Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

183 F22 за USA. Затова и те подканих да видиш в тубата. Да кажем, че съм отворен към идеята. Самолета L29 съм виждал съвсем бегло и погледа във викито ме убеди в това, което вече предполагах. Не е типично за самолети с такива двигатели да достигат звуковата бариера, но такъв ефект е потвърден от гражданската авиация, където се е случвало.

Честно да ти кажа, аз сега отворих Уикипедия и видях какво пише за L29. Данните ми са от хора, управлявали тоя самолет и естествено от това, което чуваха почти всеки ден през лятото  ушите ми. А не са били други самолети, защото виждах елките с очите си, а в поделението имаше само един МиГ 17 на командира на ескадрилата. Все пак летището бе в тила и имаше само учебно-бойни машини. L-29  ги оборудваха с 32 НУРС  или 2 резервоара с гориво. Нямаха друго въоръжение. Естествено тия НУРС се ползват за бронирана техника и наземни цели, та е още по-естествено при учения да се пикира. Защото как се изстрелва НУРС? Знам ли как са преодолявали звуковата бариера, ама го правеха. Съжалявам, че говоря в минало време, но сега няма летище. Няма и поделение. Абе нищо няма. Румънците да решат да ни нападнат, няма с какво да ги спрем. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Срещат се през 1962 година Хрушчов и Кенеди (Карибската криза) .

Кенеди :" Ние СССР можем да го унищожим 5 пъти.....!" .

Хрушчов : " Ние САЩ - един път , но на 100% !"......

К`ви си ги дрънчите тук бе ?"

Целта вече е цялата Земя!

Я , погледнете тук :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

А и нали се сещаш, че един самолет може да развиее и доста по-големи скорости при пикиране. Друг е въпроса, дали ще издържи на натоварването, но аз ти казвам, че тия самолети си минаваха звуковата бариера.

Ами аз се съгласих, че е възможно. Особено след като обикновен пътнически самолет го е постигнал в хоризонтален полет. 

Нямаха друго въоръжение. Естествено тия НУРС се ползват за бронирана техника и наземни цели, та е още по-естествено при учения да се пикира. Защото как се изстрелва НУРС? Знам ли как са преодолявали звуковата бариера, ама го правеха. Съжалявам, че говоря в минало време, но сега няма летище. Няма и поделение. Абе нищо няма. Румънците да решат да ни нападнат, няма с какво да ги спрем.

Техниката с пикирането е валидна. Всъщност, мисля, така се е претрепал на едно шоу, първият пилот на реактивен самолет, способен да чупи бариерата. Тогава това е бил единственият начин.

Кенеди :" Ние СССР можем да го унищожим 5 пъти.....!" .Хрушчов : " Ние САЩ - един път , но на 100% !"......

Хаха, това ми хареса. А и желанието да се подсигурят 5-кратно издава психологическа неувереност. :)

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Ами аз се съгласих, че е възможно. Особено след като обикновен пътнически самолет го е постигнал в хоризонтален полет. Техниката с пикирането е валидна. Всъщност, мисля, така се е претрепал на едно шоу, първият пилот на реактивен самолет, способен да чупи бариерата. Тогава това е бил единственият начин. Хаха, това ми хареса. А и желанието да се подсигурят 5-кратно издава психологическа неувереност. :)

Не те разбрах явно. Тук нямаше ли бивш пилот, та да изясни нещата? Всички са се учили на L29. 

А според тия клипчета за руските самолети, то войната би трябвало да се измести 2 години напред, освен ако предсрочно не са произвели повечко бройки Су-35. Явно е, че по реклама Русия изостава от Щатите.Обаче Русия има друго предимство - знае за какво се бие. А това е голям коз.  

Колега, ти Русия не я мисли. Тя си има достатъчно самолети, вертолети, подводници и ракети. ;)

Ние обаче нямаме нищо. Нито един самолет. Само една лодка купена на старо..фрегатата Дръзки.

НАТО дали ни приема за пълноправен член?

Едно време имахме самолети, армия и дори две подводници.

Сега сме голтаци.

Сега нямаме нито армия нито икономика.

Колев на нас армия не ни трябва ще пуснем Дянков ( :clown:) да нашляпка руснаците :D

Русия изпрати танкове на границата с Украйна

На североизточната граница на Украйна вече са съсредоточени 220 000 руски военни, 1800 руски танка и 400 вертолета. Въпреки това Русия изпраща още тежка военна техника към украинската граница, без да го крие, съобщава „Обозреватель“.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео, на които се вижда как техниката се придвижва към Украйна.

Жителите на Белгородска област са станали свидетели на транспортирането на руска военна техника към украинската граница. Бойните машини вече се намират в село Веселая Лопона на 20 км от руско-украинската граница. 

Публикувано изображение
Снимка: Фейсбук

В Белгородска област са пристигнали и подразделения на въздушно-десантните войски за учения и отработване на взаимодействие с военните, които са разположени в региона, съобщиха местни медии, позовавайки се на руското Министерство на отбраната.

В същото време в социалните мрежи се появиха и видео записи, на които се виждат руски бойни военни машини, които се придвижват към Крим, както и руски военни хеликоптери, пристигащи в автономната република.

Председателят на съвета на министрите в Крим Сергей Аксенов се обърна към руския президент Владимир Путин с молбата да „окаже съдействие за обезпечаването на мир и спокойствие на територията на автономната република“.

На 1 март Съветът на федерацията в Русия единодушно гласува за това да даде съгласието си на Путин да използва руски въоръжени сили в Украйна „до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната“.

На 16 февруари в Крим ще се проведе референдум за присъединяването на автономната република към Русия.

http://www.youtube.com/watch?v=4YAhY09GbW8

http://www.youtube.com/watch?v=pG-iKvhl6xA

24chasa.bg

Еха и Катюши има. Не виждам нищо странно в това, Русия да съсредоточава войски на Запад. Американците го направиха седмица преди това. Или викате за едни може, за други не?

Еха и Катюши има. Не виждам нищо странно в това, Русия да съсредоточава войски на Запад. Американците го направиха седмица преди това. Или викате за едни може, за други не?

Сравняваш два американски кораба с 200 хиляди човека бронирани дивизии?

Сравняваш два американски кораба с 200 хиляди човека бронирани дивизии?

Чети внимателно и после пускай подобни коментари. 200 000 са си били там и преди. Един или два военни кораба, няма значение, защото има АУАКС, патрулиращ над Румъния, а съм готов да се обзаложа, че и над България си похвърква от време навреме.  Днес пак го засякох, не ме питай как. Имам си начини. Освен това има няколко десетки F16  в Полша, Румъния и Литва. Има и самолетоносач в Средиземно море, който за нула време ще мине Босфора и даже няма да го усетиш докато спиш. А тоя самолетоносач върви в дружина с доста помощни плавателни съдове. Освен това Русия почти граничи с НАТО. Тоест, американците и те си имат присъствие открай време. Дори в България имаме база, нали? 

А да попитам, защо смяташ, че и американците трябва да изпратят 200 000 военни, след като в последните 25 години техните войни са водени главно чрез авиация? Русия предислоцира войници и техника на своя територия, докато щатите нахлуват в чужди държави, като България, Румъния, Полша и така нататък. Нима тук някой ги иска? Друг освен политиците май няма. Няма обаче да се учудя, ако близките дни общественото мнение се промени тенденциозно и изведнъж ни втълпят, колко добре би било и войски на САЩ и НАТО като цяло, да присъстват на наша територия. Само слушайте :)

• Автор

Не разбрахте ли, че на Русия не и пука от САЩ, НАТО и ЕС. Русия ще си вземе своето и то без да се двоуми.

Ние обаче какво ще правим.?

Българския бизнес започна да изпитва затруднения, а сме едва в началото на 2-рата Студена война,която по всичко изглежда, че ще продължи десетилетия.

Съвсем скоро всички ще усетим по джоба си случващото се, което с такова удоволствие подкрепихме и ние.

Браво и на нашето правителство, което има намерение да поиска компенсации от ЕС за евентуални щети, които тепърва ще търпим.

Правилна позиция - да плащат, тези които предизвикаха тази безумна и ненужна ескалация на напрежение, а именно САЩ и старите страни членки на ЕС.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

А според тия клипчета за руските самолети, то войната би трябвало да се измести 2 години напред, освен ако предсрочно не са произвели повечко бройки Су-35. Явно е, че по реклама Русия изостава от Щатите.Обаче Русия има друго предимство - знае за какво се бие. А това е голям коз.

Ако питаш американските военни експерти, сигурно ще ти кажат обратното, защото така им се струва.Съгласен съм. Играчките не са най-важни, както се потвърти през Втората световна война. 

Един или два военни кораба, няма значение,

Ти майтапиш ли се? Корабите пердашат здраво! Да, авиацията е голяма заплаха за тях, но само ако приемем че може да действа безнаказано.

защото има АУАКС, патрулиращ над Румъния,

Тоя АУАКС ти е влязъл по кожата. :)Напоням, че не сме 89-та. Тогава е бил опасен, защото разкрива параметрите на радарите и други важни системи, които не са могли да преправят с месеци и дори години. Сега всичко е компютри и математика, това не е проблем.Което може да направи в момента е да шпионира и най-вече да ги дразни. Ако реши да им заглушава медиите нищо не могат да направят, понеже лети над чужда държава.

Няма обаче да се учудя, ако близките дни общественото мнение се промени тенденциозно и изведнъж ни втълпят, колко добре би било и войски на САЩ и НАТО като цяло, да присъстват на наша територия. Само слушайте :)

Западът традиционно си е бил силен в психологическата, пропагандна и логистична кампании. Но ми се струва, че си пресилва късмета в момента.

Нима тук някой ги иска? Друг освен политиците май няма. Няма обаче да се учудя, ако близките дни общественото мнение се промени тенденциозно и изведнъж ни втълпят, колко добре би било и войски на САЩ и НАТО като цяло, да присъстват на наша територия. Само слушайте :)

Аз и още доста хора предпочитаме войски на НАТО пред руски войски. Защото знаеш, че ще е едно от двете.

Аз и още доста хора предпочитаме войски на НАТО пред руски войски. Защото знаеш, че ще е едно от двете.

Под доста хора сигурно разбираш доста политици? 

Преди 20 години ги видях тия войски на НАТО във варненските кръчми. 

Под доста хора сигурно разбираш доста политици? 

Преди 20 години ги видях тия войски на НАТО във варненските кръчми. 

Движим в различни социални кръгове явно. Доста от приятелите ми мислят като мен, и не, не са политици.

• Автор

Аз и още доста хора предпочитаме войски на НАТО пред руски войски. 

Това обаче превръща България в потенциална мишена за ответен удар при евентуален военен сблъсък. Не забравяй, че НАТО дори не ни включи в противоракетния чадър над Европа и това като благодарност към "Ключов партньор"

При потенциален военен сблъсък за русите вече няма да има значение някогашното "братушки"

И моля те не слагай това "доста хора", че ставаш смешен! Какво имам предвид?

- С Русия ни свързва история, близост. Обвързани сме ресурсно. Географски не може да избягаме. Използваме една азбука и сме близки като темперамент.

- САЩ? Една далечна страна. Какво ни свързва??? Да не забравяме и бомбардировкете над наши градове през 2-рата Световна война, които днешните историци определя, като ненужни и варварски поради факта, че целта е била най - много цивилни жертви!!!!!

- С Русия ни свързва история, близост. Обвързани сме ресурсно. Географски не може да избягаме. Използваме една азбука и сме близки като темперамент.

Хайде моля ти се! История на окупация и кукловодство. Теб може би нещо те свързва с Русия, но не говори от името на всички. След това, което сме патили от тая страна се чудя как може още да има българи които са готови да плюят на всичко, дори родината си, заради нея. Ако не мислех че просто си невинна жертва на вековното промиване на мозъци, щях да те нарека предател. Аз съм вън от тази дискусия, гади ми се вече.

• Автор

Леле. Овладей си нервите Батюшка!!! :lol6: Във война с теб няма да влизам , а и друга война се води в момента на малкия екран, която за мен и многото българи е адски  по - интересна

Ако има някой който трябва да ненавижда Русия за причинени беди, то най - много трябва аз да "плача" защото на времето фамилията ни е пострадала. Това обаче е история, която не може да се върне. Човек трябва да стои над нещата, да мисли трезво и без предубедености. България за да успее трябва да влага по - малко политика в икономиката, а отхвърлянето на Русия като потенциален пазар и партньор е груба грешка.

Ние сега ще патим от глупуста на великите сили защото не ми е ясно как ще преживеем още една икономическа криза, която изглежда наближава!!! :angry:

Хайде моля ти се! История на окупация и кукловодство. Теб може би нещо те свързва с Русия, но не говори от името на всички. След това, което сме патили от тая страна се чудя как може още да има българи които са готови да плюят на всичко, дори родината си, заради нея. Ако не мислех че просто си невинна жертва на вековното промиване на мозъци, щях да те нарека предател. Аз съм вън от тази дискусия, гади ми се вече.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Движим в различни социални кръгове явно. Доста от приятелите ми мислят като мен, и не, не са политици.

Заеби социалните кръгове и не се мисли за Господ. Аз съм бил във всякакви социални кръгове и не ми хвали кой да е "кръг". Всеки си има своите предимства и естествено големи недостатъци. Аз поисках преди няколко дена тук, някой да пусне анкета, ама освен два почти подигравателни поста от модератор, друго не получих. Не знам какво добро си получил от Америка, но аз нищо. Америка и една стотинка не е дала на българите, дори и в най-тежките ни моменти преди години. Знаеш ли какво ми даде на мен Америка? Сега се сетих. 1991 година бях в казармата, на санаториум ( забележи как се грижеха тогава за нас все още). Тогава една нощ щяхме да изпукаме няколко човека заради стомашно-чревни разстройства - корема се подува, до WC  не може да отидеш, повръщаш и чакаш да умреш. И защо всичко това? Ами защото американците ни бяха пратили помощи от техните запаси - сухо мляко. Това ли е братско НАТО и в частност САЩ, дето искаше да измори Българската Армия? Та толкова са спомените ми от НАТО и това, което е дало за мен. Друг интересен спомен е как американските тюлени превземаха кръчмите и как ги пишеха из вестниците за скандалите, които създаваха. Между другото, НАТО все пак успя да умори БА в сталинов стил, като изцяло се разправи с нея и я премахна от аналите. И сега тук разни недоносчета ме убеждават, как видиш ли НАТО ни пазел и колко хубаво било това. А от кого ни пази? Наистина, тюлените си ги биваше - черни, огромни по над 2 метра и наподобяващи Рони Колман :) С една ръка държеше картечницата гада :) Жалко, че навремето не бяха толкова разпространени фотоапаратите и всичко бе на лента, иначе щях да ти ги покажа на плажа във Варна. Абе...приятни хорица, ама за снимки и да не са ти в двора.  Та в тоя ред на мисли, какво ме свързва с черния тюлен? Освен отчасти мускулите, друго не видях. И ние ги правихме тия баници, ама черното не можахме да докараме. Толкова за НАТО - една организация, която нищо не може да свърши като хората. Дори една война не направи както трябва. 

Кукловодство?! Ще дам пример за кукловодство.По времето на последната финансова криза след 2008-ма ние демонстрирахме несравнима фискална дисциплина пред ЕС ,но с цената на :1.Тотално унищожение на и без това анемичния вътрешен пазар2.Политическа нестабилност,коята няма как да не окаже влияние на икономиката и инвестиционния климат,на което плодовете ще берем с години3.Ужасяваща демографска криза в такива размери ,че ,ако не се овладее наши съвременници ще станат свидетели на изчезването на една нация.Нашите "приятели" от ЕС потупваха по рамото премиера с главно"П" и го окуражаваха да продължава в същия дух.В същото време опрощаваха дългове и даваха нови изгодни такива на държави ,на които държавния дълг гони съотношение 200% от БВП,а нашия само 16.3% инаселението ни се палеше от елементарни битови сметки,при нормално отношение държ.дълг към БВП в незакъсали като Германия и UK 60-80%.Никой в ЕС не отчете факта,че капитализма там се развива от над 300 години и ние няма как да настигнем тяхната икономика за 25 с всички ограничения и акцизи,които членството в Ес налага,без каквито и да било компромиси.Аз си правя изводи какво искат да направят с нас нашите приятели от ЕС и това няма да е първата им подобна "добрина "спрямо" нас в историята.Без дори да ходим толкова далеч като Крътоносните походи и как косвено Католическа църква помага на Османската империя да завладее предимно православните Балкани.За връзката с Русия,цели региони от нашата родина свързват най-хубавите години от живота си с ужасните за теб времена на братската дружба с Русия.Иди в монтанско ,врачанско,видинско,плевенско и т.н. и ги убеди ,че в ЕС е по-хубаво ,пробвай,но дано колата ти е бърза и пали лесно :-)))). Хитри партии и до днес се възползват от наивността и носталгията на тези хора,но това е друга тема.Интересна е и мисълта ти за промитите мозъци.Помисли върху нея, анализирай и се учи от историята ,разчитай само на логиката ,без предразсъдъци и ще стигнеш до интересни заключения.Морала е на страната на Русия в този конфликт.Тя не е агресор,няма данни някой да е пострадал,тя само се брани от агресивната политика и курса към световно господство на САЩ.Без да покажат някава заплаха ги обграждат с ракетни щитове,руснаците не бяха по-богати при Елцин,но не го наричаха диктатор,защото Русия тогава отслабваше и игнориха мнението и по глобални въпроси,корупцията и тогава се ширеше ,но нямаше проблем за САЩ и ЕС,сега Русия е по-силна и най-важното е на различно мнение по много въпроси и веднага стана недемократична.Да не дава ГосподСАЩ да ни демократизира,защото обикновено го правят чрез ВВС. Погледни и в историята Русия рядко е била агресор,нищо не и трябва ,тя има от всичко,а народа и не е лигав. Били с нисък стандарт на живот, че то и в Аляска надали инфраструктурата и стандарта на живот е като този в Маями,климата пречи по малко.Интересна тема е демокрацията в САЩ,но размислите ми за нея ще опиша друг път.А причина за гаденето може да е липсата на аргументи.Относно патриотичната забележка , България , както и Украйна са геополитически обекти ,за да станат от обекти поне отчасти субекти трябва много разум във външната политика ,леки флиртове без лекомислени залитания.Засега и те, и ние се справяме зле,слава Богу ,че децата нипознават само бедността ,а не и ужаса от война и насилие,както сирийските и украинските.

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Странното е че с:

'На 1 март Съветът на федерацията в Русия единодушно гласува за това да даде съгласието си на Путин да използва руски въоръжени сили в Украйна „до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната“.

с това си действие Русия обяви война на Украйна/Върви после вярвай на руснаците за спазване на договори/

Странното е че с:

'На 1 март Съветът на федерацията в Русия единодушно гласува за това да даде съгласието си на Путин да използва руски въоръжени сили в Украйна „до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната“.

с това си действие Русия обяви война на Украйна/Върви после вярвай на руснаците за спазване на договори/

Те договори трябваше да се спазват още преди това. Събитията в Украйна могат да се охарактеризират само по един начин - преврат. В България имаше подобни събития миналия февруари, но не се стигна до завземане на властта от някои хора по улиците, а до предсрочни избори. В Украйна просто завзеха властта и казаха, че те били легитимните. Аз не съм чул някой от "легитимните" да е споменавал за избори. Напротив, търсеше се мъст, а това не би трябвало да бъде приемано никъде по света за нормално. Странно е не как Русия взема някакво решение, а как Запада за няколко часа взема решение, кой е легитимен в Украйна и кой не. Същото се случва и в България, примерно със случая Сидеров. За 2 часа прокурора го обвини, че и осъди, без дори да е разпитал свидетели. И до днес, след внасяне на обвинителния акт, не е извършено разследване и не са разпитани потърпевшите. Даже и самият Сидеров е в неведение. И ако за Сидеров е нормално изневиделица да бъде привикан, то не е нормално няколко месеца след случката, все още да не са разпитвани важни свидетели за това, какво се е случило. Ето това е пример, как една Западна държава диктува на една власт в България, какви решения трябва да взема. И то за часове, в разрез с всякакви норми и правила. 

umka1870 «» сегодня, 01:24 #  

"Что делать России? Прежде всего, становиться сильнее..." ---------------------------------------Так становитесь и сильнее и экономически привлекательнее, чтобы к Вам стучались в двери и говорили: "Ну возьмите меня!". Но нет такого; ну Осетия и Абхазия "влилась" к Вам и что, где цветущие и привлекательные эти страны? В Караганде, вот где. Крым войдёт, но трезвость будет тяжёлой! А так всем желаю счастья в мирной жизни и не кашлять. Да, совсем забыл, любящая страна русскими на Балканах — Сербия попросилась в лоно "загнивающегося" Запада, т.е. ЕС. Что то я не пойму, наверно там фашисты пришли к власти и заставили народ не смотреть в сторону России. А как насчёт помочь 595 тыс. русским в Латвии, в Литве почти 6% населения русские, в Эстонии 345 тыс русских? Они кричат о помощи? Или стоят в очереди для выезда в Россию? Что не то в Вашем королевстве, если нет ответа на такие вопросы, а если есть то хочется попросить: давай ещё, а то давно КВН не смотрел!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.