Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

майната им на всички,опорочиха най-светлия християнски празник!

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 1 час, nikssi написа:

Тук има, две платени жрици. :ph34r:  Мило и драго дават, за всичко ердоганско. :ph34r:

Цитат

„Прекарах няколко часа в посолството на Турция. Направих го от съображения за сигурност“. Това обяви изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан. По този начин той потвърди слуха, че че се е крил в чуждата амбасада при посланик Сюлейман Гьокче.

Местан обаче излъга, защото според данни на оперативните служби той е прекарал най-малко два дни в чуждото посолство. Което създава обосновано предположение, че може да е чужд шпионин.

Загадка остава въпросът – от какво един политик, който е пазен от четирима отлично обучени служители на НСО се опасява? На въпрос в качеството си на какъв наобикаля Момчилград, след като е изключен единодушно от ДПС, той отговори – „в качеството си на български политик“. Той отрече да е носил важни документи в чуждата легация и обясни, че това щяло да се докаже.

Той отказа да отговори на въпроса дали в посолството е обсъждал въпроси, които засягат националната сигурност и териториалната цялост на страната, но той предпочете да замълчи и бързо се отправи към автомобил, с който потегли в неизвестна посока.

лол

То и тия двамата тука, ходят в това посолство. Я ги вижте, какви напъни правят, да изкарат колко хубав е бил живота, по турско време.

Е да, за такива като тях, щеше да е хубав живот. Ще са сложили фесовете. Та чак единя от тях, списък показва, на подобните им 'българи'. Издигнали се, в османската империя. Да виждате прилики? И преди и сега, пасмината е еднаква. :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Цялото ДПС трябва да зичезне от политическата карта, но някои въпроси си седят по въпроса за скандала :

http://m.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/63271-padnaha-maskite-v-dps-kuklovodite-mu-sa-izlezli-ot-shinela-na-ds-i-kgb.html

Spoiler

Доган, и русофилските догановци да кажат: кои са руските ценнности, заради които да се откажем от нашите – български и европейски

Доц. Александър Йорданов

Да си припомним някои, както би ги нарекла Валерия Велева, „култови фрази” на Ахмед Доган. Например: „Пътят на България за Европа минава през Босфора”. Това бе изречено от лидера на ДПС в 7-то Велико народно събрание през 1990 г. Към този момент никой не знаеше, че авторът на тази „мъдра мисъл” е агент на Държавна сигурност с псевдоним „Сава”. Дванайсет години по-късно – на 03.07.2012 г., във в.”24 часа” четем:

„Лидерът на ДПС Ахмед Доган е носил ценна информация на Държавна сигурност за съселяни, войници, с които е служил, и свои състуденти. Общото между обектите на доносите му е, че са турци и мюсюлмани, които негодуват срещу комунистическия режим, смяната на имената и изселването. Освен това агент Сава не е пожалил и любовниците си. Той подробно описва в ДС интимните си преживявания с тях и информацията, която е успял да изкопчи в услуга на Държавна сигурност.”

Но да приемем, че това е „пикантерия”. На 12 декември 2009 г. по време на 7-та конференция на ДПС, Доган обаче повтаря тезата си за „пътя на България”. Повтаря я е в момент, в който премиер на Турция е Реджеб Таип Ердоган – същият, който уж днес не „харесва” на Доган като президент. Как я повтаря? Ето така:

„Преди 20 години, за да подчертая значимостта на българо-турските взаимоотношения за демократичната визия на страните, подхвърлих, че "пътят на България към Европа минава през Босфора". Явно съм бил прав. След 20 години бих искал да добавя, че пътят на ЕС към себе си и към глобалния свят минава през Дарданелите и Чанак кале. Защото в Чанак кале на Дарданелите е заложена новата историческа матрица на новата толерантност и на новата идентичност."

Доган не само се самоповтаря, но и дори се самопохвалва за „правотата” си

Разширява я с твърдението, че „пътят на ЕС към себе си и към глобалния свят минава през Дарданелите и Чанак кале”. Тези му „геополитически размисли” обаче се възприемат като „провокация срещу България” и логично дават нови шансове на русофилската пропаганда, която продължава да смята, че пътят на България трябва винаги да минава през Москва или поне да кръжи по Садовое кольцо. Получи се парадокс – уж Доган сочи пътя през Босфора, а всъщност напомпа чрез тези свои изказвания антиевропейските тенденции в българския политически живот. Елементарна ченгесарска хватка. За това допринесоха и други негови изказвания от началото на прехода, особено тези, които откриваха на територията на България „зони свободни от българска юрисдикция”. Известни са и други негови мъдри мисли: за „депесарския шут срещу СДС”, затова, че „всяка партия си има обръч от фирми” и особено популярната: „аз разпределям порциите, вашите депутати са нищо без мен” – всички те обслужили отлично основната червена и ченгесарска митологема на прехода: "всички са маскари".

Тези Доганови фрази са многократно цитирани и дори анализирани. Общото между тях е, че те настройват българите срещу турското малцинство у нас, срещу съседна Турция, като разчитат на една слабо образована част от българския народ и играят по „тънката струна” на националното чувство, което лесно може да се трансформира и в краен и дори смъртоносен национализъм. Резултатът е, че дори на спортни прояви започнаха да се появяват антитурски лозунги или да се пеят възрожденски песни като Чинтуловата „Стани, стани, юнак балкански....” Кокошиненето срещу Турция, която благодарение на това, че не попадна в комунистически ръце, днес е далеч по-силна икономически от България и дори Гърция взети заедно, естествено наливаше вода в мелницата на неспрялата нито за ден след 1990 година проруска пропаганда у нас. Внушенията, че Русия ни „дава”, а Турция ни „взема”, са толкова масово разпространени, че мнозина проспаха фактите за високите цени на горивата, които ни „дава” Русия, за овладяването или трайното наместване в ключови отрасли от икономиката и на финансите на руски фирми и бизнесмени, за участието в управлението на страната на лица, за които сякаш истинската родина е Русия, а не България, за изкупуването на огромни територии българска земя от руски граждани и фирми, за рязкото увеличаване на руското етническо малцинство у нас до степен да застраши националната ни сигурност особено след случилото се в Украйна и арогантното поведение на руски политици спрямо България. Същевременно антинатовското и антиевропейско говорене от страна на редица български политици и партии, задължително бе съпроводено и с подобаваща медийна реклама на „братята освободители”. И докато евтините турски сериали ни разкриват битовата стана на живота, то руските пропаганди атакуват главно битийната му страна, атакуват мисленето на българите, като изопачават исторически факти, въвеждат в публично обръщение исторически лъжи. По този въпрос „мъдрецът” Доган няма изказвания. По него той е пълен „трайко”. До...оня ден, когато събра в едно „философско цяло” своите „мисли” и направо измести от ранглистата своя политически събрат Волен Сидеров. Ето как:

„ЕС в момента няма дълбока мотивация за развитие. ....Аз вече дълбоко се съмнявам, поне в някои отношения, не цялостно, разбира се, дали ще има изобщо Европейски съюз. Еднополюсният модел на света не може да остане в този си вид с категоричната доминация на САЩ. .....Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово. От тази гледна точка бихме задали въпроса за НАТО – адекватна система за отбрана ли е?”

Наистина, не може да не признаем:с една новогодишна реч Ахмед Доган 

удари в земята всички досегашни хулители на ЕС, НАТО и САЩ, 

взети заедно.

Той стана техен безспорен лидер. Пророкуванията му обаче са почерпени от руски сайтове, срещаме ги почти в същия вид в текстовете на руския „философски” гуру Александър Дугин, а като цяло са парафраза на мисли на руския президент Владимир Путин. Достатъчно е да се проследят Путиновите речи в последните две години, след като Русия осъществи първата след Втората световна война въоръжена агресия срещу съседна държава и окупира, и анексира, нейна територия. Впрочем, нямам спомен Доган да е възразил на тази агресия.

Както и нямам спомен той да е възразил нещо по „въпроса” за „ислямизма” на турския президент, докато отношенията между Владимир Путин и Реджеп Таиб Ердоган бяха почти любовни. А това бе времето, когато Ердоган присъстваше на церемонията по откриването на най-голямата джамия в Москва. Когато държейки се един друг за ръце двамата с Путин обещаваха светло бъдеще на газопровода „турски поток”, а руския президент разкритикува българската политика и отношението ни към проекта „Южен поток” просто защото тази политика отчита и това, което Путин не разбира. И няма как да разбере. Просто защото Москва не е Европа.

Впрочем, прекият повод нашият сербез политпросветчик да се обади новогодишно е очевидно дълбоката криза и изолация, в която изпадна политиката, включително и икономическата, на Кремъл през последната година. Затова и логичните, и нормални, думи произнесени от Лютви Местан в българския парламент по повод на инцидента със сваления руски военен самолет нарушител, са накарали Доган да се хване за тях като удавник за сламка и да се саморазкрие изповедно като обслужвач на руската политика в България. Друг е въпросът доколко точно такива защитници са необходими на тази политика и не правят ли те на „руската мечка” мечешка услуга. Всъщност декларацията, която Местан прочете в Народното събрание и която сега става повод за неговото изключване от партията, съдържа верни твърдения. Ето ги:

• Режимът на Башар Асад и "Ислямска държава" са основната причина за военния конфликт в Близкия Изток, чиято последица е бежанската криза, която тресе Европа и Балканите;
  • През последния месец руската военна авиация нарушава въздушното пространството на Турция многократно, налице е информация, че това се е случило, въпреки многократните официални предупреждения, отправени към руския посланик в Анкара и военния аташе и тези факти са потвърдени в официалната позиция на НАТО, изразена на извънредната среща на посланиците на страните-членки, с която се признава правото на всяка държава да защити своя суверенитет.
  • Нарушаването на въздушното пространство и суверенитета на която и да е държава, член на НАТО, е нарушаване на самия Атлантически съюз.
  • Дори в рамките на НАТО преминаването на съюзнически военни сили става при изрично съгласие на страната-член.

В заключение Местан подкрепя призива на НАТО за деескалация на отношенията между Русия и Турция и за връщане към политическия диалог. Но явно в България има сили, които не желаят да има „политически диалог” между Русия и Турция, и са склонни да тласнат и общественото мнение в посоката на гибелна конфронтация. Защото, кое от твърденията на Лютви Местан е подразнило Доган? Кое от тях той смята, че една партия, член на Либералния интернационал, каквато е ДПС, не трябва да произнася. Отговорът е: няма такова. По същия начин и руският президент Владимир Путин цяла година, че и повече, търсеше „теле под вола”, за да оправдае руската анексия на Крим и меракът му да дестабилизира съседна православна Украйна, за да докаже мегаломанската си амбиция да бъде и той „барабар Петко с мъжете” световен лидер. Резултатът е 9000 загинали по официални данни. Неофициалните говорят за пет пъти повече. Целият свят осъди тази агресия. Имаше и декларация на ООН подкрепена от 100 държави. И от България включително. Къде бе тогава сарайският „мислител”? На чия страна? Новогодишното му обръщение показва на чия.

ББ горкия жив да го оплачеш :) пак се изпотил заради ДПС  :

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5196120

Интересна ми е хронологията на скандала...

Ако допълня списък с българин, какво заключение ще направиш?

Аз ще стигна до извода, че си бившо чавдарче, което сега ми обяснява, колко е било добре под турско робство. Казвал съм ти, че твоето поколение фурнаджийски лопати са срам и бич за България. 

Нищо такова не съм обяснявал, това е елементарно преиначаване на тезата ми.

Не сме били много добре, не сме били им много зле. Има и по-лоши сценарии на завладяване.

Разбира се, по-добре би било да останем незавладяни, ама не е по желание.

Апропо, щом Ви кефи да сте наследници на роби, бъдете. Аз съм наследил свободни хора.

Има неща които рано или късно излизат от..сянка...и колкото по-рано,толкова по- добре...и все пак..Защо чак сега г-н депутат!?

"Хюсеин Хафъзов заедно с Местан правеха опити да прокарват проислямски идеи в закона"

Борислав Цеков: "Хюсеин Хафъзов заедно с Местан правеха опити да прокарват проислямски идеи в закона"

Цитат

На фона на скандала от няколко дни с изгонването на Лютви Местан от ДПС, знайни и незнайни личности изказаха своето мнение в социалните мрежи.
Не успя да се въздържи и от коментар политикът Борислав Цеков. Публикувано без намеса, ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук: 

"Никога не съм си позволявал да давам публичност на разговори от "кухнята на политиката", в които съм участвал или на които съм бил свидетел. Но сега, по изключение, ще разкажа един епизод от преди 14 години, който е индикативен за проблема с проникването на ислямизма, опитите на Турция да ерозира единството на българската нация и разбиранията по тези въпроси на Лютви Местан и хората, с които беше отстранен от ДПС. Някои вероятно си спомнят, че като народен представител в 39-то НС през 2001 г. бях вносител на Закона за вероизповеданията, който спомогна да се преодолее пагубния разкол в Българската православна църква, предизвикан и поддържан под чужда диктовка от правителствата на Филип Димитров и Иван Костов в периода 1992-2002 г. Перипетиите и трудното събиране на подкрепа за приемането на този ключов за Църквата и за националната ни идентичност закон са друг сюжет (интерпретациите, че тогавашния премиер Сакскобургготски още отначало е дал своята подкрепа за закона са легенда!). По онова време Лютви Местан, бидейки близък с "Отворено общество" и Хелзинкския комитет, беше внесъл разработен от тях законопроект за религиите, който не само не решаваше проблема на БПЦ, а напротив - задълбочаваше го. Днешният депутат Хюсеин Хафъзов (същият, който в този парламент се провикна, че българите не сме засужавали да имаме държава и сега застана зад Местан) тогава беше говорител на Главното мюфтийство и заедно с Местан правеха опити да прокарват проислямски идеи в закона и да блокират текстовете, които засягат православието. Поискаха ислямът да бъде вписан като традиционна религия в България наравно с православието и също да получи статут на юридическо лице ex lege, какъвто се предвиждаше за БПЦ. В продължение на няколко месеца Местан неколкократно постави този въпрос пред мен, спекулирайки с хлабавото мнозинство, което стоеше зад законопроекта, формирано само от част от НДСВ и цялата група на БСП. Еднозначно му отговорих, че няма нито исторически, нито конституционни основания за подобно искане и отказах въобще да разговарям по този въпрос. Тогава Местан и Хафъзов започнаха да пускат информация в медиите как щели да блокират закона, ако не се приеме тяхното искане. Дори в някои вестници се появиха твърдения (пуснати от въпросните двама), че аз като водещ по темата депутат, зад който стоеше и Светия синод, съм бил "клекнал", което разбира се беше невярно. В дните преди Коледа на 2002 г., парламентът пристъпи към гласуване на второ четене. Местан ме покани на кафе и заяви, че ако не приема тяхното искане, той щял да се обърне директно към премиера Сакскобургготски да бъде спрян закона. Даде ми да разбера, че това не е просто негово предложение, а щяло "да се погледне с много добро око от Турция". Реагирах рязко: не ме интересува с какво око гледа Турция и няма смисъл да разговаряме по този въпрос. Два дни след това получих обаждане от министър-председателя: дали нямало да е добре да се остави законът за след празниците, за да се приеме по-спокойно през новата година. Очевидно Местан се беше задействал. Отхвърлих премиерското предложение категорично и напомних за последствията от своеобразния ултиматум, който бяхме поставили с митрополит Натанаил, ако не се приеме закона до Коледа. Задействах се и аз - изпратих по един от влиятелните фактори в ДПС послание до Доган: намесете се, защото линията "Местан-Хафъзов" преминава "червени линии" на националната сигурност. Няколко дни след това, Местан дойде при мен в кулоарите и видимо омекнал, но и раздразнен, ми обясни, че имал "указания от председателя Доган" да не поставят повече въпроса за исляма. Поиска обаче да отложим гласуването, за да можел да разговаря с "крайните в мюфтийството и ДПС" (Хафъзов и Ахмед Юсеин). Отново го отрязах категорично. Очаквано отвън протестираха срещу закона и в защита на разколниците добре познатата група от стотина грантаджии от БХК и соросовите структури, които се подвизават и до днес. Дойде и "денят Х" - 20 декември 2002 г., когато трябваше да се гласува разпоредбата за БПЦ като традиционно вероизповедание. Влетях сутринта в 9 без нещо в НС и се запътих към пленарната зала за решителното заседание. Настигна ме обаче тогавашният председател на ПГ на НДСВ Пламен Панайотов и ме покани в кабинета си за "да обсъдим нещо важно преди заседанието". Разбрах, че се прави нов опит за блокиране на закона и не се изненадах, когато видях, че Местан ни чака в кабинета. Двамата настояха да отложим засега закона, за да не разединяваме мнозинството. Вбесен им казах, че няма да стане, ще вдигна голям публичен скандал и затръшнах вратата зад себе си с такава сила, че декоративното й стъкло се сгромоляса. Потърсих онзи фактор в ДПС и го помолих отново да информира Доган за тези последни развития. В резултат, в хода на заседанието Местан отново дойде при мен и заяви, че оттегля напълно възраженията си по текста за православието, няма да пречи, но и не може да гласува за този текст. Предложи да се приеме един преамбюл в закона по подобие на руския закон за религиите, в който чисто декларативно се подчертава "особената и традиционна роля на Българската православна църква в историята на България за формирането и развитието на нейната духовност и култура, като изразява уважение към християнството, исляма, юдаизма и другите религии". В текста нямаше нищо лошо и след консултации с БСП, беше приет! Но въпреки това, при гласуването на чл. 10 от закона, който се отнасяше до БПЦ, парламентарната група на ДПС под диктовката на Местан (който фактически управляваше парламентарните дела на партията) напусна пленарната зала в знак на несъгласие... (справка: стенограмите на НС). Както виждате, това което през последната година е избуяло има своите по-далечни корени. Както се казва, крушката си има опашка..."

преди 58 минути, Blago72 написа:
преди 2 часа, Тøни написа:

Нищо такова не съм обяснявал, това е елементарно преиначаване на тезата ми.

Тук  е честа практика. Не го ли разбра ?

:)

Мога само да допълня с този прекрасен цитат от увода на Цветана Георгиева към История на Османската империя.

Наистина е добре да се чете и познава историята, такава каквато е.

http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Istor_Osman_imperija.pdf

И още нещо. Преди няколко години българските медии проляха много печатарско мастило, за да внушат и изразят общественото възмущение от «османското присъствие» в българските земи. Може би тези две глави, а и цялата История на Османската империя ще предизвикат интереса към «българското присъствие» в огромната държава. То се доказва в присъствието на българските селяни в данъчните разчети на фискалните органи, в присъствието на българските стоки на пазарите в Цариград, Измир, Мосул, Хайфа, Кайро и т. н., в присъствието на българи в затворите на Диарбекир в Източна Мала Азия и Харар в Етиопия. Доказва се и в присъствието на българи, събирани като кръвен данък и превърнати в «султански роби» в управлението на империята. Османските извори свидетелствуват, че сред великите везири, агите на еничарския корпус, дефтердарите и изобщо сред османската висша бюрокрация мнозина са родом българи. Те присъствуват в османската документация, но нямат място в нашата памет, защото някак странно сме се отрекли от тях. За модерните гърци, както и за техните родители, драгоманинът и фактически външен министър на Високата порта А. Маврокордато е национален герой. За сърбите великият везир Мехмед Соколович, по произход босненски сърбин, е историческа гордост. Р. Самарджич, дългогодишен директор на Института по балканистика на Югославската академия на науките и признат баща на днешния сръбски национализъм, им посвети научно изследване, в което силата на обичта е равна на тази в любовен роман. За нас българинът Алеко Богориди, османският управител на остров Самос, е просто Треперко паша. А какво знаем за Синан бей, велик везир на Мурад II, за Реджеб паша, велик везир на султан Осман II, и за другите като тях, повтарям, българи родом. Нищо. В просто разделения свят на добри и лоши, на бедни и богати, на българи и турци те се оказват недостойни за нашето внимание, въпреки че са управлявали империята, чертаели са нейните политически стратегии, определяли са ходовете на вътрешната й политика, която са изпълнявали всички подчинени от нея народи, включително и българите, поданици на султана. От времето на Мурад I до началото на XVIII в. империята е управлявана от гърци, арменци, сърби, българи, грузинци, станали мюсюлмани и роби на султана чрез кръвния данък. Прочитът на История на Османската империя може би ще убеди мнозина, че висшите османски чиновници с българска кръв и български корен имат място в паметта ни и познаването на техните дела е въпрос на национално себеуважение.

Значи помохамеданчени българи, в услуга на османската империя, са подтискали българския народ и ние трябва да ги смятаме за герои? Може би трябва да смятаме за герои и еничарите?

преди 1 час, язе написа:

Значи помохамеданчени българи, в услуга на османската империя, са подтискали българския народ и ние трябва да ги смятаме за герои? Може би трябва да смятаме за герои и еничарите?

Винаги е имало, такива отпадъци. Дето се движат, според актуалната ситуация. Тук виждаш двама такива, дето при първа възможнност, ще сложат фесове. И ще се пишат, по-турци от турците. То грантаджията, вече го прави. :ph34r:

Ако някой все още не вярва, че грантаджиите са агенти на Ердоган, ето и доказателството. Ментора на тукашния грантаджииски отпадък, рони сълзи за Местан. Как бил брутално изгонен от партията, как се очернял Ердоган. Еднакви са всички, дето се финансират от НПО Америка за България.

http://ivo.bg/

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Някои ,в тази наша държава или са луди ,или не са Българи...Абе,чувате ли се какви ги говорите и какво цитирате!?Давате ли си сметка ,че са използвали собствените ни деца срещу нас!?То бива ,бива..ама вашето клони към идиотизъм и тотална шизофрения...и се чудя ,какъв още го държите в родината си,ако я смятате ,изобщо за такава...Вие ли сте новите еничари!?

ето и още един поглед за положението в Блгария-

Голям удар срещу духовността на българите бил извършен и от гръцките фанариоти, които подобно на евреите действали като шпиони и агенти на турците. Както вече обяснихме, те систематично унищожавали българската книжнина и култура и правели всичко възможно за погърчването на българите. Те унищожили българската патриаршия в Охрид и издействали от турските власти българското духовенство да е подчинено на вселенския патриарх в Цариград, чиято резиденция се намирала в квартала „Фенер" (оттам името „фанариоти"), редом с еврейските синагоги.

Фанариотите наложили и богослужението в българските църкви да се провежда на гръцки език - нещо, срещу което се борели и миряните, и българското духовенство. Ето какво пише за техните разрушителни действия Иван Селимински (1799-1867 г.):

„... Най-сетне турската власт унищожи независимия и автокефален патриаршески престол на България, като го предаде в ръцете на вселенския Константинополски патриарх. Тогава българската свещена йерархия бе заменена с гръко-фанариотска. Тази нова йерархия е не само вярна на турската политическа система, но побърза с вълчи апетит да ограби българския народ...

Фанариотите си служеха с тези две средства: лъжата и терора. Фанариотските владици, които имаха за пример варварската турска власт, се надпреварваха един друг, за да я задминат... Благодарение на интригите, съветите и най-вече на съдействието на фанариотския клир нашият народ получи три важни и смъртоносни рани от турското варварство. Дълбокият мрак на невежеството се разпростря по целия български хоризонт. От този потоп с голям риск се спасиха малко български манастири, в които съществува богослужение на български език, свещената писменост за българите и малки остатъци от извършеното от нашите прадеди, както и хрисовулите на българските царе, зачени с голям труд от благоговейните монаси от унищожителни поток на фанариотите йезуитски архиереи.

Всичко това даваше по-голяма сигурност на турците и те покойно и без всякакъв страх си служеха с честта, имота, вярата, с децата и живота на народа така, както си искаха. Защото голямото невежество превръща човека в животно, прави го роб, робството го поставя в реда на животните, да чувства само физически нужди, които той едва задоволява, и то твърде мизерно..." (104).

Поставени в тази ненормална обстановка на Геноцид, терор, поробване, духовно унищожение и Холокост (пожертване за чужди интереси), българите непрекъснато се борели за своето освобождение от робството, налагано им от турци, евреи и гърци. Всички бунтове и въстания на българите били потушавани с огън и меч и най-вече с талмудистка старозаветна отмъстителност. Българската кръв се леела като река и от ятагана на поробителя не бил пожален никой - стар или млад!

преди 19 часа, Blago72 написа:

Тоест, били сме роби "небуквално"? Нещо като "роби на страстите си" :)

Интересно, как така имало чорбаджии (очевидно дребни, средни, че и по-големи собственици, направо нещо като прото-капиталисти), как българи достигали до високи йерархични нива в Османската империя.

Но, ти си само един профил, няма как да разбереш - за друго си създаден и програмиран.

Били сме си в робство и който го отрича е тотален лаик и родоотстъпник!

преди 36 минути, glen написа:

Всичко това даваше по-голяма сигурност на турците и те покойно и без всякакъв страх си служеха с честта, имота, вярата, с децата и живота на народа така, както си искаха. Защото голямото невежество превръща човека в животно, прави го роб, робството го поставя в реда на животните, да чувства само физически нужди, които той едва задоволява, и то твърде мизерно..." (104).

и аз като Миро ще се самоцитирам,но то няма голяма разлика от турско и демокрация!:)

Цитат

Каквото и да се каже — „робство“ или „владичество“, това което беше между 1396 и 1878 г., си има едно точно име — катастрофа за българския народ и държава.

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

на днешната дата 27.12. през 1872г. турски заптиета обграждат Къкринското ханче и след кратка схватка е арестуван Васил Левски.

куриоз,но на същата дата но в 2015г. тук се спори имало ли е турско робство или не!

_7904209acc4337327fda71d35d332e80_126191

Редактирано от glen (преглед на промените)

преди 24 минути, glen написа:

на днешната дата 27.12. през 1882г. турски заптиета обграждат Къкринското ханче и след кратка схватка е арестуван Васил Левски.

куриоз,но на същата дата но в 2015г. тук се спори имало ли е турско робство или не!

Кажи ми сега, как да им отговарям без обиди?

преди 1 час, glen написа:

на днешната дата 27.12. през 1882г. турски заптиета обграждат Къкринското ханче и след кратка схватка е арестуван Васил Левски.

Поправи датата – през 1882 г. трябва да са го заловили вече нашите "заптии":)

преди 18 минути, karadzha написа:

Поправи датата – през 1882 г. трябва да са го заловили вече нашите "заптии":)

Няма как да е 1882, при положение, че Руско-турската война е 1877- 78 година. Доста по- рано ще да е заловен Левски. :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 3 часа, ghostBG86 написа:

Ако някой все още не вярва, че грантаджиите са агенти на Ердоган, ето и доказателството. Ментора на тукашния грантаджииски отпадък, рони сълзи за Местан. Как бил брутално изгонен от партията, как се очернял Ердоган. Еднакви са всички, дето се финансират от НПО Америка за България.

http://ivo.bg/

Или аз не мога да чета или ти, Духче, си измисляш за пред онези твои "лайкватели" дето няма и да прочетат статията на Иво Инджев.

Къде видя да реве за Местан? Къде видя да благоговее пред Ердоган?

В статията се разбира това, което отдавна знаем - ДПС е на хранилка при руснаците(в лицето на Доган), а Местан е протурски настроен.

Да ви припомня ли как тук от сърце се радвахте как Путин ни "наказа"(България) и обеща Турски поток на Ердоган?(радвахте се и на Путин , и на Ердоган) Сега пък Ердоган вече не ви е толкова симпатичен, колкото преди година...

Много бързо забравяте предишното си положение нещо...

Ех, че сте... Пфу!

преди 3 минути, язе написа:

Няма как да е 1882, при положение, че Руско-турската война е 1877- 78 година. Доста по- рано ще да е заловен Левски. :)

Кажете му най-накрая на момчето, че става дума за 1872 година, де!

преди 2 минути, Нел написа:

Или аз не мога да чета или ти, Духче, си измисляш за пред онези твои "лайкватели" дето няма и да прочетат статията на Иво Инджев.

Къде видя да реве за Местан? Къде видя да благоговее пред Ердоган?

В статията се разбира това, което отдавна знаем - ДПС е на хранилка при руснаците(в лицето на Доган), а Местан е протурски настроен.

Да ви припомня ли как тук от сърце се радвахте как Путин ни "наказа"(България) и обеща Турски поток на Ердоган?(радвахте се и на Путин , и на Ердоган) Сега пък Ердоган вече не ви е толкова симпатичен, колкото преди година...

Много бързо забравяте предишното си положение нещо...

Ех, че сте... Пфу!

По- добре да съм "пфу", отколкото да чета статии на агент Ивайло...

преди 25 минути, язе написа:
преди 25 минути, язе написа:

По- добре да съм "пфу", отколкото да чета статии на агент Ивайло...

Не те знам кой си, не ме и интересува. Думите ми са насочени към Духчето и сие(те си знаят), които се въртят като ветропоказатели. Накъдето "задуха" Путин и те духат с него. Което е жалко...

Че се и барат за големите българи...

Тоест, били сме роби "небуквално"? Нещо като "роби на страстите си" [emoji4]

Интересно, как така имало чорбаджии (очевидно дребни, средни, че и по-големи собственици, направо нещо като прото-капиталисти), как българи достигали до високи йерархични нива в Османската империя.

Но, ти си само един профил, няма как да разбереш - за друго си създаден и програмиран.

Били сме си в робство и който го отрича е тотален лаик и родоотстъпник!

Горе има един линк, там са цитирани авторите на една книга, десетина човека, все лаици :)

Простотията ви няма край. И нищо друго, нито нечий план е в основата на това, което сме.

Каквото и да се каже — „робство“ или „владичество“, това което беше между 1396 и 1878 г., си има едно точно име — катастрофа за българския народ и държава.

Съдба. Която постига още десетки народи. За сегашното състояние на всички тях не винаги е виновен някой друг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.