Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Точно за това говорим ама ти нещо четеш между редовете и пишеш просто за участие.

Ти даваш пример за каналджийство и възникнал спор между каналджии и гръцките власти. Не между мигрантите и властите.

То в нашия случай ясно че убития ще е каналджията ...

Кой луд да го посочи като има вече идеален за това. Афганец каналджия де познава много добре нашите гори и паланки. Ще умра от смях как ви се подиграват на интелекта.

п.п. А тия турци уж казаха че ще стрелят ако някой им наруши границата със Сирия ( за руските полети) а пък останалите граници са ги оставили на господ да ги пази май!

Май ти четеш между редовете и пишеш за участие. Спорът и стрелбата е между полицаите и трафикантите /каналджиите/, а убитият е 17 годишен мигрант. Пише го в заглавието.

Виж и това:

http://pan.bg/view_article-4-324444-BOMBA-ShESTIMA-OT-ZADYRZhANITE-PRI-PRESTRELKATA-VChERA-SA-TERORISTI-OT-ISLYAMSKA-DYRZhAVA-KAKVO-PRAVIM.html

Друг път преди да пишеш по даден въпрос се информирай повече, за да защитиш титлата "модератор - редактор". Нищо лично. Поздрави!

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Не се притеснявай. Тоя полицай така ще го отнесе ,че от тук на сетне никой полицай няма да спира когото и да било през границата ,за да избегне тия разправии.

Не е въпросът да го отнесе. Въпросът е следствието да не укрива, или променя улики и да отсее качествено свидетелските показания и в крайна сметка да се изведе истината за случая, а на човека да се присъди наистина това, което е заслужил. Ако чакаме на "общественото" мнение, това явно няма да стане, щото "гражданското" "общество"   е  в истерия и не мисли с главният си мозък, ако въобще има нещо в черепната си кутия. Ако политиците застанат зад него и следствие и съд се повлияят от общественото мнение и политическият натиск, това(справедливото и правилно отсъждане) явно няма да стане.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Тази напаст, която настъпва на талази трябва да бъде спирана. Ако имахме истинска държава, както е в Унгария, то няма да има убити по границите. Да не дава Господ някой българин да бъде убит от тези отрепки. Стени, постове и ясен знак към пришълците, че са нежелани. Така направи Орбан .Насред Европа излезе, качи се на висока трибуна и каза "не идвайте в Унгария". 

Световни медии: Адът на насилието в бежанските лагери в Германия

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/adyt-na-nasilieto-v-bezhanskite-lageri-v-germaniia-6043969

19 000 души застанаха зад граничаря Вълкан в петицията на Божидар Димитров

19 000 подписа се събраха само за ден в петицията за награждаване на граничарите от Средец, които пресрещнаха група нелегални мигранти на границата. При престрелка един от чужденците бе убит от рикоширал куршум. Стрелецът е граничарят Вълкан Хамбарлиев. Шефът на НИМ Божидар Димитров призова да се съберат подписи под петиция за награждаване на българските граничари.

Ето какво написа професорът в писмо до медиите:

Тримата граничари от Средец във висша степен са изпълнили дълга си на българска гранична стража, задържайки с опасност за живота си група от превъзхождащи ги двадесет пъти млади и здрави нарушители на границата. Добрият пример трябва да бъде възнаграждаван, затова предлагам подписка, за да бъдат отличени с висш държавен орден, полагащ се при такива случаи. Подписвам се първи под тази подписка, надявайки се, че тя ще достигне бройката от стотици хиляди български граждани, на която не е чужда сигурността на България и защитата й.

За българите, както и за всяка сериозна държава, границите на страната винаги са били, освен всичко друго, и символ на държавност. Има държавни граници – има държава, няма държавни граници – няма държава. Границата е свещена и нерегламентираното й пресичане винаги се е смятало за държавно престъпление. Чужди автори, пишейки със завист за българската система за държавни граници, казват, че по границата е минавал вал с ров увенчан, както и днес от ограда с бодлива тел. Отново чужди автори (византийски и арабски) пишат, че граничари, които пропуснат нарушители се наказват със смърт. В същото време, жертва на тези гранични правила става през 980 г. и българският цар Борис ІІ. Той бил пленник във Византия, успял да избяга, но бил облечен с ромейски дрехи и на българската граница бил убит от български граничар, който не го познал.

Ето и адреса, където може да се гласува в петицията и да се подкрепи идеята на проф. Димитров: http://www.peticiq.com/127634

Друг път преди да пишеш по даден въпрос се информирай повече, за да защитиш титлата "модератор - редактор". Нищо лично. Поздрави!

Щом бутна спора в посока към "титлата" веднага ми се изясни че си от тези заради който я приех и ако ти отговаря в тази посока ще трябва да оспамя тема която не е в празни приказки.

И да не е само спам

19 000 души застанаха зад граничаря Вълкан в петицията на Божидар Димитров

19 000 подписа се събраха само за ден в петицията за награждаване на граничарите от Средец, които пресрещнаха група нелегални мигранти на границата. При престрелка един от чужденците бе убит от рикоширал куршум. Стрелецът е граничарят Вълкан Хамбарлиев. Шефът на НИМ Божидар Димитров призова да се съберат подписи под петиция за награждаване на българските граничари.

Ето какво написа професорът в писмо до медиите:

Тримата граничари от Средец във висша степен са изпълнили дълга си на българска гранична стража, задържайки с опасност за живота си група от превъзхождащи ги двадесет пъти млади и здрави нарушители на границата. Добрият пример трябва да бъде възнаграждаван, затова предлагам подписка, за да бъдат отличени с висш държавен орден, полагащ се при такива случаи. Подписвам се първи под тази подписка, надявайки се, че тя ще достигне бройката от стотици хиляди български граждани, на която не е чужда сигурността на България и защитата й.

Ще умра от смях с вас и статииките ви.

Нелегален мигрант !!! Това само авторката на цитата може да ми поясни какво е или някой де го е харесал. Поне имигрант да го бяха писали че при мигрант няма как да се ползва "нелегален".

Оуу вече престрелка е имало !!! Мале баси наглия автор де го е писал тоя бълвоч!

Значи да си млад и здрав се смета за супер опасно и трябва да се стреля че иначе не се знае знае ли се.

Осмислихте деня ми. От къде и да го погледна си е превишаване на права и слаб професионализъм.

Само какъв малоумник трябва да си да стреляш във въздуха под мост !!! Тоя е опасен даже и за себе си а за околните се потвърди на 100%.

че при мигрант няма как да се ползва "нелегален".

Възможно е и още как. От наша гледна точка, тези не са Имигранти, щото не идват да живеят тука, а само минават. И това е незаконно (нелегално), ако не се направи с правилните документи и от правилното място.

Само какъв малоумник трябва да си да стреляш във въздуха под мост !!! Тоя е опасен даже и за себе си а за околните се потвърди на 100%.

И аз си мислих така, отначало, ама ти колко пъти си бил в средата на дере посред нощ? Щото според снимките, не се виждат лампи на моста. Ако е било и облачно, забрави да видиш има ли мост там или няма. Това да не ти е в голям град, където никога не става истински тъмно и облаците "светят" от отразената светлина. И отново помисли за ползата от пистолет срещу 50 души на тъмно място дето има и храсталаци... Помисли и дали можеш да разбереш като вдигне ръка срещу теб има ли нещо в нея и пистолет ли е или телефон. Мда, отстрани е лесно да съдиш.

Оставете да си свършат работата разследващите бе. Баси хората...

Възможно е и още как. От наша гледна точка, тези не са Имигранти, щото не идват да живеят тука, а само минават. И това е незаконно (нелегално), ако не се направи с правилните документи и от правилното място.

И аз си мислих така, отначало, ама ти колко пъти си бил в средата на дере посред нощ? Щото според снимките, не се виждат лампи на моста. Ако е било и облачно, забрави да видиш има ли мост там или няма. Това да не ти е в голям град, където никога не става истински тъмно и облаците "светят" от отразената светлина. И отново помисли за ползата от пистолет срещу 50 души на тъмно място дето има и храсталаци... Помисли и дали можеш да разбереш като вдигне ръка срещу теб има ли нещо в нея и пистолет ли е или телефон. Мда, отстрани е лесно да съдиш.

Оставете да си свършат работата разследващите бе. Баси хората...

Мигрант и имигрант не са синоними! Аз попитах какво значи нелегален мигрант?

Във втория цитат си противоречиш и искам ако може да се изясниш за да мога да ти отговоря. Тоест виждаш 50 човека (млади и здрави) в тъмницата, но не виждаш моста! Или не виждаш нищо или виждаш и моста и хората. Кое е вярно и кое е избирателно?

Само с последния ред съм съгласен. И е добре хорското мнение да не влиза в съдебната зала защото тогава правото излиза през прозореца.

Разбрах за убийството на афганистанския гражданин от новините по БТВ. Показаха моста, под който е станала стрелбата и къде е рикоширал изстреляния куршум. Направих си извода, че граничния полицай не е стрелял нагоре а в страни, явно във въздуха около групата афганистанци, а не в тях. Обаче куршума е рикоширал от единия пилон на моста и е уцелил някого от групата. Ако версията, че рикоширал куршум е причина за смъртта на афганистанския гражданин, то според мен граничния полицай е стрелял във въздуха, но на нивото на рамото си, в страни от групата афганистанци, без да съобрази, че куршума ще уцели пилона на моста и, евентуално, може да рикошира.

Подкрепям напълно.

И диалога в публичното пространство нарочно ли не знам, се тика в супер грешна посока...Значи, ако го беше отстрелял на граничната бразда (някакъв диверсант може да е, престъпник, терорист - граничарят не само е в правото си, но и ако след предупредителен изстрел, тряба да произведе такъв насочен към него), ок, но това е във вътрешността на страната, ако ще и на 30 км. от границата. Не съм наясно, но гранична полиция какви са й правомощията там. След това, тея като гербери излъгаха. В началото беше едно после друго. Уж било на границата, ма каква е тая граница 30 км.? След това хората се зачудиха и за тоя рикошет. Както прочетох в един коментар, "Само в България, от облаците рикошират куршуми". Еле оправиха си версията. След това 50 срещу 3-ма, и "оказали яростна съпротива". 50 първокласника да са, най-вероятно ще се справят с трима човека. Въобще, нещо има във версията им и в цялата тая работа, дето е много, ама много мътно. Изглежда ми като все едно някой много е сгафил и сега мажат нещо... Ъъъъ... а как се придвижват 50 човека на 30 км., като предполагам, че част от маршрута им е пресечена местност, и другото е, че е трябвало да се придвижват, колкото се може по-тихо и незабелязано, т.е. - бавно. Супер мистериозна история. Евала обаче на (слугинажните) медии и на Герб. От комунистите не са се научили да лъжат добре, но тактиката с отклоняването на вниманието е перфектна. Сега между, другото очаквам Боко да излезе и да каже, "Ето младия меринджей, дотам докара граничарите" и там всичките тея неща, де разправя като включи латерната. Вместо да излезе и да каже: "Границата ни е разграден двор, защото системата има страшни проблеми - нямаме хора, нямаме средства, нещата са супер сериозни". Нещо такова, де да знам... Но хващат в София, хващат в Бургас, а колко не хващат??? 

Да видим какво ще стане... Каквото и решение да вземат спрямо полицая, все ще сбъркат. Просто нещо са сгафили сериозно и се е случило това под моста.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Мигрант и имигрант не са синоними! Аз попитах какво значи нелегален мигрант?

Човек, който минава незаконно през територията на дадена държава.

Не, не си противореча. Никъде не съм писал че виждат колко са хората, нито е съществено в случая. Според новините те са били засечени от системата и тая система вероятно е можела да даде приблизителния размер за хората..

Ето ти вероятна хипотеза според това, което знам и което е нищожно малко. (забележи че точно това е необходимо за да се оневини човек в случая - вероятна хипотеза за невинност, която не противоречи на фактите)

съобщават им че голяма група мигранти е там - отиват и ги намират. Голяма група хора вървят в гора. Е няма как да не вдигат шум. Дори и да са носели фенерчета полицаите, няма логика да осветяват небето да видят дали има там мост. Отделно ако осветиш близък обект, може да не може да видиш по-далечен такъв, особено ако са били и между храстите. Не знам за полицаите, ама ако срещу мен има голяма група хора, които искам да арестувам, ще гледам тях, не какво има около тях. Не можеш да осветиш всички хора и трябва да внимаваш някой да не ти скочи отстрани или да извади оръжие - не знаеш имат ли или нямат - аз бих предположил, че имат. Не се подчиняват на разпореждане. Е какво правиш? Осветяваш навсякъде с фенерчето и тогава стреляш??? Може, ако си Брус Уилис. По-вероятно стреляш веднага, че иначе ще се разбягат като пилци и върви ги гони или по-лошо, ще ви скочат и ще ви смачкат, при което я гръмнете 1-2ма я не.

Пак казвам - идея си нямам какво точно е станало. Само че и ти си нямаш, а сочиш с пръст и обвиняваш в некомпетентност и убийство... Баси престанете така. И после имало политически натиск и изкривяване. Ми как няма да има - това е заради мнението на тълпата. Има си отговорни органи, да излязат с крайно мнение и тогава обсъждайте.

Пак казвам - идея си нямам какво точно е станало. Само че и ти си нямаш, а сочиш с пръст и обвиняваш в некомпетентност и убийство... Баси престанете така. И после имало политически натиск и изкривяване. Ми как няма да има - това е заради мнението на тълпата. Има си отговорни органи, да излязат с крайно мнение и тогава обсъждайте.

Разбира се че си нямам понятие какво точно е станало. За това си има следствие и се надявам да е обективно а не повлияно от разни подписки на неграмотни господа де ще ме учат на морал. Моята версия при наличието на тези всеизвестни вече факти е. Непрофесионализъм съчетан със сватбарска стрелба и резултата е на лице. Пак казвам този наш служител е опасен и включително за себе си. Пак си е късмет че не се е самоотстрелял.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Разбира се че си нямам понятие какво точно е станало. За това си има следствие и се надявам да е обективно а не повлияно от разни подписки на неграмотни господа де ще ме учат на морал. Моята версия при наличието на тези всеизвестни вече факти е. Непрофесионализъм съчетан със сватбарска стрелба и резултата е на лице. Пак казвам този наш служител е опасен и включително за себе си. Пак си е късмет че не се е самоотстрелял.

Редактирай си постовете, Изабел. Скарал си се със запетайките, г-н редактор. :D

И като нямаме нито понятие какво точно е станало, нито състрадание към граничния полицай(защото не сме изпадали в същата ситуация), най-доброто което можем да направим е да проявим съпричастност и да не обвиняваме в непрофесионализъм.

Не знам ти, Изабел, какво би направил при вида на тълпа мъже, знаейки, че може да са и от ИДИЛ, но аз определено бих стреляла при неподчинение.

Но ти си смелчак, нали?

Даже и си вярваш! :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Искам да кажа, че е възможно и да не е станало така, както го описват медиите. Да може и да има конспирация, няма кой да каже. Но всичко описвано и представяно е реално и човек би реагирал точно така.

Искам да те попитам дали си служил? Караул давал ли си? Явно не си. Щото ако беше, изобщо нямаше да ти се вижда учудващо как така е стрелял.

Относно подписката съм напълно съгласен.

Отнсно това дали служителят е опасен, не мисля че има достатъчно информация за обективно мнение. Основно не знаеш къде са били хората спрямо моста. Има нощни кадри в телевизионните сайтове и мога да кажа, че дори с осветлението на телевизиите, едвам се вижда моста.

Интересно е и как полицаите са разбрали, че това са емигранти, а не например бойскаут група от близкото село.

Искам да те попитам дали си служил? Караул давал ли си? Явно не си. Щото ако беше, изобщо нямаше да ти се вижда учудващо как така е стрелял.

Аз откровенно си признавам, че един път първия месец щях буквално да си застрелям сянката. В смисъл гледам нещо се движи в средата на поста и заредих патрон в затвора преди да се усетя... Добре че ме беше по-страх да не застрелям някой (не че щях, ама тогава кой ти мисли че е халостен) и отидох да видя... Ако бях и гръмнал, щях да умра от срам...

Интересно е и как полицаите са разбрали, че това са емигранти, а не например бойскаут група от близкото село.

Имали са сигнал, не са патрулирали. После бойскаути са щели да отговорят на полицейското разпореждане на български.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ами, ако този полицай е удобния виновен и параван в някакъв много по-голям мармалад? Както споменах, доста удобно в медиите се фокусира вниманието над този човек и тази конкретна ситуация в този момент, в който е станала. Как са стигнали дотам, където са били. Кога и колко души са преминали? 50 човека да преминат едновременно... Няма начин да не предизвикат тупордия. "Целия наличен състав" ..."трима човека", моля? Тук според мен си плаче за оставки и арести, и то нависоко. Иначе полицая конкретно... как да коментирам. То може въобще да не се е случила цялата ситуация, а да е някаква сценка. Всичко може да е. Подобно и на всички мизерии, ставащи у нас, и това ще си остане една от "бг мистериите на прехода". Да не говорим медиите как нарочват сега тоя човек. Ако е при самозащита, много ясно, че ще стреля. Ако няма време за предупредителен изстрел, не произвежда такъв. Направо на месо, много ясно.

Редактирай си постовете, Изабел. Скарал си се със запетайките, г-н редактор. :D

И като нямаме нито понятие какво точно е станало, нито състрадание към граничния полицай(защото не сме изпадали в същата ситуация), най-доброто което можем да направим е да проявим съпричастност и да не обвиняваме в непрофесионализъм.

Не знам ти, Изабел, какво би направил при вида на тълпа мъже, знаейки, че може да са и от ИДИЛ, но аз определено бих стреляла при неподчинение.

Но ти си смелчак, нали?

Даже и си вярваш! :D

"Много правилно" Щом не ги знаеш какви са най добре ББ да раздаде РПГ-та на граничарите и да разреши унищожаването на мигрантите. Какво има да му се мисли толкова. Като няма за какво да си ползваме надстройката над главите го караме по закона на джунглата а кой оцелее. Дано не ти се налага някога да си събираш най необходимите вещи и да хващаш за някъде. Друго не моА ти кажа или пожелая. За запетайките към администрацията се обърни скъпа Нел.

Аз ли какво ще направя? Ще чакам подкрепление че направо не знам тези 50 човека след случилото се как  не са размазали  нашите след проявената агресивност. Те от едни бягат на други се натъкват. И тяхната от трън че на глог.

п.п. Само по някое време да не се размирише на трафик на хора от тия тримата че е добър бизнес и няма как да се върти без хора от системата. И всичко да се окаже един цирк и манипулация на овцете де кълват и на бастун. Само версия за размисъл.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Аз ли какво ще направя? Ще чакам подкрепление че направо не знам тези 50 човека след случилото се как  не са размазали  нашите след проявената агресивност. Те от едни бягат на други се натъкват. И тяхната от трън че на глог.

Не забравяй, че те идват от Турция, а там има бежански лагери.

България не е съседна държава на конфликта, а те даже се представили за афганистанци. Нещо куца теорията ти за набързо събрания багаж.

Гледам репортажите от бежанските лагери в Турция, виждат се истински бягащите хора, те не проявяват агресия и/или неподчинение.

А тази банда мъже... съжалявам, но нямам съчувствие към тях. От където и да бягат, са дезертьори-или не желаят да се бият за държавата си или още по-лошо били са на страната на ИДИЛ... все дезертьори са.

Да. Знам. Цинична съм, но нашите момчета(от гранична полиция) са ми по-скъпи. Това е.

Като ви чета постовете се чудя за какво изобщо се пази тая граница. Ми то като няма да стрелят, по добре полицаите да си стоят по домовете, Що да мръзнат, зима иде.

Като следващ ход може и ключалките на вратите да свалим, дори по добре със закон да се забрани да се заключват къщите... Току виж някой измръзнал бежанец не успее да влезе в дома ти и да се стопли...

Та който мисли че граничния полицай е виновен, да публикува тук снимка на дома си с премахната брава, отворени прозорци, точен адрес. Може и опис на имуществото. Всичко останало са глупости. Полицая за това има оръжие, за да го използва при необходимост. Като му го е давала, държавата е преценила че той ще има опита, психиката, уменията и преценка кога и за какво да го ползва.

Не сте си пили хапчетата. Начи ш**аните куки, ако не изредят няколко пълнителя на човешко месо да си стоят в къщи? Ми колега(последния) върви да им ставаш мишена бе. Ако се решиш в тази роля и аз ще дойда да те умеря. Тъкмо да прочистя нарезното.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не забравяй, че те идват от Турция, а там има бежански лагери.

България не е съседна държава на конфликта, а те даже се представили за афганистанци. Нещо куца теорията ти за набързо събрания багаж.

Гледам репортажите от бежанските лагери в Турция, виждат се истински бягащите хора, те не проявяват агресия и/или неподчинение.

А тази банда мъже... съжалявам, но нямам съчувствие към тях. От където и да бягат, са дезертьори-или не желаят да се бият за държавата си или още по-лошо били са на страната на ИДИЛ... все дезертьори са.

Да. Знам. Цинична съм, но нашите момчета(от гранична полиция) са ми по-скъпи. Това е.

Оу и агресия ли е имало ? И на мен малкия ми син не се подчинява ама то е щото не разбира български.

Ще ти изсипя аз малко над главата от американските бомби и после ще те изкарам дезертьорка щото не искаш да се биеш.

И пак ще ти повторя за като неразбрала. Аз и най малки съмнения да имам че около мен има 50 въоръжени човека ще запазя тишина и ще си ползвам главата да извикам подкрепление а не да се правя на рамбовец със сватбарска стрелба на посоки защото видите ли в тъмното това е правилното решение. Изгрева е далече и няма време за чакане. Стреля се на месо без да знаеш кой стой отсреща. Както и да го въртиш Нел няма много варианти. Слаба квалификация на работната ръка ангажирана с тоя род дейност. освен ако заповедите за задържане на 50 човека не са били стреляте по един а другите се предават. Щото ако не е била такава заповедта е непрофесионализъм.

Не сте си пили хапчетата. Начи ш**аните куки, ако не изредят няколко пълнителя на човешко месо да си стоят в къщи? Ми колега(последния) върви да им ставаш мишена бе. Ако се решиш в тази роля и аз ще дойда да те умеря. Тъкмо да прочистя нарезното.

Е, това, не са обикновени "куки", човек. Имат съвсем други протоколи и задачи. Друг е въпроса защо не ползват стоп патрони...

кога и за какво да го ползва.

А къде не му ли е казала? Това не се случва на граничната бразда. Аз не знам докъде им се простират правомощията. Все пак има разграничение, предполагам. Примерно СОД, доколкото знам, не могат да ти искат личната карта, ма не съм сигурен,де.

освен ако заповедите за задържане на 50 човека не са били стреляте по един а другите се предават. Щото ако не е била такава заповедта е непрофесионализъм.

Не може да съществува в днешна България такава заповед, поне не и в писмена и доказуема форма.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.