Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Рейгън водеше войни и още как. Може би тук се има предвид, че Рейгън никога не е бил на война, както неговите предшественици, а си е просто един актьор. Неправилен превод или...? Нека си припомним Гренада, Либия, Ливан...Загинаха много американски войници, както и за малко Кадафи.  Нека добавим и военната подкрепа за Садам и талибаните. Изобщо...тъжни историийки. Да споменем и противоракетния щит на Рейгън, който и до днес си е една мечта или и аз не знам какво. Лапане на пари според мен и вадене на дървен нож. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
Писмо от “България” 1
Три кризи
Димитри Иванов
Публикувано изображение Димитри Иванов

Живеем в три кризи: българска, европейска и световна. Българската е между управлявани и управляващи; европейската е между страните основателки на ЕС и нас европейците второ качество; световната е за Украйна между Русия и САЩ.

САЩ - условно казано, защото не са САЩ, а са транснационални корпорации, базирани в САЩ; САЩ отдавна са на биг бизнеса и ще продължат да са негови.

Русия - условно казано, защото не е Русия, а Путин и неговите хора, които не се знае доколко ще бъдат негови, ако столът му се заклати, но повечето рускини и руснаци засега са възторжено негови. Аз не знам да има еднополюсен магнит. Съмнявам се да има еднополюсен свят.

Който иска да е политолог, първо да прочете Тукидид. Аз не можах да го прочета в оригинал. Тукидид живял в 5 век преди Христа и писал на старогръцки. Баща му бил заможен, имал златни мини в Тракия. Тукидид бил военачалник, написал 8-томна "История на Пелопонеската война". Тя е ключ към разбиране на политиката във всички времена, понеже Тукидид открил формулата, наричана "баланс на силите". Поради това "Пелопонеската война" е тълкувана от Хобс, Хамилтън, Фон Клаузевиц, а в по-ново време от Ханс Моргентау, Джордж Кенън и Хенри Кисинджър.

8-томната история на "Пелопонеската война" е преведена на английски от Инок Пауъл (Enoch Powell). На 25 години той бил най-младият хабилитиран професор по антични езици в Кеймбридж. През Втората световна война постъпил във военното разузнаване. На 30 години се сражавал като действащ бригаден генерал. След войната влезе в политиката, обвини желязната лейди Маргарет Тачър, че гледа света през американски очила (реки от кръв ще донесе напливът на мюсюлмани и черни на острова, напливът на сексуално различни в армията, политиката и дипломацията).

Тъй наречените политолози и военни експерти не са такива, ако не са прочели превода на "Пелопонеската война" на Инок Пауъл; не искам от тях да са го анализирали като Кисинсжър.

САЩ стоят по-стабилно от Русия. По-лесно е да разглобиш, отколкото да сглобяваш. Зная го от малък, когато разглобявах играчки и часовници и после не можех да ги сглобя. Всеки помисъл, че СССР може да бъде сглобен, след като бе разглобен, е илюзия. Но и еднополюсният свят е илюзия, опакована в друга илюзия - че САЩ са победили и могат да хазяйничат на територията на "победения", без действията им да предизвикат противодействие.

Крим се присъедини към Русия. Да, присъедини се, не бе завладян. Защо казват анексиран? Защото журналистите не знаят български и казват на кмета градоначалник, не знаейки, че градоначалникът не е кмет, а командващ градски гарнизон? Или защото повтарят като папагали политици, които са си плюли в устата да казват, че Крим бил анексиран? Или защото това е "Нато спийк". Българските пишман анализатори говорят "Нато спийк", както персонажите на Оруел говорят "Ню спийк". Присъединяването на Крим към Украйна предизвика:

1) Закани към Путин, как той ще пострада, ако не слушка САЩ и НАТО. Заканите бяха на всякакво равнище - от президента на САЩ до най-дребния политически пигмей в България.

2) По-трезва оценка на присъединяването дадоха реалисти като Кисинджър, който за разлика от българските професоря има несравним международен опит и е изучавал Тукидид. "Вашингтон пост" и "Ню Йорк Таймс" казаха (прибързано), че Путин е победил.

Горните "1" и "2" са като плюс и минус. Summa Summarum минус. Плюс и минус правят минус, както ни учеха, когато разкриваме скоби в час по алгебра.

Дори да приемем, че присъединяването на Крим е червена точка за Русия, то е черна точка за нас. Защото присъединяването отложи естествената и заслужена смърт на анахронизма НАТО. Казано на френския дипломатически език, НАТО отдавна нямаше "raison d'etre". Казано на английския дипломатически език, присъединяването на Крим към Русия даде на НАТО "a new lease of life /on life".

Украинската криза - уви! - ревитализира НАТО. Швеция, която никога не е била в НАТО, сега, покрай Украинската криза флиртува с идеята да влезе в НАТО. Швеция отдавна има самолетостроене. И да влезе в НАТО, Швеция не рискува като България да се превърне в Dumping ground за US изтребители трета ръка, чието място е във военните музеи. А България ще ги купи за един милиард, както навремето министър Савов и принц Кирил, съблазнени от комисионната, купили от Круп пребоядисани полски оръдия. Западноевропейските държави, основоположнички на НАТО, също няма да станат Dumping ground, защото те отдавна са в EADS, European Aeronautic Defense and Space Company. А България, най-бедната европейска страна, е беззащитна от свои и чужди. САЩ атакуват веригата европейски страни в най-слабото й звено. България. Като с шистовия газ. Ако България не се съгласи Добруджа да бъде отровена чрез добив на шистов газ, "Шеврон" може да осъди България за пропуснати ползи.

Ще купувате стари самолети, ще купувате ГМО домати, въпреки че през 60-те години България стана първа в света по износ на домати и доматено пюре, задминавайки Италия.

С престъпленията, които извърши по света, налагайки "демокрация" с бомбардировки, със своите наемници от компании субконтрактори (Halliburton, чрез Дик Чейни, военен министър и вицепрезидент на САЩ при Джордж Буш-син, Greystone в днешна Украйна) НАТО се покри с позор.

НАТО е от 1949 г. за да противостои на съветската заплаха. Варшавският договор е от 1955 г. като противотежест на НАТО и бе разтурен през 1991 г. През 1968 г. СССР със символично участие на съюзниците си, за да е операцията привидно международна, извърши нашествие в Чехословакия, за да стъпче Пражката пролет за социализъм с човешко лице. Беше блестяща, безкръвна военна операция и политическо фиаско. НАТО гледаше със скръстени ръце. Както през 1956 г., когато съветските танкове стъпкаха въстаналите унгарци. Утвърди се съветски модел на военна интервенция от името на "социалистическата общност". САЩ копират, интервенирайки от името на "международната общност".

Лошо е, че украинската криза ревитализира НАТО.

Аз вярвам на САЩ и НАТО, когато те казват, че не искат война. САЩ - разбирай транснационалите - искат севън. Хем душата в рая, хем кракът им в Русия. Севън е Seven, седем:

1) Безредици в Украйна чрез подстрекаване и финансиране на фашизоиди в Полша и Украйна 2) Дрънкане на оръжие, "Lip service" - pro forma заплахи, но без военна намеса, за да не затънат САЩ, както в 20-годишната Виетнамска война, която завърши с фиаско за САЩ през 1975 г. З) Запориране на задграничните авоари на руските и украинските олигарси без тези, които финансират антируското брожение, с което привличат и други олигарси да го финансират. Когато и ако САЩ постигнат война между Украйна и Русия 4) Войната да се проточи с пари от ЕС и оръжие от САЩ до взаимно изтощаване на Русия и Украйна 5) Путин да бъде елиминиран поради вътрешно недоволство или "другояче" 5) Изоставяне на употребените вече кафяви фашизоиди, подпомагане на Украйна да се справи с тях; US (транснационалите) слагат ръка върху природните богатства на Русия 5) Украйна повече не е нужна, тя има само жито, въглища, метал, самолетостроене, ракетостроене, които само се пречкат на световния пазар 6) Западна или цяла Украйна е оставена да увисне на шията на ЕС и да й тежи като воденичен камък 7) Summa Summarum тройна победа над Украйна, Русия и ЕС.

"Планът Севън" е хубав.

"Seven ...That's the time we leave at seven ...I'll be waitin' up for heaven ..."

Зная ли я аз тази песен? - Да. Пее я Дорис Дей. - Нали е приятна музиката. Music for ambiance. - Да. Музика за атмосфера. - Нали е по-приятно да закусваме заедно, отколкото всеки сам на масата си. Макар че не е закуска, а брънч. - Да - съгласих се отново. - Щом сливаме breakfast с lunch, значи е brunch. - Сега чуваме Росини. Аз обичам ли Росини ... Какво най-много от Росини? - Турнедо Росини. - Ха-ха. Турнедото е вкусно. Но е за вечеря, не за брънч. - Да.

Защо все казвам "да". Йесман такъв! Вече ще казвам "не".

Искам ли той да ме заведе в Монс? Не, не искам. Ще плувам ли? Не, няма да плувам в това сиво белгийско море. Но той ме принуди пак да казвам "да".

Вярно ли е, че съм тук с официална покана от най-високо място, защото съм превел автобиографична книга на Джорж Буш-баща? - Да, вярно е ... Да, зная, че той е бригаден генерал, понеже едно рохко яйце... Ако беше генерал с четири звезди на пагона, щеше четири яйца... Да, на френски е Oeuf a la coque. Не, не така, а рохкото яйце, както е на столчето - черупката с отсечено движение на ножа ...не към мен, ще ме опръскате ...не към вас, ще си опръскате хубавата униформа. ...Да, ям. Но много е дълго да ви обяснявам как се правят яйца по панагюрски ...Да знам как е яйца по каубойски. Каубоят плюе в тигана и ако тиганът го наплюе обратно, if the pan spits back, каубоят счупва яйцата. Вие много яйца по света счупихте ... Напротив, ям. Мога да изям сто яйца. Двеста яйца. Триста яйца. Руският хайвер, и червеният, и черният е рибешки яйца, помислете.

Еднозвездният стана, после се върна и отново седна срещу мен. Усмихваше се. След малко поставиха на масата червен и черен хайвер. Това ли е? - Йес, принуден бях да съглася. Нямаше блини, но аз в свободен превод на ум си преведох брънч като руска закуска и си казах, че България трябва да излезе от НАТО.

DI copyright

Откакто се е пръкнал, човекът все воюва за нещо - прехрана, територия и пр.Когато човеците успеят да надмогнат алчността си, може би войните ще спрат.

Човекът е най-адаптивният вид, който съществува на Земята. Какво те учудва, че човек е воювал и се е борил? Погледни праисторическите хора, които е трябвало да ловуват, за да ядат и ако не успеят - означавало е глад. Помисли как същите са използвали огън и примитивните си оръжия, за да се защитават от зверове.Днес се борим не със зверове, борим се за идеали. Алчността е съвсем отделен въпрос.

На тази статийка за Су-24 и моряците от корабчето някой връзва ли се? Гледа, че се върти из интернет пространството.

Бива пропаганда, бива, ама това на нищо не прилича.

На тази статийка за Су-24 и моряците от корабчето някой връзва ли се? Гледа, че се върти из интернет пространството.

Бива пропаганда, бива, ама това на нищо не прилича.

Колкото и да ми се ще да е така, то едва ли е :)  Иначе би било страшно оръжие. РЕБ се ползва винаги при бойни действия и американците точно по тоя начин провеждаха последните си войни, когато най-напред се пускаше авиацията, за да неутрализира ПВО на противника. Нищо ново под Слънцето.  Но пък от друга страна щом Русия не се стряска от НАТО, може би има нещо предвид. А война при наличието на РЕБ е нещо нормално. Дори една проста компютърна игра да вземе човек, там винаги има мисии при наличието на електронни смущения. И ако човек се надява, че отивайки на война всичко ще му е ясно като бял ден, жестоко се заблуждава. Никой няма да ти позволи да си развяваш коня, в случая в Черно Море. 

• Автор

Малее, що станА!!!!  Американската армия, НАТО, запада - твърдят ,че разполаган с най уникалната техника и технология на земята, а до ден ден днешен не можаха до открият изгубения Боинг. Сега пък ново пет, "изплашили се до смърт", а твърдяха, че русите били далеч технически по назад. Тия "велики" войни много големи бъзльовци излязоха!!!!  :giggle1:  :lol6:

Малее, що станА!!!!  Американската армия, НАТО, запада - твърдят ,че разполаган с най уникалната техника и технология на земята, а до ден ден днешен не можаха до открият изгубения Боинг. Сега пък ново пет, "изплашили се до смърт", а твърдяха, че русите били далеч технически по назад. Тия "велики" войни много големи бъзльовци излязоха!!!!  :giggle1:  :lol6:

Надявам се, че поста ти е бъзик ;) Не вярвай на подобни публикации в жълт стил. Скоро разговаряхме на тая тема с едни колеги и каква бе изненадата ми, дето уж най-големия българин каза, че ако го викат запас ще дезертира. Така, че едно е да сме силни на думи, друго е да ни опре до гъза. Та както има плашливи американци, дваж пъти повече плашливи българи. Това не мога да го твърдя със сигурност, но след като в българина няма национално самосъзнание, а в американеца и руснака има, не знам кой е по-плашлив. Със сигурност българина ще напълни гащите от страх с малки изключения, които си нямат понятие какво става и къде отиват. 

• Автор

Надявам се, че поста ти е бъзик ;)

Това може и да не е съвсем жълтинка, а част от "невидимата" страна на случващото се, но излязло на яве все пак.

Су- 24 е вече старичък самолет разработен с тази цел - РЕБ Да не забравяме обаче ,че тук противника не е Садам, та си и има поводи за страх. Който го е страх от мечки, то да не ходи в гората!

Ето малък цитат взет от статия в blitz.bg

"На 10 април 2014 г. есминецът "Доналд Кук" навлиза в неутрални води на Черно море, за да изпални акция по демонстрация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна. На поредното дрънкане на оръжие Русия отговаря сдържано, но убийствено. "

Много са се "пробвали" над Русия - Наполеон и Хитлер и всички са съжалявали жестоко, а картата на света също е придобивала други очертания. Сега ще видим Обама до къде ще я докара,а и напрежението в Украйна с всеки ден нараства   :hush:  :giggle1:  :lol6: 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

но след като в българина няма национално самосъзнание, а в американеца ..... има

Вярва в зелени гущери. Толкоз за "националното" му "самосъзнание". Ако шефа на Ал-Кайда даде по-добра редовна заплата, заедно с разните здравни и социални осигуровки, с разните му там застраховки живот и прочие...Въпросният янки моментално ше мине на негова страна, даже и вярата си ще смени.

Вярва в зелени гущери. Толкоз за "националното" му "самосъзнание". Ако шефа на Ал-Кайда даде по-добра редовна заплата, заедно с разните здравни и социални осигуровки, с разните му там застраховки живот и прочие...Въпросният янки моментално ше мине на негова страна, даже и вярата си ще смени.

Може, не съм специалист. Затова и написах, че може и да не е така, както казвам. Но пък ми е странна статията за това, как американците се насрали от страх. То е нормално де. Навремето винаги съм си мислел нещо. Как Левски е бил толкова смел и е дал живота си за...свободата. Запитвах се, дали аз бих го направил и дали изобщо някой друг в наше време би го сторил. Отговора ми естествено бе, че се насирам от страх. Това да си дадеш живота не е лесна работа, та дори и за най-скъпото. Винаги има една странична мисъл, че всичко може да се размине и без летален край. Но пък за  мен това си е типичната жълта статия. Някой чул нещо от някой, че някой щял да направи нещо на някой. 

• Автор

Е, може и жълта статия да е, но такива инциденти се случват често особено там където има ескалация на напрежение, но оставали скрити за широката публика. Не всичко е за пред хората нали????

Още през студената война е имало необясними инциденти със подводници, самолети и кораби при които са загивали хора и всички участници твърдо са отричали свое действие или бездействие. За медиите тези новини са били жълтини. Сигурно е имало повод за голям страх в случая, още повече, че противника не му дреме особено за последствията т.е под противник визирам русите!!!! :beat:

Янки в паника от бомбардировач на Москва

Пентагонът е сериозно обезпокоен от ситуацията на разрушителя си „Доналд Кук“, след като руски фронтови бомбардировач Су-24 премина над кораба в Черно море 12 пъти, като симулира атака

Румънски психолози консултират изплашени от руски боен самолет американски моряци. Пентагонът е сериозно обезпокоен от ситуацията на разрушителя си „Доналд Кук“, след като руски фронтови бомбардировач Су-24 премина над кораба в Черно море 12 пъти, като симулира атака, предаде Ройтерс.

След маневрите 27 души от американския екипаж подали рапорти за уволнение от армията. Причина за исканията им е, че нямат намерение да рискуват живота си. Предполага се, че още моряци от 337-членния екипаж ще поискат да напуснат военноморските сили. „Маневрите на руския самолет бяха заплашителни и неприятелски, смятат нашите военни“, заяви полковник Стивън Уорън.

В момента на инцидента корабът се е намирал в западната част на Черно море. След случилото се „Доналд Кук“ спешно акостирал в румънското пристанище Констанца, където личният състав получил специализирана психологическа помощ.

Според договора с Русия американски плавателни съдове може да се намират в акваторията на Черно море не повече от 14 денонощия, припомнят руски медии. След изтичането на този срок Москва има право да унищожи нарушителя без да обявява война.

http://pressadaily.bg/publication/41496-%D0%AF%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0

За разлика от американските, руските войници никога не напускат поста си и се сражават до последна капка кръв.

Доказано.

• Автор

Пентагонът е сериозно обезпокоен от ситуацията на разрушителя си „Доналд Кук“, след като руски фронтови бомбардировач Су-24 премина над кораба в Черно море 12 пъти, като симулира атака

Румънски психолози консултират изплашени от руски боен самолет американски моряци. Пентагонът е сериозно обезпокоен  хххххххх

Никой не ги е канил! Така, че...................!!!!!!!!

И друго:

- Когато тръгнеш да се заяждаш с някого, то трябва да си готов да отнесеш и някоя плесница :lol6:  :lol6:  :lol6:

хаха напълнихте ли гащите а

:lol6:

За разлика от американските, руските войници никога не напускат поста си и се сражават до последна капка кръв.Доказано.

Причината може би в е това, че руският войник, особено през двете световни войни, е трябвало винаги да се защитава от агресори и да се бори за собствената си земя. Във войната с Финландия и при фиаското в Афганистан, това което пишеш не важи в пълна сила. Дори и през ВСВ е имало дезертьори, та се е налагало да тила да обикалят разни "групички" и да ликвидират всеки, който си е позволил да избяга. Във "Враг пред портата" е показано доста добре.Обаче, американския войник винаги е бил "агресор". Не му се е налагало да пази собствената си земя, ами е ходил да завладява/освобождава чужда такава.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• Автор

при фиаското в Афганистан, 

Има един много поучителен руски филм - 9-та рота в, който един от героите казва една много интересна реплика. Макар и във филм репликата си е 100% вярна, а тя е:

- "Никой и никога не е покорявал Афганистан и никой няма да го стори"

Американското фиаско в Афганистан е не по - малко от руското :giggle1:

Киев иска енергокомпании от САЩ и Европа

22 април 2014, 15:12

Украйна е готова да сътрудничи с компании от САЩ и Европа в сферата на енергетиката, заяви украинският премиер Арсений Яценюк на пресконференция в Киев."Трябват ни инвестиции в енергийния сектор. Най-добрият отговор на енергийната зависимост от Русия би било присъствието на европейските и американски инвеститори в Украйна", отбеляза Яценюк.Киев е "готов да обсъжда съвместната експлоатация и модернизация на украинската газопреносна система" с американски и европейски инвеститори, посочи Яценюк. /ИТАР-ТАСС/

Източник

Има един много поучителен руски филм - 9-та рота в, който един от героите казва една много интересна реплика. Макар и във филм репликата си е 100% вярна, а тя е:- "Никой и никога не е покорявал Афганистан и никой няма да го стори"Американското фиаско в Афганистан е не по - малко от руското :giggle1:

За Афганистан залога е бил прекалено малък за Русия ,по-скоро учение,а и не знам кой би осъществил контрол над див и фанатизиран народ,много по-лесно ще го направят с училища ,посредствено образование и след това промиване на мозъци,в това са добри хамериканците ,защо не опитат,у нас работи.А "9-та рота" наистина е голям филм и бие много холивудски ефектни продукции ,показва също и пренебрежителното отношение на политиците към човешкия живот ,за разлика от американските си колеги ,руските автори на филма не са го спестили.

Киев иска енергокомпании от САЩ и Европа22 април 2014, 15:12 Украйна е готова да сътрудничи с компании от САЩ и Европа в сферата на енергетиката, заяви украинският премиер Арсений Яценюк на пресконференция в Киев."Трябват ни инвестиции в енергийния сектор. Най-добрият отговор на енергийната зависимост от Русия би било присъствието на европейските и американски инвеститори в Украйна", отбеляза Яценюк.Киев е "готов да обсъжда съвместната експлоатация и модернизация на украинската газопреносна система" с американски и европейски инвеститори, посочи Яценюк. /ИТАР-ТАСС/Източник

Тия хора не знаят в какъв филм се вкарват,но да попитат някой който го е гледал ,както ние с Марици-те и възобновяемите източници.Жал ми е за тях ,толкова борба ,за да се преместиш на по-дебелия...
  • Автор

Според нашите национални медии, то САЩ отново ескалира напрежението изпращайки нови бойни единици в горещия район.

Малко ще се отклоня, но ще направя примерна аналогия т.е уличните биячи се делят на 2 вида:

- Такива - страхливи, които много викат и заплашват, но стане ли напечено си обират крушите с луд бяг.

- Такива, които се държат сякаш нищо не се отнася до тях - мълчат и се готвят. Удара им праща противника за дълго на лечение.

Много ясно, че първият тип са САЩ, а вторият Русия

Що се отнася до Украйна, то тя е една много двулика и неблагодарна държава и не разбирам защо всички се втурнахме да я подкрепяме!

Според нашите национални медии, то САЩ отново ескалира напрежението изпращайки нови бойни единици в горещия район.

Малко ще се отклоня, но ще направя примерна аналогия т.е уличните биячи се делят на 2 вида:

- Такива - страхливи, които много викат и заплашват, но стане ли напечено си обират крушите с луд бяг.

- Такива, които се държат сякаш нищо не се отнася до тях - мълчат и се готвят. Удара им праща противника за дълго на лечение.

Много ясно, че първият тип са САЩ, а вторият Русия

Що се отнася до Украйна, то тя е една много двулика и неблагодарна държава и не разбирам защо всички се втурнахме да я подкрепяме!

Не подкрепят Украйна, а мераците на САЩ и колонията на янките(ЕС). Единственото което им пука на "подкрепящите", е да се разтури страната по образец на случилото се у нас, да се разсипят докрай предприятията, да се продадат за жълти стотинки на който има интерес и да се нарежат за скрап. Ликвидация на конкуренцията...евтина работна ръка, изтичащи на запад, поради безработица или ниски заплати "мозъци", нови пазари...територия, на която САЩ да разполагат военни бази...И нашите "подкрепящи", ако могат нещо да намажат от ситуацията...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.