Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

• Автор
преди 36 минути, A.com написа:

Някой ще ме осветли ли какво в сгрешил Местан, че явно не съм в час.

Може би интервюто с бившия главен прокурор Никола Филчев е най-подходящо за тази цел.

Редактирано от Мойра
линк (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Местан се укри в турското посолство, чака чужд министър да го брани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5192520

Колкото до Доган - моля, не ми го хвалете. Няма такъв нагъл боклук. Лични впечатления.

Имах възможността да си имам служебно вземане-даване с него. Веднъж и не искам да повтарям.

Ако е направил нещо, значи има личен интерес. Това, че в случая съвпада (евентуално, тъй като засега информацията за това, какво всъщност се случва, е твърде оскъдна) с националния интерес, е случайност.

https://www.rt.com/news/326879-cold-war-nuclear-list/

И ние сме били в списъка. Повече информация даваха по bTV новините, но в момента не мога да намеря запис.

• Автор
преди 1 час, Wankata написа:

Местан се укри в турското посолство, чака чужд министър да го брани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5192520

Колкото до Доган - моля, не ми го хвалете. Няма такъв нагъл боклук. Лични впечатления.

Имах възможността да си имам служебно вземане-даване с него. Веднъж и не искам да повтарям.

Ако е направил нещо, значи има личен интерес. Това, че в случая съвпада (евентуално, тъй като засега информацията за това, какво всъщност се случва, е твърде оскъдна) с националния интерес, е случайност.

Доган е от хората, които винаги постигат целите си, не жалейки средства.

Дълги години от него зависеше кой ще управлява България.

Едва ли някой знае какво го е подтикнало да направи това изявление, но е факт, че е прав.

А ако успее по някакъв начин да защити националните ни интереси, всички биха били благодарни, независимо дали Доган е нагъл боклук или нещо друго.

Не вярвам обаче, че ще влезе отново в политиката.

Засега информацията е твърде малко и не се знае кой, какво и защо защитава. Засега го прави толкова успешно, че се е наложило оня другият да се крие по чужди посолства, може би за да не вземе да се самоубие като Ахмед Емин... Ако това, което пише по сайтовете и вестниците, е вярно, това означава, че цялото правителство в момента е в тотална зависимост от ДПС, след като Местан е успял да работи в посока охраняване на въздушното ни пространство от Турция. И е успял. Плюс изнасянето на секретни документи (Ненчев ги засекрети, да не забравяме. Да не забравяме и че неотдавна се появи информация, че ДАНС разследва сделката за ремонта на МИГ-овете). Кое е вярно, дали ДАНС разследва Местан и покрай него сделката, или сделката и покрай нея Местан; кой го прати в турското посолство (ако наистина е там) и от какво бяга; защо Доган реши да се върне по спешност в политиката и какво наложи това да стане по този начин, a.k.a. какво точно защитава Доган... засега няма отговори. След като толкова години не защитаваше националния интерес, как сега изведнъж реши да го защитава? Изявлението на Местан относно сваления самолет беше преди доста време, защо се реагира сега и всъщност на него ли се реагира, или на нещо друго, което засега не знаем (и вероятно няма и да научим); има ли връзка със свалянето на коалиционния партньор и кафето в Кърджали, т.е. обръщането на 180 градуса на ДПС, или не, и още куп въпроси засега остават без отговор.

Какъв интерес е засегнат, че Местан се страхува за живота си, и пали такъв скандал? Има ли той нещо с националния интерес, или става дума за нещо съвсем друго?

ПП. Ето ги целите:

http://clubz.bg/32310-sasht_shteli_da_izbiqt_s_qdrena_ataka_naselenieto_na_kazanlyk_i_shipka

http://btvnovinite.bg/article/svetut/sasht-planirali-jadren-udar-po-16-celi-u-nas.html

Прави впечатление, че не се посочва какво има в някои от местата. Горски извор, например. Едно селце, в което няма нищо.

• Автор
преди 36 минути, Wankata написа:

Какъв интерес е засегнат, че Местан се страхува за живота си, и пали такъв скандал? Има ли той нещо с националния интерес, или става дума за нещо съвсем друго?

Сигурно не само аз съм останала с впечатлението, че от година, година и нещо Местан коренно се промени.

На мястото на благия, умен и сладкодумен Местан застана един изнервен и озлобен човек.

Нещо е станало, но какво?

Ако някой успее да се добере до истината, сигурна съм, че бихме научили доста интересни неща.

Цитат

ПП. Ето ги целите:

http://clubz.bg/32310-sasht_shteli_da_izbiqt_s_qdrena_ataka_naselenieto_na_kazanlyk_i_shipka

http://btvnovinite.bg/article/svetut/sasht-planirali-jadren-udar-po-16-celi-u-nas.html

Шокирана съм!

Ако и след това разкритие нашите управляващи продължат да се кланят на САЩ...:(

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 час, Wankata написа:

......

ПП. Ето ги целите:

Прави впечатление, че не се посочва какво има в някои от местата. Горски извор, например. Едно селце, в което няма нищо.

Сега няма нищо, да.

А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщност беше по средата между двете села.

Все пак имайте предвид, че разсекретеният документ е от 1956 година.Много вода изтече от тогава.

След него в България имахме още цели, изградени през 60-те и 70-сетте година  - явно не помните уроците от НВО в училище ?!

Боже, та нали всяка седмица ни обучаваха за тези неща -къде са потенциалните цели, какво да правим при атака, къде са скривалищата, къде са противогазите и т.н и т.н.

Тук, в Плевенско бяхме планирани за три ядрени удара - в самия град една по "ядрения завод", втора по ШЗО, и една по ракетното поделение в Телиш.

Не виждам обаче защо дъвчем тази информация - стара е като на дядо ми първата полюция, баси.

преди 46 минути, Мойра написа:

.....

Шокирана съм!

Ако и след това разкритие нашите управляващи продължат да се кланята на САЩ...:(

Шокирана ?!

И ти ли не си ходила на училище ?

Ами ние да не мислиш, че им оставахме длъжни ?

Ню-Йорк беше планиран да стане от стъкло, с "паваж" от атоми бомбардировки.Всички големи градове в САЩ бяха цели, плюс останалите цели от Военно-промишления им комплекс.СССР държеше половин свят на мушка .Сега Русия продължава традицията . САЩ - и те.

Родните ни СС-23, които бяха в Телиш,  Кабиле , Марино поле и до  Самоков бяха с обсег 400 км и стигаха до Истамбул или Атина за 5 минути :) И си бяха насочени именно натам.Всяка можеше да носи по една ядрена бойна глава,

В България, до присъединяването си към НАТО имахме 50 комплекса Р-300 Елбрус с обсег 300 км, заредени с бойни глави и готови за употреба; комплекси 9К52 Луна с обсег 70 км,  8 ракети Р-400 с обсег 480 км, с общо 24 допълнителни ракети- всичките заредени с бойни глави и готови за употреба.

Тъй че САЩ ни държаха на мушка, ние тях-също.

Сега държим.....шлифера :D

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Докторе, въпросните поделения (две бяха) бяха в Димитровград, вилна зона "Габера", и между Димитровград и село Брод. На няколко километра в посока Пловдив имаше уранова мина, а на няколко километра в обратна посока е летище Узунджово, което и в момента работи за малки туристически самолетчета, и си е отбелязано като отделна цел. Въпросът е, че в Горски извор няма и не е имало нищо. На петнадесетина километра, в Димитровград, все още има азотно-торов завод, който все още може да бъде преустроен бързо за производство на химическо оръжие, ама той не е посочен като цел. На същото разстояние е и Хасково, където пък има радарна станция и военновременни погреби, ама и те не са посочени като цел. Отделно поне 10 поделения във- и около града. Просто ми стана интересно какво е имало в Горски извор...

Заради завода в Димитровград под всеки по-нов блок и под училищата има противоядрени укрития, в същата зона "Габера" е и градското укритие. Това, което ме удивлява, е, че те не са в списъка, а по онова време вече ги е имало. Мъча се да отгатна и логиката, макар със сигурност да е имало такава. Просто любопитство.

Уроците ги помня, макар и доста смътно.

А иначе споменавам информацията мимоходом, просто защото беше спомената и по-горе.

преди 5 минути, Wankata написа:

Докторе, въпросните поделения (две бяха) бяха в Димитровград, вилна зона "Габера", и между Димитровград и село Брод. На няколко километра в посока Пловдив имаше уранова мина, а на няколко километра в обратна посока е летище Узунджово, което и в момента работи за малки туристически самолетчета, и си е отбелязано като отделна цел. Въпросът е, че в Горски извор няма и не е имало нищо. На петнадесетина километра, в Димитровград, все още има азотно-торов завод, който все още може да бъде преустроен бързо за производство на химическо оръжие, ама той не е посочен като цел. На същото разстояние е и Хасково, където пък има радарна станция и военновременни погреби, ама и те не са посочени като цел. Отделно поне 10 поделения във- и около града. Просто ми стана интересно какво е имало в Горски извор...

Заради завода в Димитровград под всеки по-нов блок и под училищата има противоядрени укрития, в същата зона "Габера" е и градското укритие. Това, което ме удивлява, е, че те не са в списъка, а по онова време вече ги е имало. Мъча се да отгатна и логиката, макар със сигурност да е имало такава. Просто любопитство.

Уроците ги помня, макар и доста смътно.

А иначе споменавам информацията мимоходом, просто защото беше спомената и по-горе.

Все ми се струва, че по тази стара информация няма как да намерим -аз си мисля, че е заради ПВО-поделението , но може и да греша.

Баси, през 1956 година майка ми е била на 3 годининки, даже не е и мислела, че ще  роди след време такъв като мен  :D

Колкото до Доган - мнението ми е, че ако нещо се случва в ДПС, значи така е замислено ;)

Имали сме оръжия с ядрени бойни глави? :eek: И това ние, родените 80 - те що не го знаем?:no-no:

Могли сме сами да се защитим направо.

аз чакам Йелоустоун да избухне, преди тия лудите да унищожат Европа. Без тях с Турция бързо ще се справим.:wink12:

Тук си нямаме противоядрени укрития.:(

преди 20 минути, Anne написа:

Имали сме оръжия с ядрени бойни глави? :eek: И това ние, родените 80 - те що не го знаем?:no-no:

Написах, че всяка от ракетите ни може да носи ядрена бойна глава, а не, че е била заредена с такава.

А не го знаеш, защото не си се интересувала, а и не ти е работа да знаеш подобни неща. От кого да се защитаваме ?

Тогава имахме ресурс и потенциал, задачата ни беше да отбием и задържим за около 10 часа първите удари на НАТО - войските на Гърция, Турция и 6 американски флот в Средиземно море, докато пристигнат руснаците от Киевския военен окръг. А дали щяхме да издържим 10 часа - това никой не можеше нито тогава, нито сега  да каже. Бяхме в ролята на пушечно месо на Южния фронт, при евентуална война.

Сто пъти по-добре е, че сега нямаме подобни неща,  а и всичките тези ядрени заплахи останаха назад в миналото.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор
преди 11 часа, Trichocephalus написа:

Шокирана ?!

И ти ли не си ходила на училище ?

Ходех на училище и то редовно, но явно тогава мозъкът ми е решил да не съхранява излишна информация. :D

преди 17 часа, Мойра написа:

...

Баба ти "Ванга" каквото и да е споменала,не говори според Библията,нито пък Доган!

Но в Библията това е предсказано!

Погледни това :

Гледай го от началото до края и ще разбереш за ЕС и въобще!

Приятен ден! :)

• Автор
преди 3 минути, Eternal Life написа:

Баба ти "Ванга" каквото и да е споменала,не говори според Библията,нито пък Доган!

Но в Библията това е предсказано!

В коя от всичките библии? :rolleyes:

Доган, Местан... Ето я реалната опасност:

ООН с мрачна прогноза за България

Цитат

Отделът за населението в Департамента по икономическите и социалните въпроси в ООН наскоро представи обновени данни на прогнозите за населението, според които светът ще достигне 11,2 млрд. души до 2100 година, което е 52% увеличение над настоящите прогнози, съобщава The Independent, цитиран от „Фокус“.

В действителност в последния доклад на ООН за населението се казва, че 48 държави по света ще отчетата намаляване на населението до 2050 г. Освен това са посочени 11 държави, поради причини като намаляване на раждаемостта и емиграция, които ще изгубят над 15% от населението си в следващите десетилетия. Според прогнозите на ООН населението на България ще намалее до 3 406 000 души през 2100 година.

Ако тенденцията се запази, нещата може да станат още по-драматични. Според прогнозите на ООН, някои държави може да изгубят над половината си население до 2100. Разбира се това са само прогнози. В ООН смятат, че има 23% шанс световното население да се стабилизира и дори да намалее до 2100 г.

Освен България, ООН посочва и още 10 държави, където се очаква да се сбъдне лошата прогноза – Молдова, Босна и Херцеговина, Румъния,Украйна, Сърбия, Хърватия, Латвия, Япония, Унгария и Литва.

преди 11 часа, Trichocephalus написа:

Сто пъти по-добре е, че сега нямаме подобни неща,  а и всичките тези ядрени заплахи останаха назад в миналото.

Всъщност.. рано е да се радваме.. тепърва в реториката на някои нови диктатори започна да се спряга и ... възможностите на ядреното оръжие...

преди 13 часа, Wankata написа:

Ще коментира, само това. За останалото което си написал, на 100% съм съгласен.

За да е избрано това селце, значи е имало нещо. Напълно възможно е, да е имало и секретна военна база. Колкото и да е странно, в онези години /до края на 80-те/ имахме такива. А може би, там е имало руснаци. Аз съм малко по-млад, но знам че е имало неофициално, руски военни на наша територия. И ще допълня доктора, те са отговаряли за атомните глави, за нашите ръкети. И Скъд и Точка, са имали по няколко такива глави, на съхранение. Нашите МИГ-29, са с усилен ляв /или беше десен/ подкрилен пилон, за носене на авиовбомба, с атомен заряд. Също за 152 мм гаубици, е имало снаряди с уран и различни други компоненти.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 5 минути, ghostBG86 написа:

но знам че е имало неофициално, руски военни на наша територия.

А ! сериозно ? тука някои от вашата клика се сещам пропагандираха как тука никога не е имало руски /съветски/ военни :)

И никй не ми вярваше че си бяхме изцяло под съветско командване и никое наше решение в политиката или военната област , служби , разузнаване, не ставаше без одобрението и ръководството на Москва .

Няма, бе, човек. Не е имало нищо. Селцето ми е на 15 километра, ходил съм и съм минавал стотици пъти оттам. Да, ракети имаше, но те бяха в малко по-различна посока от посочената по-горе - имаше секретно ракетно поделение по пътя към Меричлери - Чирпан. По права линия може би пак на 15-20 километра южно от Горски извор. Мисля, че преди Чирпан също е имало някаква такава база, но това са само слухове. Двете ПВО-поделения имаха за цел да защитават именно ракетите, азотно-торовия завод, летището в Узунджово, погребите над Хасково в посока Кърджали и урановата мина в близост до Хасковските минерални бани. Все на максимум 15-20 километра от тях, а самите поделения бяха в средата на този периметър. Колкото и да са били секретни тия поделения, местните си знаеха за какво става дума. Освен да е имало някакви секретни складове без персонал, иначе щеше да се знае.

Знам от човек, който е служил там, че до Пампорово също е имало базирани ракети, които могат да носят ядрен заряд, вероятно и заряди.

152-милиметрови гаубици, базирани в района, нямаше, само безброй Гвоздики. МИГ-ове може и да е имало в Узунджово, Граф Игнатиево или Крумово (сега му викат летище Пловдив), не знам.

преди 14 минути, Wankata написа:

Няма, бе, човек. Не е имало нищо. Селцето ми е на 15 километра, ходил съм и съм минавал стотици пъти оттам. Да, ракети имаше, но те бяха в малко по-различна посока от посочената по-горе - имаше секретно ракетно поделение по пътя към Меричлери - Чирпан. По права линия може би пак на 15-20 километра южно от Горски извор. Мисля, че преди Чирпан също е имало някаква такава база, но това са само слухове. Двете ПВО-поделения имаха за цел да защитават именно ракетите, азотно-торовия завод, летището в Узунджово, погребите над Хасково в посока Кърджали и урановата мина в близост до Хасковските минерални бани. Все на максимум 15-20 километра от тях, а самите поделения бяха в средата на този периметър. Колкото и да са били секретни тия поделения, местните си знаеха за какво става дума. Освен да е имало някакви секретни складове без персонал, иначе щеше да се знае.

Знам от човек, който е служил там, че до Пампорово също е имало базирани ракети, които могат да носят ядрен заряд, вероятно и заряди.

152-милиметрови гаубици, базирани в района, нямаше, само безброй Гвоздики. МИГ-ове може и да е имало в Узунджово, Граф Игнатиево или Крумово (сега му викат летище Пловдив), не знам.

Е тогава остава друг вариант. Просто да са имали, излишен заряд. И да са се чудели, къде да го изхабят. :D

П.П Между другото, нещо става в ДПС. Чета че ще има извънредно събрание, в София. И ще гонят  Местан, а той вече е в Кърджали и щял да прави изявление. Туко виж, мечтите на оня по-турчин от турците, почнат, да се сбъдват.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 1 час, Мойра написа:

В коя от всичките библии? :rolleyes:

Явно живееш някакъв свой си свят.

Има една Библия и тя се нарича Божие Слово!

------------------------------------------------------------------

Светът, Европа и България са само в увертюрата на мащабната операция „Бежанци“

Доган не желае ДПС да е "пета колона" на Турция и ще го подновява

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Създателката на скандалния филм за България: Получих повече от 200 смъртни заплахи от българи

Предлагам ,на авторката и "умния професор" ,да се върнат около 640 години назад,да проследят първите 500 и да си наврът историята, по която са учили в задника...

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Създателката на скандалния филм за България: Получих повече от 200 смъртни заплахи от българи

Предлагам ,на авторката и "умния професор" ,да се върнат около 640 години назад,да проследят първите 500 и да си наврът историята, по която са учили в задника...

След като създадеш подобна повърня, да получиш САМО 200 смъртни заплахи, си е жив късмет. Тая трябва много да се радва, че само 200 българи искат главата и...

преди 3 часа, NIKISHARK написа:

И тая пача и тукашния грантаджия защитник на Ердоган, са от едно тесто. Отпадъци. :ph34r:

Лютвито си замина. Сега,ако семе нормална държава, трябва да бъде разследван за държавна измяна. Този мъти нещо в Кърджали и някои тукашни елементи го обявиха, още преди да се е случило официално. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.