Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на слаба машина

Featured Replies

Селероните и Пентиумите са с най-ниския клас видео (пишат го просто IntelHD без цифри). Чак I3-4330 е с пълноценното HD4600. За сравнение по-слабия I3-4130 е с междинния вариант HD4400.

Между другото дори когато видеото е пълноценното HD4600 има разлика в честотите та в по-скъпите процесори е по-добро.

И просто пиши името на процесора в google ако те интересува. Първият резултат е към страницата на Интел с точните спецификации.

пс. Тия старите вгр. графики дето си ги изброил са в старите поколения процесори. В Хасуел нямаш HD2000/3000/4000.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз игри ще играя ама не новите.

Много малко може да очакваш. Ето ти едно мое видео от стара игра - GRID 1  с Pentium G860. Вграденото видео е долу горе на същото ниво - HD Graphics.  Клипа е при резолюция 800х600 с малко по-високи от Low  детайли и 4xMSAA. Кадрите  са 31 минимални, 41 максимални и 35 средни. Трудно ще пуснеш подобна игра дори на 1024х768. 

http://vbox7.com/play:88003bd3b6

Ще напиша и други резултати. Примерно при NFSMW  се получиха 40 fps  средно, като минималните кадри отново са 31. Това при резолюция 1280х960  и medium  детайли на играта. 

При F1_2012  може да се играе отново на 800х600, но без АА. А това означава ужасна картина, която на момента ще те откаже да играеш. Трябват поне 4 АА, а с толкова, средните кадри са вече 30 и отново е трудно да се играе, защото под 35 fps  вече се забелязва и лаг в управлението. 

Та с това видео е трудно да се играят  на сравнително нормална резолюция дори 8-9 годишни игри като NFSMW. Не знам какво изобщо може да играеш. Аз играх и FC3  за проба с 24 fps:

http://vbox7.com/play:891e79c6d6

Ама това не е игра. Макар, че ако си мазохист, става, но само при положение, че не записваш с FRAPS. Особено трудно ми бе да уцеля прасетата. Малкото кадри са страничен ефект на програмата и реално на видеоклиповете нещата изглеждат доста по-зле от реалността.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Моето мнение е че щом тръгваш да си сглобяваш нов компютър трябва да се  съобразиш първо с най-скъпите компоненти - видео картата и процесора. Щом компютъра ще е настолен спокойно можеш да се довериш на АМД - по-евтини са от интелските за сметка на топлоотдаването (не ги препоръчвам за лаптопи). Относно видеото лесно можеш да намериш изгодно нещо от рода на GF 9500/9600 GT с 1 гб/ 128 бита примерно, което мисля ще ти върши много добра работа. Това ми е препоръката в случай че си с ограничени финанси. Все пак трябва да вземеш нов HDD задължително (не бива да е 2-а ръка). Ако сметнем че за дъно, хард и рам се изръсиш около 150-180 лв и ползваш старото захранване и охлаждане то ти остават около 120 лв да решиш въпроса с видеото и процесора.

.................. Ако сметнем че за дъно, хард и рам се изръсиш около 150-180 лв и ползваш старото захранване и охлаждане то ти остават около 120 лв да решиш въпроса с видеото и процесора.

Интересно какви нови дъно, диск и рам бихте препоръчали за 150-180лв ?

• Автор

А за тези AMD процесори които са някаква А серия какво ще кажете?

BB код:

Обща стойност - 361.90 лв. с ДДС

Като използваш сегашната ти видео карта!!!
  • Автор

BB код:

Обща стойност - 361.90 лв. с ДДС

Като използваш сегашната ти видео карта!!!

Ами захранване? Със старото май няма да може.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Ами захранване? Със старото май няма да може.

Реших да сменя дъно,процесор и рам.И захранжане ако се наложи.Насочил съм се към i3 540,i3 2100 или AMD X4 750k кажете кой е най-добър и трябва ли да сменям захранването?

Първият е доста старичък та го зарежи. Вторият не е също първа младост вече но ще свърши работа. Третият също става но губиш възможност за смислен ъпгрейд.

На старо ли си ги намерил понеже са доста странна подборка? Между другото не знам от значение ли е но третия няма вградена графика да знаеш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Първият е доста старичък та го зарежи. Вторият не е също първа младост вече но ще свърши работа. Третият също става но губиш възможност за смислен ъпгрейд.

На старо ли си ги намерил понеже са доста странна подборка? Между другото не знам от значение ли е но третия няма вградена графика да знаеш.

Да,намерих ги втора ръка знам че Х4 няма вградено видео,ако мога ще ползвам старата.

• Автор

G3420 3.2GHZ/3M/BOX/1150 ASROCK H81M-VG4 /1150 4GB DDR3 1600 GEIL /BULKx2 Обща стойност - 291.78 лв. с ДДС

Как ви се струва?Незнам сам дали моето захранване ще издържи.

Редактирано от thenik409 (преглед на промените)

Би трябвало да издържи защото процесора е супер икономичен.

• Автор

Би трябвало да издържи защото процесора е супер икономичен.

Или така

INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420, 3.20GHz, 3M, BOX, LGA1150    COOLER MASTER B500, 500W Active PFC    GEIL 4GB DDR III 1600 /BULK/    ASROCK H81M-VG4, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150

303лв

• Автор

С Pentium G3420 ще мога ли по-натам да сложа Radeon R7 250 или 260x и вградената видеокарта на този процесор по-добра ли е от моята(мисля че знам отговора но все пак да попитам)?

• Автор

С Pentium G3420 ще мога ли по-натам да сложа Radeon R7 250 или 260x и вградената видеокарта на този процесор по-добра ли е от моята(мисля че знам отговора но все пак да попитам)????

Всякаква карта може да сложиш, но двуядрените процесори вече никой не ги брои за игри. Така, че ако ще купуваш R7260X,  ще трябва да смениш и процесора. Иначе губиш доста. 

Едно сравнение в кадрите, какво губиш при ползване на пентиум спрямо процесор, който почти не спъва видеокартата:

G860+ клокната GTX460:

Публикувано изображение

i3-3220+ същата клокната GTX460:

Публикувано изображение

Резолюцията и при двата теста е 1280х960, детайлите ultra  с 8xQCSAA. Та сам си прецени какво би загубил с тия карти за които питаш и по-специално с по-бързата R7 260X.  Ако искаш наистина да ползваш картата к акто е предвидена, бягай от тоя Пентиум по-надалече. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Еми ако може ми предложете процесор до 200лв без да се налага да сменям захранването на който ще мога да ползвам тази карта "както трябва".

• Автор

i3 3220 по-добър ли е от 4130?

• Автор

A 4330 ? Ако е по-добър ще взема него.

GIGABYTE H81M-DS2, H81, DDR III 1600/1333, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150     GEIL 4GB DDR III 1600 EVO VELOCE Тази или HyperX е по-добре да взема?     INTEL CORE i3-4330, 3.50GHz, 4MB, BOX, LGA1150

А има ли някаква вероятност дъното да не пасне в кутията или кабелите на захранването да не паснат?

Ако в бъдеще реша да сложа друг охладител на процесора радиатора на рамта ще пречи ли?

A 4330 ? Ако е по-добър ще взема него.

GIGABYTE H81M-DS2, H81, DDR III 1600/1333, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150    GEIL 4GB DDR III 1600 EVO VELOCE Тази или HyperX е по-добре да взема?    INTEL CORE i3-4330, 3.50GHz, 4MB, BOX, LGA1150

А има ли някаква вероятност дъното да не пасне в кутията или кабелите на захранването да не паснат?

Ако в бъдеще реша да сложа друг охладител на процесора радиатора на рамта ще пречи ли?

http://askbeforebuy.ru/models/tableview/70/ - Сравнение на различни видове РАМ . Има няколко GEIL EVO и няколко Hyper X дано да си намериш тези , които те интересуват и да си отговориш на въпроса коя памет е по - добра.

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1879&pid2=1877&compare=core-i3-4330-3-5ghz-vs-core-i3-4130-3-4ghz - Ти си направи извода дали 5% отгоре, заслужават 30 и повече лева в плюс.

http://www.cpu-world.com/benchmarks/Intel/Core_i3-4130.html - Тук някой тестове показват и по - малко от 5% успеваемост.

Редактирано от keba (преглед на промените)

• Автор

http://askbeforebuy.ru/models/tableview/70/ - Сравнение на различни видове РАМ . Има няколко GEIL EVO и няколко Hyper X дано да си намирш тези , които те интересуват и да си отговориш на въпроса коя памет е по - добра.

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1879&pid2=1877&compare=core-i3-4330-3-5ghz-vs-core-i3-4130-3-4ghz - Ти си направи извода дали 5% отгоре, заслужават 30 и повече лева в плюс.

Аз гледам ,че  4330 има по-добро вградено видео.

Ако за тези пари (365лв) е възможно  да се вземе нещо по-добро може да предлагате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.