Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на слаба машина

Featured Replies

Автора да си вземе Интелска платформа,в последствие може да добави и видео карта ако сега не му стигат парите

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе тая тема много се омота. От GTX560Ti  на старо, стигнахме до вградени графики и липса на ъпгрейд в скоро време. Откъде да знам аз, дали ще издържи захранването? Системата така, както я предложих, ще харчи стотина вата максимум при игри. Захранването ти е някакво си PSION,  но ако ще и Seagate  да е, никой не може да ти даде гаранции дали ще издържи или не. Процесора ще харчи двайстина вата, картата 60 и за останалите компоненти още 20 да сложим, ето ти 100 вата. Ако сега си работи щайгата ти без проблем, едва ли ще има проблем и с новите части с уговорката, че никой не може да каже на какво ниво е захранването. Аз примерно доскоро карах с едно 400 ватово китайско захранване на старата щайга и направих с него 8 години. Все пак го смених с едно друго старо, но марково, щото се наложи  да сменя процесора, който пък клокнах. Не ми се рискуваше, но захранването още е бомба. Не в оня смисъл на малка бомбичка, а бомба в смисъл, че си е бомба и работи без проблем. Много малко хора обаче могат да се похвалят с това. 

Вариантите за външна карта не са много, но да кажем почваме от HD7730 1 GB DDR5  и стигаме до...GTX650. От там нагоре процесора вероятно ще дойде слабоват и това дето искаш, плавната картина, може и да не се получи въпреки повечето кадри. Особено при игри като Skyrim, AC  и FC3. Ти искаше GTX560Ti  на старо, която пък ще иска ново захранване. Нещата са толкова вързани, че ако някой ги разплете, евала!

Човек който е решил да си купи нещо  ще  си пусне тема с 2-3   модела от избранта джажаджа и  до макс 10  мнения ще е решил .  Какво разтегате лукуми и  пълните темите с ненужни коментари .

Ако ти кажа какъв е отговора ще ги купиш ли ?  :D

Колега,виждам,че на автора постоянно му хрумват нови идеи и желавия.С това темпо темата може да достигне и 10 страници.Има потребители,които купуват хардуер за 2000лв. и се опитваш да получат правилни насоки,в този случай нещата са съвсем различни.Отговаряте на въпроси на автора,след което той задава нов.При условие,че наистина смята да закупи някакви части в интернет има предостатъчно информация и може да потърси сам.

Поздрави !

Аз си мисля ,че автора типично като повечето жени не знае какво иска . :)

• Автор

Ако ми я даде за 130 да я взема ли? Тук

• Автор

ASROCK H81M-VG4 /1150
G1820 2.7GHZ/2MB/LGA1150/BOX
4GB DDR3 1600 A-DATA
PALIT GTX650 1GB D5

Обща стойност - 360.64 лв. с ДДС

Така ще мога ли да играя изброените по-горе игри на медиум и ще върви ли гладко?

Ако да го поръчвам.

ASROCK H81M-VG4 /1150

G1820 2.7GHZ/2MB/LGA1150/BOX

4GB DDR3 1600 A-DATA

PALIT GTX650 1GB D5

Обща стойност - 360.64 лв. с ДДС

Така ще мога ли да играя изброените по-горе игри на медиум и ще върви ли гладко?

Ако да го поръчвам.

Да.

Същата видео карта но със 2гб памет

BB код:

Обща стойност - 368.66 лв. с ДДС
  • Автор

3220 е по-обър нали?

• Автор

Има ли голяма разлика между това дъно и това. Искам да взема второто, защото първото има само един PS2 порт

Има ли голяма разлика между това дъно и това. Искам да взема второто, защото първото има само един PS2 порт

Само по себе си наличието на DVI порт и двете PS2 във второто го прави предпочитано.Вземай него.

• Автор

Имам още един въпрос. Ако харда ми е развален(чува се някакво стържене и по някой път компютъра забива за 2-3сек  то се усилва и като се оправи спира) могат ли новите компоненти да се развалят?

Не ,просто харда ти скоро ще замине,механиката му се е износила със времето

• Автор

Не ,просто харда ти скоро ще замине,механиката му се е износила със времето

Значи мога да съм спокоен че нищо освен харда няма да "издъхне".

• Автор

Celeron G1820 поддържа до 1333мхз рам нали?

G1820 или G1840 да взема?

Celeron G1820 поддържа до 1333мхз рам нали?

G1820 или G1840 да взема?

1рво между процесорите има разлика единствено и само в 100 Mhz 

2ро Какво значи дали да вземете... Аз Не бих взел селерон, Кико би... за Наруто и Людмил не знам, а @Росен Ангелов и няколко други колеги Интел не съществува... Това достатъчно красноречиво ли е като отговор. 

Форумът е място където можем да се опитаме да ви обогатим знанията и на тази база Вие да вземете правилното (за вас) решение. Никой от нас няма да извади пари, за да закупи нужните на Вас компоненти, така че каквото и да ви предложим е ПРЕДПОСЛДНО РЕШЕНИЕ...

От 2, може би повече седмици пазпитвате, то лошо няма, и аз питам напрекъснато каквото не ми е ясно, но за толкова време с извинение не разбрахте ли как се влиза в www.intel.com, там като въведете някой модел и ви излизат характеристиките, след това натискате върху един от бутоните горе в дясно, където имате опция за сравнение, отваряте сега другия модел, добавяте и него и седите и гледате и сравнявате... даже за удобство са ви оцветили редовете в които има разминавания в жълто. G1820 VS G1840

Надявам се да не бъркате поста ми със заяждане, просто е опит за помощ от човек който изпитва "леко" дразнение към хората нуждаещи се от помощ и отказващи стоически да направят минимално усилие да си помогнат сами...

Поздрави!

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

Абе събери пари и тогава купувай каквото ще купуваш. Всичко се прави с пари, а ако не може с пари, се прави с много пари. Това трябва да ти е ясно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.