Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Ако Калин (собственика на сайта) е симпатизант на някои хора от политиката-то не ми остава нищо друго освен да  го помоля да ми изтрие цялата база данни!

Ако обича!

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не виждам смисъл от тази агресия...всеки си има мнение и право да го изкаже. Но чак пък толкова да се палиш - аз не съм съгласен с твоето, както и много колеги не са съгласни с моето, но пък това не пречи да имаме продуктивен спор, а не махленско надвикване.

Като за начало фифа и уефа ще преценят дали да позволяват спонсорство от Русия:

Crimea conflict between Ukraine and Russia poised to have repercussions for clubs, Fifa and Uefa  

Източник -http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/ukraine/10701791/Ukraine-and-Russia-conflict-over-Crimea-poised-to-have-repercussions-for-clubs-Fifa-and-Uefa.html

Накрая ще стане така, че няма да има и стадион на Левски... Не, че съм против Европа, ама все пак Газпром си е Газпром. Тези мерки не са в полза на нито една държава в Европа. Даже самата Украйна няма чак такова значение за европейците, каквото имат руските инвеститори. Това засяга всички европейци - защо не направят референдум и хората в Европа да решат?! Все пак икономиката на ЕС не е в кой знае какъв разцвет. Политиците да си правят каквото си искат, важно е хората да не страдат...

Колкото и да ненавиждам Сорос  е прав поне за едно - краят на ЕС се вижда 

• Автор

Националните интереси са на първо място!

Е, тук е истината и най - накрая трябва да го проумеем, че да сме добре!!!!! 

Спомняте ли си какво стана с нашата национална валута през едни други години? Най-вероятно същото очаква и гривата в следващите месеци и година-две, та е разумно хората да я обменят за евро, долари и каквото друго успеят да докопат.

Мен пък ми се чини, че за първи път така наречените Велики Сили не могат да начертаят картата и да решат кой народ да разделят на две или 3, от колко народа да направят една държава и такива ми ти работи. Та това може и да е една от причините да са такива големи радетели за демокрация, правда, спазване на конституции и т.н.

Находищата на шистов газ ще се разработят, но колко време ще отнеме това и до тогава на какво ще я кара Европа?

Една екологична катастрофа(умишлена или не), като тази в мексиканския залив, при която шистовия газ ще започне да изтича в океана, а не в предвидените за това тръби, до какво ще доведе?

И един въпрос към противниците на Русия и привърженици на западната демокрация - колко пъти след Втората световна война СССР/Русия обяви война на друга държава,нападна друга държава,изпрати войски в друга държава в разрез с всички международни договори/резолюции на ООН? Преди да отговорите хубаво се информирайте.

• Автор

По-интересно е, че сега ако има референдум дали не Кърджали, а БГ да муне към Русия, сигурно ще се приеме. :)))

Хъм. Мисля, че ако сложим една анкета по въпроса, ще се окаже, че семе по - българи от колкото се предполага

Въпроса за Украйна респ. Крим, Русия стои съвсем по друг начин.

Т.е. там има една замотана история, съвместно съжителство, братска обич и същевременно ненавист.

П.С. то сега ми дойде на ум идея за друг референдум свързан с наш интерес, но струва ми се че ще изляза извън правилата..... 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Колкото и да ненавиждам Сорос  е прав поне за едно - краят на ЕС се вижда 

Колкото и да не ми се иска ще ти кажа, че това са пълни глупости.

На това му се вика "Гладна кокошка планина повдига".

Много, ама много му се иска на Сорос да види края на ЕС, за да попълни с бясна скорост понамалелите си авоари, но надали в близките 10-ина години ще се случи това.

За после никой не знае, разбира се, но е несериозно да вземеш думите на човек като Сорос насериозно. (специално за цитираните говоря)

Е, тук е истината и най - накрая трябва да го проумеем, че да сме добре!!!!! 

Истината е друга - каквото и да правим, на който и да се нагъзим, ние никога няма да сме добре.

От държава като нашата нищо не зависи на тоя свят и поради това не виждам какво има да проумяваме толкова.

На който си свалят гащите политиците ни, с него ще сме.

И ще сме добре.

За теб не знам, но политиците ни със сигурност ще са добре и не им дреме какво пишеш из форумите.

Много, ама много му се иска на Сорос да види края на ЕС, за да попълни с бясна скорост понамалелите си авоари, но надали в близките 10-ина години ще се случи това.

За после никой не знае, разбира се, но е несериозно да вземеш думите на човек като Сорос насериозно. (специално за цитираните говоря)

Истината е друга - каквото и да правим, на който и да се нагъзим, ние никога няма да сме добре.

От държава като нашата нищо не зависи на тоя свят и поради това не виждам какво има да проумяваме толкова.

И ще сме добре.

За теб не знам, но политиците ни със сигурност ще са добре и не им дреме какво пишеш из форумите.

На мен поне ми се ще да иде по дявлите

аз да ви питам, ако утре Кърджали реши да се отдели от България за да премине към Турцияреферендум в Кърджали ли ще се правии ако Турция почне да разполага нейни военни сили в страната ни, за да защети нейните граждани, същото пооиска Македония, на свой ред поиска и Сърбит след това Армения и така и другите малцинства в Българиякакво ще правим ????????????

Това са слаби аргументи , Крим е имал известна автономия. Освен това в Крим винаги е имало военни части на Русия . Такава аналогия е неуместна.Интересно ми е ,ако Украйна с подобни протести искаше да върви към близост с Русия ,а една област само има проевропейски нагласи и иска да се отцепи,за да влезе в ЕС ,с две думи обратния вариант ,тогава дали САЩ и ЕС щяха да подкрепят украинската цялост толкова горещо?!
  • Автор

Мдааа! То си е факт. 

И да - истината е друга!!!!! Обаче......

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Това са слаби аргументи , Крим е имал известна автономия. Освен това в Крим винаги е имало военни части на Русия . Такава аналогия е неуместна.Интересно ми е ,ако Украйна с подобни протести искаше да върви към близост с Русия ,а една област само има проевропейски нагласи и иска да се отцепи,за да влезе в ЕС ,с две думи обратния вариант ,тогава дали САЩ и ЕС щяха да подкрепят украинската цялост толкова горещо?!

И не само това...не съм забелязал да сме нарамили калашниците и да отиваме да линчуваме населението там ;)

Шефът на РИА:

Можем да превърнем САЩ в „радиоактивна пепел"

Москва. Шефът на РИА Новости Димитрий Кисилев предупреди, че Русия може да превърне САЩ в „радиоактивна пепел".

Кисилев, който води и предаване по държавната телевизия Россия 1 разсъждаваше в неделя вечерта в коментарно предаване по повод планирания от Вашингтон бойкот на предстоящата среща на Г – 8 в Сочи.

„Ако е така, то защо Обама се обажда на Путин? Русия е единствената страна, която е способна да превърне САЩ в радиоактивна пепел! Не знам дали е съвпадение, но Обама се обади на Путин на 22 януари, когато официозът на правителството (Росийская газета) излезе със статия за системата за защита от ядрени нападения „Периметър". В САЩ я наричат „Мъртвешка ръка". Дори ако всички наши хора на командни постове завинаги замлъкнат при ядрено нападение, системата автоматично ще прати стратегическа ракета в правилната посока", обясни Кисилев.

Тази част от коментара му беше направена на фона на екран с колаж на гъба от атомен взрив и надпис „Ядрена пепел".

Наскоро руският президент Владимир Путин уволни шефът на РИА Новости и назначи на негово място Кисилев, когото опозицията в страната определя като „министър на пропагандата". Той е отявлен антигей активист и наскоро предизвика остри реакции с изказването си, че сърцата на загинали при инциденти хомосексуални „трябва да бъдат изгаряни, за да се предотврати да бъдат трансплантирани".

standartnews.com

аз да ви питам, ако утре Кърджали реши да се отдели от България за да премине към Турция

референдум в Кърджали ли ще се прави

и ако Турция почне да разполага нейни военни сили в страната ни, за да защети нейните граждани, същото пооиска Македония, на свой ред поиска и Сърбит след това Армения и така и другите малцинства в България

какво ще правим ????????????

И как ще решат кои да гласуват за Кърджали? В случая с Крим доколкото знам, имаме автономна република с парламент. Кърджали какво има? Общински съвет, както всяка община. Не смесвай нещата.  Как ще стане гласуването? Защото в самото Кърджали, едва ли ще успее подобен референдум. Ако се включат околните общини и селца, референдума ще има успех. Обаче въпросът е какво да се включва и какво не. Но това не е прецедент за България. Ако някой се сеща, някъде 1990 година ( забравих точната), бе обявена Разградска република, непризната от никого  :P  Забравихте ли вече това? И преди някой по-млад да си помисли нещо ще кажа, че това всъщност бе дело на българите в тоя регион, разочаровани от тогавашната политика спрямо турците и зараждащото се ДПС.

Шефът на РИА:

Москва. Шефът на РИА Новости Димитрий Кисилев предупреди, че Русия може да превърне САЩ в „радиоактивна пепел".

Кисилев, който води и предаване по държавната телевизия Россия 1 разсъждаваше в неделя вечерта в коментарно предаване по повод планирания от Вашингтон бойкот на предстоящата среща на Г – 8 в Сочи.

„Ако е така, то защо Обама се обажда на Путин? Русия е единствената страна, която е способна да превърне САЩ в радиоактивна пепел! Не знам дали е съвпадение, но Обама се обади на Путин на 22 януари, когато официозът на правителството (Росийская газета) излезе със статия за системата за защита от ядрени нападения „Периметър". В САЩ я наричат „Мъртвешка ръка". Дори ако всички наши хора на командни постове завинаги замлъкнат при ядрено нападение, системата автоматично ще прати стратегическа ракета в правилната посока", обясни Кисилев.

Тази част от коментара му беше направена на фона на екран с колаж на гъба от атомен взрив и надпис „Ядрена пепел".

Наскоро руският президент Владимир Путин уволни шефът на РИА Новости и назначи на негово място Кисилев, когото опозицията в страната определя като „министър на пропагандата". Той е отявлен антигей активист и наскоро предизвика остри реакции с изказването си, че сърцата на загинали при инциденти хомосексуални „трябва да бъдат изгаряни, за да се предотврати да бъдат трансплантирани".

standartnews.com

Ами чул човека преди седмица, че и американски политици се канят това, та и той :) Добре че е журналист, а не политик. 

Пообиколи нашите ТВ канали и ще видиш, че тук се говорят какви ли не неща за кого ли не. Примерно СКАТ. Отдавна не съм го гледал, може би вече 5-6 месеца, но когато гледах предаванията против Турция, се казваха какви ли не неща.  Или да вземем Бареков. Ами тоя ще се окаже по-нестабилен и от Сидеров. Страхотии говори, а има депутати в НС и се кани да превзема Европа на евроизборите. Като казах Сидеров, погледни и нашта ташка , пардон, Ташева. Да не забравяме какви ги творят и депутати от ДПС, включително и как Местан заплашва родните ни съдилища. А какво да кажем за свитата на Трифонов? УжасТ!!! Единствения пич на място е Волгин, ама и на него затвориха устата. Неговата я затвориха, ама колегите му се скъсаха да хвалят Запада тия дни. Чак ми иде да счупя радиоприемника на работа като им слушам глупостите. Ох, забравих Ба'т Гойко. ТИ СИ МЪЖбе! Тоя руснак има да се учи на цинизми от него...не е истина. 

По-интересно е, че сега ако има референдум дали не Кърджали, а БГ да муне към Русия, сигурно ще се приеме. :)))

Аз съм за :P Ще направим един мост през ЧМ както кримчанлии или както си викат помежду си. С 2 платна и три ленти без аварийна. 

И ще сме добре.

Странното е, че вероятно над 50-60 % от българите са за отделянето на Крим, а ти така и не пусна една анкета. да не говорим, че само една единствена партия в България застана зад Крим, а тая партия и 2 % не хваща според социолозите. Тогава кой представлява другите 50% ? казвам 50 грубо, защото съм сигурен, че дори са повече, ама айде да не прекалявам.  Сега ще стане следното. Тия 50% чисти и искрени мнения на български граждани, ще бъдат асимилирани от политиците, както Путин Крим. И пак двуполюсния модел с кафяв оттенък ( Не, не, нямам предвид крайно десни елементи, а нещо съвсем човешко и ароматно)

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Странното е, че вероятно над 50-60 % от българите са за отделянето на Крим, а ти така и не пусна една анкета.  

Аз пък да попитам по какъв повод да пускам анкета и защо?

Ей тъй, минавайки през раздела да взема да отворя една анкета, защото хвърлям боб и леща и звездите ми подсказват, че сега е момента да ви направя социологическо проучване, тъй ли?

Да не говорим, че за втори път ще ти отговоря, че три теми по-долу има анкета - гласувайте си, коментирайте си, говорете каквото ви душа иска.

След като ти вече знаеш, че близо 60% от българите щяли да направят както ти си рекъл, тогава защо е нужна анкета?

Знаеш и обяви резултата, а сега въпросите ти липсват...

Хайде малко по-сериозно, моля.

Тук имам чувството, че като поизчерпате гледните си точки, скачате на който за каквото се сетите, само и само да поддържате темата жива и да се пише в нея.

А какво се пише, като гледам не обръщате много внимание...

Според политиците българите нямат толкова акъл че да решават каквото и да е на референдум.Иначе казано българите са тъпи с изключение на тези които управляват страната.

Затова нямаше организиран референдум за влизането на България в ЕС,в НАТО или дали да се спрат технически изправните реактори в АЕЦ Козлодуй по политически  причини.

• Автор

Шефът на РИА:

standartnews.com

Това тук искрено ме забавлява. Забавлява дори децата ми. Вече дори е нарицателно / лаф използван, когато някой "сгази лука"

Нормално!

Най - напред една американска "хубавица" подхвана тая тема и сега е пък ред на руснаците.

Е, не може да теглиш лъва за опашката и да не бъдеш ухапан! :giggle1:  :tease:

Аз пък да попитам по какъв повод да пускам анкета и защо?

Ей тъй, минавайки през раздела да взема да отворя една анкета, защото хвърлям боб и леща и звездите ми подсказват, че сега е момента да ви направя социологическо проучване, тъй ли?

Да не говорим, че за втори път ще ти отговоря, че три теми по-долу има анкета - гласувайте си, коментирайте си, говорете каквото ви душа иска.

След като ти вече знаеш, че близо 60% от българите щяли да направят както ти си рекъл, тогава защо е нужна анкета?

Знаеш и обяви резултата, а сега въпросите ти липсват...

Хайде малко по-сериозно, моля.

Тук имам чувството, че като поизчерпате гледните си точки, скачате на който за каквото се сетите, само и само да поддържате темата жива и да се пише в нея.

А какво се пише, като гледам не обръщате много внимание...

Е не ти ли е интересно?

А кога, ако не точно днес да коментираме третата световна война?Чакаме Путин да разпише, чакаме да видим какво ще каже Обама и така. И да си лаем и да не си лаем, нещата се случват. Интересното е, че пак политиците се отдаличиха от мненията на избирателите си. Поне в началото, защото след това избирателите ще се пренастроят към политиците, които ще ги убедят, колко са прави. Не е ли така?

• Автор

Интересното е, че пак политиците се отдаличиха от мненията на избирателите си. Поне в началото, защото след това избирателите ще се пренастроят към политиците, които ще ги убедят, колко са прави. 

Е, то избори наближават / предстоят. След тези избори ще си хванат пътя и калинки и малинки и разбирачи и натегачи.

Сега ще да изчакаме да видим какво ще стане т.е реакцията на Москва, реакцията на САЩ, на ЕС, на България и ще си правим после сметките на изборите. :tease2:

Горбачов предрече нова Студена война

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отказа в публикувано днес писмо да защити пред Запада "възсъединяването" на Русия и Крим и призова да се спре ескалацията, която според него води към нова Студена война."Най-важното е да се спре опасната ескалация, да се намери решение, което да удовлетвори гражданите на Украйна и на Русия, да се попречи на нова Студена война", пише носителят на Нобелова награда за мир в писмото, публикувано в "Комсомолская правда", предаде Франс прес.С него той отговори на призива, който отправи към него по същия начин Виталий Третяков, бивш медиен магнат от епохата на "перестройката". Третяков призова Горбачов да поиска от германския канцлер Ангела Меркел "да не пречи на мирното възсъединяване на Крим и Севастопол с Русия"."Изненадан съм, че не знаете позицията ми за събитията в Украйна", гласи отговорът на бившия съветски лидер. "Руският президент (Владимир Путин) поддържа почти ежедневна връзка с останалите държавни глави, включително Меркел", подчертава Горбачов, като добавя, че не желае да се намесва."Бих ви посъветвал по-скоро да помислите за истинската причина за сегашните събития. Аз я виждам в прекъсването на перестройката, в безсмисленото разпадане на СССР" през 1991 година, продължава той. 

http://frognews.bg/news_67007/Gorbachov_predreche_nova_Studena_voina/

"Бих ви посъветвал по-скоро да помислите за истинската причина за сегашните събития. Аз я виждам в прекъсването на перестройката, в безсмисленото разпадане на СССР"

разделянето не води до нищо по-добро, убедихме се

а за обединяване не искаме пък да чуем

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.