Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

На този безмислен пост не му е мястото тук!

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом няма разум, то добре война да има - икономическа, гореща, всякаква дето ви дойде на ум и то със всички последици!!!

Обстановката обаче от утре ще се понажежи  

Колега, искам да те помоля да спреш да всяваш напрежения и паники.

Никой не знае какво ще се случи от утре, а за тези призиви за войни няма да кажа нищо.

Чета всичко тук, макар да не се обаждам и от самото начало поведението ти е (меко казано) странно.

Наясно си, че нямам нищо против теб или който и да е тук, но не виждам смисъл от посоката на постовете ти.

• Автор

Колега, искам да те помоля да спреш да всяваш напрежения и паники.

Никой не знае какво ще се случи от утре, а за тези призиви за войни няма да кажа нищо.

Чета всичко тук, макар да не се обаждам и от самото начало поведението ти е (меко казано) странно.

Наясно си, че нямам нищо против теб или който и да е тук, но не виждам смисъл от посоката на постовете ти.

Все си мислех, че поне ти ще схванеш посоката на постовете ми!!!!! Целта е да накарам хората да мислят и то без предразсъдъци. Исках да накарам хората да мислят когато подкрепят някого или нещо, да мислят какви последици биха могли да настъпят - да мислят не само ден за ден, но и за утре. Не всичко е розово- нали???

Ха, сега кажи кое ми е странното!!!!

П.С Моля да бъде редактирано това, което смятате, че предизвиква напрежение!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

главният руски пропагандист Киселев предупреждава ,че на визовите и икономически санкции щели да отговорят със ядрен удар

Публикувано изображение

• Автор

Я, по - добре за да няма укори към някого, моля някой от администраторите да заключи темата!!!!

Според екзит пола за Референдумът в Крим  93 процента от гласоподавателите са подкрепили присъединяване към Русия, предаде Франс прес, позовавайки се на сепаратисткият премиер на Крим Сергей Аксьонов.

Избирателната активност е била над 76 на сто, На 21-и март предстои то да бъде обсъдено от руската Държавна Дума.

"Ние вече сме си у дома" скандираха в Симферопол - http://news.bgnes.com/view/1149625,  а 2000 излязоха по улиците на Харков с голямо руско знаме и надпис "Нашата родина е СССР".

Повечето западни държави, включително и Украйна, обявиха, че няма да признаят резултатите от референдума за легитимни, въпреки вота на 1,5 милиона избиратели!

Референдумът в Крим съответстваше на международните норми и изцяло отговаряше на демократичните процедури, заяви пред ИТАР-ТАСС ръководителят на мисията от международни наблюдатели Матеуш Пискорски, от Полша."Наблюдателите стигнаха до извода, че всичко отговаря на необходимите стандарти", допълни представителят на Европейския парламент, гръцкият депутат Харалампос Ангуратис

Редактирано от agr (преглед на промените)

Иначе да, главната причина е религиозна

Колега, стига и ти с тия съчинения... Дреме му на някой за глупавата религия. Причината винаги е една и съща - икономическо влияние. Сиреч - кинти.

Украйна е едно въже, което се тегли от Русия, от една страна, и Запада от друга. Първо Путин придърпа баницата към себе си, чрез влиянието си върху Янукович. После западът реагира, като даде тласък на Майдана. После руснаците контраатакуваха с Крим. Сега пък другите дрискат от яд и заявяват как референдума бил незаконен и т.н. Всичко е геополитика... Само че в случая мисля, че руснаците имат по-основателни претенции... Пък и огромното мнозинство жители на Крим ясно заявиха волята си. Просто Украйна е разделена на две - в западната част са проевропейски настроени, в източната - проруски.

Я, по - добре за да няма укори към някого, моля някой от администраторите да заключи темата!!!!

По-лесно е да си играем на обидени деца и да заключваме, отколкото да се вслушаме в думите, казани с най-добри намерения?!?!

Не виждам смисъл да редактирам мнения, защото ако започна, то цялата тема ще бъде редактирана (и моите постове също).

Ако твърдо си решил, че държиш да се затвори, аз не мога да се противопоставя, но не мисля, че това е решението и като гледам доста хора пишат тук.

Волята си е твоя.

Тук не става дума за религия и не е толкова опростено ,че да са само пари. Това е битка за влияние . Сигурен съм ,че не искам да видя САЩ като световен господар и съдник,както се изживяват напоследък, човечеството не е узряло толкова,че да бъдат съсредоточени толкова сила в една група хора,които и да са те. Затова за момента подкрепям Русия ,защото каквито и да са скритите мотиви ,разпределят силите и внасят баланс в очакване Човека да стане по-разумен и демокрацията да стане безспорна и работеща в интерес на всички. Просто малко отсрочка на плана на САЩ,за да даде време да обмислим по-внимателно.

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Колега, стига и ти с тия съчинения... Дреме му на някой за глупавата религия. Причината винаги е една и съща - икономическо влияние. Сиреч - кинти.

Украйна е едно въже, което се тегли от Русия, от една страна, и Запада от друга. Първо Путин придърпа баницата към себе си, чрез влиянието си върху Янукович. После западът реагира, като даде тласък на Майдана. После руснаците контраатакуваха с Крим. Сега пък другите дрискат от яд и заявяват как референдума бил незаконен и т.н. Всичко е геополитика... Само че в случая мисля, че руснаците имат по-основателни претенции... Пък и огромното мнозинство жители на Крим ясно заявиха волята си. Просто Украйна е разделена на две - в западната част са проевропейски настроени, в източната - проруски.

Има истина, но не е точно така. Нима ще отречеш, че в България няма етническо напрежение? Привидно може и да няма, но ето, мине не мине година и нападната някоя джамия. Мине не мине месец и се появяват снимки на Касим Дал и Корман Исмаилов с Ердоган. Тук таме и някой помак се проявява, създава партия и търси корените си там, където никога не са били. Това не е ли етническо напрежение? Нали живеем на една земя, отдавна сме се омешили, обаче ни разделя какво? Точно така - религията. И сега не ми казвай, че тук говоря за мюсюлмани срещу християни, а в Украйна се сблъскват само християни, ако изключа татарите. И това не е така, защото и в България има едно напрежение между "православни" християни, атеисти, протестанти, че и католици. Това, че последните са малко, ни отдалечава от сценария в Украйна. Ако бяха 20-30 %, дали щеше да бъде така? Да вземем и протестантите. Сигурно си викаш, мен не ме ебе тая работа. Да, ама ти ако си атеист, а булката вярваща протестантка, как решавате проблемите? Аз ще ти кажа - никак. И тук го има разделението. Да не говорим, че протестантите имат много църкви и течения. Включително  и такива, които смятаме за секти. Не може да ме убедиш, че всичко не е на религиозна основа. Да, парите са важни, ама никой не си дава задника за пари, освен курвите и педалите. А какво иска Запада? То е много просто. Това което иска, все още не се споменава явно. Защо ли? Ами защото пъклените планове ще излязат на показ и всичко може да се провали. А какво е то? Естествено ресурси. Газ. И то шистов! Това означава независимост на Европа от Русия, инвестиции на американски фирми в тоя бизнес и естествено след като Русия е ненадеждна и не може да се надяваме на природния и газ, ще дълбаем Земята, колкото и да протестират зелените! Запомни го, пак ще говорим след някой друг месец. 

ПП: А това за ракетите дето ще се разположат в Украйна е голяма глупост. Да, може да се замаскира положението малко, ама на никой не му пука за тия ракети. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Религията през вековете е експлоатирана толкова безобразно,че вместо да ме накара да повярвам започва да ме ме отвращава във всичките и варианти,а те като се замисли човек си приличат доста.Историите и действащите лица в исляма и християнството си приличат доста, а изглеждат и свързани с историите за Йехова в юдеизма .Това е мое мнение и съжалявам ,ако с него обиждам някой вярващ,нямам такава цел,уважавам мнението и личното убеждение на всеки,просто съм откровен.

Много интересна статия за това

Как САЩ шантажирали Сталин с откриването на втория фронт и защо полуостров Крим, и до сега е ябълка на раздора? Проектът "Кримска Калифорния" или как Крим за малко не стана Израел.

Религията през вековете е експлоатирана толкова безобразно,че вместо да ме накара да повярвам започва да ме ме отвращава във всичките и варианти,а те като се замисли човек си приличат доста.Историите и действащите лица в исляма и християнството си приличат доста, а изглеждат и свързани с историите за Йехова в юдеизма .Това е мое мнение и съжалявам ,ако с него обиждам някой вярващ,нямам такава цел,уважавам мнението и личното убеждение на всеки,просто съм откровен.

Ето виждаш ли, сега може да ти скочат десет човека - повечето мюсюлмани и протестанти, защото те на практика са най-вярващите в България. Ти си атеист и създаваш напрежение. Няма как религиозната принадлежност да не създава напрежение и ти на практика го правиш само с две изречения. Това не е упрек, защото и аз обичам да анализирам кой в какво вярва и защо вярва, ама живота ме научи по-добре да си държа езика зад зъбите, щом става въпрос за религия. 

Янукович даде шистовия газ в Украйна на Шеврон(а не на руска фирма) и то доста преди да започне цялата патаклама. И как така този приятел на запада се превърна във враг, и защо?

Крим като част от Русия води до един проблем - вода, газ и електричество полуострова получава от Украйна. Ако стане част от Русия, то следва да се надяваме на някой украински властимащ да не му хрумне да спре кранчето, защото тогава ще стане сложно.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Мирните протестриращи в Одеса, също искат да са част от Русия.Простестиращите коренно се различават от платените нацистки, еврейски и сектантски формирования в Киев и незаконните им действия.

• Автор

По-лесно е да си играем на обидени деца и да заключваме, отколкото да се вслушаме в думите, казани с най-добри намерения?!?!

Не виждам смисъл да редактирам мнения, защото ако започна, то цялата тема ще бъде редактирана (и моите постове също).

Ако твърдо си решил, че държиш да се затвори, аз не мога да се противопоставя, но не мисля, че това е решението и като гледам доста хора пишат тук.

Волята си е твоя.

Малко по горе съм описал каква е целта на темата и смисъла на моите постове. Името на темата подсказва, че водената дискусия няма да е от най - приятните Някои хора гледам се дразнят! Нека темата тогава  да остане, но и да е ясно, че постовете няма да са за рози, любов и още нещо!!!! Ако обаче, се смята, че темата внася напрежение и предизвиква раздор, то дал съм картбланш. Вие решавате последни!!!!!

Сега малко по темата:

Иска ми се час по - скоро да чуя официалната позиция на правителството на България по въпроса.

От това каква позиция ще заемем ще зависи бъдещето ни. Лошото е ,че сме между чука и наковалнята!!!!

Има истина, но не е точно така. Нима ще отречеш, че в България няма етническо напрежение? Привидно може и да няма, но ето, мине не мине година и нападната някоя джамия. Мине не мине месец и се появяват снимки на Касим Дал и Корман Исмаилов с Ердоган. Тук таме и някой помак се проявява, създава партия и търси корените си там, където никога не са били. Това не е ли етническо напрежение? Нали живеем на една земя, отдавна сме се омешили, обаче ни разделя какво? Точно така - религията. И сега не ми казвай, че тук говоря за мюсюлмани срещу християни, а в Украйна се сблъскват само християни, ако изключа татарите. И това не е така, защото и в България има едно напрежение между "православни" християни, атеисти, протестанти, че и католици. Това, че последните са малко, ни отдалечава от сценария в Украйна. Ако бяха 20-30 %, дали щеше да бъде така? Да вземем и протестантите. Сигурно си викаш, мен не ме ебе тая работа. Да, ама ти ако си атеист, а булката вярваща протестантка, как решавате проблемите? Аз ще ти кажа - никак. И тук го има разделението. Да не говорим, че протестантите имат много църкви и течения. Включително  и такива, които смятаме за секти. Не може да ме убедиш, че всичко не е на религиозна основа. Да, парите са важни, ама никой не си дава задника за пари, освен курвите и педалите. А какво иска Запада? То е много просто. Това което иска, все още не се споменава явно. Защо ли? Ами защото пъклените планове ще излязат на показ и всичко може да се провали. А какво е то? Естествено ресурси. Газ. И то шистов! Това означава независимост на Европа от Русия, инвестиции на американски фирми в тоя бизнес и естествено след като Русия е ненадеждна и не може да се надяваме на природния и газ, ще дълбаем Земята, колкото и да протестират зелените! Запомни го, пак ще говорим след някой друг месец. 

ПП: А това за ракетите дето ще се разположат в Украйна е голяма глупост. Да, може да се замаскира положението малко, ама на никой не му пука за тия ракети. 

Ми не, в България няма етническо напрежение. Това с някое счупено стъкло и нападение над джамия са дела на лумпените от футболните агитки, които в никакъв случай не са представителна извадка на българското общество. Аз нямам познат (не само приятел, а и познат въобще), който да мрази някой етнос или много да му дреме кой каква религия изповядва. Ама просто нямам такъв, разбираш ли? И ако приемем, че съм един средностатистически българин, то това значи, че у нас подобно напрежение няма, и всички подобни прояви са дело на малки крайни фракции в обществото, платени и подбуждани от някои политически сили, с цел използването на една карта (етническата), която дефакто не съществува. Сега, конкретно за Украйна, никой не може да ме убеди, че религията има нещо общо със случващото се там. Там са намесени пари, влияния, геополитика, бе с една дума - причините са икономически. Факт е обаче, че Крим е била руска теритирия, която Хрушчов дава на Украйна, там живеят почти изцяло руснаци, и щом искат да са част от Русия, нека. Западът няма никакво право да се меси там. А ако западна Украйна иска да е част от ЕС, също нека. Украйна се разцепи и това вече е факт, така че великите сили няма какво да дрънкат с оръжията си, а най-добре да насочат усилията си към това всичко да протече мирно и без проливане на излишна кръв...

Ми не, в България няма етническо напрежение. Това с някое счупено стъкло и нападение над джамия са дела на лумпените от футболните агитки, които в никакъв случай не са представителна извадка на българското общество. Аз нямам познат (не само приятел, а и познат въобще), който да мрази някой етнос или много да му дреме кой каква религия изповядва. Ама просто нямам такъв, разбираш ли? И ако приемем, че съм един средностатистически българин, то това значи, че у нас подобно напрежение няма, и всички подобни прояви са дело на малки крайни фракции в обществото, платени и подбуждани от някои политически сили, с цел използването на една карта (етническата), която дефакто не съществува. Сега, конкретно за Украйна, никой не може да ме убеди, че религията има нещо общо със случващото се там. Там са намесени пари, влияния, геополитика, бе с една дума - причините са икономически. Факт е обаче, че Крим е била руска теритирия, която Хрушчов дава на Украйна, там живеят почти изцяло руснаци, и щом искат да са част от Русия, нека. Западът няма никакво право да се меси там. А ако западна Украйна иска да е част от ЕС, също нека. Украйна се разцепи и това вече е факт, така че великите сили няма какво да дрънкат с оръжията си, а най-добре да насочат усилията си към това всичко да протече мирно и без проливане на излишна кръв...

Не съм съгласен, че са футболните агитки.

По-скоро платени провокатори от една партийка с лидер, който има всички данни да бъде освидетлестван незабавно.

Путин няма да даде Украйна, трябва да ви е ясно. 

И аз да съм и аз няма да я дам.

Не съм съгласен, че са футболните агитки.

По-скоро платени провокатори от една партийка с лидер, който има всички данни да бъде освидетлестван незабавно.

Путин няма да даде Украйна, трябва да ви е ясно. 

И аз да съм и аз няма да я дам.

Това за провокаторите и оня лилипут с бялата коса е ясно, но активно участват и агитките. Оня ден защо чорбарите мятаха камъни и бутилки по турското посолство? Левскарите и те. Абе има една крайна част от агитките, които са с промити мозъци и се поддават на подобни псевдопатриотични простотии... Не може да се отрече. Иначе е ясно, че Путин няма да се откаже от Крим. Аз дори съм учуден, че той дефакто се отказа от останалата част от Украйна, и се задоволи само с Крим.

Това за провокаторите и оня лилипут с бялата коса е ясно, но активно участват и агитките. Оня ден защо чорбарите мятаха камъни и бутилки по турското посолство? Левскарите и те. Абе има една крайна част от агитките, които са с промити мозъци и се поддават на подобни псевдопатриотични простотии... Не може да се отрече. Иначе е ясно, че Путин няма да се откаже от Крим. Аз дори съм учуден, че той дефакто се отказа от останалата част от Украйна, и се задоволи само с Крим.

Има няколко положения на които трябва да се обърне внимание!

Русия имат за съюзници страни като Китай и Иран! САЩ ги е страх от Китай заради огромната си икономическа зависимост от тях и на практика икономиката им ще замине. Страхуват се и от Иран заради ядрената програма на Иран, да не говорим за мощта на Русия.

Та като гледам, ЕС и САЩ са толкова зависими от този алианц, че само подвикват през оградата и няма да посмеят да направят нищо.

Русия имат за съюзници страни като Китай и Иран! САЩ ги е страх от Китай заради огромната си икономическа зависимост от тях и на практика икономиката им ще замине. Страхуват се и от Иран заради ядрената програма на Иран, да не говорим за мощта на Русия.

Та като гледам, ЕС и САЩ са толкова зависими от този алианц, че само подвикват през оградата и няма да посмеят да направят нищо.

Да, и аз мисля така. Не могат да си позволят да направят каквото и да е, защото това би означавало война. А подобна война би била фатална за всички. Затова мрънкат и се правят на много отворени, да не им замине съвсем имиджа, и в крайна сметка ще клекнат. Пък и мисля, че баницата така или иначе е разделена поравно - източна Украйна е за Русия, западна - за Запада. Плюс това явно и волята на населението в  тези части на Украйна е такава, така че не виждам проблем. Просто ще има шумотевица още известно време, после ще затихнат нещата.

Да, и аз мисля така. Не могат да си позволят да направят каквото и да е, защото това би означавало война. А подобна война би била фатална за всички. Затова мрънкат и се правят на много отворени, да не им замине съвсем имиджа, и в крайна сметка ще клекнат. Пък и мисля, че баницата така или иначе е разделена поравно - източна Украйна е за Русия, западна - за Запада. Плюс това явно и волята на населението в  тези части на Украйна е такава, така че не виждам проблем. Просто ще има шумотевица още известно време, после ще затихнат нещата.

Не харесвам Путин като вътрешна политика, но му харесвам външната. 

Чудно ми е нашите лешпери кво подскачат като декоративни петлета и се мерят с големите. Онзи Вигенин бил казал, че нямало да признае референдума  :D

Не харесвам Путин като вътрешна политика, но му харесвам външната. 

Чудно ми е нашите лешпери кво подскачат като декоративни петлета и се мерят с големите. Онзи Вигенин бил казал, че нямало да признае референдума  :D

Ми чичо ти Путин си е диктатор в малко по-олекотена форма. Кагебейски кадър, който много здраво е хванал цялата власт и няма да я изпусне. Друг е въпросът дали подобна огромна страна може да се управлява по друг начин, освен със строга дисциплина и здраво дърпане на юздите... Колкото до това безполово създание Кристиянчо, той изобщо няма думата, и съм сигурен, че е бил подобаващо скастрен от партийните си господари за напъните си.

• Автор

То, русите още в самото начало когато все още нямаха ничия подкрепа, показаха еднозначно, че не им пука от САЩ и ЕС

@Witehart, на кой свят живееш с илюзиите си? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.