Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Някой ако се интересува: Ментата (Linux Mint) е на първо място, Ubuntuto (Linux Ubunto) е на второ място.

Информацията съм я взел от сайта на DistroWatch.com

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

Тази класация е брой преглеждания ,не инсталации :)

преди 34 минути, Иво Димов написа:

Тази класация е брой преглеждания ,не инсталации :)

Това е най- смешната и лесна за манипулиране класация. Всеки, може да се нареди в първите места, ако пуска често актуализирани издания с шарен тапет, който да накара потребителите да кликнат върху новината.

По тази класация, Red Hat, която има 25 милиона корпоративни клиенти (фирми) е на 43 място, а Zorin, която нищожен брой потребители ползват за повече от седмица е на седмо. Който разбира, не сваля образи от Distrowatch, а, направо от сайта на издателя.

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Някой ако се интересува: Ментата (Linux Mint) е на първо място, Ubuntuto (Linux Ubunto) е на второ място.

Информацията съм я взел от сайта на DistroWatch.com

Еми хубавото си е хубаво!

Тоя сайт няма да е лошо да го вкарат в 21 век. В този му вид за новите потребители е неизползваем. 

Излезе завършеното издание на LM 18 с Xfce.

http://news.softpedia.com/news/linux-mint-18-xfce-edition-is-now-available-for-download-here-s-what-s-new-506828.shtml

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 1 час, cybercop написа:

Това е най- смешната и лесна за манипулиране класация. Всеки, може да се нареди в първите места, ако пуска често актуализирани издания с шарен тапет, който да накара потребителите да кликнат върху новината.

По тази класация, Red Hat, която има 25 милиона корпоративни клиенти (фирми) е на 43 място, а Zorin, която нищожен брой потребители ползват за повече от седмица е на седмо. Който разбира, не сваля образи от Distrowatch, а, направо от сайта на издателя.

По-принцип си прав, че е възможно да се манипулира, но нещата са горе-долу точно така, както там. Говорейки за груба бройка инсталации, които се търкалят. Не коя дистрибуция най-  ви отива на нуждите, коя е най-добра, перспективна или нещо от тоя род.

Иначе сайта предлага и една горе долу интересна подборка новини/статии седмично. Аз главно затова го посещавам.

преди 2 часа, Melmak ® написа:

По-принцип си прав, че е възможно да се манипулира, но нещата са горе-долу точно така, както там. Говорейки за груба бройка инсталации, които се търкалят. Не коя дистрибуция най-  ви отива на нуждите, коя е най-добра, перспективна или нещо от тоя род.

Иначе сайта предлага и една горе долу интересна подборка новини/статии седмично. Аз главно затова го посещавам.

Това добро ли е? Антергос

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 2 часа, Melmak ® написа:

Без да се имат предвид комерсиални дистрибуции и инсталации. И в такъв случай колко меродавна е тази бройка?

преди 33 минути, バシル написа:

При мен доста мудно беше на лайв сд и имаше проблеми с драйверите и разпознаване на монитора.

Но с питане само губиш време, 1-2 ГБ се свалят за 20-на минути, след това прехвърляш на флашка и пробваш. 

Добре че ми е само хоби този линукс. Мисля сериозно да направя един линукс с 3-4 интересни и безплатни онлайн игри. Примерно със самата инсталация да вкарам някакъв код и от официален сайт да се свалят, инсталират и работят игри като World of tanks, D.O.T.A, Whar Thunder. И да има избор за покупка на легални евтини игри като sim city, cs go и после всеки да си играе на каквото иска. Целта на задачата е да се докаже на по-голяма група потребители на Персонални компютри че не е задължително да ползват само windows за игри, а има и други безплатни и не толкова трудни алтернативи.

преди 1 час, capnemo написа:

Без да се имат предвид комерсиални дистрибуции и инсталации. И в такъв случай колко меродавна е тази бройка?

Те само предлагат любопитна статистика и нищо повече. Останалото е въпрос на тълкуване. За мен, даже по-добре че ги няма, защото са случай, който не е много вероятно да интересува широката аудитория. Професионалната -да, но не Desktop и домашните потребители. Естествено, ако имаше категории, всяка група би била интересна.

преди 1 час, バシル написа:

Мисля не, но не съм я пробвал. Послушай колегите, ако имат мнение.

току що, Melmak ® написа:

Те само предлагат любопитна статистика и нищо повече. Останалото е въпрос на тълкуване. За мен, даже по-добре че ги няма, защото са случай, който не е много вероятно да интересува широката аудитория. Професионалната -да, но не Desktop и домашните потребители. Естествено, ако имаше категории, всяка група би била интересна.

Мисля не, но не съм я пробвал. Послушай колегите, ако имат мнение.

Любопитна, но нямаща реално изражение. А щом има и изцяло комерсиални дистрибуции значи и те имат място. Освен това голямата част от хората (включая и аз) подхождат едностранчиво: дистрибуция за сървър, дистрибуция за десктоп.

Мен лично десктопа не ми е интересен, но имам специфични изисквания към сървърните характеристики. Най-малко имам списък със стотина софтуери, които трябва да работят безпроблемно и да е интегрират просто и без нужда от гимнастики

преди 40 минути, capnemo написа:

Любопитна, но нямаща реално изражение. А щом има и изцяло комерсиални дистрибуции значи и те имат място. Освен това голямата част от хората (включая и аз) подхождат едностранчиво: дистрибуция за сървър, дистрибуция за десктоп.

Според мен има реално изражение, но то подлежи на коренно различни интерпретации. Което е леко дразнещо. Например дали се наблюдава използваемостта на дистрибуциите или авантюризма на ентусиастите. Защото е много вероятно от пет пробвани да не ползвам нито една от тях.

Разбира се, при това е доста важно.

Така е, но основно защото комерсиалните фирми подхранват подобно разделение. Аз лично не харесвам тази политика, понеже е разточителна и ограничава, особено за домашни нужди. А по дефиниция компютъра трябва да е универсален.

преди 2 минути, Melmak ® написа:

.....

Така е, но основно защото комерсиалните фирми подхранват подобно разделение. Аз лично не харесвам тази политика, понеже е разточителна и ограничава, особено за домашни нужди. А по дефиниция компютъра трябва да е универсален.

СЪгласен съм че няма разлика в дистрибуциите дали ще се инсталират като десктоп или сървър. Но някои са "оптимизирани" за конкретна работа примерно не ми инсталират по подразбиране графична среда на сървър :)

А трудно ли е да се направи дистрибуция за игри различна от Steam OS? Не ми се иска да пиша във форума на World of tanks - примерно, направете ми World of tanks steam dota os, с връзка към магазина на steam Щото ми липсва simcity deluxe едишън играта и искам един път да си я купя оригинал, че вече мога да си я позволя. Ще е малко смешно това.

При положение,че Steam  може да се инсталира на всяко едно дистро няма смисъл от подобни гимнастики. Никой не те е спрял да си инсталираш игрите. Въпросати не е за тая тема  а по скоро за Общата дискусия но карай :) 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 1 час, バシル написа:

А трудно ли е да се направи дистрибуция за игри различна от Steam OS? Не ми се иска да пиша във форума на World of tanks - примерно, направете ми World of tanks steam dota os, с връзка към магазина на steam Щото ми липсва simcity deluxe едишън играта и искам един път да си я купя оригинал, че вече мога да си я позволя. Ще е малко смешно това.

А защо ти е да си правиш дистрибуция? Сигурно мислиш, че ще е удобно и ще ти спести време. Подобна идея ни е минавала през главите на всички, но всъщност само ще загубиш много време. Причините са доста, но да кажем софтуера в момента не се вписва в подобна концепция.

Ами някой примерно казва Линукс не става за игра и бам: давам линк за да покажа че става и да сваля5-10-20-40 GB с инсталирана игра/игри.

Излезе петата актуализация на Ubuntu 14.04 LTS. С ядро и драйвъри за видеото от новата LTS версия.

http://distrowatch.com/?newsid=09503

Много любопитно. Някой има ли представа що за птица е това нещо?

ReactOS

Last Update: 2016-07-01 04:14 UTC

reactos.png

ReactOS is a free and open-source operating system based on the best design principles found in the Windows NT architecture. Written completely from scratch, ReactOS is not a Linux-based system and it shares none of the UNIX architecture. The main goal of the ReactOS project is to provide an operating system which is binary compatible with Windows. This will allow Windows applications and drivers to run as they would on a Windows system. Additionally, the look and feel of the Windows operating system is used, such that people accustomed to the familiar user interface of Windows would find using ReactOS straightforward. The ultimate goal of ReactOS is to allow people to use it as an alternative to Windows without the need to change software they are used to.

преди 1 час, аджамията написа:

ReactOS is a free and open-source operating system based on the best design principles found in the Windows NT architecture.

Това е проблема, такива липсват :D 

преди 4 минути, bvbfan написа:

Това е проблема, такива липсват :D 

За лафа си желязно прав. Инак има много добри идеи и реализацията в старите МС, доста добра за времето си. Даже не трябва да се забравя, че оригиналния NT е продукт на друга фирма, впоследствие придобит. А защо толкова държат да правят отворена реализация на точно тази архитектура и това API, от ReactOS, за мен е загадка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.