Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

на 12.03.2014 г. в 16:38, Мойра написа:

Според него Евросъюзът е изправен пред продължителна стагнация, която усилва дисбаланса и общността може и да не устои на кризата

http://pressadaily.bg/jquery-uploader/php/files_big/17817--1_1024x682_620_348.jpg

В Европейския съюз се създават и усилват толкова големи финансово-икономически дисбаланси, че ЕС може и да не устои на рисковете и това да доведе до пълното му разпадане. Това каза един от най-богатите хора в света Джордж Сорос, който представи новата си книга в Лондон "Трагедията Европейски съюз". Тя представлява статии и интервюта, написани от Сорос през последните години. "Главният проблем на еврозоната и ЕС се състои в пропастта между страните –кредитори и страните - длъжници, която продължава да се разширява", подчертава Сорос. Според него Евросъюзът е изправен пред продължителна стагнация, която усилва дисбаланса и ЕС може и да не устои на кризата.

Според него най-добрият вариант за излизане от ситуацията е Германия да напусне еврозоната. "В момента Германия прави и немислимото, за да спаси еврото. Проблемът в еврозоната е, че сега Германия изпълнява само минимално необходимите мерки за поддържане на еврото. Междувременно разликата в основните показатели като излишък и дефицит по текущите сметки на страните в еврозоната продължава да расте. Според финансиста финансовата криза на ЕС се е превърнала в политическа, което се изразява в две неща – трудностите с еврото и проблема в отношенията между Великобритания и ЕС.

http://pressadaily.bg/publication/37803-%D0%95%D0%A1-%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9/

Едва ли Сорос е написал книгата си случайно и едва ли е случайно представянето и в момент, в който ЕС е поставен пред нелеката задача да помогне за решаването на кризата в Украйна.

Дано греши!

Абе що ли ги чета Тея работи . 

Сорос се изказва против всички ,където малцинствата нямат привилегии.

Сорос е боклук.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 172,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 15 часа, gagodrago написа:

-----------------------

Всички бягали към злия Запад, само наш Миро-Лоботомиро взел, че избягал в СССР. 

Направо пращиш от "акъл". :lol6:

Кой говори за бягане бре умньо :) 

Ходил съм в много по далечни и по близки съседни държави. Сега съм си в България и се гордея с това.

Ти излизал ли си от мишата си дупка някога ? :) 

Май когато партията свърши парите и спряха облагите, ви остави голи и боси ?

Затова всички комунета толкова мразите всичко което ви наруши  рахатлъка и от важни партийни другари станахте обикновенни дришльовци .

Това за мен лично е една от най-добрите речи казана без заобикалки по отношение на разлките между страните членки (старите западни демокрации и новите от изтока) в ЕС.

Така се защитават права. Не само на съответната държава, а на всички нови дошли от Изток. 

Браво!

• 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
преди 11 часа, Banesc написа:

Така действат политиците с акъл и мисъл за доброто на страната си. Не олайват всеки, който не следва сляпо интересите на хамериканците, дори в разрез със собствените си.

преди 2 часа, absurt написа:

Така действат политиците с акъл и мисъл за доброто на страната си. Не олайват всеки, който не следва сляпо интересите на хамериканците, дори в разрез със собствените си.

въпросът е че уж европа е суверенна пък се допитва  до американците  защо не се допитва до зимбабве  или чили 

преди 1 час, Banesc написа:

въпросът е че уж европа е суверенна пък се допитва  до американците  защо не се допитва до зимбабве  или чили 

Ти го каза- "уж". ЕС нали затова се създаде- да противостои на САЩ. Само че, хората не са готови да жертват докрай идентичността си. Мен тръпки ме побиват, ако трябва да станем същите промити мозъци като тях.

kurier.at/amp/politik/ausland/malika-statt-maria-feiertag-statt-weihnachten-eu-ruderte-zurueck/401825884

Обсъжда се думата Коледа да се премахне и да се замени с думата празнични дни. Какво празнуваме? Никой не знае. А, и няма много християни или вярващи в ЕС. Самата Коледа е стресираща. Майката на Иисус да се казва Малика, а бащата Хулио.

Също така ЕС обсъжда думата дами и господа да се премахне. Вместо него. Драги колеги. ( Абе, другари звучеше по-добре). 

eu-guidelines-inklusive-kommunikation-ta

Понеже ми стана любопитно, какви неща се занимават в ЕС. Поразрових се върху този документ. Каква мисъл.

• 2 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...
преди 2 минути, Мойра написа:

Евродепутати искат оставката на Урсула фон дер Лайен

Най-после!

Отдавна трябваше да го направят.

Какво най после... "новина" отпреди почти месец :giggle1:

• Автор
преди 3 минути, miro20 написа:

Какво най после... "новина" отпреди почти месец :giggle1:

Новината е от 8-ми март.

предлагам ЕС да се безоръжи и ако русия ни нападне тогава сащ да ни защити ако трябва и до последния жив американец 

преди 6 минути, Banesc написа:

предлагам ЕС да се безоръжи и ако русия ни нападне тогава сащ да ни защити ако трябва и до последния жив американец 

но е факт че САЩ иска от Полша да даде самолети на Украйна - но Полша ги дава на САЩ и да ги прави каквото иска

само че САЩ не ги приема, защото не желае самолети за Украйна да излитат от американски бази

от това си вади извода, дали САЩ ще ни пази

• 4 седмици по-късно...

Според машинния вот във Франция, изборите печели ПП  :giggle1:

Всички социологически агенции и екзитпулове предвещаващи балотаж между Макрон и ЛьоПутин , сбъркаха .

:giggle1:

някой ще ми обясни ли защо се налагат санкции на  Русия но не се пипат и закачат офшорните зони 

преди 11 часа, Banesc написа:

някой ще ми обясни ли защо се налагат санкции на  Русия но не се пипат и закачат офшорните зони 

Е, санкциите са САМО срещу Русия. Официалната, Русия. Че да пострада максимално народа, не да се отрази на световния олигархически елит.

на 11.04.2022 г. в 15:00, absurt написа:

Е, санкциите са САМО срещу Русия. Официалната, Русия. Че да пострада максимално народа, не да се отрази на световния олигархически елит.

Глупости.

Първите санкции от 2014 г бяха САМО  персонални и конкретни на свързани с агресията, бизнесмени, милиардери, военни и държавни служители на РФ от кръга на Путлер.

:hush:

След сегашната масирана широкомащабна война която ескалира Путлер, санкцитие се разшириха именно в области които пряко наливат пари във военния сектор.

И разбира се, в крайна сметка това се отразява и на обикновенния руснак, но целевите области са именно към секторите свързани с войната.

:hush:

За офшорките, ако познаваш механизма им, щеше да знаеш че те не са пряко на твое или на името на руснак . А се превъртат през различни лица , фирми и т.н. в офшорните зони . Имаше едно добро филмче как в Англия например е цял бизнес който обслужва хора които искат да си скрият парите , но им е сложна материята как да стане.

на 11.04.2022 г. в 2:58, Banesc написа:

Гарван Гарвану око не вади.

• 3 седмици по-късно...

Има ли някой, който да счита Орбан за комунист(социалист)?

Унгария удължава до юли тавана за цените на храни и горива

Явно в Унгария може, а в България не може.

Не било демократично, не било пазарно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.