Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Toва ще рече, че след определено време щеш не щеш трябва да преинсталираш? 

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

Когато ползвах Мандрива, тя беше точно като Убунту/Федора с определен живот, но с обновяване не съм имал проблем. Основно ползвах, и с Роса, която е semi-rolling, urpm-reposync.

Когато ползвах Мандрива, тя беше точно като Убунту/Федора с определен живот, но с обновяване не съм имал проблем. Основно ползвах, и с Роса, която е semi-rolling, urpm-reposync.

С разликата че в Роса имат страхотен качествен отдел. И не се пуска никакъв софтуер преди да е харесан от отдела. И когато излезе официално се оказва застарял. Но пък брилянтно изпълнен, много добре работи ама аз не си падам особено по RPM :>

Май месец ще излезе Минт 17.2 Рафаела. Ще има промени в cinnamon и ядрото ще е 3.16.  

Христос воскресе! 

Така ли ще се казва не трябва ли де е нещо започващо със S?

Toва ще рече, че след определено време щеш не щеш трябва да преинсталираш? 

Ще рече, че при излизане на следващото стабилно издание на Debian (съответно на LMD) ще трябва да подмениш името на дистрибуцията в списъка с хранилища с това на следващата стабилна версия и да изпълниш dist-upgrade. Сървърът си е същият, само, посочваш друга папка от която да се изтегля софтуера.

http://s19.postimg.org/gew7vkqib/jessie_SL.png

Ако не ти се надгражда - поддръжката е 4 години. Достатъчно е за работа на десктоп машина без преинсталация.

Честит празник и от мен !

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

в Минт вече се оливат с тези нови и нови релийзи ,почнаха да ги вадят на конвейр  само леко визуално префасонирани.Да работят и съпортват 2-3 версии  то за 3 години изкараха поне 4 нови релийза:)

Това им е хубавото. Не се променят, само се актуализират. Тези нови издания са актуализираната до момента LMD, като хранилищата са фиксирани към Debian Jessie. Много се раздам, че възприеха стратегията за поддръжка само на LTS издания и на Ubuntu базираната версия.

П.П.: Тествах я. Не знам, доколко разумно е било задържането на sysvinit. Иначе е доста красива.

Излезе версия 4.0 на Linux ядрото. Най- характерната му особеност е възможността, ядрото да се актуализира, без да се рестартира системата, за да влязат промените всила. Нещо, което се прилага в последната версия на Open SUSE. Въпреки, че, е първо с новата номерация, ядрото е актуализирано 3.19 и в него няма нищо, което да доведе до нестабилност на системата.

Нима смяташ че Линус Торвалдс създателя пуска нестабилни ядра и те се стабилизират само в убунту дебиан?

Нормално е да е стабилно след два месеца бъгфиксове за него.

Излезе версия 4.0 на Linux ядрото. Най- характерната му особеност е възможността, ядрото да се актуализира, без да се рестартира системата, за да влязат промените всила. Нещо, което се прилага в последната версия на Open SUSE. Въпреки, че, е първо с новата номерация, ядрото е актуализирано 3.19 и в него няма нищо, което да доведе до нестабилност на системата.

По спомени Оракълската дистрибуция също предлага механизъм за ъпдейт на ядрото без рестартиране. И то не от вчера

Нима смяташ че Линус Торвалдс създателя пуска нестабилни ядра и те се стабилизират само в убунту дебиан?

Нормално е да е стабилно след два месеца бъгфиксове за него.

Доколкото знам, Линус създава ядрото и в момента продължава да работи по него. Но, не е създател на вселената. Ако беше безгрешен нямаше да има N-брой актуализирани издания. А, предполагам, че само нищожна част от уязвимостите са открити от него.

Ако ядрото беше с някакви напълно нови характеристики, неизбежно в близките месеци щеха да се чистят десетки пропуски от различно естество. Затова посочих, че 4.0 е актуализирана версия на 3.19. Дори опцията за актуализация без рестарт не е нещо невиждано до момента.

в Сусе го има отдавна но тогава трябваше програма която да попаде команда на kexec функцията в ядрото.

А сега се предполага че това ще го прави самото ядро.

Аз съм все повече заинтригуван от Wayland и не ме интересуват особено ядрата. Защото главния проблем на Линукс е Xorg сървъра който вече гони 30те години.

Ако става на въпрос kexec го няма само във Suse, имаго Fedora/CentOS мисля, че и Ubuntu и други...

• 2 седмици по-късно...

Почнаха да излизат разновидностите на Ubuntu 15.04.

http://linux.softpedia.com/get/Linux-Distributions/Ubuntu-Vivid-Vervet-103651.shtml

http://linux.softpedia.com/get/Linux-Distributions/Kubuntu-Vivid-Vervet-103658.shtml

Който му се експериментира да заповяда. Аз съм с pppoe връзка и тази дефектна версия на network-manager ме дразни. 

Тази версия на Network-manager (0.9.10), избрана за Debian Jessie и Ubuntu 15.04 е единствената, която не позволява свързване с pppoe през мениджъра. Ако ползвам pppoeconf за свързване към мрежата, мениджъра ми показва, че нямам връзка и ме дразни. Но, това няма да е първата версия на Ubuntu, която съм пропуснал. Следващата ще бъде с нова версия на NM, а, тази е единствената проблемна. И, без това, драйвърите за видеото и ядрото за Ubuntu 15.04 ще влязат в хранилищата на LTS версията.

Тази версия на Network-manager (0.9.10), избрана за Debian Jessie и Ubuntu 15.04 е единствената, която не позволява свързване с pppoe през мениджъра. Ако ползвам pppoeconf за свързване към мрежата, мениджъра ми показва, че нямам връзка и ме дразни. Но, това няма да е първата версия на Ubuntu, която съм пропуснал. Следващата ще бъде с нова версия на NM, а, тази е единствената проблемна. И, без това, драйвърите за видеото и ядрото за Ubuntu 15.04 ще влязат в хранилищата на LTS версията.

Ще си инсталираш 1.0.0

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.