Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на слаба машина

Featured Replies

Аз гледам ,че  4330 има по-добро вградено видео.

Ако за тези пари (365лв) е възможно  да се вземе нещо по-добро може да предлагате.

Отговора за възможностите на видеата , може да дойде най - вече от разделителната способност на монитора ти.  Ето какви са възможностите на двете процесора при разделителна способност 1680 x 1050 - http://www.overclockers.ru/images/lab/2013/09/01/04/4.png и http://www.overclockers.ru/images/lab/2013/09/01/04/5.png .

Тестовете са вземени оттук : http://www.overclockers.ru/lab/56229_5/Testirovanie_processorov_Intel_Core_i3-4340_Core_i3-4330_Core_i3-4130_v_igrah.html#18

Редактирано от keba (преглед на промените)

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Отговора за възможностите на видеата , може да дойде най - вече от разделителната способност на монитора ти.  Ето какви са възможностите на двете процесора при разделителна способност 1680 x 1050 - http://www.overclockers.ru/images/lab/2013/09/01/04/4.png и http://www.overclockers.ru/images/lab/2013/09/01/04/5.png .

Тестовете са вземени оттук : http://www.overclockers.ru/lab/56229_5/Testirovanie_processorov_Intel_Core_i3-4340_Core_i3-4330_Core_i3-4130_v_igrah.html#18

Нещо не мога да те разбера :)

Нещо не мога да те разбера :)

Опитах се да ти намеря сравнение между двете видео карти , но това което открих отново се оказа сравнение на възможностите на процесорите. Виж каква ти е разделителната способност на монитора и потърси тестове за тези видеа и въпросната разделителна способност.Не е лесно да ти се сглоби конфигурация за парите , които си посочил, по - добра от това, което са дали колегите. В момента разсъждаваме , дали си на сметка да дадеш 30 лв. отгоре , което на фона на това, което даваш като таван са си пари.

• Автор

Опитах се да ти намеря сравнение между двете видео карти , но това което открих отново се оказа сравнение на възможностите на процесорите. Виж каква ти е разделителната способност на монитора и потърси тестове за тези видеа и въпросната разделителна способност.Не е лесно да ти се сглоби конфигурация за парите , които си посочил, по - добра от това, което са дали колегите. В момента разсъждаваме , дали си на сметка да дадеш 30 лв. отгоре , което на фона на това, което даваш като таван са си пари.

Резолюцията на монитора ми е 1680х1050. Не искам цяла конфигурация искам само процесор,дъно и рам.

Е ти още ли не си ги купил тия части? Ако е i3,  вземай го на по-висока честота, че не може да го клокваш. Още повече, че играеш на сравнително ниска резолюция, където процесора оказва по-голямо влияние. За карта не знам каква си се навил, но бих ти препоръчал да избягваш подобни стари видеокарти. За колко ще я вземаш тая GTX560Ti,  ако изобщо е такава?Аз гледам им искат по 200, че и 250 лева! За тия пари по-добре една овърклокната  GTX 750 на Palit. Няма и ново захранване да ти трябва или поне не толкова скъпо и мощно. Не се излагай с тия скъпи видеокарти втора употреба. Заслужава си да се вземе нещо втора употреба, но не и GTX 560 Ti,  която за мен е с неоправдано висока цена, на която се взема нова видеокарта с почти същата бързина и поддържаща някои по-нови технологии, като например Shadowplay  при NVIDIA  и стрийминг на игри.  И между другото, като си направиш сметката със спестените пари от захранване, може  директно да скочиш и на овърклокната Палитка GTX750Ti,  която също не изразходва повече от 75 вата и то след клок. А е равностойна на фабрично клокната GTX570, която пък е доста над GTX560Ti. Прави си сметката, ама с кръчмаря. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Аз за сега ще карам с вграденото видео в процесора. А защо i3 не може да се клоква?

Това по-добре ли е?

AMD A8-6600K X4 Quad Core, HD 8570D, 3.90GHz, FM2

ASROCK FM2A55M-VG3, AMD A55, DDR III 1866/1600/1333/1066, VGA, FM2

COOLER MASTER Elite 500W, RS-500-PCAP-I3 /BULK/

KINGSTON 4GB DDR III 1333 HyperX FURY

Крайна цена 367,05 лв.

Аз за сега ще карам с вграденото видео в процесора. А защо i3 не може да се клоква?

Защото Intel  така са решили. Иначе много хитреци ще има, дето ще дават по 200 лева, а ще имат процесор като за 350. Ако AMD  бяха осигурили по-силна конкуренция, това със сигурност нямаше да е така. 

Не е по добър

Това по-добре ли е?

AMD A8-6600K X4 Quad Core, HD 8570D, 3.90GHz, FM2    ASROCK FM2A55M-VG3, AMD A55, DDR III 1866/1600/1333/1066, VGA, FM2    COOLER MASTER Elite 500W, RS-500-PCAP-I3 /BULK/    KINGSTON 4GB DDR III 1333 HyperX FURY                    Крайна цена 367,05 лв.

Не е по-добре http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-4340-4330-4130_5.html - Сравнение на А10-6800К , който е по-добър от избрания от теб A8-6600K и е с 4ри ядра,с интелските Core i3-4130 и Core i3-4330 , които са с по 2 ядра. А разлика във видеото почти няма.http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1788&gid2=1438&compare=radeon-hd-8570d-vs-intel-hd-graphics-4600-desktop . Направи това което те посъветва Кико. Щом можеш да отделиш 200 лв. за видео по-добре го направи. Иначе резултата с вградено видео ще е такъв : http://www.youtube.com/watch?v=5XZcchxgnyY .

.

На цената на 4330 може да вземеш A10-6790K та така... Ако искаш по-добър процесор Интела ако искаш по-добра графика АМД-то.

Демек ако имаш видеокарта взимаш Интела тъй като вгр. графика няма да се ползва а ако ще караш на вграденото АМД-то.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

На цената на 4330 може да вземеш A10-6790K та така... Ако искаш по-добър процесор Интела ако искаш по-добра графика АМД-то.

Демек ако имаш видеокарта взимаш Интела тъй като вгр. графика няма да се ползва а ако ще караш на вграденото АМД-то.

Да на цената на интела ще взема по-добро АМД от 5800к, но ми трябва и ново захранване защото старото няма да издържи(така мисля).

• Автор

Последно с интел или с амд да взема? Ако е интела(i3 4330) след време ще сложа някоя GTX 750Ti или R7 260x. А ако е АМД(А8 6600к) пак ще сложа някаква АМД карта и ще ги свържа с crossfire ако има такава възможност.

AMD

Intel   RAM

• Автор

Мисля да взема интела ще изчакам до утре ако някой отговори.

АМД-то за да върви добре му трябва по-бърза рам памет. Около 2000мхц най-добре, но цените са високи. При всички случаи трябва да вземете поне на 1600/1866мхц. Също така избраното дъно за АМД-то май е със стар чипсет. Ако не се лъжа а85 или а88 беше най-новият като номер.При така наредените конфигурации. Интел-а е малко по-добрият избор.

• Автор

АМД-то за да върви добре му трябва по-бърза рам памет. Около 2000мхц най-добре, но цените са високи. При всички случаи трябва да вземете поне на 1600/1866мхц. Също така избраното дъно за АМД-то май е със стар чипсет. Ако не се лъжа а85 или а88 беше най-новият като номер.

При така наредените конфигурации. Интел-а е малко по-добрият избор.

KINGSTON 4GB DDR III 1866 HyperX FURY

ASUS F2A55-M LK2 PLUS, A55, DDR III 1866/1600/1333/1066 MHz, VGA, DVI, FM2

AMD A8-6600K X4 Quad Core, HD 8570D, 3.90GHz, FM2

COOLER MASTER Elite 500W, RS-500-PCAP-I3 /BULK/

Крайна цена 390,53 лв.

АМД-то за да върви добре му трябва по-бърза рам памет. Около 2000мхц най-добре, но цените са високи. При всички случаи трябва да вземете поне на 1600/1866мхц. Също така избраното дъно за АМД-то май е със стар чипсет. Ако не се лъжа а85 или а88 беше най-новият като номер.При така наредените конфигурации. Интел-а е малко по-добрият избор.

За мен още от началото, правилния отговор беше Intel. Имаше 3 предложени четириядрени AMD - та , от 8 до 18% по слаби от двуядрения Intel и едно 6 ядрено AMD с малко над 25% по -голяма производителност , от което ми стана ясно , че единственото с което AMD привлича при процесорите е цената.

• Автор

Е имат и други предимства, но в случая при този ъпгрейд, интел е по-добре.

Значи взимам итела. А има ли вероятност новото дъно да не пасне в кутията или кабелите на захранването да не станат?

Предложете хубаво дъно и рам ако може.

Ще пасне спокойно ти нали си избра дъно процесор и рам

• Автор

Тея съм ги дал за пример :D :D :D

Тея съм ги дал за пример :D :D :D

Понеже съм в офиса и не си нося БоБа ще оставя другите да гадаят и ще ти предложа да дадеш точните модели на компонентите които ще вкарваш в кутията и съответно модела или размерите на кутията...

ПП: ако си се насочил ким микро или мини дъно на 99,9% ще влезне, но все пак дай да видим. Аз като гледам ти две поредни мнения нямаш свързани помежду си градивно, подскачаш само насам, натам и аз лично загубих вече връзката... 5 страници почти за един ъпгрейд... и аз преди да купувам нещо се интересувам за какво си давам парите, ма това е се едно да пуснеш тема мерцедес или BMW ще скочат противници и от двата лагера. 

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Понеже съм в офиса и не си нося БоБа ще оставя другите да гадаят и ще ти предложа да дадеш точните модели на компонентите които ще вкарваш в кутията и съответно модела или размерите на кутията...

ПП: ако си се насочил ким микро или мини дъно на 99,9% ще влезне, но все пак дай да видим. Аз като гледам ти две поредни мнения нямаш свързани помежду си градивно, подскачаш само насам, натам и аз лично загубих вече връзката... 5 страници почти за един ъпгрейд... и аз преди да купувам нещо се интересувам за какво си давам парите, ма това е се едно да пуснеш тема мерцедес или BMW ще скочат противници и от двата лагера. 

Компонентите ги има в първия пост. Като гледам повечето дъна (по-евтитните) са микро. Искам да сложа Интел и3 4330 и търся хубаво дъно и рам 4гб. Размерите на кутията не ги знам тя е някакво китайска пише PSION на нея. Захранването ми е 400вата (уж) пак същото пише и на него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.