Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Редактирано от dred (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много плам. Само,че тук не сме на митинг.И с нищо не се различаваш от бившите партийни секретари от БКПАман от демагогстване.Както виждаш от постовете цитирам изключително руски медии и блокове/колкото и малко да са/ ,а не украински.Да при нас в България,може и да не ти харесва,но поне не се опитват да те манипулират така както го правят в Русия.А отношението към Путин го дават любимите ти руски граждани а не аз. Така,че спокойно можеш да поспориш с тях.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Аз имам глава на раменете и бих казал, че ми се отдава мисленето, поне малко. Медиите са най-мръсната част в една военна обстановка. Ако в руски форум/блог цитират теб, това не прави мнението или тезата ти вярна и задължителна да бъде взета под внимание. Има факти и те говорят немалко. Пак ти давам жокер - виж Украинците (не по телевизията симпатичните митинги едните за, другите против) - тези, които се чудят с какво са заслужили безчинствата по улиците в момента, не ми цитирай блогове и новинарски сайтове, аз и сам мога да си чета там, както и 99% от участвуващите в дискусията :)

Аз имам глава на раменете и бих казал, че ми се отдава мисленето, поне малко. Медиите са най-мръсната част в една военна обстановка. Ако в руски форум/блог цитират теб, това не прави мнението или тезата ти вярна и задължителна да бъде взета под внимание. Има факти и те говорят немалко. Пак ти давам жокер - виж Украинците (не по телевизията симпатичните митинги едните за, другите против) - тези, които се чудят с какво са заслужили безчинствата по улиците в момента, не ми цитирай блогове и новинарски сайтове, аз и сам мога да си чета там, както и 99% от участвуващите в дискусията :)

За разлика от теб говоря руски отлично/и да Българин съм/ и никъде не пиша по-техни форуми,а само чета и не им се меся .Но пък ми писна от Руски слагачи като теб дето делят Света на две . На Руски и на Фашиски/където фашисти са всички останали

За разлика от теб говоря руски отлично/и да Българин съм/ и никъде не пиша по-техни форуми,а само чета и не им се меся .Но пък ми писна от Руски слагачи като теб дето делят Света на две . На Руски и на Фашиски/където фашисти са всички останали

Един въпрос: откъде знаеш, че неговоря руски по-добре от теб?(мога да поспоря много по този въпрос!) Откъде знаеш, къде пиша и не пиша? Ако ме назовеш още веднъж "слагач", ще го приема за обида на лична основа и на изразяване на ниска култура! Света не го деля на две, напротив - пътувам доста и на запад и на изток, че даже и на юг отскочих един път. Само че мразя, когато някой има различно мнение да става веднага - Руски слагач, комунист и прочие! Ако искаш да има спор, спори по темата, не обиждай ;) И още един път - не съди хора, които не познаваш!

• Автор

Все си мисля, че темата не е за "слагачи", бивши партиЙни лидери, БКП, БСП, комунисти, социалисти, тролове и пр.

Съзнавам че с писането на този пост аз също нарушавам правилата, но снощи се случи нещо много хубаво. За пръв път от доста време на сам се почувствах Българин. Визирам футболния мач на Лудогорец. 

Българите показахме, че може да бъдем единни, че може да бъдем сплотени около някаква идея независимо от цвят и пристрастия. Макар, че загубихме срещата то пак се почувствахме победители. Невероятен хъс на играчи подкрепяни от невероятна публика.

Такива трябва да сме и в реалния живот, на политическата сцена. Трябва малко повече национализъм да има в нас. Трябва да отстояваме интересите си така, както Гърция ни направи малка демонстрация - как се прави това.

Това в предвид украинската криза все си мисля, че най напред трябва да следваме интересите си и едва след това интересите на големите т.е ЕС, САЩ. Трябва добре да внимаваме кой и какво подкрепяме.

Това в предвид украинската криза все си мисля, че най напред трябва да следваме интересите си и едва след това интересите на големите т.е ЕС, САЩ. Трябва добре да внимаваме кой и какво подкрепяме.

Така е, но за това се иска смелост, а повечето от политиците ни не я притежават, за съжаление.

Армията на САЩ разполага с $600-700млрд. бюджет плюс допълнителни пари за операции тук-там, а те постоянно имат такива. Реално харчат над трилион на година. Осама им струвал 2 трилиона. Това са отчетени пари ,а има и черни каси на ЦРУ.С такива средства ,ако бяха бяха благодетели на .човечеството ,каквито се представят ,можеха да направят Земята като в Стартрек.

Стига глупости! Всички, освен теб ли разбраха, че тук не става дума за Украина, а "мирния запад" да си разположи ракетите на границата с Русия. Ти как виждаш това да мине тихомълком? Оакаха се този път! Тук няма Изток и Запад! Нито комунизъм и демокрация. Ако в България на площад излязат 100 000 човека, те мнението на всички ли изразяват? Или останалите 5-6 милиона кучета ги яли. И малките деца видяха как едни "чичковци" направиха преврат и не казаха - ето изгонихме старите, организираме избори, а казаха - НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ. Хвали ми такова правителство. Както си е дошло с кръв, така и ще си отиде. Ти имаш ли приятели в Украина? Попитай ги как живеят, особено тези в Киев! Попитай ги, могат ли да спят даже спокойно!? Там вече няма полиция, няма ред. Иначе по телевизията всичко е точно и ясно. Бедното ново ЛЕГИТИМНО правителство е подложено на терор от Руската армия. Само че, същите тези в парламента там в момента, убиваха и буквално се гавреха (никой не залужава да види такива извращения, само болен мозък може да причини такова нещо на друг човек!) с пленени органи на реда и поддръжници на легитимното правителство. Когато единствената опорна точка на мнението ти се гради на: Запад=хубаво, Изток=комунизъм, тогава издишаш като събеседник за спор, разговор и каквото друго си решиш. Ако тук банда лумпени нахлуе в парламента и почне да раздава правосъдие по улицата със съмнителни субекти, ще ти хареса ли? След като искате демокрация, следвайте принципите й! А не това, което е удобно на момента!

Ето това словосъчетание ми хареса. Просветна ми, че всъщност приятелите на Русия нямат нищо против и Запада, но приятелите на Запада ненавиждат всичко руско, вероятно славянско и естествено червено, комунистическо. Не знам как свързват нещата - Русия-комунизъм, но явно това е идеята, отричайки тая държава и нейния народ. Дори Путин да се махне, те пак не биха имали топли чувства към Русия. Това е то да мразиш нещо, без оглед какво е това нещо. Приятелите на Русия мисля, нямат нищо против да са приятели с Германия, Англия, Франция, че и Щатите, стига да се занимават наистина с важни неща, а не с кризи и войни. Всяка от тия държави и народи си имат положителните и естествено, отрицателни качества. Въпросът е да се намери баланс на интересите, а такъв баланс може да има, само ако човек мисли най-напред за собствената си нация и нейното битие, а след това за всичко останало. 

Днес на 16.03.2014 г, жителите на Крим ще решават своята съдба чрез референдум. Гражданите на черноморската област трябва да изберат дали да се присъединият към Русия, или да останат към Украйна.Цяла Европа също следи ситуацията от близо, а военно присъствие в Крим е доста сериозно. От САЩ поискаха проблемът да се реши дипломатично, като Джон Кери и Сергей Лавров проведоха мъчителни 5-часови преговори, но нищо не се получи.В очакване съм на резултатите, но дано не се случи най-лошото - война!

Значи, оправете ги тия часове. По радиото казват 4 часа, в другата тема за Крим - 6 часа, а ти си за 5 часа. На кого да вярвам сега? Ами то едни часове не могат да се оправят, та какво остава за истинността на останалата информация? 

Сега ти казваш, че военното присъствие в Крим било много сериозно. Че то винаги е било такова. Там има руска база и вероятно западните драскачи чак сега откриват това. Между другото и аз :P. Слушам обаче пратеника на БНТ, как казва, че всички са местни хора. Нещо като доброволните отряди на Боян Расете, ако мога да асоциирам с България. 

Проблемът би бил много по-голям, ако не Русия бе показала зъби, а бе изчакала това да направят САЩ или дори сегашните власти в Украйна. Тогава сигурно вече щеше да има и американски самолетоносач в Черно море, както и украински войски в Крим. Е вече тогава щеше наистина да има патаклама. 

• Автор

Русите няма да отстъпят под натиска на САЩ или ЕС.

САЩ и ЕС ще се опитат да омаловажат днешния референдум и естествено ще се стигне до война. Война, не такава каквото си я представяме, но все пак война, а Крим ще стане руски рано или късно.

От къде ще идва газ за България? Уви, май трябва да сме плътно зад Украина...

Май няма да идва от Украйна...

Дмитрий Ярош се закани да взриви газопровода Русия- Европа

Нека земята гори под краката на окупатора, нека се задави в собствената си кръв, зове за война лидерът на "Десен сектор"

blitz.bg

Баптист и сциентолог начело на Украйна

Май целта е да се унищожава Православието.

А ти да не си очаквал нещо различно :) Абе аз казах толкова истини първите няколко дни, а след това се убиха да ме подкрепят със статии и анализи. Имам чувството, че крадат мисли от моя милост :P Не, че не съм засичал такова нещо при къде къде по-реномирани списания, като например Топ Гиър, които преди 3-4 години направо ми откраднаха мои мисли за бившата ми Фиеста и го цопнаха в списанието си. Ама халал да са им, никога не съм пазил нищо за себе си. То и затова никой не ме "обича" тук, пък аз нали се сещаш, направо си умирам за това :P

Иначе да, главната причина е религиозна, колкото и да не им се вярва на някои "демократи" в тоя сайт. Вероятната причина е, че и те са такива, ама да не пророкувам, че каквото кажа се оказва истина. 

Парлама??

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Парлама??

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.13 Пропагандирането на революции е забранено.

Ето затова сме против "революцията" в Украйна. Тя чисто и просто е незаконна, а ръководителите и са с ясна ориентация. 

Всъщност какво искаш да кажеш? Светът ще пуска ядрените си оръжия, а ние да мълчим?

• Автор

Парлама??

Що речи??? :shock11::hush:  :angry:  :angry:  :lol6:

Както се очакваше САЩ и Запада не признават референдума. Готвят се санкции. На първо четене мнозинството гласували на този референдум са за отцепване на Крим от Украйна.

Браво и на решението на нашето правителство да се сдържа - каквото и да означава това когато става въпрос за налагане на санкции срещу Русия. Източник на моите твърдения са новините на БНТ.

Щом няма разум, то добре война да има - икономическа, гореща, всякаква дето ви дойде на ум и то със всички последици!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

ЛеЛее! Още един "сдаде" багажа.

Тя, войната, та макар и студена към момента вече взема и жертви!!!!

Обстановката обаче от утре ще се понажежи и в тоя ред на мисли смятам, че официалната позиция на България трябва да бъде една и единствена - неотралитет

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.