.

http://bulgarian.ruvr.ru/

А сега да ги видим.

Това е логично, мисля ,че и позицията на Бразилия ще е същата ,ако изкаже мнението си .Като знам през какво са минали ,за да наложат етанола като масово гориво ,мисля,че петролната политика на САЩ е повлияла доста за този ход и е логично да не са им симпатични янките и на тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.