Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Сега очакваме Миро да ги обиди на комунета, червени чугуни, агенти от ДС и прочие.

Що ??

Много ми е интересно в каква графа ме слагаш :) :) :)

Или като твоя колега духче12345678 на който суфлираш постоянно , трябва да гледам на постовете ви  като .. " я да видя , какво не съм казвал днес, и са ми приписали троловете " ? 

:) :)

Аз съм против бежанците, но... 

Относно подписката, има и червени муцуни, но именно това ми е странното... защо БСП , която е патерица винаги на ДПС, са против бежанците ? 

Май защото темата е удобна за "опозиция".

Сигурен съм в едно - в момента политиката ни спрямо бежанския поток може да не е най идеална или безпоасна, но ако беше БСП / ДПС на власт , примерно с куклата Орешарски, нещата щяха да са много , ама много по зле.

И щяхме да гл;едаме как Стани Шеф се целува на орлов мост не само с Наместан, ами и с няколко мургави приветливи муджахиджинчета... 

то тогава ако си спомняте, митинга им пак им го направи ДПС де.. с 90 % мургави сънародници.... 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

• Автор

Хванаха 128 незаконно пребиваващи чужденци в София след акцията на МВР и ДАНС

До момента са установени 128 незаконно пребиваващи чужди граждани в района на ул. „Княз Борис I” при съвместна операция на МВР и ДАНС в столицата. Това каза за Агенция „Фокус” главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Той допълни, че това е регулярна акция от тези, които текат перманентно между МВР и ДАНС. По думите му, все още не може да се каже от коя страна са чуждестранните граждани, но всички твърдят, че са от Сирия. Проверките показват, че не е точно така. В момента продължават да се установят и да се задържат чужди граждани в района. По думите му, тези проверки текат постоянно, но тъй като днес се извършват на централно място са забелязани и от медиите. „Хората ще бъдат задържани, ще установим самоличността им, ще имат скрининг интервюта с колегите от ДАНС, ще бъде установено по безспорен начин от коя държава е произходът им и ще започне процедура на Дирекция „Миграция” по екстрадацията им. Това е тромавата ни процедура, но за другата седмица очакваме да екстрадираме около двадесет и няколко души за Афганистан. Екстрадацията е под егидата на „Фронтекс”, става със самолет и струва скъпо, защото не може да се екстрадират в съседна наша държава, тъй като очевидно не са от там. Те не получават статут на бежанци, защото повечето произхождат от Афганистан, Пакистан и т.н”, допълни гл. комисар Костов. „Съвместната операция се извършва от МВР и ДАНС”, допълни той.

http://www.novini.bg/news/306031-%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-128-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81-%28%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%29.html

Ето защо ми липсва състрадание към „сирийските“ „бежанци“

http://www.otizvora.com/2015/09/7070

Толкова са упорити в медийната си кампания, че почти успяха да ме убедят. Представител съм на една аморфна маса, заемаща източно-европейското континентално пространство, която не може да се похвали с някаква световно значима култура, но пък си има своите отличителни характеристики. И една от тях е пълната липса на състрадание към клетите сирийски бежанци.

Какво ли разбирам аз…

Отдавна разни доценти, като Иво Христов, са установили, че предците ми са обули обувки преди два века, следователно аз, като техен не по-напредничав потомък, не ги разбирам европейските работи. Знам, че дядовците ми са носили удобни кожени опинци, докато дядовците на Ханс и Джон са си трошели краката в неудобни дървени обувки, но това са стари и неактуални работи. И не се лъжете, че статията ми залага само на сарказма! Защото аз наистина не ги чаткам експертите по неразбираемото.

Какво не разбирам и едва ли някога ще разбера:

1. Действително не разбирам упоритостта, с която целият този човекопоток, който нахлу в Европа, е наричан „бежанци“ или с етническото определение „сирийци“. На моменти даже работата клони към нахалство, защото се разчу едно име, на кюрдчето Айлан Курди, което въпреки издайническото си име и безспорен произход, също беше наричано „сирийче“.

2. Да не съм виждал бежанци, виждал съм. Има ги всякакви — хора на възраст от пеленачета до старци, които едва ходят сами. Откакто започна нелегалната имиграция на етнически шарения човекопоток, виждам основно момчета и мъже в разцвета на силите си, съпровождани тук-там от жени и някое друго невръстно дете.

migranti-1.jpg

3. Не виждам ни кьорав, ни сакат старец. Една снимка за мостра няма с такъв, нито кадър от видео. Ако съм пропуснал някоя, вероятно изключението просто ще потвърждава правилото.

4. Казват, че тия „бежанци“ си продавали имотите, за да финансират миграцията си до Германия и Скандинавия — конкретни места в Европа, защото не разбирам и твърденията, че идвали „в Европа“. Европа е широко понятие, а техните цели са твърде конкретни и ограничени. И се питам, без да разбирам, щом са продали имотите си, къде живеят старците им, дето очевидно не са тръгнали с тях? Майките и бащите си също ли продадоха тия юнаци?

5. Питам се и не разбирам, кой остана в Сирия, та да купува имотите им?

6. Така и не разбрах, как може да се сетят да си вземат скъпите часовници, модерните раници и маратонки, пачките с пари за трафикантите, а не се сетиха да си вземат личните документи. Да знаем, ако не друго, от коя част на „Сирия“ прииждат. Нима искаме толкова много?

7. Друго, което така и не разбрах, е защо са лоши държавите, които издигнаха огради срещу хора, отказващи да бъдат идентифицирани, регистрирани и прегледани за разните му там екзотични „сирийски“ зарази. Чудно ми е, защото бежанците може и да имат права, но имат и задължения. А когато някой силно държи на правата си, без да се ангажира с каквито и да било задължения към гостоприемника, що за „бежанец“ е точно?

8. Като стана дума за права и задължения, веднага се сещам за Луцифер и Ариман. Антропософите знаят за какво става дума, а светските и религиозните да не отнасят тези термини към понятията в техния мироглед, защото ще се объркат. Та може и да не разбирам експертите, но чудесно разбирам, че когато хора, изповядващи силно луциферизиран мироглед (какъвто е в исляма), се целят в средата, в сърцето на Европа, това рано или късно ще доведе до необходимост от балансиране. Сиреч — от Ариман! И тогава така или иначе ариманизирана Европа ще стане още по-материалистична, ще се усилят разделенията на етнически и верски принцип, като накрая единственото сигурно ще са реките от кръв, за които говори тук основателят на антропософията.

Последното го бройте за прогноза от неразбиращ неексперт! Пък да видим след някоя друга година кой е бил крив, кой — прав.

9. Питам се и отговор не получавам, как се получава така, че тези „бежанци“ щели да се разпределят на квоти само в Европейския съюз. Ако са истински бежанци — обяснете ми, моля — не биха ли се задоволили с всяка държава, където не се водят войни? Защо не ходят в необятна Русия, където има толкова ненаселени области, че цяла федеративна държава ще могат да си спретнат? А нали РФ на всичкото отгоре е съюзник на Сирия? Ами всичките тези мюсюлмани защо не останат в Турция — тъй близка им страна, и по верски признак, и отчасти етнически, пък и е доста светска.

Не мога да не се запитам и за държавата Израел, която е съседна на Сирия, но не приема „бежанците“ „от там“. И макар от десетилетия да е първа в издигането на огради, е първа и в критикуването, че някои европейски страни правят същото. В мен ли е проблемът, че не разбирам нещо и може би прибързано отчитам лицемерие и стряскащо нахалство?

10. Кажете ми, как да повярвам, че управниците в Германия и Швеция са толкова състрадателни към „бежанците“, че са готови да дават повече социални помощи за новодошлите, отколкото са помощите за нуждаещите се от местното население, което ги овластява? Трудно ми е да го повярвам. А още по-трудно ми е да повярвам, че тези политици, барабар с всичките им информатори и съветници, ама никак не чуват как „сирийците, много от които са християни“ се избиват помежду си, задето един е погледнал булката на друг, а в някои случаи доста от булките вече са пуснати да проституират. Да не се знае, да ги разбереш — ама то се знае. Както се знае от официални източници в Близкия Изток, че сред „бежанците“ има хиляди сигурни терористи — не потенциални, а такива с вече изграден опит.

* * *

И тъй – нека съм назадничав потомък на предците си, нека съм безсърдечен. Няма как да бъда друг, след като просто не ви разбирам словоблудствата, господа путиноблизци, меркелолюбци и англо-американски чукундури. Както се казва, говорете си, пишете си — не ми пречите. За щастие, гледам, българският народ в преобладаващата си част също не ви разбира. Истинско удоволствие е човек да чете хорските коментари под публикациите ви в масмедиите.

Винаги ще симпатизирам и ще съчувствам на белия град Гондор, засега един приказен идеал, а не на очебийните нашественици от Мордор. Всъщност, не разбирам как ми хрумна и тази аналогия, но те, експертите, сигурно и това ще обяснят, след като приключат с обувките на дядо ми.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

7 полицейски коли с 15 служители от Областната дирекция на МВР в Хасково са били изпратени на пункта Капитан Андреево, съобщиха от полицейската пресслужба.

Към тях са се присъединили и 20 жандармеристи с 4 специализирани автомобила. Целта на командироването им е превенция на нелегален миграционен поток в страната.

На пункта е и шефът на Гранична полиция главен комисар Антонио Ангелов.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4993895

Плевньото какви ги върши

Сигурно е отпуск, като депутатите. Представи си как капитанът и екипажа на кораб напускат, оставяйки пасажерите да се оправят. :D

Сигурно е отпуск, като депутатите. Представи си как капитанът и екипажа на кораб напускат, оставяйки пасажерите да се оправят. :D

а не е - ходил на културно-масово мероприятие да си види кабинета дет не го знай къде е

• Автор

България не е член на Шенген и заради това има възможност да се превърне в част от буферната зона на Европа за бежанцитe. Това значи тук да се изграждат регистрационни центрове и в тях да има т.нар. филтри за бежанци. Това заяви пред bTV експертът по сигурността Славчо Велков. И добави "Да си пожелаем това да не се случва".

Той обърна внимание, че в повечето репортажи по медиите на преден план се явяват едни добре облечени и обръснати момчета, които никак не навяват мисълта, че са бежанци. А майките с деца и болните стоят на заден план.

Велков допълни, че в момента Европа вече тотално съжалява за призива на Ангела Меркел към бежанците:"Който иска-да заповяда". Просто тези думи създадоха условия за безконтролно придвижване на бежанци из много страни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4994741

Дано не се случва, но при тези страхливи и продажни политици...

Австрия спира мигранти на южната си граница Австрийският вътрешен министър заяви, че не изпитва съчувствие към бежанци, които не са потърсили убежище на Балканите, а вместо това са се опитали да стигнат до по-проспериращи страни

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/avstriia-spira-migranti-na-iuzhnata-si-granica-6042778

Ето ви я европейската солидарност в действие!Хем ги поканихте, сега пък не ги искате при вас, ами да останат на Балканите да не ви развалят подредените държавици.И вие ще ни говорите за солидарност, двуличници!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

• Автор

Църквата: Да не се допускат повече бежанци в България

„Българското правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно да се погрижим, доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече - не".

Това се казва в извънредно обръщение на Светия Синод на Българската православна църква, направено този следобед, по повод бежанската криза, съобщи Дарик.

От Синода подчертават, че изпитват състрадание към всички тези хора, попаднали сред нас, но не е редно православният български народ да плаща за това с цената на изчезването ни като Държава.

Църквата призовава българското правителството да постави най-остро и категорично въпроса за незабавно прекратяване на войните в Близкия Изток и в Северна Африка като причини, довели до масовото прокуждане на милиони хора от родните им земи.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004567

• Автор

.

Редактирано от Мойра
повторение на пост (преглед на промените)

• Автор

12088357_10205475413540840_7884380913466

:offtopic_s:

Сега форумните тролове сигурно се пръскат от злоба и завист :D

E, то така с епочва, вероятно. Първо из форумите за минимална работна заплата и после на щат в америка за България.

12088357_10205475413540840_7884380913466

Я Иво Прокопиев е отличник. И как няма да е като сърба заедно с президента от една паничка.

:offtopic_s:

Сега форумните тролове сигурно се пръскат от злоба и завист :D

Не не. Като им гледам подпорите все от медиите на Иво Прокопиев. Останалото е ясно.

• Автор

Я Иво Прокопиев е отличник. И как няма да е като сърба заедно с президента от една паничка.

Не не. Като им гледам подпорите все от медиите на Иво Прокопиев. Останалото е ясно.

Сигурна съм, че Иво Прокопиев плаща добре на тези, които набират форумни тролове, а самите тролове се съгласяват да "работят" за дребни суми.

Жълта новина,  Лора Крумова 98 820, защо не направо 100 000 лв :)

Меркел: Икономическите имигранти ще трябва да напуснат Германия

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/10/03/126087/меркел-икономическите-имигранти-ще-трябва-да-напуснат-германия/?utm_source=news&utm_medium=link&utm_campaign=hot

Ха, каква стана тя?

То това си беше ясно още от самото начало! Меркел не си е променяла позицията.

• Автор

Ако случайно не си е променила позицията, ще я промени, бъди сигурна!

Дали?

"Тя призова Европа да защити своите външни граници „и да ги защитим заедно, за да им ред в имиграцията към Европа“.

• Автор

Турция поема задължението да приема по-бързо обратно мигрантите, които са пристигнали незаконно от нейна територия в България, Румъния и Гърция.

Това се посочва в план за действие, предложен от Анкара на институциите на ЕС при посещението на турския президент Реджеп Ердоган в Брюксел, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел.

Турция приема да повиши сътрудничеството си с българските и гръцките власти за предотвратяване на незаконното пресичане на общите граници. За целта ще бъде приложено тристранното споразумение за взаимодействие, с което за общ център се определя ГКПП-Капитан Андреево.

Турската страна ще укрепи граничните си сили, ще затегне визовата си политика към гражданите на държави, източник на мигранти, ще подобри борбата с каналджиите, ще регистрира всички пристигнали по нейните земи мигранти.

https://frognews.bg/news_99194/Turtsiia-priema-obratno-imigrantite-vlezli-nezakonno-u-nas/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.