Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

мдааа.. отново някои хора лъснаха тук с антидържавното, бих казал , антибългарско,  мислене.

Ма как си личите...  :) 

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 220,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

мдааа.. отново някои хора лъснаха тук с антидържавното, бих казал , антибългарско,  мислене.

Ма как си личите...  :) 

Пич, дай сега да седнем да лъжем в името на държавата, която е обрекла милиони пенсионери на мизерия и която изгони милиони млади хора на принудителен гурбет в чужбина ли? Ти не си наред - вервай ми. А следствието всичко ще нагласи, аз бих казал, че оная гранична мутра, е застрелял  човека в гръб, в тила,  докато е бягал да си спаси живота.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Извинявай, но този човек защо не е пресякъл границата на определеното за това място и по установения ред?

Това значи ли че трябва да бъде убит. Не знам на колко си години...Имаше преди примерно 15-20 години десетки хиляди българи нелегално работещи в европейски страни, щото и тях да ги бяха застреляли така, когато са пресичали границите?

Това значи ли че трябва да бъде убит. Не знам на колко си години...Имаше преди примерно 15-20 години десетки хиляди българи нелегално работещи в европейски страни, щото и тях да ги бяха застреляли така, когато са пресичали границите?

Ама ти наистина не разбираш разликата между човек  , влязъл нелегално през границата и нелегално работещите българи в чужбина.

нямам думи.

Само ще ти спомена че българите дори да работят или не нелегално, никой не е пресичал нелегално границата ! 

Не мисля, че е убит умишлено.Аз също съм работил в европейска държава, но забележи влязъл съм законно и на определеното място в нея.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Ама ти наистина не разбираш разликата между човек  , влязъл нелегално през границата и нелегално работещите българи в чужбина.

нямам думи.

Само ще ти спомена че българите дори да работят или не нелегално, никой не е пресичал нелегално границата ! 

Ами те да не би легално да са влезли всички(като какви?) щото тогава си трябваха визи...Имам познати, които са работили в онези времена в чужбина...Повечето са "трафикирани" по същия начин, както  и онези икономически емигранти от близкия изток се прекарват през граница сега. Та като не знаеш, или се правиш че не знаеш, не пиши поне, за да не се излагаш като кифладжия!

Не мисля, че е убит умишлено.Аз също съм работил в европейска държава, но забележи влязъл съм законно и на определеното място в нея.

именно.

форсчо не прави разлика. 

Чул недочул кой как бягал зад граница и вече голяма компетенция.

Ами те да не би легално да са влезли всички(като какви?) щото тогава си трябваха визи...Имам познати, които са работили в онези времена в чужбина...Повечето са "трафикирани" по същия начин, както  и онези икономически емигранти от близкия изток се прекарват през граница сега. Та като не знаеш, или се правиш че не знаеш, не пиши поне, за да не се излагаш като кифладжия!

Я питай твоите познати дали са били запознати с риска да преминават без документи границата  през граничната бразда ? 

И не че е нямало такива примери, но ти го изтъкваш едва ли не че всичките нелегално работещи българи са пресекли незаконно границата.

Което е пълна глупост.

Хайде да сравним , според теб , от 2.5 млн българи колкото официално в момента са извън България , колко от тях са пресекли през бразда границата и без документи ? 

Мога да ти спомена и по далечни примери - не преди 15-20 г, а преди 25 и повече - когато даваха 3 дена отпуск на граничал за застрелян на браздата.

А за бягащ навън - и повече се даваше. 

Това знаеш ли го ? 

именно.

форсчо не прави разлика. 

Чул недочул кой как бягал зад граница и вече голяма компетенция.

Я питай твоите познати дали са били запознати с риска да преминават без документи границата  през граничната бразда ? 

И не че е нямало такива примери, но ти го изтъкваш едва ли не че всичките нелегално работещи българи са пресекли незаконно границата.

Което е пълна глупост.

Хайде да сравним , според теб , от 2.5 млн българи колкото официално в момента са извън България , колко от тях са пресекли през бразда границата и без документи ? 

Мога да ти спомена и по далечни примери - не преди 15-20 г, а преди 25 и повече - когато даваха 3 дена отпуск на граничал за застрелян на браздата.

А за бягащ навън - и повече се даваше. 

Това знаеш ли го ? 

Ами дай го примера. С имена и дати. Да те видим.

Ами дай го примера. С имена и дати. Да те видим.

Не ме вкарвай в тролските си извъртания и гърчове. Като кажеш някоя глупост, носи си отговорност за нея.

Нищо не ти пречи да си вЕрваш че нелегално работещи българи е равносилно на нелеглано пресекли . И в дядо Мраз си вЕрвай, нямаш проблем. Но не се чуди защо си смешен за околните.

• Автор

В такива моменти българските национални интереси са на първо място. В такива моменти домашните анализи и критики към силовите структури са само за домашна употреба. По-късно. Само между нас! Така, както правят в суверенните държави. Оценките и наставленията от чужбина са на втори план. Те са само за сведение, ако са в разрез с интересите на нацията. В противен случай наблюдаваме днешния пореден български цирк.

Защитата на силовите структури в критичен момент е защита на българската държавност

На мен ми е много интересно какво би се случило ако тая групичка невинни ,и мили авганистанчета бъде засчена посред нощите някъде в Америка ,или в Русия :) Дали и там някакви жалки елементи (БХК) ще мрънкат ?

Някъде из нета видях коментар на някакъв граничен полицай ,който каза ,че в телефона на тоя убавец са намерени клипчета как ИДИЛ обезглавяват християни. Колко е вярно никой никога няма да разбере. Но моето лично мнение ,е че тия (или поне част от тях) са терористи.

Евала на полицая ,който си свърши работата ,въпреки че сега ще бъде разкъсан от журналисти ,и сяква друга сган.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

На мен ми е много интересно какво би се случило ако тая групичка невинни ,и мили авганистанчета бъде засчена посред нощите някъде в Америка ,или в Русия :) Дали и там някакви жалки елементи (БХК) ще мрънкат ?

Някъде из нета видях коментар на някакъв граничен полицай ,който каза ,че в телефона на тоя убавец са намерени клипчета как ИДИЛ обезглавяват християни. Колко е вярно никой никога няма да разбере. Но моето лично мнение ,е че тия (или поне част от тях) са терористи.

Евала на полицая ,който си свърши работата ,въпреки че сега ще бъде разкъсан от журналисти ,и сяква друга сган.

В САЩ, както и в Русия се стреля без предупреждение, ако някой пресече незаконно държавните им граници.

Преди малко прочетох новина, която все още не е потвърдена - доказано е, че шестима от заловената група са членове на ИДИЛ.

Надявам се, скоро това да бъде оповестено официално.

Колкото до моята позиция - подкрепям полицая, защитил държавната ни граница!

Колкото до моята позиция - подкрепям полицая, защитил държавната ни граница!

Според аутопсията, куршумът е рикоширал. Освен ако полицаят не е като кака Джoли и Джеймс МакАвой, това обезсмисля обвиненията в умишлено убийство. Като гледам храсталаците и дерето дето е станало, и си го представя през нощта, всякакви твърдения как трима полицаи са можели да видят/разберат, че 54 души, за които с абсолютна сигурност са знаели, че са нарушители, са невъоръжени ми се виждат смешни.

Не мога да си представя, как някакво обвинение срещу полицая ще издържи при тия условия...

Как се самонавивате на примери от ФАЩ какво правели на границите си и на база национално самочувствие. Дотолкова, че да отричате престъпление, което ще бъде оневинено с нагласени улики. При това някои, които  не харесват особено ФАЩ и които някак си забравят, че сме страна член на ЕС(имаме различно от фашисткото американско законодателство) а не поне на теория територия на  ФАЩ .

подкрепям граничаря

12074828_10205370696973960_7826308719322

което ще бъде оневинено с нагласени улики.

Независимо какво излезе, страната дето не е станало на нейната ще пищи на убиване как са потулили истината. Истина, за която обаче на никой не му ПУКА. Всеки ще се запъне като магаре на мост че неговата версия е вярна...

подкрепям граничаря

12074828_10205370696973960_7826308719322

Само да не се окаже каналджийство че тогава ...   стрелбата може и да не е толкова законна ако са почнали едни спорове за пари на майната си далеч от браздата.

Хайде да изчакаме следствието и да се надяваме да не се покрият и фабрикуват доказателства. На тоя етап само това мога да кажа.

"Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни..."

П.Р. Славейков, 1875-та година

В САЩ, както и в Русия се стреля без предупреждение

Да повторя и аз за недоразбралите - в САЩ и много други страни!

За какво говорим????? Хаде стига бе!!!!

Да повторя и аз за недоразбралите - в САЩ и много други страни!

За какво говорим????? Хаде стига бе!!!!

Може да ги изброиш поименно. Да речем, може да почнеш от Северна Корея :doh:

В САЩ, както и в Русия се стреля без предупреждение, ако някой пресече незаконно държавните им граници.

Мога да дам пример тоест преразказ на човек от първо лице.  Хванат на територията на САЩ (за Русия не знам как е) малко след като е влязъл нелегално през Мексико. Вдигнати са въртолети и са го открили закопан (покрит с пясъци) със топлинен радар или нещо от сорта с което е бил оборудван въртолета. Стрелби не е имало. 40 дена в някакъв лагер след като са потвърдили самоличността му и на улицата с останалите мериканци. Мисля че всеки човек заслужава честно и безпристрастно водено следствие и съд освен ако не става дума за неизбежна самоотбрана. Какви са тия глупости за стрелби без предупреждение срещу невъоръжени хора които не са заплаха за живота на никой.

Случая който коментираме в темата обаче доколкото знам не е станал на браздата. Много ме гложи въпроса как са се оправяли по тия кози пътеки в непозната местност без водач! И са проникнали толкова навътре в територията на България за времето от как са пресекли браздата.

• Автор

Шокиращи записи на кланета и издевателства открити в телефоните на убития афганистанец

4%28749%29.jpg

Инцидентът с афганистанеца станал на друг мост край Средец, според жителите на странджанския град

Не на Аврамов мост, а на Малкия мост станал инцидентът със застреляния афганистанец край Средец. Това е основната версия, която се разпространява сред жителите на странджанския град. Те показаха мястото на екип на Флагман.Бг, там и днес имаше бивак.

Афганистанци от групата на убития Бисмилля разказали пред разследващите, че той знаел пътя. Те обяснявали, че искали да отидат в Германия и Швейцария. Голяма част от тях щели да вземат семействата си, когато се установят.

В телефоните, намерени в раницата на Бисмилля, имало клипчета на кланета и издевателства. Такива записи имали и останалите араби. Разказали че бягат от това.

Един от афганистанците твърдял, че не били агресивни. Те били под моста. Полицаите им викали да лягат на земята, но те не ги разбирали. Никой не видял какво е станало в тъмното. След като Бисмилля паднал, всички легнали неподвижни на земята. Останали така до идването на подкреплението на полицията.

За още снимки отворете линка  в началото на поста!

Всеки може да си качи такива клипчета или снимки на телефона и според мен те не представляват никакво доказателство.

• Автор

Случая който коментираме в темата обаче доколкото знам не е станал на браздата. Много ме гложи въпроса как са се оправяли по тия кози пътеки в непозната местност без водач! И са проникнали толкова навътре в територията на България за времето от как са пресекли браздата.

Според нелегалните мигранти, убитият им е бил водач.

И дали въобще може да се вярва на показанията на хора, влезли в България, нарушавайки закона?

Може да ги изброиш поименно. Да речем, може да почнеш от Северна Корея :doh:

Ахахааа! Признал съм те!

Щом слагаш САЩ и Северна корея под един знаменател....м, даа!

Ако поуснем анкета във връзка със случилото се, то какви ли ще да бъдат резултатите т.е. що ми се вижда, че болшинството ще застанат в подкрепа на нашия Граничар

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.