Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

разделянето не води до нищо по-добро, убедихме се

а за обединяване не искаме пък да чуем

Струва ми се, че към Русия ще се присъединят и някои бивши републики.

"Назло врагам" ;)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Струва ми се, че към Русия ще се присъединят и някои бивши републики.

"Назло врагам" ;)

то и нас ни водеха 16-тата им република ама дали ще ни искат отново е друг въпроса

с Русия си бяхме добре, да ни вземат пак

пожалуйста

:(

Струва ми се, че към Русия ще се присъединят и някои бивши републики."Назло врагам" ;)

Права си, затова така истерично крещи западния свят и ползва дори недемократични методи в борбата срещу Русия. Може разбраха грешката си ,че действаха по-агресивно от необходимото пред възможността да придърпат Украйна ,но се оказа ,че тя не е готова и освен,че създадоха доста грижи на украинския народ (а той не бе целия на Майдана) ,сега гледат в паника една опасна за тях тенденция . Дано само имайки предвид политическата импотентност на сегашните политици в ЕС и САЩ да не им хрумнат глупости,които ще плаща цялото човечество.

разделянето не води до нищо по-добро, убедихме се

а за обединяване не искаме пък да чуем

Напротив, всички искаме обединяване, но с нас, а не с другите :) Европа иска обединяване с Украйна, но пък не иска тя да се обединява с Русия. Нормално. Ние искаме Западните покрайнини, Македония, а и излаз на Бяло Море, ама не искаме да дадем Кърджали на Турция :) Но като се замисли човек, защо пък не? Кърджали в Турско, ние с излаз на Бяло Море, Западните покрайнини и Македония тук, като западна Македония за Албанците. Солун си го оставяме на гърците и ето ти решение на Балканските проблеми :P

Напротив, всички искаме обединяване, но с нас, а не с другите :) Европа иска обединяване с Украйна, но пък не иска тя да се обединява с Русия. Нормално. Ние искаме Западните покрайнини, Македония, а и излаз на Бяло Море, ама не искаме да дадем Кърджали на Турция :) Но като се замисли човек, защо пък не? Кърджали в Турско, ние с излаз на Бяло Море, Западните покрайнини и Македония тук, като западна Македония за Албанците. Солун си го оставяме на гърците и ето ти решение на Балканските проблеми :P

е да де, с нас може може

писна ни да ни обединяват кой от де мине кой от де свари

великолепна карта ни нарисува, представих си красотата

благодаря за мечтата, тя и без това е единствена без пари

:P

• Автор

Тази сутрин, по една от телевизиите имаше интересно интервю в което участваше и Каролев, който каза нещо много простичко т.е. нещо от рода -  "Щом има политически разпри, то нормално е да произтекат и икономически такива със съответните последици." Просто като фасул. И за да не ревне някой че пак всявам ужас ще спра до тук, но не разбирам защо трябва да си заравяме главата като щраусите в пясъка пред очевидни и простички неща, та макар и не особено приятни.

Впрочем от голямата "игра" всички спечелиха:

- Русия взе своето - Крим. Ще наблюдаваме политическо и икономическо сближаване с Китай

- САЩ вече има картбаланш зе добив на шистов газ и то безусловно.

- ЕС, който залиташе към разпад, сега се обедини около "великата" идея да се бори със своя политически и икономически враг - Русия

Ние, малките ще "дишаме прахоляка от топордията и ще се давчим"

....

Аз пък за това си фантазирам !  :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Bulgaria_krum_map_pl.jpg

за това :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Bulgarie_de_Sim%C3%A9on_bg.svg

или пък тази :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/BULGARIA_under_Iwan_ASSEN_II.jpg

Турците тогава хабер са нямали да са племе някакво , пък камо ли държава ..... 

То май и с Русия е същото !

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F

Да не се окаже на края , че тъкмо ние сме пъпа на конфликта в Крим !.... :) 

Какъв Кърджали , какви 5 лева ?!!! :lol6: 

Всеки си дърдори глупости разни....

Но е време Станишев и не само , да погледнат и тези карти , преди да плещят за щяло и нещяло.....пък тогава да слязат на земята в днешно време !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

за това :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Bulgarie_de_Sim%C3%A9on_bg.svg

или пък тази :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/BULGARIA_under_Iwan_ASSEN_II.jpg

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F

Но е време Станишев и не само , да погледнат и тези карти , преди да плещят за щяло и нещяло.....пък тогава да слязат на земята в днешно време !

Абсолютно те подкрепям. Най накрая нещо истинско!!!!

Русия беше изключена от Г8,

Дреме им на русите че са ги изключили от, кво 8!?!?

Бе, стига сте превъзнасяли ЕС и разни обвързващи структури. Някога веехме червения байрак редом с нашия, а пък днес веем байрака на ЕС - същия .......й.

Колко години минаха  и нищо - едната София, Варна и Пловдив  усетиха нещо.

Жив пример е Сърбия!

Някой ходил ли е скоро там?

Знаете ли за какво става дума, а?

Ние сме абсолютни мизерници спрямо тях, но пък за сметка на това страна член на ЕС и НАТО. Звучи гордо, както някога гордост е било да се членува в СИВ, Варшавския договор.

Аре, сега разбирачите да ме оборват и ако оборват да забравят това за комунисти, тролове и ,бла, бла, а с разум и без предразсъдъци , че нещо ми писна всеки да ми обяснява ква вина има аз за несполуките на държавицата ни.  Още малко остана до изборите, които ще са огледало за всички други предстоящи такива и вервайте много изненади ще има!?!?!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Първанов иска да се обявим против санкциите срещу Русия

България има нужда от национален консенсус по въпросите, касаещи Украйна.

Това заяви президентът и председател на АБВ Георги Първанов при посещението си днес в Пловдив.

По думите му позицията на правителството за кризата в Украйна не е убедителна и минава през различни постановки.

„Събитията там ни засягат пряко, а ние още нямаме ясна позиция, което е поредното доказателство, че това правителство не работи“, коментира той.

Според Първанов трябва да се обявим против санкциите срещу Русия, защото ще бъдем много ощетени от тях. „Ще пострадат най-вече обикновените хора и бизнеса“, каза още той.

„Непременно трябва да се отчетат последиците за туризма, както и да защитим правата на българите в Украйна. Не на последно място е нужно и да си върнем водещата роля по отношение на Южен поток“, заяви лидерът на АБВ.

По думите му е много трудно да се оспори волята на населението на Крим и внушенията, че референдумът е проведен под дулата на оръжия, не са убедителни.

Позицията на БСП по събитията в Украйна е неубедителна, твърди Георги Първанов. БСП е преминала през различни постановки и акценти, като недоволството вътре в лявото пространство от подобна колебливост е факт. "Не мога да си обясня поведението на министъра на външните работи, извън всичко друго, което каза, той изрече една фраза, даде една прогноза, която е много ключова. Лидерът на АБВ заяви още, че отношенията ни с Русия никога няма да бъдат такива, каквито са били. Аз имам опит в политиката и си спомням Юго конфликта, при който един друг министър и респективно неговия патрон (министър-председателя) взеха една такава агресивна политика, а броени дни след края на конфликта отношенията между Изтока и Запада се оправиха, тръгнаха икономически и бизнес контакти, политически проекти, а ние бяхме на опашката", обясни Първанов.

По думите му на България и приляга да има една по-активна роля в отношенията с Русия.

По повод обявеното от президента Росен Плевнелиев свикване на Консултативния съвет за национална сигурност по темата Украйна, лидерът на АБВ, каза че е закъсняло, но го оценява позитивно. „Това е още един форум, на който ще се дебатира този въпрос, надявам се да има изработена единна позиция”, каза Първанов. Не смее да прогнозира, ако представителите на политическите партии се изпокарат и излязат разделени от този много представителен орган, какъвто е Консултативния съвет по национална сигурност. Според него, позицията на държавния глава съдържа много силна антируска насоченост, прекалено провокативна.

Мисля, че тя звучи в духа на същите онези постановки от 90-те години, които доведоха до охладняване на отношенията между България и Русия, каза още Георги Първанов.

Той не пожела да прогнозира дали ще има нова Студена война, както твърдят различни лидери, дипломати и политици, но заяви, че поне един сезон ще бъде хладен в отношенията Изток-Запад. Обикновено при нас една подобна Студена война има продължителен, инерционен елемент, а това ще се отрази много тежко във всички сфери, най-вече икономическата, каза още Първанов. Според него факт, който свидетелства за блокажа на институциите и най-вече за парламента е това, което става, или по-скоро не става в Народното събрание – липсата на позиция по темата Украйна, която ни засяга пряко. По темата вече се произнесоха всички европейски страни, ние изоставаме фатално, но това е част от общото впечатление за непродуктивност и невъзможност на институциите да си вършат работата, каза още Георги Първанов.

Представители на инициативния комитет са на посещение в Пловдивска област днес, като част от голямата обиколка, която правят в страната. Това е кампания, преди кампанията, каза още Първанов. Той заяви, че доволен от сегашния ход на работа по организационните въпроси. Разчитаме на силни фигури не само в инициативната група на АВБ, но и по места, каза още Първанов.

Той съобщи, още че в рамите на днешния или утрешния ден на сайта на АБВ ще бъдат качени основните послания на организацията. „Отново потвърждавам готовността си да спорим с лидерите на другите партии, как се променят политиките на лявото и дясното, каза Първанов. В следващите дни ще бъде обявен дебат за политиките в сферата на демографията, енергетиката, сигурността и външната политика, за да може да провокираме един релен дебат за разлика от пълния блокаж на институциите”, каза още Георги Първанов.

24chasa.bg

за това :

или пък тази :

Хубаво е да си фантазираме ама ако и Рим започне да си фантазира какво ще правим? :)

Публикувано изображение

Моля, моля. Модераторите подхванаха темата за Кърджали, а ние я доразвихме :P Естествено в противовес на това, че подкрепяме Русия.  Аз още в първия си пост по тоя повод казах следното. Политиката е мръсна работа и не сме задължени след като вчера сме взели едно решение, днес да вземаме подобно, съответстващо на първото. демек вчера може да съм ти взел на заем 10 лева, ама днес няма да ти ги върна, защото така ми отърва :P Така е и с Крим/Кърджали. За едни може, за други не. Тоест, ние сме за Крим, но сме против Турция. И за да не ме обвините в нещо, ще спомена и Косово. Ако търсим противовес, ето го и него - Косово! Не ни трябва Кърджали в случая, защото проблема е решен - Kрим за Косово. От там нататък следва дисбаланс и лично аз няма да го подкрепя, па ако ще и 100 демократи да застанат срещу мен :P

Хубаво е да си фантазираме ама ако и Рим започне да си фантазира какво ще правим? :)

Публикувано изображение

А съществува ли Рим? За Македония знам, че съществува, макар и непризната от всички. Ама не съм чувал за държава - Рим. Ти?

Виж, по-коректно би било да даеш карта на Македония :P

И да ме извините малко, ще се отклоня от темата. Бях седми или осми клас. Час по Български език. Най-добрия ми приятел в класа - Кемал, смятащ се за турчин, а турците с руси коси и сини очи за циганин. На един чин седяхме винаги до осми клас. Та той направи грешката, да отвори атласа по География и да очертае границите на Турция. Естествено, включвайки и България. Лазеше ми по нервите често с неговите теории за силата на Турция и как щяла да смаже България. Та така, гледаше си той атласа, заграждаше новите граници на Турция, мърмореше нещо от сорта, как Турция щяла да бие България, аз слушах с едното ухо него, с другото даскала, но ми кипна. В стил Кличко замахнах с дясна ръка, свита в юмрук и го нацелих в ченето, както седеше вляво от мен. Ама събрах всичката си сила, която имах като осмокласник. Естествено даскала ме контрира с як шамар. Може да си представите колко як бе шамара, щото даскала ни бе бивш щангист, дребен, набит, с къси ръце.  Една седмица моя уж приятел не ми проговори, но после се оправихме. Е, върна си го след години, като ме завлече с пари, които му дадох назаем  за да отиде при жена си в Румъния. :) та ето това би очаквало всеки, който като него си помисли да прекроява България. Не се и съмнявам, че такива хора съществуват. Щом ги имаше още през 1986-7-ма година, няма начин да са си променили мислите днес. А тия като Кемал вече са минали 40-те и са в разцвета на силите си за обрат в България :) Пазете се. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

А съществува ли Рим? За Македония знам, че съществува, макар и непризната от всички. Ама не съм чувал за държава - Рим. Ти?

Отплесваме се, но... :)Градът, основал тази империя съществува и днес и носи същото име.Хайде сега една алтернативка - Рим се обявява за град-държава, наследник на Римската империя, защото има това право като основател на тази империя, и започва да си иска старите територии.По същата логика, днешен Египет, като наследник на древен Египет си иска всичко до Сирия, Киренайка и Судан.Иран пък като наследник на Персия, защото и името му е било Персия до не много отдавна си иска всичко от Гърция до Индия.Въобще, докато има държави, чиито граници са начертани от някой друг и са създадени от няколко народа, обединени в един и с ново име(най-пресен пример е Белгия) ще има вероятност някой народ да поиска независимост. И най-лесният и безболезнен начин е точно както се случи с Крим - разделяне, но без война.Другият начин е до болка известен на всички.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Демокрация по Хамаркански - чужда жена и чужда кола кости нямат! Огромно желание за 100% обкръжаване на Русия с ракети...да ама не!

Някак си много удобно и на време се случиха външните обстоятелства , да ни посочват външния враг , който и да е той !

Ще има сега да лижат и мажат поне 5 години.....

Не е ли по-добре вместо да надничаме в чинията на началника , до огледаме собствените си осрани задници ?

Да решим първо вътрешните си екзистенциални проблеми , пък после да мислим за външните...:

Очевидно е вече , че Крим си е руски от край време .

Очевидно е вече , че днес в Украйна  се бият по между си два клана от една и съща мафия (у нас са три !).

Очевидно е също , че САЩ няма да ги огрее .....

От древни времена всички в околността (Украйна и Русия , че и ние ) са една кръв .....

Братя по между си може и да се избият за нивите на баща си , но само да се мерне някой друг наоколо....!

Какво толкова сложно има?

Освен когато са били притиснати от обстоятелствата , кога в Европа (за САЩ да не говорим!) са били загрижени от процъфтяването на България ? Тъкмо обратното....

Нашите проблеми са си само наши проблеми ! Първо тях трябва да решим !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Отплесваме се, но... :)Градът, основал тази империя съществува и днес и носи същото име.Хайде сега една алтернативка - Рим се обявява за град-държава, наследник на Римската империя, защото има това право като основател на тази империя, и започва да си иска старите територии.По същата логика, днешен Египет, като наследник на древен Египет си иска всичко до Сирия, Киренайка и Судан.Иран пък като наследник на Персия, защото и името му е било Персия до не много отдавна си иска всичко от Гърция до Индия.Въобще, докато има държави, чиито граници са начертани от някой друг и са създадени от няколко народа, обединени в един и с ново име(най-пресен пример е Белгия) ще има вероятност някой народ да поиска независимост. И най-лесният и безболезнен начин е точно както се случи с Крим - разделяне, но без война.Другият начин е до болка известен на всички.

Аз не случайно дадох пример с Макдения. Къде са македонците и какви са те? Къде са римляните и какви хора живеят сега по тия места? Това, че една държава е наследила името на някаква друга или че населението е откраднало по подобен начин името не означава, че трябвада им ходим по гайдата. Защото и ние се наричаме българи и държавата ни България, но нямаме почти нищо общо с някои наши предци, създали преди много векове държава с име Бълагария, колкото и да се опитват да ни свързват с афганистанци, иранци и какви ли не още. Че и татари, понеже са на мода сега. Е как може българите да имат нещо общо с дръпнатите татари и по-точно, как ние, дето живеем днес в БГ можем да обявим за братя по кръв татарите? Така, че присвояването на имена явно винаги е било на мода. Защото човек като не знае какъв е и не може да открие историята си, присвоява истоорията на други, които отдавна ги няма на тоя свят и техните наследници отдавна не знаят какви са или са разпръснати по Земята.  Това е за Рим, Египет, Македония и България, където без да си кривя душата ще кажа, че сме омешени минимум 50 народности. 

България е против мащабни икономически санкции срещу Русия
Орешарски очаква Европейският съвет да обсъди компенсаторни механизми

България е в групата страни, които са срещу едностранни и широкомащабни санкции срещу Русия и ще настоява евентуални икономически санкции да бъдат обвързани с компенсации. Това посочи пред български журналисти в Брюксел премиерът Пламен Орешарски, който пристигна за участие в Европейския съвет, предаде БТА.Песимист съм по отношение на възможността да се стигне до широкомащабни санкции (срещу Русия заради присъединяването на Крим - бел. кор.), заяви премиерът. Не казвам, че ще се противопоставим категорично, а по-скоро ще се опитаме да дебатираме в пакет санкции и компенсаторни механизми. Други държави от ЕС имат също резерви към налагане на широкомащабни санкции. Най-вероятно е България да се окаже в голяма група страни, които са срещу едностранни и и широкомащабни акции.Убеден съм, че Европейският съвет ще намери балансирано и силно решение на предизвикателството с Крим, допълни Орешарски.

Всички сме скептици по отношение на пълни компенсации, но нали затова е разговорът, посочи премиерът по повод очакването засегнатите от евентуални санкции срещу Русия държави от ЕС да бъдат обезщетени. Струва ми се, че всички не сме готови с оценка на въздействието (на санкциите) и не мисля, че ще вземем крайни решения по отношение на по-широки икономически санкции, поясни министър-председателят.Държа да подчертая, че не бихме подкрепили широкомащабни икономически санкции преди оценка на въздействието, тъй като нашите оценки показват, че ние ще бъдем между най-сериозно засегнатите страни, поясни Орешарски.Премиерът изрази очакването в дебата да бъдат обсъдени и компенсаторни механизми, ако се отиде към санкции. По-вероятно е да се дискутира списък на лица, които няма да могат да пътуват и евентуално замразяване на авоари на други лица, уточни той. Това бихме подкрепили, макар че ще подчертаем факта, че по-нататъшното решение на въпроса около кризата в Украйна неизменно трябва да мине през политически и дипломатически диалог, добави премиерът.По неговите думи прекаленото разширяване на наказателния списък с руски граждани може да възпрепятства точно този диалог. Според премиера трябва да се тръгне от крайните цели, за да бъдат подбрани инструментите за тяхното постигане.По повод целта за завършването на единния пазар на енергия в ЕС до края на годината и квотите за "зелена енергия" - тема от дневния ред на държавните и правителствените ръководители - Орешарски заяви, че България приветства енергийните цели, но ги счита за малко прибързани. По неговите думи по този въпрос също трябва да бъде направена оценка на въздействието, за да се види доколко високите екологични цели няма да затормозят икономическия растеж.

dnes.bg

Аз бих се изразил значително по-силно против санкциите , но това е работа на дипломатите !

Както се казва , да оставим кесаревото Кесарю.....

На мен ми се струва, че ние си приказваме хубави нещица, самоубеждаваме се, че всъчщност Путин е донякъде прав, но погледнете МАСмедиите. Днес колкото повече слушам, толкова повече се убеждавам, че е спусната някаква директива отнякъде. Вече не се споменава референдум и присъединяване, а анексия и окупатори. И по БНР и по БНТ и по не толкова Б програми се шири една и съща теза - правителството на Украйна е правото, другите не. Дори социолозите се намесиха но как??? Ами ето така - С кого смятате, че трябва да сътрудничи Украйна:

а) СССР

б) ЕС

в) гледайте си работата

И естествено при така зададен въпрос човек не може да намери точния отговор, защото какво го интересува него с кого трябвало да сътрудничат нацистите в Украйна? За любопитните 30% са за ЕС и СССР, а останалите им казват да се разкарат.  Интересно м,и е, как тия нацисти ще сътрудничат с комунисти, ама това е друга тема. Явно социологическото проучване е толкова объркващо, че българина по инерция дава отговорите си. А въпроса би трябвало да бъде - с Русия ли сте или с ЕС? Ето това е въпроса, който никой не иска да зададе - нито социологическите агенции, нито тук във форума. Аз пак дъвча тая тема, но това е истината.  

...

Целия свят нарича референдума незаконен, освен Путин и русофилската му клика по постсъветските страни. Окупацията на Крим си беше точно това - окупация. Референдум проведен при присъствието на 30 хилядна чужда армия не е валиден. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.