Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

http://linuxbsdos.com/2016/02/22/antergos-the-first-linux-distribution-with-zfs-support-during-installation/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+linuxbsdos+%28LinuxBSDos%29

(и коментара накрая).

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 277,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

на Friday, February 19, 2016 at 16:57, AlkatrazBG написа:

DR4

Я се:-)  пробвай да напълниш 99ГБ  на което и да е линукс дистро  да те видя какво ще инсталираш ,че да ги заемеш :)  Да ти кажа ,че и 30ГБ  ще ти  голям зор да  запълниш с програми.

Аз както харесвам да си тегля филми и   то доста....музика, и някои по-леки игри. Ако искаш да знаеш Пълнил съм си харда на  комп,  който е 200GB, също така съм пълнил и хард 48GB, но ми правеше проблеми и се наложи да го изчистя. Така че 99GB безпроблемно мога да ги запълня.....Да не говорим за 30GB 

на Friday, February 19, 2016 at 16:57, AlkatrazBG написа:

DDR4

Я се пробвай да напълниш 99ГБ  на което и да е линукс дистро  да те видя какво ще инсталираш ,че да ги заемеш :)  Да ти кажа ,че и 30ГБ  ще ти  голям зор да  запълниш с програми.

Това е бъзик или просто нелеп опит за тролене, нали? Кой нормален човек сваля филми на системния си дял???

преди 22 минути, Mozo написа:

Това е б... просто нелеп опит за тролтоваене, нали? Кой нормален човек сваля филми на системния си дял???

Аз например имам свободно място, и за това...  

Редактирано от DDR4 (преглед на промените)

И аз имам, но да пълниш свободното място на системния си дял с филми е... Няма да казвам какво, че ще се обидиш :D Плюс това тук се говореше за пространство, което е нужно на самата операционна система, а не кой щял да сваля филми. По тази логика може и пет зетабайта да не ти стигнат за системен дял ;)

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

И филма "търкаля" операционната система и има права да те гледа (например), а не ти него.

@DDR4 , говорим за мястото извън папката /home/потребителското-ти-име .

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 1 минута, Mozo написа:

И аз имам, но да пълниш свободното място на системния си дял с филми е... Няма да казвам какво, че ще се обидиш :D

Както и да е...

преди 5 минути, бат'начо написа:

И филма "търкаля" операционната система и има права да те гледа (например), а не ти него.

Какво? нищо неможах да разбера...

преди 12 минути, Mozo написа:

И аз имам, но да пълниш свободното място на системния си дял с филми е... Няма да казвам какво, че ще се обидиш :D Плюс това тук се говореше за пространство, което е нужно на самата операционна система, а не кой щял да сваля филми. По тази логика може и пет зетабайта да не ти стигнат за системен дял ;)

Зетабайта, Йодабайта, както и да е.... Забравете просто!

Че аз съм само със един дял на 150 гб диск :) ........мързеше ме да деля ,ма той 98% празен,няма нищо

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

Така е супер зле. Най-малкото от имидж не можеш да върнеш като хората, няма къде да си складираш важни файлове, не е работа така...

Баце то аз нито филми тегля нито важно инфо имам,даже се чудя що още не съм си взел едно SSD 32 gb .Имидж не правя щото не знам утре кво ще ми скимне да сложа .За сега съм с убунту,аз до сега система дето да счупя няма,просто не ровя дето не трябва :) .Тоя лаптоп се ползва само за нет и офис работа

Няма значение, въпросът е принципен.

преди 5 часа, DDR4 написа:

Както и да е...

Какво? нищо неможах да разбера...

Зетабайта, Йодабайта, както и да е.... Забравете просто!

Там е проблемът, че нищо не си разбрал. Пак обяснявам - ставаше въпрос за системен дял, а не такъв, в който си сваляш филмите, че да се хвалиш как ще го напълниш. Въпросът беше, че на Linux са му достатъчни и десет, за разлика от квадратното гомно, което чисто нове се шири на 20.

DDR 4 като започнеш да правиш разлика между системен дял  с програми и   дял със филми и музика ела пак да ръсиш  глупости :)  На 99 ГБ ще се съберат най малко 10 линукс дистрибуции мойто момче .  Аз до сега не съм видял жив човек който да си е инсталирал филм или песен на компа :) 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Излезе Бета версията на Linux Mint 18 с кодово име "Сара".

http://news.softpedia.com/news/linux-mint-18-beta-cinnamon-and-mate-editions-are-now-available-for-download-504975.shtml

• 2 седмици по-късно...

PCLinuxOS 64 2016.05 Trinity Linux OS

За любителите на PCLinuxOS  и Trinity ( KDE 3.5 ) излезе нова 64 бит версия на Community PCLinuxOS, въз основа на официалният PCLinuxOS KDE 2016.03

Нови два 64 битови ремастъра: Tde-mini и Trinity DE с набор от приложения + печат и поддръжка на мултимедия.

http://www.pclinuxos.com/forum/index.php/topic,137494.0.html

http://trinity.mypclinuxos.com/isos/

http://www.pclinuxos.com/forum/index.php/board,91.0.html

Редактирано от izen (преглед на промените)

Най- значимата новина на седмицата. Излезе Fedora 24 с всичките и разновидности.

https://fedoramagazine.org/fedora-24-released/

Заслужава си да се дискутира за причината, поради която, тази толкова значима базова дистрибуция започна да се ползва толкова рядко сред българските потребители. Преди години (до версия 12), тя беше най- ползваната след Ubuntu.

След това, дали заради смяната на графичните среди или поради други причини, ползването и рязко намаля. Вярно, че 13 месеца поддръжка не са много, но, вече има възможност за ефикасно надграждане, а много повече хора ползват краткосрочните версии на Ubuntu, които са с още по- кратка поддръжка.

Почти не се споменава по форуми. Никой не я коментира. Повечето хора ще се сетят за нея, когато прочетат новината за излизането на следващата версия. 

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

При наличието на сериозно разнообразие сред дистрибуциите, е нормано Федора да отстъпи позиции.

Федора губи позиции, и сама си е виновна. Няколко пъти я пробвах. И всеки път, имаше проблем с Wi-Fi, което не работеше. Даже изобщо не откриваше, че имам такова устройство. Да, вие като спецове ще кажете, че може да се подкара. Аз като нормален потребител, искам като сложа една ОС, основните неща да работят.  А не тепърва да почвам да се ровя, да пиша команди и я тръгне я не. :D Щом при едни дистрибуции може да се направи, значи и Федора може. Ама не го правят.

Иначе се заигравам, със сървърната версия. Много повече ми харесва, от Ubuntu. Особено възможността, за контрол, чрез браузъра. Да и Ubuntu имат MaaS, и там другите им екстри. Но не могат да се мерят, с това което е направила Федора. Много добре са го измисли, лесно и приятно.

преди 3 минути, AntiAlGor написа:

Федора губи позиции, и сама си е виновна. Няколко пъти я пробвах. И всеки път, имаше проблем с Wi-Fi, което не работеше. Даже изобщо не откриваше, че имам такова устройство. Да, вие като спецове ще кажете, че може да се подкара. Аз като нормален потребител, искам като сложа една ОС, основните неща да работят.  А не тепърва да почвам да се ровя, да пиша команди и я тръгне я не. :D Щом при едни дистрибуции може да се направи, значи и Федора може. Ама не го правят.

Иначе се заигравам, със сървърната версия. Много повече ми харесва, от Ubuntu. Особено възможността, за контрол, чрез браузъра. Да и Ubuntu имат MaaS, и там другите им екстри. Но не могат да се мерят, с това което е направила Федора. Много добре са го измисли, лесно и приятно.

Федора никога не си е поставяла за цел да "стопи" на пазара на дистрибуции. Тя е просто тестова платформа за интеграция на бъдещи компоненти и версии в RHEL. От там факта дали губи позиции, печели позиции няма никакво значение. И си мисля че тя никога не е била сериозно представена и предлагана като нещо, което работи и е подходящо. Независимо дали говорим да десктоп или сървър

Някой, който е ползвал повече издания на Fedora, нека ми каже, има ли образ, където инсталатора предлага опция за избор на конфигурация (пълен, минимален десктоп и без DE) подобно на инсталатора на CENTOS.

Live CD изданията по принцип не предлагат такава опция.

Това за какво я предлагат или е само донор, за другата шапка, си е техен проблем. В сайта им, много гръмки думи и хвалби. Не е лоша дистрибуция, на мен ми харесва. Но не става, за обикновен потребител. А така, няма да привлича нови фенове. И пак идваме до момента, да отстъпва позиции.

Проблемите с Вифи-я, изглежда доста добре написано така ;) , вероятно се дължат на "разбиването" на пакетите поотделно за различните видове и не идват пре-инсталирани. Нещо такова са -> https://elrepo.org/tiki/wl-kmod

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.