Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на слаба машина

Featured Replies

• Автор

TEAM GROUP 4GB 1600MHz CL11 1.5V TED34GM1600C11BK
AMD A10-6790K X4/4.3G/FM2/BOX
ASROCK FM2A55M-VG3+ /FM2+

Обща стойност - 350.66 лв. с ДДС

Така добре ли е? Май няма да си купувам видеокарта скоро и затова искам с по-добро вградено видео, а за захранването ще го измисля някак.

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми дъното, което сте избрал е със стар чипсет. Вижте какво съм ви писал по-горе. С тая рам надали ще играете хубаво. Обикновено това е минимума. А като не слагате видеокарта, вграденото видео ще ползва рам паметта, така че тия 4гб до никъде няма да стигнат. Зависи и от резолюцията на монитора... Ако пък ще слагате видеокартадо няколко месеца, то това АПУ губи всякакъв смисъл.

Като омагьосан кръг са тия АМД-та. Уж евтини, а искат добро дъно за клок, бърза и скъпа памет и обикновено по-стабилно захранване. Не, че нещо против тях, но човек като вземе тефтера и дръпне чератата вижда, че за едни и същи пари Интел предлагат същото, че и по-добро в доста случаи, особено при игри с външно видео. 

ПП: А тоя глупавия чипсет за какво ти е? Няма USB 3.0, няма и SATA 3. Утре, вдругиден ще решиш да вземеш едно SSD  и аха да го подкараш добре.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Искам АПУ защото скоро няма да си взема хубава външна видеокарта . А с интелската незнам какви игри ще мога да играя. Ако някой е ползвал вграденото видео на и3 да каже как е.

ПП:А има ли дъна с вградено видео?

Искам АПУ защото скоро няма да си взема хубава външна видеокарта . А с интелската незнам какви игри ще мога да играя. Ако някой е ползвал вграденото видео на и3 да каже как е.

Имаше преди години, сега всичко е вградено в професора

Разгледайте и си преценете: 

Intel HD Graphics 4600 

AMD 8670D 

Ревю на Intel HD Graphics 4600 - в което дават еднаква оценка на двете графики - тази на Интел и тази на АМД

Допълнително информация моце да си намерите и сам. Колегите вече споделиха мнение.

• Автор

Разгледайте и си преценете: 

Intel HD Graphics 4600

AMD 8670D

Ревю на Intel HD Graphics 4600 - в което дават еднаква оценка на двете графики - тази на Интел и тази на АМД

Допълнително информация моце да си намерите и сам. Колегите вече споделиха мнение

Това е на и7 а не на и3

Това е на и7 а не на и3

само I3 4130 е със скопена карта и съответно по- слаба, всичко нагоре е 4600 като при I7

Ето и доказателството за моите думи от сайта на Интел

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Мерси за бързия отговор

• Автор

Това дали е вярно или човека си прави майтап, как мислите?

Цък

Цък

Сравнение с процесора от клипа.

Нещо не ми се вярва на и3 и  и7  да са им еднакви видеокартите.

Редактирано от thenik409 (преглед на промените)

Еднакви са с изключение на 4130 и 4150 които не са с пълноценната графика а и кеша им е орязан. Лесно може да го провериш на страницата на Интел.

Всъщност за да бъдем максимално точни има разлика в честотите на видеото а и самия процесор оказва влияние та резултата няма да е същия.

Processor Graphics ‡ Intel® HD Graphics 4600
Graphics Base Frequency 350 MHz
Graphics Max Dynamic Frequency 1.2 GHz -> 1.15 GHz за I3-4330
Graphics Video Max Memory 1 GB

Intel® Quick Sync Video Yes
Intel® InTru™ 3D Technology Yes
Intel® Insider™ Yes -> NO за I3-4330
Intel® Wireless Display Yes
Intel® Clear Video HD Technology Yes
# of Displays Supported ‡ 3

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Еднакви са с изключение на 4130 и 4150 които не са с пълноценната графика а и кеша им е орязан. Лесно може да го провериш на страницата на Интел.

Всъщност за да бъдем максимално точни има разлика в честотите на видеото а и самия процесор оказва влияние та резултата няма да е същия.

Processor Graphics ‡ Intel® HD Graphics 4600Graphics Base Frequency 350 MHzGraphics Max Dynamic Frequency 1.2 GHz -> 1.15 GHz за I3-4330Graphics Video Max Memory 1 GB

Intel® Quick Sync Video YesIntel® InTru™ 3D Technology YesIntel® Insider™ YesIntel® Wireless Display YesIntel® Clear Video HD Technology Yes# of Displays Supported ‡ 3

Е гледам че честотите им са по 350Мхз.

Вече се обърках и незнам какво да взема. :D

Тя разликата в цената между I3 и I7 не е заради вградената графика. Така не се избира процесор.

Все едно да избираш между лада и мерцедес по-радиото им.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Знам че не е заради видеото ,но аз се чудя кое да избера от и3 и АМД АПУ.

Знам че не е заради видеото ,но аз се чудя кое да избера от и3 и АМД АПУ.

Пич, дай да направим един експеримент: Преброй следващите 5-10 мнения и ако има поне 80% категоричност в предложенията аз почвам да обикалям в кръг и да викам пуф - паф...

Почвам с моето - аз бих заложил на I3

• Автор

То се вижда че играят на по-ниска резолюция. HD Graphics 4600 изобщо не са лоши.

Лично мен резолюцията и другите настройки дори да са на минимум не ме бърка стига да върви гладко.

A защо не процесор с външно видео? Колко беше бюджета? Щом искаш да играеш игри и няма да купуваш никакъв хардуер скоро, тогава може да вземеш един Celeron G1820  за 60 лева, някакво дъно H81  на подобна цена, една плочка памет пак за толкова и едно видео, което да е по-бързо от коментираните вградени. 

Примерно нещо такова:

Публикувано изображение

Гледам, че преди си дал части за около 360 лева, а до 360 имаш 160-170 за видеокарта по избор. Смятай, че кадрите ще са доста повече от това, което гледаш по клипчетата на тая страница.

Ако те притесняват малките възможности за ъпгрейд, то смятай, че всичко се продава и заменя с ново, с изключение на дъното и паметта разбира се. 

• Автор

Еми интел ще е пък ако събера пари по натам ще взема външна видео карта.

A защо не процесор с външно видео? Колко беше бюджета? Щом искаш да играеш игри и няма да купуваш никакъв хардуер скоро, тогава може да вземеш един Celeron G1820  за 60 лева, някакво дъно H81  на подобна цена, една плочка памет пак за толкова и едно видео, което да е по-бързо от коментираните вградени. 

Примерно нещо такова:

Публикувано изображение

Гледам, че преди си дал части за около 360 лева, а до 360 имаш 160-170 за видеокарта по избор. Смятай, че кадрите ще са доста повече от това, което гледаш по клипчетата на тая страница.

Процесора е доста слаб. Бюджета е окло 350-370лв/

Еми интел ще е пък ако събера пари по натам ще взема външна видео карта.

Процесора е доста слаб. Бюджета е окло 350-370лв/

Искаш да играеш, нали? Ти с процесор ли играеш или с видеокарта? Процесорът не е толкова слаб, колкото си мислиш. Слаб е за бързи видеокарти, но за карти, струващи 130-150 лева от рода на HD6670 е напълно достатъчен. Всъщност, какви игри искаш да играеш? Ако е BF3,  там ти трябва най-вече видеокарта. Двуядрения процесор е напълно достатъчен. И ако си мислиш, че с това APU  или с i3-4330  ще играеш по-добре, жестоко грешиш.  На втора страница ти дадох видеоклип с вграденото видео в процеср G860. Е, смятай, че с i3  ще имаш 2-3пъти повече кадри, което не решава изобщо проблема с малкото кадри и то при ниски резолюции.

• Автор

Искам да играя БФ3.4 Far Cry 3, AC4 , Skyrim, Thief. С две думи новите игри.

А захранване няма ли да ми трябва?

Ок предложи някаква конфигурация до 370 с дискретна видеокарта.

Не си включил захранване. Тия карти в тоя ценови диапазон са икономични. Нещо от рода на 50-60 вата консумация. 

• Автор

Моето ще издържи ли?

Всъщност Интел винаги са се славели с много по-добри платформи,особено от както АМД купиха АТИ и вложиха доста пари там и забавиха развитието си при процесорите.При мобилните процесори АМД просто нямат шанс ,все едно да сравняваш бон филе с пръжки.Така че автора да взима интелска платформа без да се замисля

Ти избирателно ли четеш. http://www.youtube.com/watch?v=5XZcchxgnyY - Вече ти го бях дал линка за сравнение.

Това дали е вярно или човека си прави майтап, как мислите?

Цък

Цък

Сравнение с процесора от клипа.

Нещо не ми се вярва на и3 и  и7  да са им еднакви видеокартите.

Еднакви са, но нещата са взаимно свързани - процесор + видео + монитор и се получава разликата в производителността. Една и съща игра, ще върви по-добре с по силен процесор отколкото с по-слабия, особено когато става въпрос за вградено видео.Няма ли да избираш или чакаш коледното намаление или си правиш гаргара с хората. Тази тема вече е бетер "сапунка".

Редактирано от keba (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.