Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

То не че 3-та световна война ще стане...Поне във варианта, който всички останали си представят с изсипването на ядрените арснали и край на цивилизацията, или даже на вида "човек". Ама втора "студена" война...Хм, не би било зле. През първата, още във началото на второто й десетилетие се стигна до първи изкуствен спътник на Земята, след няма и 4 години по-късно и първи космонавт, а след още 8 качиха хора на Луната...Та кой знае, след 15-20 години от началото на втора "студена" война, дали няма да си пия чая на зелената планета  6-та по близост до звездата Денеб, където ше прилетя с космическата си яхта, която ще  съществува благодарение на поредната надпревара, между знаете кои две страни и сателитите им, за овладявяне на космоса.

Ужасно много си прав,след края на студената война само финансови кризи,нямаше пари за космоса ,май само телекомуникациите се развиваха бурно ,явно капитализма не може да се развива без дразнител като СССР ,но като имаме предвид ,че ние традиционно сме на губещата страна ,втората студена война мисля, че няма да бъде спечелена от западния свят :)
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

За това, съм абсолютно сигурен, че е вярно. Русия участваше в уж и международни формати за военно, космическо, икономическо и мирно сътрудничество, но чисто формално и при това конфронтацията никога не е прекратявана , та била тя скрита и прикрита! Настанаха времена двуличието, двойните стандарти и неприкритите користни интереси да излязат на яве.

Хората явно са леко недоволни от новата "власт" в Украйна

И в Донецк развяха руски флаг над областната управа

Че тя студената война не е свършвала бе мойто момче. Путин само да реши и ще направи света на луд.

Редактирано от RadoD1mov (преглед на промените)

Американците не знаят къде е Украйна, но искат военна намеса

Публикувано изображение

От блога Monkey Cage публикуваха резултати от анкета, свързана с Украйна. Учени от Dartmouth College, Harvard и Princeton Universty са попитали 2 066 американци къде се намира Украйна. Карта показва техните предположения с точки. Точките са разпръснати по цялата карта на света. Някои от тях са близо, други са твърде далеч. Правилен отговор дават 1 от 6 американци. Това, което е най-притеснително е, че хората, които дават най-далечни отговори са най-убедени, че САЩ трябва да извършат военна намеса в страната. 2/3 от американците казват, че „горе-долу следят конфликта“.

http://profit.bg/new...nid-121494.html

Американци... :D

Американците не знаят къде е Украйна, но искат военна намеса

Публикувано изображение

....

Американци... :D

на теб ако ти дам подобен лист и трябва да посочиш без да гледаш в Гугъл -къде е щата Аризона дали ще се справиш ?

Аз лично не мога.

Не познавам и никой, който би могъл без грешка да посочи всеки щат от САЩ или държавите в Африка на карта без означения.

Колкото до това, че подкрепят военна намеса -нормално е : както и нашите медии ни промиват мозъците -така правят и техните.И навсякъде по света е едно и също.Посочва се кой е врага и се започва.

Колкото до това, че подкрепят военна намеса -нормално е : както и нашите медии ни промиват мозъците -така правят и техните.И навсякъде по света е едно и също.Посочва се кой е врага и се започва.

На всички народи им промиват мозъците, но кой знае защо, само американците винаги одобряват военната намеса, независимо къде и защо.

На всички народи им промиват мозъците, но кой знае защо, само американците винаги одобряват военната намеса, независимо къде и защо.

:lol6: да бе - а протестите срещу войната във Виетнам помниш ли ? В същото време, няма и 10 години след изтеглянето на САЩ от там - СССР нахлу в Афганистан и всички руснаци , а и ние одобрявахме това ;)
  • Автор

Не знам кой и какво одобрява, но знам, че напрежението отново започна да ескалира а и жертви вече падат. Всичко това не става без участието главно на САЩ и до известна степен на ЕС. С нищо добро няма да завърши всичко това. Явно когато е правен замисъла за дестабилизиране на района, то не е отчетено, че хората живеещи там в никакъв случай не милеят за САЩ и ЕС. Та те се чувстват руснаци. Със сила ли ще ги правим европейци - против волята на огромното мнозинство,аааа?????

:lol6: да бе - а протестите срещу войната във Виетнам помниш ли ?В същото време, няма и 10 години след изтеглянето на САЩ от там - СССР нахлу в Афганистан и всички руснаци , а и ние одобрявахме това ;)

Войната във Виетнам беше отдавна и тогава мозъците на американците не са били достатъчно промити, защото медиите не са били на това ниво, на което са сега. :D

Не знам кой и какво одобрява, но знам, че напрежението отново започна да ескалира а и жертви вече падат. Всичко това не става без участието главно на САЩ и до известна степен на ЕС. С нищо добро няма да завърши всичко това. Явно когато е правен замисъла за дестабилизиране на района, то не е отчетено, че хората живеещи там в никакъв случай не милеят за САЩ и ЕС. Та те се чувстват руснаци. Със сила ли ще ги правим европейци - против волята на огромното мнозинство,аааа?????

Ескалира, защото е в ход ликвидацията на Украйна като държава.

Вероятно по течението на Днепър ще минава новата граница и всичко що е на изток от реката ще бъде погълнато от Русия, а всичко що е на запад -от Полша.

• Автор

Ескалира, защото е в ход ликвидацията на Украйна като държава.

Това звучи страшно:

- Ликвидацията на Украйна като държава!!!! Изобщо, ликвидацията на съществуването на която и да е държава????

Това ли са ценностите на САЩ, ЕС, Русия????

Повод за размисъл и не само, а ми ........!?!?

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Това звучи страшно:

- Ликвидацията на Украйна като държава!!!! Изобщо, ликвидацията на съществуването на която и да е държава????

Това ли са ценностите на САЩ, ЕС, Русия????

Повод за размисъл и не само, а ми ........!?!?

От както свят светува държавите се създават, съществуват известно време и след това изчезват.

Примери в историята на човечеството-колкото искаш.

Защо се създава държава, колко време съществува и защо изчезва е тема на съвсем друг разговор.

А замислили ли сте се дали всички украинци искат да продължават да живеят в държавата, наречена Украйна ?

Не се притеснявайте за Украйна. Саакашвили е съветник на новата власт. Не знам какво ги съветва и на какво ги учи, ама като гледам как се държат властимащите и каква им е властта, да вземе Саакашвили да ги научи как да си ядат вратовръзкките.

За това, съм абсолютно сигурен, че е вярно. Русия участваше в уж и международни формати за военно, космическо, икономическо и мирно сътрудничество, но чисто формално и при това конфронтацията никога не е прекратявана , та била тя скрита и прикрита! Настанаха времена двуличието, двойните стандарти и неприкритите користни интереси да излязат на яве.

Ами... Те руснак и американец или американци, излетяха до космическата станция, докато почваха събитията в Крим. Мен затова ми е чудно, какво изобщо става. Не ми се вярва и в космоса да се дебнат. Не знам какво стана с Едуард Сноудън, но имам смътното чувство, че той е една от причините за бързо развилите се събития в Крим. Явно Путин е знаел, че нищо не го заплашва поне в първите дни и месеци, за да предприеме толкова смела и изненадваща дори и за кримчани стъпка.  

Ами... Те руснак и американец или американци, излетяха до космическата станция, докато почваха събитията в Крим. Мен затова ми е чудно, какво изобщо става. Не ми се вярва и в космоса да се дебнат. Не знам какво стана с Едуард Сноудън, но имам смътното чувство, че той е една от причините за бързо развилите се събития в Крим. Явно Путин е знаел, че нищо не го заплашва поне в първите дни и месеци, за да предприеме толкова смела и изненадваща дори и за кримчани стъпка.  

Кото става върви и в космическите агенции, най-малкото поне в хамериканската :D

Сега, понеже аз обичам информацията от първа ръка, ето каква е тя. Днес сутринта няколко групички самолети от по 3 прелетяха над града ни в посока югоизток, което си нямам представа какво значи, но мога да предположа.  Някои твърдят, че са били десетина самолета, други, че са много повече. След Ауакса имаме предислоциране и на изтребителна авиация най-вероятно. А уж НАТО и САЩ дават ултиматум на Русия да се изтегли от законните си граници с Украйна. Защо тогава няма реципрочност? Риторичен въпрос. Това само доказва още веднъж, че Щатите и НАТО говорят точно обратното на това, което предприемат. Генсека на НАТО не идва ли преди 2-3 дена тайно в България?

Да ви кажа, надявам се да сме на прага на трета световна, и този път дано спечелят германците...

• Автор

Сега, понеже аз обичам информацията от първа ръка, ето каква е тя. Днес сутринта няколко групички самолети от по 3 прелетяха над града ни в посока югоизток, което си нямам представа какво значи, но мога да предположа.  Някои твърдят, че са били десетина самолета, други, че са много повече. След Ауакса имаме предислоциране и на изтребителна авиация най-вероятно. А уж НАТО и САЩ дават ултиматум на Русия да се изтегли от законните си граници с Украйна. Защо тогава няма реципрочност? Риторичен въпрос. Това само доказва още веднъж, че Щатите и НАТО говорят точно обратното на това, което предприемат. Генсека на НАТО не идва ли преди 2-3 дена тайно в България?

То, се знае - ще трябва да играем по свирката на новите си "партньори". Каква е нашата полза, то никой не се интересува. Историята показва, че такива конфликти влиаят пагубно, на икономиката ни, на сигурността. Но ....

Аз обаче съм обнадежден. Вижте какво направи Виктор Орбан с Унгария. Неговата партия е член на ЕНП. Тоест, където е член и ББ. Обаче. Обложи с данъци чуждестранните компании, които изстискват унгарците. Тия компании, които изнасят продукция, а не крадат от народа му, не са обложени с такива данъци! Смъкна цените на тока на 3-4 пъти през няколко месеца и то с по 5-10%! Сключи договор с Путин за два ядрени блока - такива, каквито ние щяхме да имаме в Белене. И това преди месец и половина - когато събитията в Украйна се развиваха с пълна сила. Парите от данъците на монополистите, скубещи народа, ги даде на същия тоя народ. Унгария първа излезе от кризата. Унгария е с много висок ръст на икономиката, когато всички останали европейски държави или имат мижав ръст от половин - един процент, или имат спад. Унгария има 800 евро средна заплата, въпреки че Орбан не се съобразява нито с Брюксел, нито със САЩ. Орбан обърна поглед към Русия, Китай, Индия, Близкия Изток. Орбан направи неща, които Дянков сънуваше само в кошмарите си и които нито един български политик не би си и помислил, освен единици. Няма да споменавам кои. Така, че в мен има надежда, че противопоставяйки се на Брюксел и Щатите, България ще има много по-голям шанс за просперитет, отколкото постоянно да ходим по гайдата им. Унгарците нали са прости, преизбират си Орбан с пълно мнозинство. И нали мразят Русия, си купуват руски ядрени блокове и руски газ. Направо да ги оплачеш живи.

• Автор

То и нашето правителство се зае с ЕРП-тата, но от ЕС веднага ни се "скараха". Борисов и Кунева не останаха по -назад. Изобщо чии интереси защитаваме и какво искаме????? А и газ пък защо ли ни трябва?????

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Стана то едно мазало...интересно кога ще се разберат кой колко да отстъпи, та да няма "победени". Тя Украина в момента е държава с парламент и действащи правоохранителни органи само на хартия (може би и на гугъл мапс). Бандюгите си вилнеят по улиците, мирните хора страдат, но разбирате ли, ИМАЛО ИНТЕНЗИВНИ РАЗГОВОРИ. Е да идат основните действащи лица без антуража си да поживеят в действителността, която създадоха - мечти, мечти... 

на пръв поглед се случват неща,които ни се харесват!Русия се опълчва на една агресивна империя на която уж и се вижда края,но това е политика и всичко е лъжа и измама!само като чуя имената Ротшилд,Путин,олигарси , всичко е нагласено и опорочено!милиони страдащи хора и десетки с баснословни печалби!

Кой води след полувремето на „украинската криза“

Крим е подробност, за тенденцията гледайте към САЩ и Китай

Пиша „полувреме“, сякаш „украинската криза“ може да се оприличи на футболен мач. Това не е сигурно. Ако останем в областта на спорта, тя може да се окаже и като мач по ръгби - от три времена. Или като боксов мач от 10, 12, че и повече рунда. Както и да е. Тези няколко дни приличат на пауза. САЩ, Русия, ЕС, Украйна отново се опитват да определят терен за политическо решение. Нищо не гарантира, че ще успеят. Но паузата е подходяща за равносметка до момента.

Нека не се захласваме по подробностите. Отстраняването на президента Янукович, политическата асоциация между ЕС и Украйна, присъединяването на Крим към Русия, изгледите за Източна и Южна Украйна, перспективите за енергийната зависимост на ЕС от Русия, рейтингът на президента Путин и т.н., и т.н. са - повече или по-малко - подробности.

Има един безспорен извод от досегашното развитие на „украинската криза“ - тя ще продължи дълго. С по-голяма или по-малка интензивност - години, а по-вероятно десетилетия. И ще тежи както на Русия, така и на ЕС. Защото в основата й вече е заложено здраво не усилието да се намери път за сътрудничество, а противопоставянето между ЕС и Русия. И главният резултат от това противопоставяне ще се изрази в ограничаване на потенциала както на ЕС, така и на Русия да тежат и да влияят на развитието в останалия свят.

Има ли място за съмнение в чий интерес е връзването на ръцете на ЕС и на Русия? На първо място, в интерес на САЩ, разбира се. Подкрепата на всеки процес, който ограничава маневреността на някой от големите играчи в геополитиката, е за САЩ не по-малко важно от равнището на въоръжените им сили. И е в редица случаи дори по-ефикасно за подържането на позицията на САЩ като първа и единствена свръхсила в съвременния свят.

Малко след САЩ, а в по-далечна перспектива и наравно с тях, развитието на „украинската криза“ е добре дошло и за Китай. Той не крие, че това, което го интересува в геополитически план, е борбата за първото място. Следователно всяко отслабване на потенциала и маневреността на други играчи, в случая ЕС и Русия, прави последните „по-лесни“ и „по-предвидими“ за Китай в плановете му да се бори за мястото на САЩ и да ги измести от пиедестала им.

Така гледано, с досегашното си развитие и най-вече с изгледите за предвидимото бъдеще „украинската криза“ допринесе за утвърждаването на двете равнища на върха на глобализирания ни свят. САЩ и Китай - като съперници за първото място. ЕС и Русия - като техни партньори и помагачи. Докога? И с какви последици?

Владимир КОСТОВ

http://pressadaily.bg/publication/40969-%D0%9A%D0%BE%D0%B9-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9E%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%E2%80%9C

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.