Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Времето за покупка дойде. Последни съвети и решения.

Featured Replies

Ми виж температурите с AIDA 64, ама тя играта си е тежичка... :)

• Отговори 86
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ми виж температурите с AIDA 64, ама тя играта си е тежичка... :)

Айда ми показва температурите само на процесора.. Чрез gpu temp гледах, че дига около 70 по време на играта.

Не съм сигурен за температурата на десктоп видео картите, но не би трябвало да има за какво да се притесняваш. Шума идва от вентилаторите, което значи че си вършат работата, а тя предвид системните изисквания на играта си е доста :) Следете нещата и ако почне да прави проблеми пишете отново. :)

Battlefield 4 е изключително неоптимизирана игра, която някой ентусиасти използват за стрес тестване на системата си. ;)

Здравейте, преди малко пуснах battlefield 4 на макс на първата мисия и доста ми хареса.

Проблемът е, че малко се притесних заради хардуера ми. Компа започа да бучи и стана доста топъл. Вентилатора отзад изкарваше горещ въздух чак( леко преувеличавам но.) Дали има повод да се притеснявам за нещо ?

Ако си с боксовото охлаждане на процесора е нормално при по-голямо натоварване да почне да бучи, а и вентилаторите на N200 по принцип са шумни  Друг фактор е разположението на кутията в/у бюрото - създава се впечатление за по-голям шум. На тази кутия можеш да добавиш още 2 вентилатора примерно - един отпред и един отгоре за да подобриш въздушния поток. Аз бих сменил и другите два идващи с кутията за по-голяма тишина. Също може да добавиш и автърмаркет охладител за процесор и така ще си решиш кардинално проблема с шума.

• Автор

Ако си с боксовото охлаждане на процесора е нормално при по-голямо натоварване да почне да бучи, а и вентилаторите на N200 по принцип са шумни  Друг фактор е разположението на кутията в/у бюрото - създава се впечатление за по-голям шум. На тази кутия можеш да добавиш още 2 вентилатора примерно - един отпред и един отгоре за да подобриш въздушния поток. Аз бих сменил и другите два идващи с кутията за по-голяма тишина. Също може да добавиш и автърмаркет охладител за процесор и така ще си решиш кардинално проблема с шума.

Ми те попринцип са ми разположени един отпред и един отзад. Отгоре  и остстрани нямам вентилатори.

За натоварването е вярно, че като е по-голямо трябва и по-добро охлаждане, но първо, че боксовете на Интел не бучат или поне аз не съм чувал да бучат, освен при включване на компютъра и тест на хардуера. BF4  е игра, която иска РАМ и видеокарта. I5-4670 е предостатъчен за тая игра с тая видеоакрта и няма как да се натовари толкова, че да стопи лагерите на вентилатора. Ако бучи нещо, то това може да е видеокартата, която по принцип  не би трябвало да бучи до 80 градсуа температура, ама знае ли човек как е настроена. Друг дразнител може да е захранването, макар да не би трябвало да е то, защото до средни натоварване тая серия е тиха. Останалите гадни дразнители са вентилаторите на кутията и ако се контролират от дъното, нищо чудно да бучат. Аз затова си ги пускам на Silent режим или сменям графиката на оборотите, защото и най-малката промяна на натоварването води до повишаване на шума от един от вентилаторите ми на кутията. А за топлината от кутията бих казал, че е нормално. GTX 760  е настроена да работи до 80 градуса и чак след това почват да се регулират оборотите на вентилаторите и, за да се поддържат тия 80 градуса. При BF4  видеото се товари максимално, а от там няма как да не вдигне температура, ако и пък режимите на работа на видеокартата са бутнати. Решенията са две - преглед на начина, по който се променят оборотите на видеокартата и задаване на тих режим. Втория е най-прост и най-ефективен при игри, минаващи 60 fps - просто се включва вертикалната синхронизация. Така хем картината се подобрява 100 пъти, хем видеокартата почва да се товари по-малко.  А геймър, който се страхува от шум, не е никакъв геймър ;)

За натоварването е вярно, че като е по-голямо трябва и по-добро охлаждане, но първо, че боксовете на Интел не бучат или поне аз не съм чувал да бучат, освен при включване на компютъра и тест на хардуера. BF4  е игра, която иска РАМ и видеокарта. I5-4670 е предостатъчен за тая игра с тая видеоакрта и няма как да се натовари толкова, че да стопи лагерите на вентилатора. Ако бучи нещо, то това може да е видеокартата, която по принцип  не би трябвало да бучи до 80 градсуа температура, ама знае ли човек как е настроена. Друг дразнител може да е захранването, макар да не би трябвало да е то, защото до средни натоварване тая серия е тиха. Останалите гадни дразнители са вентилаторите на кутията и ако се контролират от дъното, нищо чудно да бучат. Аз затова си ги пускам на Silent режим или сменям графиката на оборотите, защото и най-малката промяна на натоварването води до повишаване на шума от един от вентилаторите ми на кутията. А за топлината от кутията бих казал, че е нормално. GTX 760  е настроена да работи до 80 градуса и чак след това почват да се регулират оборотите на вентилаторите и, за да се поддържат тия 80 градуса. При BF4  видеото се товари максимално, а от там няма как да не вдигне температура, ако и пък режимите на работа на видеокартата са бутнати. Решенията са две - преглед на начина, по който се променят оборотите на видеокартата и задаване на тих режим. Втория е най-прост и най-ефективен при игри, минаващи 60 fps - просто се включва вертикалната синхронизация. Така хем картината се подобрява 100 пъти, хем видеокартата почва да се товари по-малко.  А геймър, който се страхува от шум, не е никакъв геймър ;)

Аз пък не съм чувал за истински геймър да ползва VS ;). За боксовите на Интел не съм баш съгласен, но това автора може и сам да установи. 

Точно така. Слагаш още един отпред и един отгоре.

Аз пък не съм чувал за истински геймър да ползва VS ;). За боксовите на Интел не съм баш съгласен, но това автора може и сам да установи. 

Точно така. Слагаш още един отпред и един отгоре.

В смисъл? Аз без ВС  не играя.  А мога да твърдя, че съм геймър. Нещо май никой не е наясно, че проблемите на геймърите не идват от вертикалната синхронизация, а от незнанието им да си настроят същата тая ВС за хардуера и монитора, с който разполагат.  Я кажи, какви са проблемите с вертикалната синхронизация, че освен лага, който го има при недобре настроена игра не се сещам за друго. Или викаш, геймърите обичат да играят с насечени дървета и огради?

В смисъл? Аз без ВС  не играя.  А мога да твърдя, че съм геймър. Нещо май никой не е наясно, че проблемите на геймърите не идват от вертикалната синхронизация, а от незнанието им да си настроят същата тая ВС за хардуера и монитора, с който разполагат.  Я кажи, какви са проблемите с вертикалната синхронизация, че освен лага, който го има при недобре настроена игра не се сещам за друго. Или викаш, геймърите обичат да играят с насечени дървета и огради?

Ха-ха, духовит както винаги. Я виж мненията на геймърите и забележи, че само двама играят с включена ВС. steampowered

Ха-ха, духовит както винаги. Я виж мненията на геймърите и забележи, че само двама играят с включена ВС. steampowered

Виж сега. Кой  с какъвто хардуер разполага, това и прави. Не може да ме накараш да играя без ВС, защото просто не става. Това е истината. И какви са тия геймъри? CS? BF? Такива бози не играя онлайн и никога няма да играя. В момента си джиткам GRID 2  и мога да кажа, че съм сред първите 20-30 навсякъде, а някъде дори се вмествам и в топ10. А  аз дори не карам с волан, което е голям недостатък специално при тая игра, а и при други подобни, като RACE... Без ВС не може да се кара нормално. 

Да и аз искам монитор, дето ще ми изобразява всички кадри, дори те да са 40, ама няма! Парички искат за удоволствието. Затова се справяме както можем - ВС и настройки, доколкото може. 

ПП: Сега прочетох въпроса от линка ти. А ти  прочете ли го? Или просто видя темата? Защото въпросът е - играете ли с ВС двойно и тройно буферирана и как се справяте с лага...правиш ли разлика, за какво иде реч и какво говоря аз?

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.