Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

• Автор

Днес г-н премиерът ще се срещне на четири очи с Доналд Туск в резиденция "Евксиноград".

Двамата ще обсъдят бежанската криза и мерките които ЕС взема за справянето с нея.

Предполагам, че ще бъде упражнен поредният натиск върху България да приеме повече бежанци.

Дано този път Борисов защити интересите на България, а не личните си такива!

ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ ДА СЕ ЗАТВОРЯТ НЕЗАБАВНО

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

• Автор

Един човек е бил убит при стрелба на българо-турската граница край Средец, Бургаско.

Инцидентът е станал след като 40 души, повечето от които афганистанци, са се опитали да влязат нелегално у нас.

Те са били въоръжени и са влезли в престрелка със служители на МВР. В нея е бил убит един от мигрантите, предаде bTV.

Бежанците не са се подчинили на разпореждане и граничарите са били принудени да стрелят. Ранен е мъж, който впоследствие е починал, потвърди за Нова тв главният секретар на МВР Георги Костов.

Инцидентът е станал в 22 часа. Задържани са 48 души.

Премиерът Бойко Борисов e напуснал по спешност срещата на евролидерите в Брюксел и е упълномощил премиера на Литва Далия Грибаускайте да гласува от негово име.

Гранично-полицейското управление в град Средец, област Бургас, охранява малко под 24 км сухоземна граница.

Структурно то е част от регионална дирекция „Гранична полиция“-Елхово.

Към Средец пътува главният секретар на МВР Георги Костов. Утре сутринта той ще даде пресконференция в 8 ч. БТВ обеща пряко излъчване.

Овладяването на бежанската криза е първа точка от дневния ред на срещата на лидерите на Европейския съюз, която Бойко Борисов спешно напусна.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050008

Въоръжени бежанци?!

Та това са терористи!

п.п. Новата версия за случая, пак от същия източник.

До довечера сигурно ще се появи по-нова версия...

Чия е вината за дезинформацията, с която ни заливат - на медиите или на някой друг?

Отговор не чакам.

Дали е законно, ще видим от експертизата. При само един изстрел "във въздуха", не ми е ясно как и от какво точно куршума е "рикуширал" и убил човека. Намирисва на умишлено убийство, при неспазване на правилата за гранична служба

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Дааа! Във връзка с последната случка край границата, то лъснаха отново съксаните гащи на неграмотни командири, слошо обучени екипи, бюрокрацията и безхаберието на държавата целяща само икономии! Не става така. Не става само с велики приказки и обещания за промени някъде в мъглявото бъдеще!

Жалко за Граничния служител, който както винаги тук, ще бъде изкаран виновен за всичко!

Виновен за какво??? Че е изпълнил дълга си ли?

Дори да е стрелял "на месо" пак би трябвало да бъде оневинен т.е . това трябва да му е вменено пълномощие при изпълняване на поставените му задачи! Добре е застрелял терориста!

Искам да попитам ако има някъде подписка в защита на нашия Граничар, то моля кажете къде, че да застана и аз в негова подкрепа!

Дали е законно, ще видим от експертизата. При само един изстрел "във въздуха", не ми е ясно как и от какво точно куршума е "рикуширал" и убил човека. Намирисва на умишлено убийство, при неспазване на правилата за гранична служба

Що ми се струва че само хейтваш , колкото за спорта ? 

Сигурен съм и за волейболистите ни викаш за другите, само за да си на епек и да хейтърстваш :) 

Що ми се струва че само хейтваш , колкото за спорта ? 

Сигурен съм и за волейболистите ни викаш за другите, само за да си на епек и да хейтърстваш :) 

Бабо, не ми чети конско. Ясно ми е, че за теб престъпниците(което е другият термин за капиталистите) са предпочитаният контингент.

Бабо, не ми чети конско. Ясно ми е, че за теб престъпниците(което е другият термин за капиталистите) са предпочитаният контингент.

Странно... защитаваш някакви  незаконно пресичащи границата, говориш за умишлено убийство от страна на раничаря, а... обвиняваш мен за "предпочитания към престъпен контингент "  ???? 

Не те разбирам в какви калчища се оплиташ, има само едно логично обяснение , и аз го казах по горе защо го правиш. :) 

• Автор

Искам да попитам ако има някъде подписка в защита на нашия Граничар, то моля кажете къде, че да застана и аз в негова подкрепа!

подписка

, говориш за умишлено убийство от страна на раничаря,

Защото, ако разследването не се провали под политически натиск, най-вероятно това ще докаже.

Аха.. ще излезе че  граничаря е планирал това "умишлено убийство". ?

хм...

Интересно, ти как си представяш функциите на  граничар и за какво му е връчено оръжие ? 

Аха.. ще излезе че  граничаря е планирал това "умишлено убийство". ?

хм...

Интересно, ти как си представяш функциите на  граничар и за какво му е връчено оръжие ? 

Пич, не си разтваряй краката, много добре знам какво е да си граничар, от личен опит. Никой не казва че умишлени убийства са само планираните от седмици предварително. Яко си се напушил и такава очеизвадна истина да не зачетеш.

май нищо не знаеш :) Поне с нищо не си показал. 

• Автор

Излезе вече инфо че е наистина от рикошет.Предстоели още някакви експертизи на проектила, но общо взето версията за "умишлено убийство"  остава в рамките на некачествената дискусия :)

• Автор

Представете си, че утре нахлуят стотици или хиляди мигранти, а хората от гранична полиция стоят със скръстени ръце, защото им е забранено...да пазят с всички средства държавната граница.

Или граничните полицаи са по местата си само проформа?!

Бог няма да опази България без тяхно участие, колкото и да е всемогъщ.

Докъде ни доведоха безумците, боже! :mad:

И още нещо по темата.

Куршумите на месо биха убили не само бежанците, тези куршуми убиват идеята за Европа на хуманизма, демокрацията и свободата. Нито България, нито която и да е държава от ЕС може да пресреща с куршуми човешката трагедия.

От ДПС настояват за позиция на правителството за убития афганистанец

no comment

`Начи изстрела във въздуха, който по правило се стреля нагоре под  90° или друг голям градус спрямо хоризонта, е рикоширал от въздуха и е убил човека. Следствието трябва да бъде осъдено. Цялата наклонена в удобно посока групичка боклуци, които ще нагласят "фактите" в удобна посока

`Начи изстрела във въздуха, който по правило се стреля нагоре под  90° или друг голям градус спрямо хоризонта, е рикоширал от въздуха и е убил човека. Следствието трябва да бъде осъдено. Цялата наклонена в удобно посока групичка боклуци, които ще нагласят "фактите" в удобна посока

Следствието приключи ли?

Следствието приключи ли?

Според Миро, кажи-речи. Само трябвало да се донагласят още някакви "есперт"изи

Според Миро, кажи-речи. Само трябвало да се донагласят още някакви "есперт"изи

П.П.:

Защо бяхме излъгани, че чужденците край Средец са били въоръжени?

Късно вечерта на 15 срещу 16 октомври в почти всички информационни сайтове бе разпространена твърде заблуждаваща и нелогична, но в същото време доста шокираща партенка.

Почти напълно идентичните текстове гласяха, че 40-50 въоръжени имигранти от Афганистан са нахлули нелегално в България през границата с Турция, като между „въоръжените“ нарушители и служители на „Гранична полиция“ е възникнала „престрелка”, при която един от чужденците е бил убит.

Внуши се, че нарушителите са били „въоръжени“, което впоследствие се оказа, че изобщо не е вярно (опровержението бе съобщено най-напред от Нова телевизия, след проведен разговор с главния секретар на МВР в сутрешния блок). А това без съмнение вкара аудиторията в заблуждение, че едва ли не навлязлата нелегално в България група е джихадистка, а групировката „Ислямска държава“ е насочила дулата срещу портите ни. За да бъде още по-голямо усещането за екшън, бе наблегнато и върху това, че се е наложило премиерът Бойко Борисов да напусне извънредно срещата на Европейския съвет.

В крайна сметка се оказва, че беше пуснат един лъжлив слух, разпространен напълно съзнателно от медиите. Слух, който вероятно цели да оправдае твърде горчиви грешки, допуснати от институции в българската държава.  И пуснат от медии, които предпочитат да не изпълняват функцията си да информират адекватно обществото, проверявайки информацията от няколко независими източника преди тя да бъде публикувана, и явно нямат срам откровено да лъжат аудиторията си – или за да гонят повече импресии, представяйки шокираща сензация, или защото така е по-лесно. Не медии и журналисти, а коне с капаци, доволни да бъдат просто говорители на властите и институциите, вместо техен коректив.

След тази манипулация, вероятно целяща да оправдае убийството на един човек, остава море от въпроси, които чакат своите отговори. И именно журналистите сме тези, които трябва да ги зададем.

Защо се допуска „Гранична полиция“ да преследва нелегално навлезли чужденци на цели десетки километри от държавната ни граница?! Инцидентът, при който е загинал чужденецът от Афганистан, се е състоял на твърде голяма дистанция от нея. На разстояние, на което, съгласно международните договори, подписани от страната ни, нелегално навлезлите чужденци би трябвало да се ползват с правата, които се полагат и на бежанците, поне до момента, в който не бъде установено, че няма основание да бъдат считани за бежанци.

Защо се възприема, че трима гранични полицаи са достатъчно на брой, за да се справят с 50 души, навлизащи нелегално в Европейския съюз?

Докога граничните полицаи в България ще работят в почти нечовешки условия? Неблагоприятната работна обстановка без съмнение изострят сетивата и нервната система на всеки човек. Тук, разбира се, ще се изкажат експертите, но едва ли полицаят, произвел фаталния изстрел, може да бъде спряган като морално отговорен за случилото се.

И не на последно място ние, журналситите, трябва да си зададем въпроса защо си затваряме очите, когато много наши колеги, дали поради несериозно отношение към работата си или поради други причини, си позволяват да бъдат трибуна на зловредни внушения. Внушения, целящи да манипулират обществото ни, измествайки значимите акценти с малозначителни детайли и недобре проверена информация, а понякога и с откровени лъжи. А нашата отговорност към обществото е огромна, също толкова важна е, колкото и тази на лекарите.

Човешко е да се греши, и журналистите сме хора. Но не станаха ли прекалено много недоразуменията напоследък, особено по отношение на темата „бежански поток“?! Когато грешките станат прекалено много, това вече не е гаф. То се нарича по друг начин – тенденциозност.

Журналистите сме тези, които информираме обществото. Ние трябва да разберем какво се крие зад поне на прима виста звучащата налудничаво версия „рикошет от изстрел във въздуха“. И ако разумният обществен дебат бъде изместен от нехуманни и истерични възгласи като „Да се стреля на месо!“, идващи от едната страна на фронта, а от другата пък някой си позволява да лепи етикета „убиец“ на възпроизвелия фаталния изстрел граничен полицай, без да е направено дори и разследване, камо ли да е издадена присъда, то вината ще бъде почти изцяло наша. И не на последно място по важност е да си припомним, че в крайна сметка е бил убит човек, който е бил такъв много преди да бъде отразен просто като "мигрант". Човек, който е имал име, история, роднини и приятели.

Чети повече на: http://columnist.actualno.com/article/860/author_id/29#ixzz3okMWswlL 

• Автор

Хелзинкският комитет обяви за незаконно стрелбата край Средец

Естествено!

Ми тогава...да си сложим задружно главите на дръвника и да ги очакваме с радост, широко отворили държавните граници на изстрадалата си държавица...

:(

Голяма част от мигрантите са дезертирали терористи!

Вижте в Анкара какво стана!

До 100 екстремисти всеки ден бягат от Сирия в Турция, използвайки бежански коридори, а дезертьорството сред терористите е придобило масов характер.

Това заяви руският генерал Андрей Картаполов пред чуждестранни военни аташета и журналисти. „По данни на разузнаването, включително и чрез радиопрехващане, всяка нощ до 100 въоръжени екстремисти от „Джебхат ан Нуса“ пресичат границата през коридора в района на Рейханлъ, а бойците от „Ислямска държава“ преминават през коридора в района Джарабулус", заяви Картаполов. По думите му има проверени данни, че екстремистите напускат районите на бойните действия през коридорите за бежанци по сирийско-турската граница.

Руски генерал: Терористите се измъкват през бежански коридори

Не знам, но всички скочиха да съдят и коментират, когато точно нищо не е ясно.

Като излезе аутопсията ще се разбере рикоширал ли е куршумът. Има и близо 60 свидетели.

Мен по-скоро ме дразнят не толкова коментарите, колкото мотивацията зад тях. За противниците на бежанската вълна това е победа срещу нашествие. Обратният лагер крещи че е престъпление от омраза. Независимо какво излезе, страната дето не е станало на нейната ще пищи на убиване как са потулили истината. Истина, за която обаче на никой не му ПУКА. Всеки ще се запъне като магаре на мост че неговата версия е вярна... А истината, която в случай със 60 свидетеля и куршум, който всеки патолог може да каже дали е рикоширал... Ми как няма да е изкривена... Ще изкривена заради всички тия дето в момента използват съдбите на двама души за да си прокарат мнението...

Има няколко неща около убийството на бежанеца които са трудни за разбиране!

- от изнесената информация разбирам, че границата ни е с дълбочина 30 километра. Даже по времето на Тодор Живков, в нито една точка не е била чак толкова голяма.

- Гранична полиция е оставила граничната бразда и е тръгнала по дирите на диверсантите във вътрешността на страната! Вероятно са забравили, че имат радиостанции или мобилни апарати с които да информират. Напускането на браздата, може да се окаже, че е била целта на диверсантите и когато тези полицаи са тръгнали по дирите им да са влезли по- опасни люде!

- От 50, че и повече мъже един от тях е бил въоръжен. Не десет, не двадесет, а един единствен 17 годишен нещастник. Така и не разбрах дали е стрелял по някой или чрез свръхестествени способности, граничарите ни са разбрали, в тъмното, че той има пистолет.

- Ако е стрелял по граничарите ни, тогава какъв е смисълът от стрелянето във въздуха - предупредително?

- Ако не е стрелял защо е била стрелбата във въздуха?

- Ако е стреляно във въздуха как тъй и къде е рикоширал куршума, че да убие несретника?

- Ако е стреляно предупредително, какъв е шанса рикошетът да убие единствения носещ оръжие от всичките над 50 души?

- При колко случая на убийства се дават пресконференции от полицията в толкова ранен час? Вероятно заради отзвукът! Но пък така спешно не се дадоха за Сарафово, за убийството на Доктора, Кюлев, Луканов!

- Убити нелегални има достатъчно в страната ни. Министър председателя не е прекъсвал чуждестранна визита за нито едно от тях!

- версията за убийството е само една за полицията, я някак следствието не се бе изказало и е възможно да има и други драстично по различни версии!

Странно! Много странно!

http://hashtag-bg.com/articles/24595/алгафари-ако-е-стреляно-предупредително-какъв-е-шансът-рикошетът-да-убие-единствения-носещ-оръжие

Хелзинкският комитет обяви за незаконно стрелбата край Средец

Естествено!

Ми тогава...да си сложим задружно главите на дръвника и да ги очакваме с радост, широко отворили държавните граници на изстрадалата си държавица...

А, ма стига с тия с тия бози изсипвани от разни Хелзински комитети или разни фондации, като пр. Америка за България (така ли се казваше или бъркам, то за мен все тая).

Пак си свалихме гащите, че да задоволим страстите на този или оня уж стратегически партньор! Бе ние самочувствие, суверенитет нямаме ли???

Много важно дали Граничаря е гръмнал някакъв тъмен субект с пряка стрелба или предупредителна такава от която произлязъл рикушет!

То, на всички е ясно как законно се пресича родната ни граница, но за да угодя и на опонентите, то предлагам въпросните Талибани да бъдат наградени и в чест на това да целунем Американското знаме. Така става ли???? 

Баси държавата, баси мисленето:no-no:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Разбрах за убийството на афганистанския гражданин от новините по БТВ. Показаха моста, под който е станала стрелбата и къде е рикоширал изстреляния куршум. Направих си извода, че граничния полицай не е стрелял нагоре а в страни, явно във въздуха около групата афганистанци, а не в тях. Обаче куршума е рикоширал от единия пилон на моста и е уцелил някого от групата. Ако версията, че рикоширал куршум е причина за смъртта на афганистанския гражданин, то според мен граничния полицай е стрелял във въздуха, но на нивото на рамото си, в страни от групата афганистанци, без да съобрази, че куршума ще уцели пилона на моста и, евентуално, може да рикошира.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.