Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

мдаааа... какво излиза от толкова мнения ? - че ЕС дори да се рапзадне , това е по вина на САЩ , щото така им е изгодно да контролират марионетките си .. ако не се разпадне - пак е заради САЩ които това им е изгодно защото като цяло е по лесно да контролират ЕС и тези които са в ЕС .. .. Ако Англия излезе от ЕС  е защото САЩ са поискали това, и те знаят как ... ако не излезе.. е защото сАЩ са казали така...

аха.. :):):) ако някой има проблеми в тоалетната... да знаете... от САЩ е .... :)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 8 минути, miro20 написа:

аха.. :):):) ако някой има проблеми в тоалетната... да знаете... от САЩ е .... :)

Това е един начин да тълкуваш нещата. Аз казвам какво ще е следствието, никъде не съм казал каква ще е причината. А това, че някой има изгода от нещо, не значи че иска да го причини. Иначе застраховките живот нямаше да са законни, нали?

преди 3 минути, flare написа:

А това, че някой има изгода от нещо, не значи че иска да го причини.

Да, точно тук е "ключа от бараката".

В цял свят е така, проблема е че много хора тук прилагат стереотипи, които образно иронизирах  с тоалетната :)

Спрямо ЕС , не е ли очевидно че  всеки спекулира и то на максимална степен с проблемите ?

И САЩ  в кампаниите ,  и РФ с техните фейкове,   и кой ли не, използва тази дъвка в пропагандните си цели

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

Не е изключено, ако е ял някъв внос от сащ. :)

преди 4 часа, Мойра написа:

Общо взето, Сорос казва "мислете му ако излезете". А какво толкова е страшното, вероятно знае, но няма пък да ни каже :)

Няма да останем сами, ако ЕС се разпадне.

До нас ще има братушско топло рамо, ще има кой да се погрижи за бедните, гладните и болни мизерни наши сънародници.

• Автор
преди 14 часа, flare написа:

Ясно. Значи САЩ минават на нова формула - обединявай и владей.

Аз да ви кажа пък друга формула - бръсначът на Окам. Щом и двамата (че и неколцина други) смятате че това е логично, що като най-просто да не приемем че е вярно а?

Или по-добре - логика тип: "как да нагодим всяко нещо така че да отърва на нашите разбирания... "

Първо отговарям на последното изречение от поста ти, защото ми прилича на опит за заяждане.

Такова нещо и през ум не ми е минавало, камо ли да го правя, за другите  - не знам.

Всеки носи отговорност единствено за собствените си мисли и постъпки.

Аз не мога да приема, че това, което ти приемаш за най-просто и вярно е наистина най-простото и вярното.

Ако САЩ не държаха Великобритания да остане в ЕС, Обама нямаше да си направи труда да посети извънпланово кралското семейство.

САЩ имат интерес ЕС да се запази и разшири, това е мнението ми, пък бъдещето ще покаже дали съм права.

п.п. Не всичко на този свят подлежи на логично обяснение, пък и ако за един нещо е логично, за друг не е, защото сме мислещи хора, все още...

Една от причините да ни промиват мозъците е  да започнем да мислим еднакво, т.е да престанем да мислим, а да се подчиняваме на програмата, която ни е зададена.

преди 13 часа, Пaчo написа:

Общо взето, Сорос казва "мислете му ако излезете". А какво толкова е страшното, вероятно знае, но няма пък да ни каже :)

Страшното ще е за САЩ, а не за тези европейски държави, които евентуално ще напуснат съюза.

преди 22 минути, Мойра написа:

п.п. Не всичко на този свят подлежи на логично обяснение, пък и ако за един нещо е логично, за друг не е, защото сме мислещи хора, все още...

Относно опита за заяждане, Първо склонността към потвърждение си е доказан психологичен феномен. Това, че я показвам като възможно обясниение на пост от рода на "логично е, ама не е така", не е заяждане. Второ, ако все пак така го приемаш, то аз бих казал, че ееквивалентно на репликата "мисля че САЩ няма да допуснат ...", като коментар на статия в която САЩ изобщо не се споменават пряко или косвено -  която очевидно беше провокация. Поне аз се почувствах провокиран :P И то не щото ми е мило и драго за САЩ, а щото постоянно намекваш (без особено покритие) как ЕС е една проста марионетка.

Аз никога не съм крил, че съм привърженик на идеята за ЕС. ЕС не е като да няма кусури, но предпочитам да ги оправяме, отколкото да зарежем всичко. За мен, сама България няма хубаво бъдеще, а пред всички възможни съюзници, европейските държави ми се виждат най-перспективни и не на последно място - най-добър пример за подражание. А нали знаеш, с какъвто се събереш... За мен Кралството си е част от Европа, но за разлика от другите големи, никога не успяха да преглътнат гордостта си за сметка на обединението. Надявам се да изберат да останат, заради самите тях първо. Не ми хареса, че ЕС ги направиха специални, но се надявам, че това е една от отстъпките, които по-умният прави. Надявам се още, че и те - ако изберат да останат - ще го оценят. Ако напуснат, това ще даде допълнителен псевдоаргумент на всички, които искат ЕС да се разпадне. Псевдо, щото те няма да изчакат 5-6 години да видят как ще се отрази, ами ще кажат (типичната логика на малко дете) вижте как те могат, дайте и ние.

преди 4 минути, ncl написа:

Не се притеснявай толкова. Няма да има Brexit.

Аз не се притеснявам от неща, които не зависят от мен. А иначе ми дано - англичаните ми се види, че вътрешно усещат от коя страна е намазана филийката, макар да се пазарят за пред света. Другите са "наши" хора :D

преди 21 минути, flare написа:

Относно опита за заяждане, Първо склонността към потвърждение си е доказан психологичен феномен. Това, че я показвам като възможно обясниение на пост от рода на "логично е, ама не е така", не е заяждане. Второ, ако все пак така го приемаш, то аз бих казал, че ееквивалентно на репликата "мисля че САЩ няма да допуснат ...", като коментар на статия в която САЩ изобщо не се споменават пряко или косвено -  която очевидно беше провокация. Поне аз се почувствах провокиран :P И то не щото ми е мило и драго за САЩ, а щото постоянно намекваш (без особено покритие) как ЕС е една проста марионетка.

Аз никога не съм крил, че съм привърженик на идеята за ЕС. ЕС не е като да няма кусури, но предпочитам да ги оправяме, отколкото да зарежем всичко. За мен, сама България няма хубаво бъдеще, а пред всички възможни съюзници, европейските държави ми се виждат най-перспективни и не на последно място - най-добър пример за подражание. А нали знаеш, с какъвто се събереш... За мен Кралството си е част от Европа, но за разлика от другите големи, никога не успяха да преглътнат гордостта си за сметка на обединението. Надявам се да изберат да останат, заради самите тях първо. Не ми хареса, че ЕС ги направиха специални, но се надявам, че това е една от отстъпките, които по-умният прави. Надявам се още, че и те - ако изберат да останат - ще го оценят. Ако напуснат, това ще даде допълнителен псевдоаргумент на всички, които искат ЕС да се разпадне. Псевдо, щото те няма да изчакат 5-6 години да видят как ще се отрази, ами ще кажат (типичната логика на малко дете) вижте как те могат, дайте и ние.

Няма страшно бре, няма да се разпаднем. Ние сега се образуваме. Най силната икономика сме. Все още сме отделни държави, които на договорни начала спазват общите принципи. Отделяме само по 2 % за отбрана и въпреки това никой не смее открито да ни нападне. Най добрите условия за живот са при нас. Затова идват мигранти от всички краища на света, щото при нас се живее най добре.

Ще се разпаднем ама знайш кога ???

Един въпрос искам да задам. 

Възможен ли е у нас референдум за излизане или оставане в ЕС ?

Първо, кой би го инициирал? Бсп, Абв, Атака, русофили, ...Кеворкян?

И второ, какъв би бил иницииращият аргумент?
(британския аргумент - да възвърнем съверенитета и величието, ..) 

Ако такъв липсва, следва ли да се допълни с още един насочващ въпрос:

ако решим да излезем независими ли да бъдем (като швейцарците) или да се присъединим към Евразийския съюз (като държавите ...) ?  

Един такъв мисловен експеримент би внесъл известна светлина във възгледите, пропагандата и кой за какво се бори днес у нас. 

Просто едно допълнение към логическия арсенал. За бръснача на Окам , flare (+)

преди 3 минути, MicraNT написа:

Един въпрос искам да задам. 

Възможен ли е у нас референдум за излизане или оставане в ЕС ?

Първо, кой би го инициирал? Бсп, Абв, Атака, русофили, ...Кеворкян?

И второ, какъв би бил иницииращият аргумент?
(британския аргумент - да възвърнем съверенитета и величието, ..) 

Ако такъв липсва, следва ли да се допълни с още един насочващ въпрос:

ако решим да излезем независими ли да бъдем (като швейцарците) или да се присъединим към Евразийския съюз (като държавите ...) ?  

Един такъв мисловен експеримент би внесъл известна светлина във възгледите, пропагандата и кой за какво се бори днес у нас. 

Рашистите ще го организират, ама няма да го организират.

Да гласуваме да излезем от Европа и да влезем в Рассия. Може много убити да ти се виждаме, ама чак толкоз не сме

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистите ще го организират, ама няма да го организират.

Да гласуваме да излезем от Европа и да влезем в Рассия. Може много убити да ти се виждаме, ама чак толкоз не сме

reductio ad absurdum, забравих да спомена :)

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

преди 5 минути, MicraNT написа:

Какво ще рече плюса в скобките? :)

Иначе "бръсначът" е за най-простото обяснение, а ти току що вдигна сложността с поне порядък. :)

Ако говорим чисто принципно, за мен всеки референдум който не противоречи на фундаментални природни, общочовешки и правни принципи е приемлив. Демокрацията е за това, да се дава правото на хората да вършат глупости на приемливо ниво, не да гласуват дали пи е 3.14159... или 4.

Възможен ли е - да, що да не? Не противоречи на някакъв закон доколкото ми е известно.

Ако говорим за иницииращи аргументи, не питай мен, на мен текущото в контекста на въпроса ме устройва :D Но бих могъл да изброя няколко ако трябва.

За независимостта вече казах мнение по-горе. А и защо въпросът за (не)зависимостта да стои само ако няма иницииращ аргумент?

Относно внасянето на светлина... Матей 5:3...

не се сещам за по- проста и ясна ситуация като тая на референдум, в която всеки би си задал въпросите какво печеля и какво губя, а също и по- категоричен начин да се верифицира спора за пътя на България. 

току що, MicraNT написа:

не се сещам за по- проста и ясна ситуация като тая на референдум, в която всеки би си задал въпросите какво печеля и какво губя, а също и по- категоричен начин да се верифицира спора за пътя на България. 

Ми толкова ли е ясно това? Аз например не мога да отговоря на тези въпроси. Идея си нямам точно какво влияние ще ми окаже напускането на ЕС извън директното - придвижването - от което съм се възползвал, ама само за туризъм. Мога да предполагам с различни степени на увереност за различните неща, но толкова. Бих стигнал и по-далеч като кажа че едва ли има индивид, който може да предскаже обосновано какво ще се случи, просто факторите са твърде много.
Примерно мнозина от форума са на мнението: Бог високо, цар далеко, ЕС хептен. Демек те не виждат и не чуват ЕС, значи той не им влияе и следователно не им е необходим. Или още по-лошо скарва ни с Русия, значи е вреден.

преди 6 минути, flare написа:

Идея си нямам точно какво влияние ще ми окаже напускането на ЕС извън директното - придвижването - от което съм се възползвал, ама само за туризъм

то и аз за това се сещам и то не е малко. Но тия, които русофилстват с децата на запад ще трябва да се замислят

преди 2 минути, MicraNT написа:

то и аз за това се сещам и то не е малко.

Веднага ще бъдеш нахранен, че видиш ли, "хората нямат хляб да ядат, а ти си се загрижил за разходки из Европата"... За една група хора, влиянието на европейското законодателство върху нашето, ползите които вади търговията и транспорта, ги интересуват по-малко отколкото наличието на извънземен живот, да не говорим за поредния епизод на малката булка. За друга група хора пък вредите и пропуснатите ползи от кавгата на ЕС с Русия са далеч по-големи от предните...

преди 30 минути, flare написа:

Веднага ще бъдеш нахранен, че видиш ли, "хората нямат хляб да ядат, а ти си се загрижил за разходки из Европата"... За една група хора, влиянието на европейското законодателство върху нашето, ползите които вади търговията и транспорта, ги интересуват по-малко отколкото наличието на извънземен живот, да не говорим за поредния епизод на малката булка. За друга група хора пък вредите и пропуснатите ползи от кавгата на ЕС с Русия са далеч по-големи от предните...

е, сещам се и за други предимства от излизането първо от ЕС, а след това и от Нато - ще можем спокойно да си строим Белене и Южен Поток, Русия ще ни брани от Турция, понеже превъзхожда САЩ по военни технологии, ще спрем изтичането на млади българи, никой няма да си позволява да се гаври с историята ни, ще се отдаваме спокойно на мистика, няма да ни тормозят с вируси и пр. Ще пътуваме и опознаваме необятната матушка. Що се отнася до джаджите - ще си ги доставяме от Китай и няма да ни тормозят с мита, и  друго засега не се сещам 

Как можах да забравя, Малката Булка също не струва пред сериала Сладкая Жизнь. Игра на тронове може и да не можем да гледаме там, но ние пък го изгледахме вече. 

току що, Реджеп Иведик написа:

"А кой ще ни брани от Русия ???"

Екзарх Антим I

Е, сега - що трябва да ни брани някой от Матушка? Ние ще се слеем във великото море, ще се върнем към  корените. Сегашния патриарх също ще ни обгрижва. Той поне го доказа . 

Не се надъхвайте толкова. Иначе четох наскоро, че думите имат голяма сила. Тоест колкото повече говорите толкова повече предизвиквате нещата да се случат по описания от вас начин.

оказа се че и телевизия алфа е поставила същия въпрос- там са сериозните аргументи :)

ГЛАС НАРОДЕН: Как бихте гласували, ако в България имаше референдум "за" или "против" излизане от ЕС? /20.06.2016 г./

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.